Brzdové desky do každého počasí

15 nepřečtených
  • roman.s1

    Ahoj,

    mám kolo na celoroční jízdu do práce. Brzdy jsou Shimano BR-M445 s orig. deskami polymer B01S.

    Když jsou desky čisté, tak brzdí pěkně. Stačí jeden déšť a desky i po vyschnutí brzdí bídně. Sadu desek tam mám již několikátou, chová se to vždy stejně. Desky musím buď sundat a vyčistit a nebo projet prudkým kopcem s brzdami a vypálit je.

    Potřeboval bych poradit s nějakou alternativou originálních desek, co bude brzdit stále dobře.

    Děkuji za tip

    0 0
    • Fofrník  

      Kovový desky, ale musí k nim být i patřičný kotouč.

      1 0
    • Fofrník  

      Kovový (sintrovaný) desky jsou určený do suchýho i vlhkýho prostředí. Musí k nim ale být patřičný kotouč, který snese tu brzdnou směs desek – to bys měl najít ve specifikaci u popisu zboží.

      Sintrovaný desky pro M445 jsou například od Shimana, typ B05S-RX. Na Bike-discount.de momentálně za 6€ pár.

      0 0
    • Kos_CZ  

      Kovový desky, jak píší ostatní – potvrzuji, že nej. řešení. Jel jsem s nimi celý den v dešti a mokru brzdí stále – možná tam nějaký pokles brzdné síly je, ale spíš začne klouzat pneu matika na vozovce.

      0 0
    • roman.s1  

      Jenom mi nejde do hlavy. Proč ten brzdný účinek je nižší i po vyschnutí. Tak se to ořece chovat nemá. Kotouč a desky jsou řádně odmaštěné.

      0 0
      • MatS  

        Je možný, že máš zamaštěné okolí kolem pístku a jak zaprší, dostane se to na desky nebo kotouč. Nebo z jiné části kola. Chce se na to lépe podívat.

        Nikdy jsem podobný problém neměl a to mám taky organiky (SLX) a ani pokud je namočím třeba mytím kola, tak hned brzdí normálně. Chvilku můžou dělat pazvuky, ale brzdný účinek je v pohodě.

        0 0
      • Breakpain  

        Podle me to mas nekde mastne, po desti by to nemelo hur brzdit. Jen je za deste mozna slabsi projev a rychlehi mizi nez sintr.

        Mrkni se, jestli ti ve trmenu vse tesni a neunika ti nekde „mikroskopicke“ mnozstvi oleje.

        0 0
        • novas752  

          No zrovna ty základní B01S desky plus nějaké levné kotouče za mokra fakt moc nebrzdí. Řešení je snadné, kvalitnější broušené kotouče + vhodnější destičky.

          1 0
        • Georrge  

          Za deště se z kotouče smyje vrstva, která je tam nanesená z desky, proto to pak méně brzdí a musí se znova „zajet“, čímž zase dojde k nanesení materiálu z desky na kotouč.

          0 2
    • va-bo  

      Jak uz jsem tady nekde psal, pouzivam kombinaci jedna deska organika, druha deska sintr. Brzdy Code rsc, kotouce Formula. Uvaha jednoducha, rychlejsi nastup nez sintr, delsi vydrz nez organika.

      0 0
      • mirorek2  

        Greg to tak vozí, u destiček které nemají kompromis v podobě polosintrů to dává smysl

        1 0
        • va-bo  

          Mam to od jara, zatim spokojenost. Ani zadny rozdil v opotrebeni kotouce neni.

          0 0
    • Pán z Dubu  

      Stejné brzdné materiály jak na gravity mi na šichťák přijde přestřelené. Z origoš Shimano polymerů jsem měl dojem, že mají „vlastní ligu“, polymery jiných jmen A2Z, BBB, Force a už nepamatuju, co vše jsem měl, byly trochu kousavější. Teď mám z Aliexpresu zelené keramické. Na můj starý máloterénní 26er naprosto dostačující. Kotouče používám odolnější SMRT70.

      0 0
      • va-bo  

        Tak tak, na jezdeni do prace a do hospody to chce ekonomickou variantu. Nejlip takovou, aby nepotrebovala ani zamek.

        0 0
      • novas752  

        No to je taky blbost no, protože pak tu brzdu v podstatě nikdy nevyužíváš na plno = leštíš do zrcadlova a pak to nebrzdí a řve – naprosto typické u dnes tolik oblíbených trail/enduro ebiků na courání po zpevněných cestách. Ale na gravity disciplíny se vozí tvrdé desky s vysokým obsahem kovů + hodně silné brzdy, tam opravdu není úplně snadné to dostatečně zatížit aby to fungovalo.

        Metalický desky se vozí hlavně kvůli lepší tepelné odolnosti, ne kvůli mokru. Lepší by byly kvalitní organické + kvalitní kotouč. Například standardní černé Galfery.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.