• KRAJIC

    Byl jsem požádán o přepostování infa o tomto rodícím se projektu pro uživatele bikefora, kteří neprovozují facebook. Níže nakopíruju text jehož tvůrcem nejsem, informace o kmenové postavě, kontak na ni + linky na FB budou obsaženy v textu.

    0 0
    • KRAJIC  

      Ahoj bajkeři , dobrý den příznivci cyklistiky,

      protože ne všichni z Vás mají Facebook nebo jsou aktivní na sociálních sítích, tak bychom Vás rádi touto cestou seznámili s nově se rodícím projektem bikeparku v Ostravě z názvem BIKE OVA!!! ARÉNA.

      Rádi bychom zasvětili všechny bajkery a cyklisty v Ostravě, okolí, ale i vzdálenějších oblastí a vytvořili tak zázemí pro progresivně se rozvíjející odvětví cyklistiky.

      Máme zájem vybudovat na přilehlém kopci vedle haldy EMA (Slezská Ostrava), několik trailů (ŽLUTÝ, MODRÝ, ČERVENÝ, ZELENÝ popřípadě ČERNÝ) a zázemí v podobě Pumptracku, Skillcentra, řady skoků a odpočinkovou zónu.

      Jako stěžejní považujeme vybudování MODRÉho trailu, který by měl být oblíbeným tzv. Flow-trailem vhodným pro různě zkušené jezdce. Našim záměrem je trail v budoucnu prodloužit Trojickým údolím až k ostravskému hradu, respektive čerpací stanici Shell. Na takto vytvořenou spojnici Zoo a centra města navazuje výjezdový ŽLUTÝ trail. Dále následuje trail ČERVENÝ, který bude pokračovat ve smyslu flow-trail. Bude možné si zde skočit, ale samozřejmě překážku i přejet. Pro příznivce delších vyjížděk připravujeme trail ZELENÝ, který kombinuje technickou jízdu, výjezd i sjezd a spojuje různá zákoutí haldy EMA a přilehlého okolí.

      Touto cestou Vás žádáme o podporu, nápady a připomínky, protože jsme si dobře vědomi, že každý jezdíme trochu něco jiného a máme zájem se stát pomyslným „trychtýřem“ Vašich nápadů, které pak můžeme zastupovat při jednáních.

      Troufám si říct že za 15 let co se aktivně zajímám o cyklistické dění v Ostravě přichází opravdu první možnost, jak vybudovat ježdění pro všechny z Vás a to doslova v centru města.

      Pokud Vás projekt zaujal a chtěli by jste se dozvědět více, můžete nás „zatím“ navštívit na otevřené skupině BIKE OVA!!! ARÉNA na facebooku. Další z možností jak se s projektem lépe seznámit je možnost stáhnout si PDF soubor s návrhem projektu.

      Případně mě můžete kontaktovat emailem na jakub.baran@seznam.cz

      Děkuji Vám za Váš čas a budeme se těšit na Vaše nápady

      Jakub Baran (Bari)

      FB stránka

      0 0
    • krabica  

      Traily kousek od práce, to se vždycky hodí… :-)

      0 0
      • krabica  

        Tedy, pokud to nebude taková hrůza, jak je někde u Prahy.

        Edit: https://youtu.be/DELf2oD3veU

        0 0
        • vojtechposmourny  

          Jo, ty se povedly :-)

          0 0
        • deekay  

          To je snad na vyblbnuti pro rodinky s deckama ne? I ta lokalita tomu odpovida.

          0 0
        • Potkan007  

          Tam to svým způsobem plní účel, mám to kousek. Pro trochu zkušeného bikera to není, ale i tak tam je neustále plno, jezdí tam hlavně špunti kolem 10 let a níž v doprovodu s rodičem a kupodivu vypadají, že je to docela baví. Na druhou stranu to definitivně zabíjí ty zbytky atraktivity, které lokalita má, protože o víkendu jezdí pomalu jeden za druhým.

          0 0
        • goofy  

          Tak to je dobré… :-)

          0 0
    • goofy  

      Ne, že bych byl lehce skeptický, ale uvidíme, no… :-)

      0 0
      • wego1991  

        Vidím to podobně. Za mě trailcentrum na menším kopci než 800m moc nedává smysl. Tak uvidíme.. nebo přispat trochu hlušiny :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Prave to je potencial toho kopce. Bude malo prisypeme. :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jasně a mohou využít toho, že Emu vedle mají v plánu rozebrat a sanovat, protože svým hořením způsobuje hodně velký zdroj znečištění. Takže co nehoří můžou nasypat na kopec vedle :DD

            A mohlo by vzniknout něco jako Zábavní park Tivoli co byl v centru Ostravy za první republiky a byl dost velký. A kdyby ti chuji nezbourali všudypřítomné lanovky tak typické pro Ostravu, mohli je využít :DD

            0 0
            • AussigBiker  

              Tyhle lanovky jsme tu taky meli. Jako malyho me naprosto fascinovaly, kdyz me tam tata bral se podivat :) Uz nevim co vozily a kde tu presne byly…

              0 0
            • Treeper  

              O te sanaci máš nějaké info?

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ne, nemám, zatím jsem jen něco zaslechl z druhé ruky. Ale dává to logiku, mají plnou hubu keců o ekologii a nechají skoro v centru Ostravy hořet haldu co produkuje hafo emisí? Každopádně technologii už si zkoušejí na haldě v Heřmanicích , ta byla zřejmě větší problém a je lépe přístupná.

                0 0
    • Smazaný účet  

      Zmíněné PDF na Uložto pro ty co se nemohou / nechtějí přihlásit na FB.

      0 0
    • jIrI___  

      A dokonce traily vypadají legálně, není možné. Minimálně za pozornost to stojí, jsem zvědavý na situaci za rok…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Čím víc umělých pi*ovin, tím blíž k zákazu lesů.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Hele je mi někdo schopen říct kolik je na tom FB v té skupině lidí?

      0 0
      • krabica  

        249

        0 0
        • Smazaný účet  

          Dík, tak před 5 dny kdy jsem to tu poprvé zveřejňoval jich bylo 213, tak doufám, že jsme trochu pomohli, o to jde aby tam měl co nejvíc lidí a tím nějaký argument při jednání :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.