• milan.v  

      Podpora Garmin Varia Radaru je samozřejmostí

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • milan.v  

      Navigace

      https://youtu.be/Rvf2BdI_CQE

      0 0
    • milmat  

      Vypadá to dost dobře, takový Wahoo killer – jestli to tedy funguje spolehlivě. Oproti Garminu mi tam chybí ANT+ světla, ale to jsem mimo Garmin ještě neviděl.

      0 0
      • virtualcop  

        Ovládání ANT+ světel je třeba otázka jednoho funkčního firmware – do Karoo 2 světla též dodělali „za pochodu“ asi před rokem.

        Výhodou Garminu je platforma IQ App, kde jim „lidi“ dodělávají funkční doplňky, které jsou pak používanější, než ovládání přímo z kompu, třeba Smart Bike Light.

        1 0
    • milan.v  

      Další z řady menších recenzí.

      https://youtu.be/pm7128Dl6YU

      0 0
      • virtualcop  

        Dovolím si doplnit (kdo nechce/nemůže sledovat)

        Počítač funkčně našlapaný (podpora hlasové navigace, Di2, e-tap, wattmetrů přes ANT+ i BT, výtečný displej 3.4" s nějakou (pokud jsem dobře pochopil) v podstatě transflektivní technologií jako garmin (na světle je výborně vidět), + senzor na automatickou regulaci podsvícení, skvělá „chatovací“ funkce se skupinou (hlasová poznámka se „přeloží“ do textu a pošle skupině či vybraným spárovaným kolegům, pokud mají všichni též S800), výdrž 36h, váha 105g.

        Někomu mohou chybět Strava segmenty a ovládání ANT+ světel (jedno i druhé může být součástí dalších firmware, jsou to softwarové funkce), největším problémem jsou zatím dílčí problémy při synchronizaci, různé chybové hlášky, špatně přeložené a nedotažené některé věci v ovládací telefonní aplikaci.

        Pokud to softwarově relativně brzo a dobře dotáhnou, může z toho být hodně dobrý počítač za celkem rozumnou cenu (v rámci toho, co to umí)

        0 0
    • milan.v  

      Zajímavá srovnávací recenze s Garminy…

      https://youtu.be/fksgbZcHAkA

      0 0
    • skaj  

      Skoro 14 dnu jsem provozoval Bryton 750, tak zkusim doplnit svoji zkusenost. Neco z toho urcite bude prenosne.

      Softwarova vybava na papire vypada dobre, ale jak webova aplikace, tak ios aplikace byla plna chyb. Problemy co jsem pozoroval:

      1. pro me zasadni – na sdileni polohy, obdobu livetrackingu se neda spolehnout. Funguje tak v 50% pripadu. Problem asi neni v komputeru, ale nekde dal po ceste. Vzhledem k tomu, ze chatovaci a socialni funkce 800 na tomhle zavisi, nejasal bych.
      2. sdileni predprivenych tras se stravou je loterie
      3. webova aplikace odmita cca pulku gpx/tcx souboru,jinde funguji v pohode, jsou vytvorene stejnym nastrojem jako ostatni funkcni
      4. tohle muze mit 800 jinak – navigacni pokyny jsou jen pri prepnuti na obrazovku s mapou
      5. bezpecnost – puvodne mel pocitac nekdo jiny, normalne jsem videl na webu jak se jmenoval a kudy jezdil (i po hard resetu zarizeni); to fakt na duveryhodnosti neprida

      Jeste poznamka k display – 750 ma strasne nizkou intenzitu podsviceni, ktera display na primem slunci vyrazne srazi. Citelnost s Garminem (530, Fenix 6×) rozhodne srovnatelna neni. Ale tohle muze 800 jinak.

      Obecne receno )e 750 spolu s ekosystemem velky softwarovy nedodelek. A vzhledem k tomu, ze 750 je venku dlouho a dodelany neni, jsem trochu skeptik vzhledem k s800.

      2 0
      • virtualcop  

        Dobré vědět :)

        Nicméně mi trošku připadá, že spoustu věcí se objevilo v 750 až chvilku před vypuštěním S800 (jako by si na 750 testovali funkčnost některých nových věcí pro S800).

        Že ani S800 není vybavena nějakým extrasilným HW, nebo je zatím hodně špatně optimalizovaná – to je vcelku vidět třeba na těch videích se zoomovaním mapy – že to i na několik vteřin na zoom neraguje atd. Proto asi i s takto velkým displejem a asi ne nějak extrémné velkou baterkou ta slibovaná výdrž.

        Ale předpokládám, že zásadní je software/firmware a funkčnost ovládací aplikace a to je zatím obojí asi přinejlepším nedotažené.

        Pokud není v přístroji zásadní HW problém, stačí „dobrej“ firmware a update aplikace a může vše fungovat takřka ideálně.

        Nicméně sdílím stejnou skepsi, že u Brytonu to bude minimálně chvilku trvat, než to zprovozněj k optimální funkci, otazkou je, zda vůbec – když se to občas dlouho nevede ani Garminu, Wahoo, Sigmě, Karoo…

        0 0
        • skaj  

          No prave, „staci dobrej firmware“, ale tady to ke slovu dobry melo fakt daleko. Az tak moc, ze bych rekl, ze v moci Brytonu to nikdy neni dotahnout. Zvlast pokud jsou ochotni aktualni nedodelek pustit ven… Tam bylo spatne skoro uplne vsechno – UI/UX, funkcnost sama o sobe – v podstate zrale na zahozeni a prepsani. Ja bych se za ios a web aplikaci a/i firmware hodne stydel, a to jsem zrovna priznivce release early:)

          0 0
    • milan.v  

      Closeup: Deep dive on the new Bryton S800 GPS cycling computer

      https://bikerumor.com/…ng-computer/

      0 0
    • milan.v  

      Bryton Rider S800 bike computer review

      https://www.bikeradar.com/…uter-review/

      0 0
    • milan.v  

      Bryton Rider S800 review – wonderful bike computer, woeful app

      https://www.cyclingweekly.com/…ds-attention


      No, nijak pěkné čtení..

      1 0
    • jircy  

      Mám tady hodit zkušenosti s S800.No,mám ho jen od podzimu a zatím mohu říct,docela fajn hračka:-)Zatím jsem ho našel tady jen v jednom eshopu za docela mrzký peníz.Nevím kdo koho co zajímá o S800?:-)

      https://www.cyklopoint.cz/…_d73563.html

      Osobně jsem ho kupoval v tomhle španělském eshopu:

      https://www.tradeinn.com/…/138957053/p

      0 0
      • milan.v  

        Co jsi měl předtím, s čím máš srovnání?

        Jak hodnotíš uživatelské prostředí, menu a jeho logiku? Dotyková vrstva, ovládání je bez problémů?

        Co ti na něm vadí, nějaká zásadní chyba?

        Díky.

        0 0
    • jircy  

      S800 mám od konce července loňského roku.Ovládaní a připojení všech čidel(kadence,rychlost a hrudní pás) bylo bez problému,čidla nejsou stejné značky.Je fajn,že veškeré nastavení lze nastavit v appce v mobilu,tedy jaké měřené hodnoty chce člověk vidět a umístění na displeji.Dotyková vrstva dobrá a čitelnost na slunci taky myslím v pohodě.Možná jakou jsem zatím zaznamenal „chybu“,snad podpora map,ale to je subjektivní názor.Poslední aktualizace map na stránkách Brytonu je z 10.1.2021,ale na druhou stranu kolo není auto a okrsky se až tak nemění.Přecházel jsem z Brytonu 420E z důvodu malého displeje.Jinak jsem vozil nějaké GPS komputery z Alliexpresu,ale cena odpovídá kvalitě a za chvíli jsem je sundával!!

      0 0
    • shodanek  

      Má to po aktualizaci češtinu?

      0 0
      • bogas  

        Tak čeština se mě dnes objevila v přístroji, v mobilní app Bryton Active zatím ne. Computer jsem obdžel 28.3 ze španělského shopu Tradeinn. Dnes už je tam opět levnější, mám typ S800T za 9100kč, nyní je za 8500kč, typ S800E za 7300, nás za 10tis.!

        Ještě nevím, jestli si ho nechám, má pěkný displej s velkým množství datových polí, které se dobře nastavují, hlavně v mobilu. Použít jdou čtyři, což mě stačí. Lze nastavit světlé, nebo tmavé pozadí.

        Mám silniční a trekové e-kolo, každé datové pole se dá nastavit pro dvě kola, myslím, že i to třetí „indoor“ se dá použít pro další kolo.

        Přenos jízd do Stravy funguje, do RideWithGPS zatím ne.

        Tak app Active je ale nespolehlivá, měl jsem zaznamenané 2 jízdy ze čtyř. Po přeinstalování je jízdy objevili, ale dnes blbne, ukončí se a pomůže zase jen přeinstalace.

        Tak nevím, ještě potřebuju vyzkoušet navigaci.

        Mám na vrácení 30 dnů, takže ještě do 26.4.

        Hledal jsem v menu tovární nastavení. kvůli vrácení a nenašel, a právě při tom jsem objevil tu češtinu.

        Ještě uvažuju o novém Garminu Edge 840, jenže mám obavy, nové typy měly vždy nějaké mouchy a ne vždy to aktualizace vyřešila.

        Má někdo delší zkušenosti s Brytonem S800, hlavně s navigací?

        1 0
        • shodanek  

          Hele za mě je garmin tragedie.. podpora je strašná.. jejich updaty jsou jak microsoft – 2 chyby opraví a 5 jich vznikne.. Další můj tacháč bude bryton, nebo nová sigma… Mam 1030 plus a kdyby to nemělo super vydrz baterie, tak už leti.. ten jejich OS je totalní tragedie..

          0 1
          • bogas  

            Měl jsem Garmin 130 a když jsem pře třemi lety koupil Wahoo Roam, tak jsem G130 prodal a koupil starší hodinky Vivoactive 4. Takže jízdy zaznamenávám na Garmin Connect. Wahoo je velice spolehlivý, ani jednu jízdu nevynechal, i když jsem ho nechal při posezení na oslavě zapnutý 3 hod., tak po nasednutí na kolo spolehlivě zaznamenával bez jakéhokolv mačkání tlačítek. Asi si Bryton nechám, pohyb v menu je intuivní. Jsou tam prý časté aktualizace, otázka je jestli to nebude jako u Garmina, jak píšeš.

            0 0
        • bogas  

          Dnes docela hezké počasí, vyzkouším navigaci. Ještě screeny přístroje k té češtině, doufám, že se objeví i v Bryton Active.

          1 0
          • pavys  

            Ahoj, můžu Tě poprosit o číslo FW, který máš? Já mám v S800 FW 022.005.0006.04­.011.005(píše, že je aktuální), ale češtinu v nabídce nemám…

            0 0
            • pavys  

              … tak edit – po 3-tím restartu nabídnut nový FW a ten již češtinu obsahuje.

              1 0
          • pavys  

            .

            0 0
    • plysovykozisek  

      Zeptám se tady navigace Teasi už se nevyrábějí?, nikde je nevidím skladem. A k serveru výrobce se nedá připojit. Firma zkrachovala?

      0 0
    • Makenzi-CZ  

      Ahoj všem, prosím Vás, mám několik dotazů.

      1. -zda na tomhle zařízení se dá ho vypnout, když dám pauzu. Jak to funguje na Garmin, při zastavení se automaticky pauzne, pak dáš stop a můžeš vypnout zařízení. Pak zapneš a můžeš pokračovat.
      2. Když si naplanuj si nějakou trasu (navigaci) a v průběhu jízdy budu chtít ji změnit, dá se posílat novou naplánovanou mapu, trasu do zařízení anež bych musel ukončít úplně jízdu, (trénink). Na Garmin to nejde.
      0 0
      • lith  
        1. Dá se vypnout při pauze, po zapnutí pokračuje aktivita dál.
        2. Změnit mapu můžeš určitě, nahrát během aktivity nevím, nezkoušel jsem.
        0 0
    • Makenzi-CZ  

      Ahoj všem, mám půjčené toto zařízeni na testovaní. Chtěl jsem ho hlavně kvůli navigaci. Chci se zeptat, dá se někde nastavit na zvukové upozornění při navigací? Aspoň přímo na obrazovce navigací. Děkuji

      0 0
      • lith  

        Pokud si uvědomuji, tak upozornění funguje jen tehdy, pokud si stáhnu mapu do zařízení jako podrobnou pro navigaci. Pak to ukazuje i symboly křižovatek, vzdálenost k ní atd. Jo a vycházím z Bryton 750

        0 0
        • Makenzi-CZ  

          Já právě mám S800, testoval jsem hlavně navigaci a dělal jsem to tak. Na telefonu v Bryton App jsem Trenink-=Moje trasy-=Dal přes křížek dal plánovat trasu. Pak jsem ji nahrál do S800 a pustil. Normálně mi vše ukazovalo a dokonce i perfektně přesmerovalo, když jsem jel mimo trasu (to bylo pro mě zásadní) vyzkoušet jak to přesměrování funguje. Ale když nekouká lt furt na Bryton, tak ani nevíš, jestli jsi měl odbočit nebo ne, žádné upozornění apod. To docela chybí.

          Sisce mě sere navigace na mém Edge 530, ale upozornění funguje perfektně, na jaké koliv datové obrazovce tě v čas upozorní.

          0 0
        • larssen  

          Jak to přesně myslíš tím stažením podrobné mapy? Kde a jak se to dělá? Uvnitř mám standardně podrobnou Evropu připravenou z Open Street Map.

          0 0
          • lith  

            Tak já plánuji své cesty na mapy.cz a pak to exportuji do appky a z toho do přístroje. Než to počeštili, tak to nazývali turn by turn info. A Bryton si to doplnil o zobrazení odboček a tak.

            0 0
          • lith  

            Buď stáhnout do zařízení nebo přesunout do souboru obsahující podrobnosti navigace. A to je ta možnost.

            0 0
            • larssen  

              Aha, ono tam opravdu něco takového (na iOS nesrozumitelného) je. Ale opravdu ta samostatná položka je tady jen kvůli tomu, aby Bryton před odbočkami písknul? Navigace je funkční i po nahrání přes Download to device.

              0 0
              • lith  

                Jasně, navigace je funkční přes Download to device, nezobrazuje ale ve spodní části symboly odboček, název ulice a odpočítávání vzdálenosti k nim. Pokud si to stáhneš do Brytonu s „turn by turn info“, tak si tyhle informace doplní ze svých map a při navigování je zobrazuje. A mám za to, že to pak blížící se odbočku i zvukově oznamuje. Vyzkoušej, uvidíš.

                0 0
                • larssen  

                  Právě že i přes Download to device navigace normálně funguje: ukazuje odbočení, název ulice, odpočítává, při sjet přepočítá trasu. Jen je to úplně bez zvuku, ani nepípne.

                  0 0
                  • lith  

                    Pokud plánuješ trasu mimo Bryton active, tak musíš přidat podrobnosti, turn by turn info. Pak Download to device. Pokud přímo v Bryton active, tak přímo Download to device. Soubor už ty informace má.

                    Jinak dnes na 750 zvukové upozornění funkční. Mám poslední FW.

                    0 0
                    • larssen  

                      Nepomohlo to, v aktuálním firmwaru prostě Bryton při navigaci nepípá a nedá se to uživatelsky spravit. Je potřeba počkat, až chybu opraví výrobce.

                      0 0
      • larssen  

        Používám teď Rider 750 SE a chová se stejně: bez zvukového upozornění, takže navigace k cíli je taková nepoužitelná. Je to prý bug ve firmwaru, dřív se zvuk ozýval. Ale už mám od té doby druhý firmware, a pořád je to stejné.

        0 0
        • Makenzi-CZ  

          Aha, tak pokud je to bag, tak snad to brzy opraví.

          Joo, ještě jsem se chtěl zeptat, Já mám půjčeny ten Bryton S800, v jedné prodejně, a mám na něm nadpis „DEMO“, může to znamenat, že je to nějaký omezený?

          0 0
          • milan.v  

            Tak to fakt jako netušíme… By ti snad měli říct při půjčení, ne? ;o)

            0 0
            • Makenzi-CZ  

              Bohužel nikdo mi nic neřekl. Ono totiž, já jsem se se domlouval s vedoucím prodejny, a v ten den když jsem pro to jel, tak tam zrovna nebyl, a půjčil mi tam nějaký kluk, co tam dělá. Zkusím napsat zas tomu panu, s kterým jsem se domlouval. ????

              0 0
            • Makenzi-CZ  

              Bohužel nikdo mi nic neřekl. Ono totiž, já jsem se se domlouval s vedoucím prodejny, a v ten den když jsem pro to jel, tak tam zrovna nebyl, a půjčil mi tam nějaký kluk, co tam dělá. Zkusím napsat zas tomu panu, s kterým jsem se domlouval. ????

              0 0
            • Makenzi-CZ  

              Bohužel nikdo mi nic neřekl. Ono totiž, já jsem se se domlouval s vedoucím prodejny, a v ten den když jsem pro to jel, tak tam zrovna nebyl, a půjčil mi tam nějaký kluk, co tam dělá. Zkusím napsat zas tomu panu, s kterým jsem se domlouval. ????

              0 0
            • Makenzi-CZ  

              Bohužel nikdo mi nic neřekl. Ono totiž, já jsem se se domlouval s vedoucím prodejny, a v ten den když jsem pro to jel, tak tam zrovna nebyl, a půjčil mi tam nějaký kluk, co tam dělá. Zkusím napsat zas tomu panu, s kterým jsem se domlouval.

              0 0
          • larssen  

            To bude nejspíš marketingový vzorek pro prodejny, zapůjčky novinářům.

            0 0
    • Makenzi-CZ  

      Hezký Pátek všem, teď jsem to zkoušel, dat předem naplánovanou trasu z Mapy,cz jak psal litch přidal trasu do Bryton Active. Pak jsem otevřel Moje trasy a tu naplánovanou trasu přidal přes 3 tečky do souboru obsahujicho podrobmé info navigaci Objevila se stejna trasa ale už se šipkou (jakoby navigaci). ale žádné zvukové upozornění při testovací jízdě.

      A taky jsem se chtěl zeptat, když v aplikaci otevřu „Navigace“ tak nejde mi dát někam nějaký bod přes klepnuti na displej. Tam je napsáno, klepněte na mapu nebo vyhledejte místo. Přes hledaní to jde, ale abych si vybral nějaký bod na mapě, tak to nejde. Mapou ovládat jde, posouvat, oddalovat, apod.

      Děkuji za rady.

      0 0
      • milan.v  

        Už zde zaznělo, že ta absence upozornění při navigaci je chyba ve FW…

        0 0
      • tompca  

        Mám nově Bryton 500 a zvukové i obrazové upozornění navigace funguje spolehlivě ve všech polích (poslední firmware + angličtina, čeština je hrozná). Trasu tvořím na mobilu v aplikaci mapy.cz-uložím gpx-otevřu v Bryton Active-tam překonvertuji do souboru obsahujicho podrobmé info navigaci-přenesu do cyklokomputeru, je to rychlé a bezproblémové

        0 0
    • Makenzi-CZ  

      Ahoj všem, tak po týdnu testovaní S800, jsem ho vrtil a koupil jsem si ho. Předpokládal jsem, že po rozbalení bude v zařízení ještě starý firmware. A s tím jsem otestoval navigaci, A JE TO PRAVDA, Chyba v firmwaru, než jsem aktualizoval do posledního firmwaru, kde už je český jazyk, tak jsem měl zvukové upozornění při navigací. Každopádně, se zařízením jsem byl velice spokojený, proto svůj Garmin 530 pošlu do světa. Všem moc děkuji za veškerý rady k tomuto zařízení, teď ho budu mít na stalo, a snad někdy tady někomu s něčím pořadím.

      0 0
      • larssen  

        Čeština je u Brytonu bohužel ještě horší než u Garminu. Nejde jen o překlepy. Tam, kde je v anglickém prostředí v polích --, když nejsou dostupná data, je v české lokalizaci 12 h. Úplný nesmysl.

        Takže i tady mám prostředí v angličtině.

        0 0
    • larssen  

      Bryton vydal nový firmware pro 750 SE, který má konečně opravovat chybějící zvukové upozornění před manévrem při navigaci: https://www.facebook.com/…iF9Kg8i4Btbl

      Firmware version: ⁡

      Rider750 SE:

      R017.003.0007

      EX:04.011.001

      ????Release note:⁡

      ????️ Fixed missing beep sound with turn info issue.

      ????️ Adjusted the zone color of heart rate and power

      ????️Improved performance and stability

      ????️Fixed minor bugs

      0 0
    • Makenzi-CZ  

      Ahoj všem, chtěl jsem se zeptat, už pár měsíců mám Bryton S800, a všiml jsem si, že občas ztrácí satelit. Když jedeš někde kde jsou vysoké stromy. například mám naplánovanou trasu (pouze po silnici) a vjedu do nějakého úseku kde jsou vysoké stromy, tak Tamagoči (Bryton) úplně mimo, ukazuje na obrazovce kde je mapa, že jedu mimo silnici., jednou dokonce ukazoval mimo trasu a snažil se přesměrovat trasu

      Máte někdo podobný problém?

      Vice info na fotkach

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.