• Ice-goofy

    Berte muj nadpis s rezervou , ale nejak jsem nevedel jak dat sve dve veci do jednoho nazvu :D Hledal jsem na netu a schanim pro sebe dlouhe kliky na kolo. Zatim jsem narazil na max delku 180. Jsou nejaci vyrobci co delaji treba 185? A popripade pocitim rozdil oproti stavajicim 175? Merim 203cm… Druhym broukem v hlave je prechod z 26´´ kola na 29´´.. Jestli to pro me ma vyznam ve smyslu ano udelat(vyhody atd ci nevyhody) to ci to neni az tak nutne.. co jezdim vetsinou marathony a nekdy XC dekuji predem za nazory

    0 0
    • kurýr na bajku  

      Taxem v rychlosti prolít „workshop“ a žádnýho výrobce 185mm klik sem nenašel. Ostatně bylo by to už asi moc a drhnul bys o zem. Rozdíl těch půl centimetru se projevuje tak že máš větší páku na střed a tedy se méně nadřeš.

      Co se 29" týče tak do toho di, to je bez diskuze. Pro člověka tvýho vzrůstu to bude opravdu jiná káva. Miťo a Zirecek jistě potvrděj.

      Jestli chceš, tak ti i něco vyberu :P

      0 0
      • Ice-goofy  

        No ja uvazuji, kdyz bych sel do 29 tak asi i do fullu (zatim vede ram od GF, ale zas nevim kdo to vse vyrabi atd).A tou jinou kavou mysli co? ;) .. a myslis , ze 180 pro me bude tez lepsi nez 175 poznam i tento nepatrny rozdil?

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Pokud nepoznáš rozdíl hned, tak po 100km určitě. Delší kliky sou delší kliky.. Jinak rozepisovart se sáhodlouze o výhodách a nevýhodách 29" nemá cenu, protože už sme toho na B-F napsali dost viz thread „jezdíte někdo 29"". Jde prostě o to jak pohodlná je jízda na minibiku a jak pohodlná je jízda na normální motorce. I když ti postavěj 26“ rám na míru, tak to máš jako kdybys jezdil na normální motorce, ale s kolama z minibiku.

          26" je historie :-P

          0 0
          • Ice-goofy  

            to jsem cetl… zatim co jsem se docetl na marathony lepsi 29 na xc 26.. je-li to tak nedokazi posoudit.. jako ty trochu slozitejsi sjezdy atd… nejsou pak ty kola moc velka …

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Ty si moc velkej, takže tato debata odpadá :-D

              Je třeba aby sis to zkusil, nic jinýho tě stejně nepřesvědčí. Problém je, že u nás dělá Fully jen GF, kdežto ve světě je toho mnohem víc. Na druhou stranu sou to záležitosti kde rám stojí 60tis., takže to by se ti možná nelíbilo :-)

              0 0
              • Ice-goofy  

                No je fakt, ze ja jsem ram videl tez jen of GF , ale najednu stranu se mi libi tento model 07 ;) otazka co znamena ve svete? a je fakt, ze za ram 60 je dost ;) ale kolik dnes stoji treba carbon ramy Trek ci jinych lepsich znacek, ze…

                0 0
                • kurýr na bajku  

                  Tak největší klasika je toto: bike-forum.cz/forum/fot­ky/kola_a_kom­ponenty.html?de­tail=2658 tento rám stojí 2000$.

                  Paxe koukni na todle 29" förum jsou tam krásný obrázky. forum.velover­t.com/index.php?show­topic=35036&st­=1110

                  0 0
                • zirecek  

                  I když ti postavěj 26" rám na míru, tak to máš jako kdybys jezdil na normální motorce, ale s kolama z minibiku. -->> viz. moje kolo, jasně vidět na fotkách, :-)).

                  0 0
                  • Ice-goofy  

                    Takhle vypada moje tak nevim je-li to podobne ;), jde o to kdyz se poridi 29´´ jestli v prirode jezdeni bude hodne podobne jako na 26´´ v prostupnosti ci neco se ztrati?

                    0 0
                    • kurýr na bajku  

                      V prostupnosti terénem jen získáš. Ztratit můžeš na obratnosti a ovladatelnosti. Ty se toho, ale bát nemusíš ,–)

                      0 0
                    • zirecek  

                      Dneska když dlouhán jede na 26" kolech, rámech jako tvůj či můj, ta obratnost je veliká. Malí lidé takovou obratnost na 26" kolech nemají. Něco ztrácíme tím jak jsme velcí, možná pomalejší. Moje zkušenost je, že ve skupině, co jsme jezdívali, měl jsem v krkolomných sjezdech výhodu tím nepoměrem. I když většinu obratnosti ve sjezdu dělá hlava, :-)). Ano, 29"kama trochu ztratíš na obratnosti, ovladatelnosti. Celkově bude jízda vyrovnanější, normálnější, rozjetý vlak, který se po kamenitých cestách převalí jak voda, do výjezdu se to jentak nezvedne, nerovnosti přejedeš snáze, více to bude držet. 29" bika jsem přímo nejezdil, dlouho jsem jezdil, spíš dováděl, v terénu na crossu s velkýma kolama. Ztráty obratnosti se také bojím, s takovými pidi koly pod sebou co mám teď, si dovolím velké krkolomnosti, je to zábava, 29" budou trochu jiné, jdu do nich, :-). Tak či onak, je třeba si uvědomit, že 29" jsou normálnější pro vyšší lidi, právě 26" jsou spíše extrém, okraj. Takže vlastně se vracíš z krajních vlastností kola do středu, do toho vhodnějšího, užitečnějšího.

                      0 0
                    • zirecek  

                      Ještě dodám: Dlouhán na 29" na tom bude jak člověk průměrného vzrůstu na 26" jen s tím rozdílem, že má v nohách větší páku, má delší kliky, větší kola, takže ho každopádně zařízne, :-)).

                      0 0
    • Bully  

      Kamos ma 185 mm od Gebhardta, takze se preptej tam. Dobrou.

      0 0
    • náčelník  

      Kliky o délce 180 mm by měly být určeny pro dlouhány okolo dvou metrů. 185 mm se mi zdá moc. Zkušenosti ale nemám.

      0 0
    • zirecek  

      Měřím 202cm. U rámu chci přes zimu přejít na 29" kola, jestli se dílo podaří. Prozatím mám bika na Míru ve velikosti 585mm (slabě přes 23"), na kola 26", viz. profil. Kola 29" jsou rozhodně plus pro dlouhány, nedá se ani tak hovořit o plusu, jako o tom, že by to mělo být normální. Jde také o délku noh ~ cavallo (rozměr rozkrok-zem). Jsou i nižší lidé s delšíma nohama, kteří vozí 180 kliky, např.: Míťo, Pekáček.

      Kliky vozím 180mm XT2004 (včetně LX dolů se okrajové délky klik nedělají). Tehdy to byly nejlevnější dlouhé kliky (nákup na Bikestore). Jsou i ostatní výrobci, ale cena se šplhá k 10 000,–. Co si pamatuji, Pekáček nedávno našel někde na netu další solidní bikové kliky 180mm. Uvažuji i o vyzkoušení delších, 182,5mm, 185mm už je celkem dost. Tuhle délku už velké firmy nedělají, nejlépe asi Gebhardt, i když tuhost a kvalita Shimana to nebude.

      S bikem 29" je to pořád bída, zařazuje je více a více výrobců, ale většina nechápe, že je to nejlépe vhodné pro dlouhány, takže mají menší a hlavně kratší rámy než by bylo třeba. Osobně se mi líbí Suprior, bohužel velikosti malé na mne. Vozím ocel, u 29" bych se nebál hliníku, pohodlí na 29" kolech je solidní. Jestli si chceš s kolem vyhrát, tak poskládat, třeba malosérie, Duratec, myslím, že je schopen udělat i jejich fulla na 29" a dlouhána. V biku ti nejvíce poradí Kurýr na bajku, :-).

      0 0
      • zirecek  

        S tím fullem u Duratecu by to bylo asi složitější, chtělo by se to spíš zeptat.

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Měli bychom, ale podporovat Garyho, když jen jemu za to vděčíme, že ? :-)

          BTW: podívej se do sekce kola a komponenty, je tam černá ovce 29"

          0 0
          • Ice-goofy  

            No Garyho ano ;) Ja videl ten ram 07 Supercaliber a priznam se , ze me se libi… Do klik teda pujdu kazdopadne at je to 29´´ ci zustane 26´´.. Nahlodan jsem dost na 29 , ale kdyz ja letos dostavel 26´´(ha co popripadne s ni..) a najednou dalsi brouk v hlave…

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Asi by nebyl takovej problém prodat 26", ale rozhodně na tom nevyděláš ,–)

              0 0
              • Ice-goofy  

                Ja uz to tu resim tady s jednim bike shopem.. ze bych nakonec prodaval jen ten ram a postavil kole zene z komponentu co mam a sobe koupil toto www.fisherbikes.com/…e_detail.asp?… vymenil kliky za delsi a popr komponenty co bych chtel vymenit..(kdyz se pro to rozhodnu-tak co by jste menili – teda krome celeho kola ;) )

                0 0
                • kurýr na bajku  

                  Maximálně bych dal dopředu 180mm kotouč. Jinak je to myslim férový kolo.

                  0 0
                  • Ice-goofy  

                    Ok dobra pripominka (oni jsou k tomu vsemu otevreny) .. ja jen jsem chtel sladit vse bud od sramu ci vse od shimana … to bylo co me napadlo jako prvni ..

                    0 0
                    • kurýr na bajku  

                      Nemyslím, že X9 smyk seženeš, ale můžeš tam dát X-GEN

                      0 0
                    • kurýr na bajku  

                      Shimano bych tam nedával, když je to krom smyku ve sramu…

                      0 0
                      • Ice-goofy  

                        no sehnani uz je na nich , ale nerikali , ze by to mel byt problem pak v tom pripade kazdopadne bych vzal jiny nez od shimana …

                        0 0
                        • kurýr na bajku  

                          Smyk X.9 ještě není na trhu, takže myslím že se budeš muset spokojit s tím X-gen.

                          0 0
                          • Ice-goofy  

                            No uvidime v nejhorsim co mi doporuci tam dat misto toho .. Je pravda, ze vymene jsem naklnen vice nez jsem byl … ale uvidime az po vyzkouseni kola v terenu..

                            0 0
                  • zirecek  

                    21" velikost Supercalibera bude stačit? Nemáš zkušenosti, kteří výrobci dělají sedlovky 400mm a nad 400mm?

                    0 0
                    • Ice-goofy  

                      400 mm mam Bontrgera carbonoveho…a kteri delaji vetsi nemam zatim ta 400 stacila jak na MTB i na silnicku

                      0 0
                    • Ice-goofy  

                      K te velikosti no nevim ja doufam, ze ano v pondeli nebo utery to jdu zkusit tak uvidime…(kazdopadne urcite pry lepsi nez ted co mam to pry bude…)

                      0 0
                  • Ice-goofy  

                    Tak vymena kotouce pry tez nebude problem , kdyz pry ho opravdu budu chtit…

                    0 0
                • zirecek  

                  Kliky ti vymění za delší, bez příplatku?

                  0 0
                  • Ice-goofy  

                    Jak jsem se s nima bavil tak bez priplatku ano..

                    0 0
                    • zirecek  

                      To je solidní přístup.

                      0 0
                      • Ice-goofy  

                        Tez si myslim.. Maji suoer vyber vseho poradi doporuci a je u nich na prvnim miste zakaznik a to je dobre.. choidm tam ted jak do kavarny :D , kavu naji zakusky tez a jeste jsou kolem me krasne kola…

                        0 0
                        • zirecek  

                          Ano, ale tohle vše platí zákazníci. Nemyslím to špatně, prostě je to tak jak to má být, :-).

                          0 0
                          • Ice-goofy  

                            Ano asi to tak ma byt, ale ne vsude to tak je… samozrejme ve finale si to zaplatime.., kdyz je takovy pristup boli to o trochu mene ;)

                            0 0
    • Daf  

      Rozdil mezi klikami 170 a 175 znat opravdu je. Takze aspon ty 180 si rozhodne porid.

      0 0
    • Glum  

      Zkoušel jsem, zda je poznat rozdíl v klikách 175 mm a 180 mm, a to na MTB i na silničce. V obou případech jsem měl jasný pocit, že je to jiné. Na MTB jsem si vůbec nebyl jistý, zda delší kliky jsou lepší, lepší páka a přenos síly byl víc než vyvažován nejistotou v terénu (zkoušel jsem ale jen jeden den, možná je to věc zvyku). Na silnici byl dojem pozitivní. (Podotýkám, že pro skutečné dlouhány je můj pocit jen orientační, měřím „jen“ 187 cm). Z logiky věci člověk kolem 2m by měl mít delší kliky, myslím že na MTB optimálně 180 mm a na silnici klidně 185 mm. O delších klikách píše dvoumetrový Sosenka zde: www.sosenka.cz/extra08-06.html .

      0 0
      • zirecek  

        Zajimavý článek, pamatuji si jeho starší s příměrem: 2metrový cyklista na klasických klikách je jako hokejista NHL s dětskou hokejkou, :-).

        0 0
      • Ice-goofy  

        Tez uz jsem to cetl a proto jsem se rozhodl , ze kliky ty si poridim urcite… ostatni je zatim fakt ve fazi hledani info nazoru… v pondeli si jdu 29´´ vyzkouset do terenu…

        0 0
      • Vrci  

        taky jsem díky tomuto článku pořídil 180 mm kliky na silničku. Zajímalo by mne co je to za výrobce FreSpirit, nikde jsem ty kliky nenašel.

        0 0
      • pz-km  

        mozna je to paradox, ale i kdyz merim jen 180 a este k tomu mam spise kratsi hnaty, tak na silnicce je 170 klika pro mne malo – vozim 180 a klidne bych i mozna snesl delsi…

        0 0
    • Pekacek1  

      Ja jsem rozdil 175–180mm poznal, urcite doporucuju zkusit. 185mm vyrabi Gebhardt, takze pokud te neodradi cena, jdi do toho. Snad jen pozor na vysku stredove spojky nad zemi. 29" bude pro tebe taky dobra volba, ale bohuzel budes mit omezeny vyber vidlice a plastu.

      0 0
      • Ice-goofy  

        S to vidlici a plastema je mi to jasne… Proto tam necham ta co tam je a verim, ze neni spatna (na tom GF)..a plaste no sak ja verim, ze casem se i tady ta situace zlepsi a kazdym rokem bude vyber lepsi a lepsi.. No uz jsem se dival na jejich stranky ohledne klik a nektere jsou i hezke .. Otazka je jestli tedy na MTB tech 185 nebude moc? (prave tim nad zemi a popripadne skrtani…)

        0 0
        • zirecek  

          Když ti vymění bez příplatku na GF kliky 175mm za 180mm, nechal bych 180mm. Minimálně tím získáš dlouhé kliky, které můžeš kdykoliv hodit na jiné kolo a po otestování 180mm můžeš časem uvažovat i o delších. Nešel bych rovnou na 185ky.

          0 0
          • Ice-goofy  

            Ok diky necham to tak tedy a uvidi se tedy casem.. (no doufam, ze i ja poznam ten rozdil)…Dnes mi maji zjistit dobu dodani a popripadne nejakou tu promo cenu (coz ani to by nebylo k zahozeni ;) ) a zitra bych se mel jit projet na 29´´ a pak tedy padne definitivni rozhodnuti ;)

            0 0
            • dury  

              kde sa daju vobec take biky kupit, teda napr. konkretne GF na 29" kolesach. na slovensku sa mi to zda ako sci-fi. su tieto biky drahsie ako klasicke ?

              0 0
              • Ice-goofy  

                Ja pokud do nej pujdu koupim je tu v Rakousku .. Jinak si myslim, ze v CR je muzes koupit u kazdeho Trek a GF prodejce a jestli jsou drazsi to nedokazi posoudit…

                0 0
    • jecnak  

      Muzete mi nekdo z „dlouhanu“ napsat jak mate dlouhou nohu – meri se od vystupku stehenni kosti – hmatatelny vystupek z vnejsku stehna. Delku merte odsud ke kotiku – zas stred te vystupujici kosti. Diky

      Jde mi o to, jak jsme na tom s delkou nohy oproti ostatnim. Na silnicce mam 172.5 a prijde mi to fakt malo – zvlast v kopcich.

      Svoje numera dodam jak dorazim domu, v praci nemam dost dlouhy metr.

      Dik vsem.

      0 0
      • Ice-goofy  

        Tak ja sjem se zmeril pro Tebe snad teda dobre… 99 cm kycel kotnik ;)

        0 0
        • Pekáček  

          Já mám kyčel-kotník baj voko 92cm.

          0 0
        • Karaya  

          Hmm, já mám kyčel-kotník 96cm, do 180tek bych šel hned, mít na to peníze…btw, kde sehnat 180/185 na silničku a ještě nejlíp kompakty?

          0 0
          • Pekáček  

            Myslím, že na biku využiješ delší kliky víc. Já mám teď na silničce 177,5mm a nepřijde mi to zas tak hrozný. I když je fakt, že na ní skoro nejezdím. Brácha sehnal Dura-Ace ještě na octalink ve 180mm. Delší leda Gebhardty a rozteč kompakt nevím nevím. Jestli jo, budou pěkně drahý. To už se ti snad vyplatí koupit si na silničku ty MTB Styla a popř. nechat si vyrobit větší placky.

            0 0
      • jecnak  

        Baj voko mam 90cm.

        0 0
        • jecnak  

          A ted babo rad 180ky kliky nebo ne? Mate nekdo meritelnou zkusenost se zmenou kadence po prechodu na delsi kliky?

          0 0
          • zirecek  

            Měřitelnou ne, pocitovou → začal jsem jezdit těžší převody (o jeden pastorek), při srovnatelné kadenci, tudíž rychleji.

            0 0
            • Ice-goofy  

              Ja sjem teda zvedav co to udela u me ta zmena delsich klik.(jestli jsem vubec schopen to poznat).az zas neco nasetrim prijdou i na silnicku ;) Ted 29´´ dostala prednost .....

              0 0
          • Pekáček  

            První zkušenost s klikama 180mm jsem měl před dvěma lety na tom dlouhým Brdským maratonu. První třetinu závodu jsem si byl jistej, že je hned jak dorazím domů sundám :o) Pak jsem si zvykl a teď si nedovedu představit, že bych měl mít zpět 175mm. Chvíli jsem měl na jednom bajku 175 a na druhým 180mm, byl to fakt opruz to střídat. Rozhodně je to pro mě změna k lepšímu, když udržíš kadenci, šlapeš víc zlehka. Ale spíš jak píše Žir, budeš si nakládat o pastorek níž. Navíc budeš překvapenej, jak se s tím dobře vyhrabeš ve stoupání, zapomeneš-li např. shodit řetěz na malou pilu.

            0 0
            • zirecek  

              Jj, jdeš do sedla a urveš to na těžký převod, už mi skoro nestačí bikové převody na silnici, :-). Nedělal bych z toho zázrak. Chce to zvážit proporce těla, styl jízdy. U delších lidí je to spíš o tom, že delší kliky jsou normální, kdežto kratší jsou handicap. Jde o to, aby u menších lidí se z toho nestal opak. Chce to zkusit. Prvotní dojem je, jak říká Pekáček, tfuj, to doma hned sundám, zpět 175mm. Martinkaa při své malé výšce vozí 175mm. Rozhodovala se nad délkou, zvolila tyto delší pro ni, nelituje, pochvaluje.

              0 0
              • Pekáček  

                Ale tu a tam jí napomenu ať si dá lehčí převod a to jí hrozně vadí :o)))

                0 0
                • Martinkaa  

                  … protoze to Pekacka desne stve, kdyz mi to slape lip jak mu :-P :-))

                  0 0
        • kurýr na bajku  

          Mám víc než ty a míň než ledovej goofy ,–)

          0 0
      • zirecek  

        101 cm. Pro tohle se používá míra cavallo. Rovně vzpřímeně boso stát, nadzvednou svou mužnost, od rozkroku změřit svislici na podlahu. 172,5 mm na silničku není moc při tvých mírách. Lépe 175, možná i časem 177,5, to už také záleží na tvých tělesných proporcích a „stylu“ jízdy.

        0 0
      • MlokCZ  

        Mám cca 85cm. A před několika lety jsem vozil 2 sezony 170 kliky a byla to proti 175 pro mě hrůza a ten rozdíl 5mm je znát hodně. Kdybych měl o 5 cm více, tak bych asi ty 180 zkusil.

        0 0
        • dodydody  

          Zkousel sem to merit mam 75 jezdim 170 kliky a chtel bych zkusit 172,5 …175 kliky pocitove na mne byly dlouhe ale to bylo ze zacactku jezdeni..... ted nevim co dat ?

          0 0
    • Ice-goofy  

      Tak jsem se dnes projel na 29´´ musim rici jo super spokojenej , ale jeste jsem nebyl v tezsim terenu.. No jdu do toho teda. Padlo rozhodnuti…(takze jak ve filmu .. beda vam, beda vam .D) uz jsme se i domluvil co vse si necham vymenit :D (ze jsem se , ale rozjel nekde TUNE, X0 atd) a cena bude jen o malo vyssi nez je nakonec na krame bez vymen… no je fakt, ze vysoky clovek na tom nevypada tak zajimave jako na 26´´… po rovine zkopce hodne dobre do kopce to boli stejne ;) (teda me) ale je fakt, ze ten kontrast kol 26´´ a 29´´ je velikej ;)

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Pánešek si staví miláška…

        0 0
      • zirecek  

        Tož, se pak pochlup, až bude zrozen další asi krasavec 29", :-).

        0 0
        • Ice-goofy  

          Nakonec asi jo ;).. No dnes se vse upresnilo .. tak kliky prijdou od Tune 180mm, misto sramu X9 prijde X0 a misto LX smyku XTR a jasne vepredu ten vetsi kotouc..jo a necham si svoje riditka, predstavec a sedlovku od Eastonu… No a atk si chvilku asi pockam , ale tak kdo si pocka ten sedocka ha… Jasne fota dodam jak bude sestavenej… (stavajici komponenty krome ramu prijdou na kolo zene)

          0 0
          • zirecek  

            Ty jsi teda tunner, ladič, utratitel peněz, :-). Kliky Tune, nevim, nevim, snad nebude design a váha příliš na úkor tuhosti.

            0 0
            • Ice-goofy  

              No cena prave neprevysuje moc cenu celkovou (dostal jsem na nej dobrou cenu a proto se pak lepe meni) a tak asi proto..(Jinak bych do toho nesel).. Jedine u ceho jeste vaham je u smyku jestli nebude stacit XT ;) … Kliky Tune pry jsou dost tuhe.. proto mi byly doporuceny a tak doufam, ze ne teda ;) … Oni mi rikali prave dej uz tam tohle at to za pul roku nechces… ted to nove od Tebe koupime za dobrou cenu, protoze za pul ci rok uz to nebude mit hodnotu a tak jsme menili az tohle vymysleli…

              0 0
              • zirecek  

                XT bude stačit funkčně. Děláš si tím radost, to je hlavní, tedy je to otázka XT/XTR. :-)

                0 0
                • Ice-goofy  

                  No delam si tim radost to je jasne a zaroven snad porizuji kolo na delsi dobu (snad ho neponicim rychle) ;) Oni rikaji , kdyz beres X0 je uz dobry vzit to XTR ;) ..

                  0 0
              • kurýr na bajku  

                Ty woe, to v žádnom případku !!! To už tam můžeš rovnou nechat LX, taky by funkčně stačil.

                BTW: kliky sou výborná volba !

                0 0
                • Ice-goofy  

                  Diky .. takze schvalujes XTR? ja vim , ze co se funkce tyce jsem ho mohl vlastne nechat tak jak by prisel, ale trochu vlastni identity .. to pro ten vztah k tomu kolu , ze…

                  0 0
    • Ice-goofy  

      Uf tak kolo definitivne objednano … dodaci doba hm trochu delsi na konci ledna a tek, kdyz to vse dobre pujde po vsech vymenach na konci unora bude… takze dekuji vsem za nazory a az bude tak hodim foto…(dlouhe tri mesice to budou :D )

      0 0
      • dury  

        aky ram (znacka, velksot) si napokon zobral ? ked som pozeral velkosti od GF a aj Superior tak su len do 21", je to dost na 2m cloveka ?

        0 0
        • Ice-goofy  

          Vzal jsem nakonec teda toho GF Supercaliber full velikost XL.. na kterem nakonec dojdou jiz vyse zminene zmeny.. Diky tem klikam a vetsim kolu si myslim, ze to nakonec bude stacit.. Jel jsem na XL jeste s klikama 175 a oproti tomu co mam na tom prinejmensim vypadam lepe ha a nehlede na to se mi opravdu na tom lepe jelo .. Doufam, ze se to jen potvrdi az prijde ten muj.

          0 0
    • Ice-goofy  

      Tak a je to tu. Zatím ještě není úplně komplet a tak foto zatím dávám jen sem. Do týdne bude a pak nafotím a hodím vícero fotek.. Děkuji všem za pomoc při výběru a za užitečné rady..

      0 0
      • Pebe  

        je to nádhera, ještě červenou podsedlovou objímku ;-)

        0 0
      • femal  

        to je fakt hezky :) skoda ze nejsem vetsi :S

        0 0
      • Trojci  

        Nádherný, krásný, úžasný !!!!

        až na ty kliky.. proč, Bože proč?

        0 0
      • kubad  

        Jo ty kliky opravdu nesedí k celku jsou strašně tenké k tak velkému kolu, doufám, že aspoň funkčně bodu OK

        0 0
        • Ice-goofy  

          Funkcne se zatim jevi dobre ;) a abych byl uprimny me se dost libi…

          0 0
          • kubad  

            To je to ono – ty si majitel a ty musíš být spokojený :-)

            0 0
            • Ice-goofy  

              To mas i pravdu a zatim jsem , ale teren to teprve proveri.. uz jsem se tu i domlouval (ty co tam jezdi) a vezmu ho na Trat Salzky co nejdrive…

              0 0
            • Trojci  

              Líbí nelíbí.. postavil sis kolo tak, aby co nejlépe fungovalo.. povedlo se ti to. Kolo je nádherný a pojede jako ďábel. Ale dám krk za to, že by jelo líp s klikama, který se ti nebudou kroutit. Co je podle tebe lepší? Sid nebo Reba?

              Jsi majitel a kolo nese tvůj rukopis.

              0 0
              • Ice-goofy  

                Abych byl uprimny Sida jsem nemel Rebu tez ne ;) nemuzu posoudit.. Jinak tady kliky Tune jezdi plno lidi a na rovinu s na krouceni si nestezuje zadny.(prevladaji ty pozitiva). Ja zatim posoudit nemohu tolik km na kole nemam..

                0 0
              • kubad  

                To se samozřejmě nedá říct jestli SID nebo REBA záleží co jezdíš a hlavně kolik vážíš :-)

                0 0
                • Trojci  

                  Ne, je to o tom, že Sid nemá (až na pár gramů) proti Rebě žádný výhody. To samý s těma klikama. Jsou lehký. Tečka. Nic jinýho.Pardon, zapoměl jsem na elox..

                  0 0
                  • Ice-goofy  

                    Pockej lehky a hezky ;)(pro me teda) ale o to kolikrat jde , ze si das na kolo neco co se Ti libi..

                    0 0
                    • Trojci  

                      Jsou místa, kde se gramažení nevyplácí.. ale jak již bylo mnohokráte řečeno.. je to tvůj boj.

                      0 0
                      • Trojci  

                        Já mám na kole taky titanový upínáky.. ale myslím si, že míst, kde můžeš s čistým svědomím šetřit gramy zase tak moc není.

                        0 0
                        • Ice-goofy  

                          U me zamer setrit gramy nebyl ono zas tolik na vyber klik v 180 nebylo a tyhle se mi libily nejvice ..a nemyslim si uprimne , ze ty kliky mi nic nevydrzej.. jak rikam tady je jezdi a jezdi a maji je dlouho a vse uplne v klidu..

                          0 0
                      • Ice-goofy  

                        Nechci bojovat chci se kolem bavit ;)

                        0 0
                        • kubad  

                          V pohodě – určitě to funční bude tuhost asi trochu pocítíš, ale určitě s tím nekončí a nepadá svět. Ještě loni jezdila sposusta špičkových silničářů na tolik zatrcovaném 4-hranu a ta tuhost je nestála bednu. Kolik top silničářů vozí Campu s osou na 4-hran a vyhrávají :-)

                          0 0
                          • Trojci  

                            No, proč se dobrovolně ochudit o nesporné funkční vylepšení jde opravdu mimo mě.

                            Psali to i kluci v cykloservisu.. měli půjčený nějaký megavytuněný kolo pod 9 kilo a nadávali na tyhle kliky jak špačci..

                            2 Ice-goofy: kolik vážíš?

                            0 0
                            • kubad  

                              No mě to nepiš – já bych do klik Tune taky s ohledem na mou váhu, styl ježdění a požadavek tuhého a pevného celku občas bez ohledu na pohodlí – nešel. Ale myslím si že ten rozdíl v tuhosti klik přeceňuješ

                              0 0
                              • Trojci  

                                Jo, když si mluvil o těch profících na čtyřhranu..

                                Kdyby mi někdo tučně zaplatil za to, že budu vozit čtyřhran, tak ho vozit budu a budu ho chválit až na měsíci.

                                Druhá věc je ta, že Campa dlouhou dobu vůbec octalink (nebo tak něco) v nabídce neměla. Tak jezdci sponzorovaní Campou na výběr neměli. Jestli si myslíš, že mohli přijít a říct: „hele, namontujte nám na kolo ty kliky Dura-ace – jsou lepší“, tak tě asi zklamu, ale takhle to prostě v profipelotonu nechodí.

                                Tys třeba neviděl ty fotky z Tour de France, jak tam měli někteří spurteři zrovínka ty Dura-ace – přestříkaný tak, aby vyladaji jako karbonový FSA? Pročpak asi? Že by dělali takoví psí kusy pro zábavu fotografům?

                                0 0
                            • Ice-goofy  

                              Vazim 95 kg a tady kluci ze servisu my je zas strasne doporucovali takze jak rikam . Je to vec nazoru a vkusu..

                              0 0
                              • Trojci  

                                :o))

                                ne, všechno v dobrým.. nemyslel jsem to nijak špatně.. ať dlouho slouží, máš krásný kolo!

                                0 0
      • wendak  

        Moc hezký, doufám, že ho brzo uvidim na vlastní oči :))

        0 0
        • Ice-goofy  

          Tez doufam ;)

          0 0
          • sorak  

            ach bozicku… ;-) kolo super… ale ty kliky! hadam, ze to tam mas misto poznavaci znacky… :D osobne davam prednost vice konzervativnimu desingu…

            0 0
            • Ice-goofy  

              Me se libi cervena a tak jsem si ji tam trosku doplnil ,alespon to ma kolomou identitu ;) jen tak se nesplete ;)

              0 0
              • orca.1  

                No, pěknýho brouka máš!! Narozdíl od většiny ti pochválím i kliky (sice jsem je viděl jen na obrázku, asi jako většina lidí, ale kdyby byly tak špatný, tak už by se nevyráběly, že?:)

                0 0
                • Ice-goofy  

                  Tez si rikam ;) a dikes ;) Jinak jsem se i dozvedel, ze specialista na 29´´ Gung-ho ma to same kolecko ;)

                  0 0
              • sorak  

                tak indentitu to ma rozhodne!! a cervena se mi libi taky… ale jak tak koukam na fotku tvyho novyho milacka, tak te cervene je tam bud malo nebo moc… :D

                0 0
                • Ice-goofy  

                  Ono ve skutecnosti to vypada jako akorad ;) az vse bude dokupy nafotim poradne…

                  0 0
              • Fugas  

                kliky jsou náhodou super, hlavne ta barva jede!!!

                0 0
      • petebike  

        prada jak jsem ti psal už v patek !! k tomu ten představec, kola na Tune nabojich a bude to mega mazlik…jeste bych dodal tedy kotouče na červených unašečích a je to jednička mezi „štaflema“ – víš jak to myslim :-)

        kliky jsou bezvadný, kdyby nebyli tak moc drahe tak je mam v modrem na kole i ja :-)

        tesim se na Bikechallange, to bude dvojka :-)

        0 0
        • Ice-goofy  

          Musis do modrych jit ;) at mame hodne podobne kola ;) ty naby snad casem prijdou vse chce cas.. ted jeste se ceka na ten predstavec, zamykani vidle ze riditek a sedlova objimka a pro zacatek to myslim bude stacit ;)

          0 0
          • sorak  

            bikechallenge letos nedam, ale jedna etapa vede dost blizko, se prijdu mrknout nazivo… ;-)

            0 0
      • kurýr na bajku  

        Jaaaaaaaaaaaa­aaaaaaaaaaa Mazeeeeeeeeec

        0 0
        • sorak  

          :D ;D jsem si rikal, ze kyryr je nejak dlouho potichu… ;D

          0 0
      • Peslezedirou  

        Sugar je bleee, ale tohle je fakt pěkný!

        0 0
      • dury  

        peknee, ja som si tiez brusil zuby na 29 GF, napokon som isiel do GT Zaskar. Ked sa tu hovori o tych hmotnostiach, to sedlo mas tiez kvoli tomu ze sa ti paci, alebo ze je lahke ? vyzera velmi nepohodlne..

        0 0
        • Ice-goofy  

          Sedlu jsem se vyhybal dlouho, protoze me prislo strasne nepohodlne.;) Pri vyberu sedla na silnicku. Jsem si odnesl domu nejake na vyzkouseni a tohle vyhralo , ktere jsem pak pak jeste zkousel asi dalsich 14 dni. Nakonec muzu rici velice pohodlene sedlo a proto ho mam i na MTB ..

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.