• 6BONGO6

    Ahoj, má někdo zkušenosti s rámem Banshee Darkside? Jestli to nějak moc nekřupe, dobře se to servisuje a prostě tak celkově. Scháním nový rám protože mi prasknul můj miláček Liteville 601 a potřebuji jezdit :) nebo něco doporučte jinýho, dík za rady a zkušenosti

    0 0
    • tonik666  

      Mám Banshee Rune 2016 šestý rok, a jsem spokojenej. Nemám motivaci kupovat něco jiného, i když bych mohl kdybych chtěl.

      Sedne mi krásně velikost, geometrie je moderní, zadní stavba pěkně chodí, zatím to neprasklo, ložiska jsou standardní tudíž levná (8ks, 4 malá á 80kč (SKF), 4 velká á 120 Kč (SKF)). Malá ložiska vydrží sezónu max, velká i několik let.

      Takže nemám moc výhrad.

      A Darkside bude podobné :))

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • 6BONGO6  

        Díky za podnět, moc lidí mi právě říkalo že darside křupe zadní stavba ale nějak nikdo mi to nepotrvdil a bůhví kterj to byl rok, co chci koupit tak to bude poslední ročník, no snad neprohloupnu když ho koupim. Jo ty ložska sou supr že sou standart, na tom liteville som musel schánět některý všude možne

        0 0
        • tonik666  

          Mam druhe Banshee a s krupanim zadni stavby jsem problem nemel.

          Jinak Dakrside je podle me celou dobu dost stejny (mozna nejake minimalni zmeny).

          Na tolerance je ten jejich system linku zadni stavby citlivy, protoze jsou tam dlouhe osy skrz a stahuji dve loziska k sobe s linkem jako rozperkou. Takze vsechny 4 osy musi byt perfektne srovnane. Ale to se docili spravnym lisovanim lozisek dle navodu.

          A Darkside jsem koukal ma loziska vetsi,l nez Rune, tak bych cekal i delsi zivotnost.

          0 0
        • tonik666  

          A jen dotaz – co na tom budes jezdit? To chces jako cistej bajk park/freeride bajk.

          Protoze jinam nez na lanovku bych si Darksida nekoupil , na jezdeni po svych jednoznacne Rune/Titan.

          0 0
          • 6BONGO6  

            jj především do parků a na skoky, sem tam jdu i někde nějaký endurko věci ale nejsem zastánce šlapáni do kopce, v podstate má to dobrou pro mně geo a viděl jsem že na to dávali i teleskopa tak se člověk i sveze a zase není tak težkej

            0 0
    • Mr.Duck  

      Delal jsem u Banshee dealera tady v BC (vtipne zadneho nemeli siroko daleko od mista kde pochazi?!), a ze by Darkside nejak vyznamne praskal jsem neslysel.

      Jedine co jsem videl nejak opakovane prasknout byl Titan pod typkem, ktery opakovane lame uplne vsechno. Loni jel svuj prvni DH zavod v zivote a vyhral, letos jede na svetak, takze to ze znicil par ramu nema uplne velkou vahu, a Banshee diky jeho problemum vylepsili nove ramy.

      0 0
      • 6BONGO6  

        to je supr cist, uz ho mam doma tak uvidim a budu kontrolovat jestli se tam neco nedeje, jen neim najit jaka muze byt nejvetsi hodnota axle to crown, jak maji ted 2 brejle ruzny hodnoty ale nasel jsem ze to zvladne i 590atc

        0 0
        • Mr.Duck  

          590 je tak standard na 27 dh vidli ne? Jestli se dobre pamatuju. Asi bych tam nerval 29, ale z 27 bych se asi nebal tam lupnout jakoukoliv vidli.

          0 0
          • 6BONGO6  

            jo tak nejak se to pohybuje u fox 40, 29 urcite ne to by uz byl prepal

            0 0
      • tonik666  

        A ten typek se jmenuje jak?;)

        Taky znam typka kteremu praskne uplne vsechno. Nejak mam pocit ze je to spojene s tim, ze ma nekdo 2 metry a jezdi enduro/skace.

        0 0
        • Mr.Duck  

          Raimundo Guzman

          0 0
        • Mr.Duck  

          Ale ani nepotrebujes dva metry, zda se mi ze jezdenim tak nejak kazdy dospeje do stadia kdy proste kolu zacne moc nakladat i cistou jizdou, protoze ty komprese jsou porad stejny akorat do nich letis stale rychleji.. I se svyma 64kg mi odchazi dost veci co donedavna nebyly zadny problem..predloni jsem zrusil jak EN tak DH ram behem stejny sezony :(

          0 1
          • goofy  

            Takže Bandit se poroučel do hliníkového nebe? Jsem myslel, že jsi ho prodal dál… :-)

            0 0
            • Mr.Duck  

              Jeden putoval dál, druhý čeká na složení svařenej. Velká škoda, ať si říká kdo chce co chce, chodilo to neskutečně dobře :)

              0 0
          • Radason  

            Můžeš ještě prozradit slabé místo kde mu tu krupalo?

            0 0
            • Mr.Duck  

              Vlastně nevím jestli můžu, ale v bike shopu už nedělám tak co by :) Tam kde se potkává sedlová s tím frézovaným kusem. Vím, že udělali několik revizí díky jeho „testování“ a nakonec snad drží, ale teď má beztak místo titanu rune a legend.

              0 0
              • Radason  

                Já ho mám ještě bez uprav, tak aspoň vím co sledovat. Dik

                0 0
                • Tomcat  

                  Hele už to to dlouho nevydržím , je super číst zasvěcené názory… Když tu není zodpovězena zatím zásadní otázka a to bude vůbec Darkside model 2022 ,nebo je discontinued? ;-)

                  0 0
                  • Mr.Duck  

                    Skoro rok už v tom shopu s banshee nepracuju, ale nic o novém darkside jsem neslyšel. Bylo by to fajn, ten starej je krásnej ale hrozně krátkej.

                    0 0
    • Baba-Ji  

      Darksidu praskalo uchyceni tlumice na spodni ramovou trubku. Do byly ale ty prvni rocniky. Jestli to pozdeji nejak doresili, to nevim.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.