• Cannonball

    Tak a je to tady. Dnešní den sice nebyl úplně vhodný na zážitkovou vyjížďku, ale s vidinou toho že BASTARD (více viz detail kola) měl ráno namotáno už 99 970 km jsem prostě zatnul zuby a vytáhl ho odpoledne ven na krátkou vyjížďku.

    Asi málokdo si bude pamatovat, jak jsem ho zde (a sebe – viz thread Tlusťoch jede na kole) prezentoval před cca šesti lety, kdy měl tento bajk najeto už cca 80 000 km. Od té doby jsem sice na něm jezdil, ale jak si každý spočítá, nebyla to žádná sláva, v průměru jen nějaké 3300 km ročně. Bylo to dáno i tím, že už jsem na něm nejezdil každodenně do práce a tak to byly jen takové občasné pohodové výlety.

    Nicméně i stokrát nic umořilo osla a po další kazetě a asi čtyřech řetězech jsem se za těch šest let tento rok přiblížil oné magické hranici.

    Takže přátelé, je to tam! BASTARD dnes překonal nájezd 100 000 km! I když upřímně řečeno, z původního kola, tak, jak jsem ho před cca 25 lety kupoval, už zbyl prakticky pouze rám, sedlovka, přední ráfek a brzdové páčky ;-). Vše ostatní už je vyměněné, něco pochopitelně i několikrát. ;-)

    Mno, původně jsem se zde chtěl pořádně rozepsat, ale vlastně ani moc nevím co dále napsat. Kolo letos oslavilo dvě jubilea, 25 let „věku“ a 100k km. Tak snad ještě něco v budoucnu namotá. ;-)

    18 0
    • šlapatko  

      No pěkně. Mě rám praskne vždy do 10000–15000km. Toš ať dále slouží.

      0 0

        MTBIKER doporučuje

        ALÉ PR-S CIRCUS bunda, modrá Skladem 2 ks

        Akce ALÉ PR-S CIRCUS bunda, modrá

        od 3 549 Kč -40% MOC 6 199 Kč

      • Cannonball  

        Teda co s nimi děláš, že ti tak praskají? Jinak díky, kolo snad bude sloužit, co už zase naopak tolik neslouží je bohužel zdraví, tento rok mě začínají už solidně brát kolena, ale taky už mám něco najeto (>50) ;-)

        0 0
        • šlapatko  

          Jen jezdím. 193cm a cca 95kg. Merida a Kellys mi praskly na zadní vidlici dole. Teda ještě V brzdy. Dvě silničky od authoru praskly taky dole u středu. Rock machine torrent, Agang Gangsta, Maxbike 507 a author rival praskly u sedlové objímky. Sedlovky vozím vždy 400mm. Naopak odolává Reta Falcon a GT tequesta. Reta hiten, GT cr-mo rám. Zbytek vše Alu.

          0 0
          • Cannonball  

            Já teda viděl rámy praskat buďto při různých pádech, nárazech a nehodách, nebo při fakt drsném používání (DH ap. – asi nejezdíš tak klidně jako já, starej dědek ;-) ), ale při relativně běžném hobíkovském použití jen opravdu výjimečně. Ten můj starej Amulet má rám někde dost podřený od bowdenů ještě než jsem začal používat ochranné nálepky proti otěru (někde je to fakt prodřený i 0,5 mm do hloubky materiálu rámu, nikoliv jen setřená barva) ale v kritických místech a kolem svárů vypadá pořád OK. A to se na něm vozím já, svého času 130 kg macek. Je pravda, že hodně jezdím spíš trasy pro silničky, tzn. asfalt a cyklostezky a navíc poslední dobou spíš takové ty rekreační trasy pro hobíky, ale sem tam nějaká ta lesní cesta taky byla. Ale jediné co mi praskalo byly špice v zadním výpletu, ale jak jsem přešel na 36 drátový a zesílené špice, tak od té doby i toto je v cajku.

            0 0
    • Paja  

      Pěkně, mám podobného veterána – Modus v profilu, který už se pomalu blíží 120 tis., do čtvrtstoletí mu ještě nějakej rok chybí. Z původního kola zbyla jen vidla, rám a zadní brzda ;-)

      Na původní sedlovce bych se teda po 100 tis. bál jezdit, Modus má pátou, z toho jedna praskla (ale to byl Pells ;-)

      0 0
      • Cannonball  

        Koukal jsem a Modus je taky hezký kousek s pěknými kilometry. Jen nechápu, jak ti vydržela ta vidla ten nájezd… To na ní máš nějaké cyklošamanské zaříkání? ;-) U mě už v cca 90 000 byla komplet na odpis a prakticky nerepasovatelná.

        Co se týče sedlovky, tak to moje kolo ještě pochází z doby (rv. 1998) před extrémním „lightweight“ šílenstvím a zeslabováním úplně všeho i u MTB (taky váží nastrojené 16 kg!) takže ta sedlovka je celkem dost masivní a za druhé jsem relativně prcek (i když těžkotonážní ;-)), takže je v tom 19'' L rámu zastrčená dostatečně hluboko a netrpí moc ohybem – ani horní část rámu a upínka sedlovky snad nedopadnou jako na té fotce, co sem postoval šlapatko. Tam to snad muselo držet jen na dvou/třech cenťácích, že se mu to tak vyrvalo…

        Tak ať nám ty veteráni jezdí. ;-)

        0 0
        • Paja  

          Ani ne, jen z ní občas vyleju olej a naleju čtvrt litru novýho :-) ta vidla je tak jednoduchá, že se na ní nemá moc co ******, jen se z ní oloupala většina barvy. Koloshop furt prodává servisní kity, takže už tam jsou asi 3. stíráky, ale jinak v rámci možností funguje.

          0 0
          • Cannonball  

            Tak to gratuluju. Já když uvažoval o kompletní repasi té původní (Rockshox Juddy), tak jen materiál (kompletní servisní kit) by stál cca třetinu toho, co mě stála ta nová vidle (Suntour XCR 32) a ještě nebyla záruka, že nebudou extra vydřený kluzáky ap. Tak jsem raději šel do té nové vidle a doufám, že mám na dalších ±100k pokoj… ;-)

            0 0
            • Paja  

              Tak vždycky jsem měnil jen ty šedý gufera, což je 150 za pár a molitanový kroužky pod nima.

              0 0
              • Cannonball  

                Tak to jsi měl vážně kliku, mě to po 90k km začalo chcát spodem i vrchem a nepomohlo už vůbec nic… A i celá vidla už byla solidně rozhrkaná, takže než se ji pokoušet resuscitovat, tak jsem raději zvolil o 25 let mladší sestřičku (s bonusem zamykání tlumení, což do kopců na asfaltu není k zahození)

                0 0
    • Cannonball  

      Sorry, double post… (Nedá se to nějak smazat?)

      0 0
    • d69  

      zdravím a gratuluju,můj Garryk to dal před měsícem :)

      2 0
    • Cannonball  

      Moc hezký! Taktéž gratuluji! Já teda nuluji kompjůtr na každou sezónu a pak to sčítám manuálně, takže takový hezký čísílka jsem neměl a ani nevím, jestli ta moje prastará Sigma Targa to umí… ;-)

      0 0
    • indoorajn  

      Paráda. Je neuvěřitelný co některý rámy vydrží. Mám taky jeden, komponenty komplet jiný, rám u sedlovky vařenej, spodní rámovka s dírou, nejeto za 21 let 86 tisíc.

      0 0
    • Aduldinho  

      Při přečtení nadpisu tohoto vlákna jsem se domníval, že nějakej maník tam nasázel 100k za rok a on to 26 palcový veteránek! Gratulace, ať nadále bezpečně slouží! ;-)

      Já na tomto kolesu kdysi dal kolem 90ti, ale pak šlo do světa, možná už těch 100 taky za těch 5 let, co ho nemám „dodrbalo“ ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse