• Iv1ca

    Ahojte,

    možná to bude dotaz trosku z jiného soudku. Na kolo jsem si loni dal SPD pedály, koupil jsem noty Northwave Spider Plus 3 s kufry.

    Upevnění kufrů na botě mám pozičně dobře podle různých videí. Ale stává se mi, že mě po odjetí určité vzdálenosti začnou trnout nohy v místě přesně pod kufrem a přitom boty nemám utáhlé. Jakmile totiž boty vycvaknu a jedu třeba další kilák až dva bez zacvaknutí, tak se noze krásně uleví a můžu zase na nějaký čas zase botu zacvaknout. Ale poté se zase situace začne opakovat. Nesetkal se někdo s tímto problémem? Případně jestli by to mohl být i tou podrážkou boty, ptž je celkem tuhá.

    Díky

    0 0
    • novas752  

      Na jakých to máš pedálech? Tyhle boty mají naopak tuhost dost nízkou (tuhé NW mají index 12–15) = jsou k tomu potřeba široké pedály jako CrankBrothers Mallet nebo Shimano Saint PD-M820 apod. S klasickýma xc spdčkama jako pd-m520, m8000 apod. se nedostatečně tuhá podrážka projevuje přesně tak – tlačí to v místě pedálu.

      3 0
    • nooski  

      Hodně dělají i vložky s ortopedickými „srdíčky“ a správnou podporou klenby. Pokud v tretrách nemám Spešlácké vložky zelené barvy (nejvyšší podpora), tak v botách nevydržím.

      1 0
    • Iv1ca  

      Mám tyto pedály: Pedály Shimano XT PD-T8000

      Chtěl jsem nějaké oboustranné, abych v případě nějaké krátké městské popojížďky mohl použít normální boty.

      0 0
    • Georrge  

      Jak píšou ostatní, může to být měkká podrážka a příliš velký tlak na chodidlo v místě kufru. Mi taky trnuly chodidla (byť na platformách), vložka v botě byla taková ta absolutně obyč od výrobce bez jakéhokoli profilování. Ze srandy jsem koupil u větnamců vložky do bot za 40 Kč, které měly aspoň nějakou klenbu a polštářek pod klouby prstů. I takováto obyč vložka můj problém vyřešila :) samozřejmě jakákoli lepší a víc „profi“ vložka udělá ještě lepší službu, ideálně pokud sedne na tvar tvého chodidla.

      0 0
    • StMartin  

      Měl jsem stejný problém, zkoušel jsem i více značek bot.

      Pomohli mi až vložky do bot od SQlab. Na stránkách mají i konfigurátor jaký typ zvolit.

      0 0
    • Iv1ca  

      Tak jsem objednal ty od sqlab. Dneska dojdou tak je hnedka vyzkousim. snad pomuzou. a kdyz ne tak jedine jine boty s tvrdsi podrazkou.

      0 0
    • Iv1ca  

      No nové vložky moc nepomohly. Asi budu muset změnit boty.

      0 0
    • Cabasekxxx  

      Než nové boty, zkus nejdříve trochu hnout s kuframa. Já když jsem dal kufry podle všeobecně známých pouček, bolela mě kolena. Musel jsem je nastavit tak, že mám nohy víc od sebe. Myslím, že za pokus by to stálo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.