• onuce

    Pro svoji kriplkáru hledám náhradu dvou 12V / 7Ah olověných akumulátorů. Nejlépe rovnou s vyšší kapacitou. Našel jsem toto:

    https://www.smdledzarovky.cz/…-s-nabijecka?…

    Nemám ale žádnou zkušenost, tedy než objednám, raději poprosím o radu znalé. Je to dobrá volba, či je možno koupit lepší? Potřebuji i s nabíječkou, uchycení na sedlovku, nebo nosič, vyšší kapacita žádoucí. A také nevím, jak dlouho to kde skladují, aby články nebyly hned polomrtvé.

    Motor mám 250W

    Děkuji.

    0 0
    • Jirra  

      Myslím, že jsi zvolil špatný název vlákna. Ono není elektrokolo jako elektrokolo.

      Kdyby bylo hned vidět, že jde o Tvůj super stroj, tak se asi najde víc lidí, kteří se v tom vyznají, ale elektrokola zrovna nemusí. Takto ho rovnou přeskočí a ani neotvírají.

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • onuce  

        Máte pravdu, sám bych to přeskočil. Ostatně kolo mám pro zábavu, tam mi motor nesmí. Kriplkáru jako dopravní prostředek, plus teď k tomu extrémně bolavý loket a bez naděje na zlepšení.

        0 0
        • onuce  

          Jo a navíc jsem si to mezitím zas asi rozmyslel. Sice jsem nedávno na stroji skoro zmrzl, nějak neodhadl a útrpně dojížděl s vytřískanými aku, což mě právě přivedlo na myšlenku upgradu. Ale teď to vidím jinak, měl jsem díky tomu zážitek, o který bych s lepší baterií přišel. Prostě bych jen šel naproti dalšímu levelu zlenivění.

          0 0
          • Jirra  

            To je hezký přístup, ale když už tam ty baterie máš, tak bych možná jejich výměnu zvážil. Nahrazení nějakou novější baterií, by jsi ten tvůj stroj mohl i celkem odlehčit, což nemusí být od věci.

            1 0
            • onuce  

              Vlastně ano, i na odlehčení jsem myslel. Jenže má to smysl? Zas ta zátěž je ideálně nízko a na předním, hnacím, kole. Na druhou stranu místo těch olověných aku by mi pěkně vycházelo místo pro relaxační stupačky. Tak nevím. Největší obavy mám z toho, v jakém stavu články budou. Pokud někde ležely rok…

              0 0
    • Smazaný účet  

      Už i ty Brůte :-O :-D

      0 0
      • david25  

        Ty neznas ten jeho stroj casu? :D

        0 0
        • onuce  

          Považuji jej spíše za elektromobil. Jinak samozřejmě zůstávám zarytým odpůrcem e-biků. Byl bych sám proti sobě, připravil bych se o jedinou svoji radost.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Evidentně ne :-O Moc to teda nesleduju, ale celou dobu jsem si naivně myslel, že jediný pohon jsou jeho vytrénované ruce :-) Njn, trochu zklamání :-)

          0 0
          • onuce  

            Však jsem plánoval, že před delší výpravou půjde motor pryč. Jenže nemocný kloub v lokti vše zhatil.

            0 0
            • onuce  

              Když již jsme u výrazu zhatit, tak jsem vzpomněl. Vznik nelze vygooglit, ale mám na to svoji teorii. Hatě, kol bažina, proto ostatně hatě. Po nich jede naložený vůz tažený koňmi, nebo voly. Vozka plánuje, jak náklad výhodně prodá na trhu. Tím pádem i trochu chvátá, neodhadne, najede příliš ke kraji a vůz se z hatí sesune do bažiny.

              Je to správný výklad? Děkuji

              0 0
                • onuce  

                  Děkuji za odkaz, to jsem nenašel. Nicméně s odpovědí tam nesouhlasím. Hatě nejsou mylnou cestou, překážkou v plánech, ale naopak zkrácením a vylepšením cesty v jinak neschůdném terénu. Tedy samy o sobě hatě spíše plány napomáhají naplnit, než by je kazily.

                  0 0
      • onuce  

        Vůbec ne, tedy co se bike týče. Jen uvažuji o upgradu vesměs nákupní kriplkáry.

        0 0
    • Lance  

      Pane. Pobavila mě věta. Tedy než objednám, raději poprosím o radu znalé..... Vždyť víš, že kdyz se zeptáš, tak v mezičase co ti ostatní radí napíšeš Již jsem objednal :-).

      1 0
      • onuce  

        Vidíte do mne jak do skleněné kozy, je to tak. Respektive bylo by, kdybych si to nerozmyslel asi úplně.

        0 0
    • kubad  

      S baterii ti moc nepomůžu v tom se nevyznám, ale každopádně pochvala že se první zeptáš než nakoupíš – to je u tebe snad poprvé :D

      0 0
    • michomin  

      Milý pane onuce, vy vskutku máte rád vysoké cíle, leckdy nepřekonatelné, což se tedy netýká této výměny akumulátorů.

      Když si pořídíte nový akumulátor 24 V s vyšší kapacitou a tedy i znatelně větší, jako první budete řešit nerudovskou otázku Kam s ním. Pak budete řešit kabeláž. Možná i nabíječku.

      Nebylo by lepší pořídit si dva se stejnou voltáží? Zbyde Vám více času na jízdu, během které budete moci přemýšlet o budoucích projektech. Třeba při sjezdu z místního Mount Everestu o rekuperaci.

      0 0
      • onuce  

        Původní jsou olověné, tedy velké, při malé kapacitě. Li-ion acupack bych dal buď na úchyt nosiče, nebo na nosič. Úchyt mám vyroben z uřízlého představce nad předním kolem. A acu z úvodního odkazu je i s nabíječkou. Nicméně asi se na to vyflajznu, opravdu bych šel lenosti naproti. Loket se musí hýbat

        0 0
    • Dvojan1  

      Možná zavolat do firmy, kde ti baterii postaví dle tvých požadavků. http://www.cyklochodov.com/view.php?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Onuce ty trenuješ na Zwiftu? :-O Hustý :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.