• Lukster

    Ahojte, jedete? Popř. proč ne? Celkově pokračuje trend poklesu závodníků, mladí asi maratony moc nemusejí :/

    0 0
    • Smazaný účet  

      Bahno a zima nic pro mne. Kdyby se jel v červnu tak je to jiná.

      0 0
    • zderes  

      Pan velitel mnoha lidem nesedí. Vím o lidech, kteří ho už nikdy nepodpoří.

      3 1
      • designer  

        Pod tohle se podepisuju. Tenhle ředitel zeměkoule, jehož názor je jediný správný a má na všechno odpověď, mi teda fakt nesedí. Práce s lidma mu není zrovna vlastní. Já Šelu nejezdím právě kvůli němu a jeho chování.

        1 2
        • orm  

          Selu jsem jel asi 5× a nikdy jsem s nim neprisel do styku. Co delate, ze se s nim musite bavit a kvuli tomu vas to odradi od zavodu :-)? ps: Ja uz to take nejezdim, ale ja uz nejezdim par let nic, tak to neni kvuli nemu :-).

          0 0
          • designer  

            Tak třeba to, jak se v diskuzích vyjadřuje o závodnících…

            A pak jeho každoroční boj s „podvodníky“ a jejich veřejná dehonestace. A je jedno, zda dotyčný třeba zabloudil a ani o tom neví.

            Dále jsem byl svědkem drobného incidentu, kdy se slečna postavila na startu do špatné vlny… Diskvalifikace!

            Vydírání závodníků, že pokud nezaplatí včas startovné, tak se závod zruší a už nikdy nebude…

            A těch jeho výlevů je mnohem víc. Ten člověk mi fakt nesedí…

            1 1
            • orm  

              Chapu. S tim jsem se ale nikdy nesetkal. Ja se vzdy prihlasil, prijel, jel zavod a odjel. Vse mne prislo ok a standard v ramci zavodu co jsem jezdil. Jednou jsem vyhral kategorii nad 100kg a dostal jsem basu piv :-). Na sele mne vadil ten zacatek, kdy se velka skupina lidi nahnala do singlu a delaly se spunty. Ja jak jezdil v zadu, tak jsem musel predjizdet lidi s tragickou technikou. Jak je to ted nevim. Trasa se od roku 2017 dost zmenila.

              0 0
              • matbiker  

                Šelu už nejezdím a vlastně už nejezdím skoro žádné závody, ale na Procházkovi mi strašlivě vadilo to jeho brečení. Jak si vždycky po závodě, teda v ročnících, kdy začalo ubývat startujících, vzal mikrofon a začal brečet, že 800 lidí na startu je málo a že jestli lidí ještě ubyde, tak už to bude finančně neúnosné a že závod bude muset zrušit a že je potřeba se přihlašovat předem a platit předem apod. Přitom při těch silných ročnících sám řekl, že ten obchod má jen tak, aby něco měl, že Šela maraton mu vydělá peníze na celý rok…

                5 0
                • zderes  

                  Přesně. Ne řekl, ale chlubil se s tím. Na druhou stranu pokud to dělal dobře a platili jsme za to, je to jeho věc a nám po tom může být prd. Že na tom párkrát vydělal jeden jeho věc, ale chlubit se tím ještě před lidmi z jiných prodejen a servisů atd., to se moc nedělá. Já, já, já, jenom já.

                  5 0
              • Cryzyy  

                Já za tím mám takové drobné příběhy :-) to začalo roky nazpět, když jsem dojížděl 25 – 35 celkově a žebral o lepší startovní pozici… no a dostal třeba 100–200 nebo jak byla ta vlna… proste řekneš jak jezdíš a stejně tam máš 100 lidí, kterejma se musíš prokousat, protože buď tam stojíš jak trouba mezi prvníma a nestihneš se rozjet, nebo se stihneš rozjet a máš tam zase o 100 lidí navíc… Prostě pruda hned na začátku :-D pak po tolika letech příkoří, když tejden před závodem lehnu, mi poradí, abych si svoje startovné prodal sám, že ho za 100 přepíšou na někoho jiného…

                1 1
            • kovar  

              svatá pravda s tím hňupem

              1 1
              • designer  

                Takhle urážet své zákazníky… No, má co chtěl. Btw, ne vždy dokáže cyklista opravit defekt. Není to vždy jen o tom, že by byl ignorant a nevozil duši.

                0 0
          • zderes  

            Nechci to vůbec rozmazávat a nebudu konkrétní. Znám ho osobně několik let jako mnoho jiných lidí se stejným názorem. Ať už jde o bývalé jeho kamarády, sponzory, obchodní partneři. Závod jako takový je fajn, i děcka to mají rády, v tomto případě tyto dělá celkem dobře.

            0 0
    • Singlespeed  

      Připadá mi, že je Prochajda stále více vyčůraný, lakomý a protivný. Jen bere a nic nedává. Takže mu taky nic nedám :-) .

      3 0
    • Lukster  

      A čím je vycurany? To jsou pořád dokola stejne kauzy staré několik let. Udržuje trasu celoročně, jinak by to zarostlo a spousta pěkných úseků by zapadlo… Nemluvě lávky, padlé stromy atd… Dělá to přes 20 let, zkuste si to sami. Ale nejde o podporu jeho, ale krásného závodu, kterých takových už je pomálu, bohužel.

      3 1
      • Singlespeed  

        Celoroční údržba trati je taková pohádka na dobrou noc. Koncem srpna to vypadalo na některých úsecích trati jako v deštném pralese :-) .

        1 0
      • Singlespeed  

        Nedávno vysvětloval Prochajda na svém FB princip dobrovolných brigád na trati. Pokud jsem to správně pochopil, tak zamakáš, nic nedostaneš, ale můžeš si ke startovnému ještě připlatit dárcovský příspěvek navíc. Geniální. Brigáda naopak (pracuješ a ještě za to zaplatíš) :-).

        2 1
        • Lukster  

          Když chceš vidět pouze negativum,tak ho prostě vidíš. Evidentně Ti leží v žaludku hodně hluboko. Btw. dobrovolný znamená dobrovolný, jak pomoc, tak příspěvek. Nebo nechápeš význam toho slova? Nicméně ja se ptal na závod, mimochodem podle mnoha Šela patří k top závodům v republice, např. taky právě organizací.

          0 6
      • popokatepetl  

        Kdo co udržuje? Ten závod se jede tak brzy protože za pár dní trasa zaroste. Udrží se jen frekventované trasy a to díky lidem co po nich jezdí. Taky občas nějakou větev uklidim, nenosím kameny do bažiny.

        0 1
        • Lukster  

          Hmmm, to jsi teda dost mimo, prosekavat se musí i na jaře (samozřejmě ne tolik, jako v hlavní sezóně), ale aby ten termín byl zvolen proto, aby s tím nebyla práce? Co spadle stromy, zničené lávky, úprava trasy kvůli změnám v terénu/vlas­tníků/situace… a udržena prujezdnost jen tím, že tam někdo semtam projede? Taky dost mimo realitu

          0 4
          • popokatepetl  

            Bydlím hned vedle, jezdím tam cely rok. Co tam máš dále.

            1 0
            • Lukster  

              Celou trať? Jako to fakt nemá cenu… Btw. co vás sere, že si někdo řekl o peníze a lidi mu je DOBROVOLNĚ dali? Asi v tom viděli smysl…

              1 2
              • Cryzyy  

                Kazdej to mam jinak, nekdo vidi smysl v tom mu dobrovolne davat penize, nekdo dobrovolne platit za zavod, ja treba prozrel a spatril smysl na Selu (nejen) dal nejezdit :-)

                1 0
              • popokatepetl  

                Mě nesere nic. Jen jsem sdělil, svůj názor, protože tudy často jezdím březen až prosinec.

                2 0
    • jIrI___  

      Šela byl jeden z mých nejoblíbenějších maratonů (spolu s opavskou Sileskou), jezdil jsem ho mnoho let a vždycky byla trať skvěle připravená a celá akce perfektně zajištěná, tohle pan Procházka prostě umí. Závodů (všech, nejen Šely) jsem se ale přestal účastnit z finančních důvodů. Jednak se startovné snad na všech akcích vyšplhalo do, z mého pohledu, nesmyslných výšin kolem 1000 Kč s tím, že třeba pamětní triko je mnohdy ještě za příplatek (dříve standardně bývalo zahrnuté ve startovném). Když k tomu člověk přičte dopravu na akci, mnohdy přenocování apod., tak to s rodinným rozpočtem dokáže zahýbat už i třeba při dvou závodech měsíčně. Taky během covidu spousta lidí asi zjistila, že není potřeba se družit a mačkat se na trati s dalšími stovkami lidí, když si danou trať mohou projet kdykoliv jindy :)

      6 0
      • mr.nikdo  

        To tam pricti jeste jidlo.

        Casto i ND, ktere prebuzeny adrenalinem odrovnas…

        Kolem 3000,– na zavod jsem se pohyboval uz pred 8 lety.

        A jeste mas studenou vodu ve sprse. Kde si ho o Tebe tre nejaky deda… :D

        2 0
    • Regnialf  

      Proč mi to vlákno přijde, jako velká reklama na jednu akci z tisíce? :)

      Každá připomínka nebo názor je nepřijata a označena jako nedůležitá.

      Ser na to tady, ať každý jezdí kam chce a kdy chce.

      2 0
      • Lukster  

        No, ja se jen ptal, proč nejedete a zjišťoval, proč lidi už tolik natáhnou mtb maratony a nějaká relevantní odpověď tady byla. Pak osobní zášť vůči pořadateli, kterou dana osoba opakuje furt dokola. Ale určitě po upravené trati jezdí zvesela a to mu nevadí. A názor,že se údržba vlastně žádná není, to je úplně mimo.

        1 0
        • gerrard  

          Tak co vim, tak se Prochajda na organizaci nekterych akci uz vykaslal. Tak se brzo vykasle i na Selu, bude mit klid a zdejsi negativni publikum nebude mit na co frflat. Ta negativita co se siri timto statem mne cim dal tim vic desi.

          3 0
          • Barak  

            Stačí se odstrihnout od sociálních sítí, na kterých je každý hrdina a svět zas bude uplne v pořádku.:-)

            3 0
            • Singlespeed  

              Místní nemají ředitele závodu rádi i bez sociálních sítí. O Šele mudruje i ve škole na rodičovských schůzkách a ostatní přítomní vůbec nechápou o co jde, což zase nechápe ředitel závodu, neboť Šela je přece světoznámá akce :-) . Obchod Šelasport taky stojí za prd, už tam dávno nechodíme.

              1 1
              • Barak  

                Já to myslel tak nějak obecne.:-)

                1 0
              • jmaselnik  

                Ty jsi Přerovák? Já znám Aleše od gymplu a dozajista není svatej, ale tu psí hlavu mu teda nasazuješ zbytečně velkou.

                1 0
              • Lukster  

                Jojo, to jsi už tady psal, co tě sere na tom, že někdo chce, aby se děcka hybala? Aleš je samozřejmě svůj, ale křivak to není

                0 1
                • zderes  

                  Tak ta poslední věta sedí :)

                  0 1
                  • jmaselnik  

                    hele, jestli nechceš být konkrétní, tak toho pomlouvání nechej. Znám Aleše skoro 40 let a jasně, umí být haur, jako hodně lidí, když se trochu picnou, ale to, co předvádíš Ty, jsou normální pomluvy ála jedna paní povídala.

                    0 2
                    • Singlespeed  

                      Bohužel to pomluvy nejsou a nejen zderes si to ověřil na vlastní kůži. Konkrétní příběhy by vydaly na celou knihu.

                      1 1
                      • jmaselnik  

                        tak znova, proč nejsi konkrétní? Píšeš o místních, já jsem místní, společných známých mám s Alešem hromadu a byť netvrdím, že je svatej, to vaše tažení tady je dle mého názoru úplně mimo.

                        1 1
                        • designer  

                          Padlo tady málo konkrétních případů? Veřejný hon a dehonestace závodníků, kteří z jakéhokoliv důvodu nebyli zaznamenáni na kontrole (ztratili se, kontrola se spletla, úmysl…). Diskvalifikace vítězů, kteří na startu stáli ve špatné kóji. Vyjadřování se o závodnících, kteří měli defekt, že jsou hňupi. Nátlak na závodníky ohledně plateb. VIP sektory na startu pro kamarády. Vychloubání se. Třeba mě ještě někdo doplní…

                          0 1
                          • jmaselnik  

                            tak ještě jednou: byla spousta stížností na začátku závodu, že se na trati podvádí, zavedly se kontroly a fňukání pokračuje, byť pravidla jsou jasná. Story s diskvalifikací vítěze kvůli špatnému stání teda neznám a dost pochybuju, že kdy jakej vítěz takto diskvalifikován byl. To by chtělo určitě doložit.

                            V jakým kontextu se vyjádřil o hňupech, kteří jedou na závod bez náhradní duše-lepení, bohužel, nevíme. No a „nátlak“ a „vychloubání se“ to jsou přesně ty plky o ničem, resp. o tom, že někomu pořadatel nesedl.

                            1 1
                            • designer  

                              https://prerovsky.denik.cz/…0140505.html

                              Stála ve špatném koridoru. Šela je místní hnojak, ne UCI závod, takže řešit to mohl symbolicky penalizaci, když už měl potřebu zasahovat do výsledků. Procházka je jak hyperaktivní ambiciózní měšťák, který rozdává pokuty za parkování, když jedním kolem stojíš na obrubníku. Hraje si na důležitého, ale jak vidím reakce naprosté většiny, akorát na to doplácí.

                              2 1
                              • jmaselnik  

                                ty kráso 10 let stará kauza, která se řešila následně na základě stížností závodníků. Janu shodou okolností taky znám a dovedu si představit, co tam tak asi mohlo na startu proběhnout. No zjevně jsi zaujatej, tak se Tě nebudu snažit marně přesvědčovat. Vždycky je snadný plivat na někoho, kdo se aspoň o něco snaží.

                                2 4
                                • Hagner  

                                  :-D

                                  0 0
                                • designer  

                                  Tak zaujatý jsi především ty. Hlavně, že máš na všechno odpověď. Takový druhý Procházka

                                  4 2
                                  • jmaselnik  

                                    Tak s ohledem na to, že Jana Bednaříková startovala i v dalších ročnících, jak si můžeš ověřit ve výsledcích, ona s diskvalifikací problém nemá, ale Ty, ač se Tě to netýká, ano. A vo tom to je.

                                    3 2
                                    • designer  

                                      Nezamlouvej podstatu věci, kterou je kontroverzní zásah do výsledků, který nebyl hodný závodu tohohle formátu.

                                      Jak se s tím dotyčná vyrovnala, je úplně jiná věc. Jen silně pochybuji o tom, že s diskvalifikací neměla problém ????????

                                      0 1
                                      • jmaselnik  

                                        já nic nezamlouvám, úplnej detail neznám, ale Janu osobně ano, takže si dovedu představit, že tam mohla být klidně hodně konfliktní situace.

                                        Poukazuji na zjevný fakt, že jí, jako „postižené“, to v dalších účastech nebrání, zatímco Tobě to v účastech brání a navíc kvůli tomu pořadatele neváháš bez znalosti detailu pomlouvat. To je furt dokola, za mne konec na toto téma.

                                        1 2
                                        • Hagner  

                                          No twl :-D

                                          Nevolejte máme vítěze ;-)

                                          Můžete to tady zavřít, protože tohle už nikdo nepřekoná :-D

                                          1 1
                                        • gerrard  

                                          Taky s tebou souhlasím. Znám Prochajdu sice jako „poděsa“, ale ne jako nějakou svini. Spíš jako člověka co chce mít TOP závod s TOP službami a s jistou sportovní úrovní. A taky znám spoustu lidí co se neváhají různě pokřivit a chytračit, aby si pohonili ego nebo mají pocit, že by mělo být pokaždé všechno podle jejich představy.

                                          By mně zajímalo kolik ze zdejších ostrých kritiků někdy něco pořádalo a narazilo na pověstnou českou mentalitu. :) Neříkám, že je svatý, ale tento místní hon na čarodějnice je už trochu moc.

                                          7 2
                                          • designer  

                                            Pokud chce mít závod s top úrovni, pak je to v rozporu s tím co pořádá, tedy komerční masový závod pro amatéry. Až bude pořádat závod dle pravidel uci, kde má registrované závodníky, kteří se zavazují dodržovat soubor pravidel tohoto sportu, pak tyto pravidla může (musí) vymáhat. A sám dodržovat (nenarážim na Kutnou Horu :) ).

                                            Tady se bavíme o tom, že Procházka si hraje na ředitele zeměkoule, ale tuto hru už s ním nikdo nechce hrát, tak zaznamenal významný odliv zákazníků. Tak může opět vyhrožovat, že závod zruší… Klidně, ať zruší! Konkurence je obrovská ;) Loňskou sezónu jsme s týmem objeli 20 závodů a Šela v nich už nebyla. A nechyběla nám. Jezdíme tam, kde si nás více váží.

                                            K poslednímu odstavci – ano, pořádáme (oddíl) závod, loni 350 účastníků. A samozřejmě, že narazíme na spoustu problémů, vychcanych lidí. Mohu tě ubezpečit, že je dokážeme řešit mnohem elegantněji, než pan Procházka.

                                            0 2
                                            • gerrard  

                                              Tak aspoň máte etalon, jak to dělat jinak. Respektuju, že někomu nemusí sedět, že spousta lidí s jeho vedením závodu nesouhlasí, ale stejně pořád nerozumím té potřebě tu na něho jako na člověka plivat. Dělá to jak to dělá a já mám svobodnou volbu účasti nebo neúčasti. A není kolem toho potřeba dělat pohádku o strašném, zlém řediteli.

                                              3 0
                                              • designer  

                                                Ok. Jen bych netvrdil, že mám potřebu dělat nějakou pohádku o zlém řediteli. Probíhá tu diskuze na téma jestli jedete, a jestli ne, proč? Takže jsem se zapojil, souhlasil s většinou, že to ten člověk dělá tak trochu jinak, slušně řečeno, že je „svůj“. Debatu rozproudili jeho zastánci, kteří mu tímto udělali tak trochu medvědí službu, kdy na něj vyplavalo spousta špíny z minulosti.

                                                2 3
                                                • vp2  

                                                  Doporučuji oplachovat přirození vlažnou vodou a třít froté ručníky…takovýho plivače jedu jsem už dlouho nepotkal. Jestli máš s někým nějaký problém, tak to reš s ním napřímo a nebreč na internetu…taková zvláštní móda, flusat na někoho veřejně ale anonymně na netu, ty musíš být taky geroj!

                                                  4 6
                                                  • Singlespeed  

                                                    S Prochajdou nejde nic řešit osobně, neboť tě nepustí ke slovu a když pustí, tak neposlouchá :-) .

                                                    3 1
                                                  • brtníček  

                                                    Ano s tím se dá souhlasit.

                                                    0 0
                                                  • vp2  

                                                    Myslím, že se tady má prioritně řešit účast na závodech a ne nějaké antipatie jednotlivcú.

                                                    2 0
                                                  • Hagner  

                                                    Tak jedna z otázek zakladatele je “proč se nezúčastníte” ;-) Antipatie může být relevantní důvod :-D

                                                    3 0
                • jIrI___  

                  Kolik z úspěšných lidí nejsou „svoji“… Tohle bych osobně do rozhodování, zda daný závod navštívím či nikoliv, vůbec nezahrnoval.

                  2 2
          • Cryzyy  

            Plně souhlasím, ta negativita je vážně hrozná, já si třeba zákazníků cením a těch stálých 2×, když má někdo problém snažím se mu pomoci i nad běžný rámec smluvních vztahů. Zákazník se rád vrací a všichni jsou spokojení :-) No a já se jako zákazník na Šelu nevrátil a jsem taky spokojený.

            4 0
      • Hagner  

        Je to taková tradice ;-) Každej rok stejná :-D

        0 0
    • brtníček  

      Proč nejedu? Už mám nějaký pátek a závodní ambice mne opustily. Rád se jedu projet, ale svým tempem na pohodu. Šelu jsem jel několikrát, trať se mi líbí. Mladou generaci MTB zavody táhnou málo. Na kole se většinou věnují jiným aktivitám. Tech MTB maratonu zbyde v republice pár a nebudou to už masovky jak dříve. To je prostě vývoj.

      3 0
      • Lukster  

        Díky za reakci, taky to vidím jako přirozený vývoj, ono se asi nedalo čekat, že ty účasti budou pořád takové masivní. Ono i KPZ bojuje o každého účastníka…

        0 0
        • brtníček  

          Pro naši generaci husakových děti bylo MTB něco nového. Meli jsme po střední škole a chtěli tu novou věc vyzkoušet. Mnoho z nás to chytlo. Jezdil jsem Drasala ,Šelu, Mlýnici, Krále, Sudety. Přišly děti a tím pádem jiné priority, pak se k tomu člověk snažil vrátit, ale výkon už tam nebyl, tak se začalo jezdit na výlety. Tratě závodů si projedu rád. Ale sám a kdy chci to otočím kam chci.

          3 0
          • jkcz  

            Jo, kde jsou ty casy co se Drasal jeste jmenoval Unite Holesov.

            0 0
    • Lucik_bikerka  

      Jedu, jen jsem zvědavá, jak bude ,,sucho,, Nemá někdo místní zprávy, jak to vypadá? Jedu poprvé, tak doufám, že to nějak technicky dám.

      2 0
      • Lukster  

        No super! Projel jsem část v pondělí a 95% sucho, jen v některých místech semtam kaluže. Včera sice sprchlo, ale myslím, že už dneska je to zase suche. Nejsou tam žádné úseky vysloveně blatem. Užij si to!

        0 0
        • Lucik_bikerka  

          Díky, doufám, že zvládnu techniku, jinak to samozřejmě peru na 100% od startu co cíle :-D No v sobotu má pršet… ale, tak nejsme z cukru.

          1 0
          • Lukster  

            Správně! Btw. předpověď pořád mění, je to ještě daleko ????

            0 0
          • Lukster  

            Tak co, jak to dopadlo? :)

            0 0
            • Lucik_bikerka  

              Liják od rána do 11:30, 12:30 start, takže super. Jinak trať pěkná, plno trailů, docela to klouzalo. Mě osobně to lépe jelo do kopce než z kopce, ale celkově pozitivní pocit. Závěr na hrad celkem pecka :-D Značené pěkně, spousta pořadatelů, jediná chyba, že na mě v cíli nezbylo rizoto :-D

              0 0
    • jmaselnik  

      Nejedu, protože na bajku jezdím tak blbě, že bych to nepřežil :)

      0 0
    • pabe  

      Nejedu, bo se mi zrovna nechce :-) no hlavně jsem na trati Šely skoro každou vyjížďku na kole, takže když závod, tak raději jinou lokalitu, ale přijdu se na vás co pojedete podívat a povzbudit a zkusím udělat i nějaké fotky. Hlavně budu držet place ať v pořádku dojedete.

      0 0
    • dědek mohy  

      Nejedu. Jezdíval jsem Šelu pravidelně mnoho let, ale už asi 3 roky na to prdím. Už mi v mém věku nestojí za to nechat se ponižovat borcama na chvostu, co jedou na arabovi v pantoflích a stejně mě předjedou =) Navíc mi ten závod nedá nic, co bych si nebyl schopen zažít sám (kterýkoliv závod), takže už na závody nejezdím

      1 0
    • grafik  

      Nejedu.

      Dřív jsem jezdíval vždy dlouhou – masivní roky cca 2006 až 2010, od té doby nic. Zorganizovaná byla vždy parádně až velkoryse, první roky (pro naše ročníky) to bylo něco … Ale na AP mi vadila jedna věc – občas rýpnutí do techniky jezdců a preferování technických úseků. Já technik nejsem, a Jelenní chodník bych třeba úplně vypustil; na nějaké těžké trialy totálně dlabu, závod musí odsýpat.

      Aktuálně to mám tak, že Šela je dlouhodobě mimo můj zájem, ačkoliv fandím a jsem rád, že se závod stále jezdí, preferuji rychlejší a méně technické – až šotolinové závody. Kolikrát pršelo, bahno, zima, 10C, málokdy vyšlo počasí, vzít rodinku a strávit den na hradě je super, ale v dešti, v čepicích to bylo kolikrát na hraně. Časem do toho začal motat krátké tratě, kratší tratě, trekové tratě, v pátek kritéria, pokaždé start jinde, chápu, že to bylo na vlně, každý chtěl závodit, ale asi se to všechno časem vyčerpalo. Generační výměna taky moc není, akcí je podstatně víc …

      Pořád tam někde mám, že ji musím ještě jet … jedině až bude sucho, prašno, bez rizika deště. Možná se jen pojedu na hrad podívat jako divák.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ráno začíná Tradičně zima a déšť. No to bude očistec :(

      0 0
    • Singlespeed  

      Dívám se na výsledky a klesající tendence počtu účastníků stále pokračuje. Hlavní tratě A+B dokončilo 124 + 148 = 272 závodníků (+10 dvojic). To je asi vůbec nejméně v historiil. Minulý rok dokončilo 361 závodníků, v dobách největší slávy 2007,2008 přes 1500 závodníků. Jen pro porovnání, na Rohálovské 50 před týdnem bylo v cíli 315 lidí.

      0 0
      • grafik  

        Na Rohalovce startovalo asi +600, cca polovina lidi ji nedojela : )

        1 0
        • Singlespeed  

          To je fakt. Na startovní listině Rohálovské bylo přihlášených 601 lidí, na startovce Šely tratě A+B+dvojice bylo dohromady přihlášených 382 lidí. V době největší slávy mívala Rohálovská na startu kolem 700 závodníků.

          0 0
          • grafik  

            Kdyby byla jistota počasí, tak těch 700 se přihlásí.

            Chřibská 50 ka mivala taky cca 800 startujicich.

            Olomoucka burinka pred cca 15ti lety cca 1000.

            Mamut bike cca 120 celou dobu, je to skromnější akce, jezdim skoro pravidelně.

            0 0
    • žvejk  

      Letos jsem jel po asi 3 letech… Trať opravdu skvělá, sama pěšinka a rychlý singl, pritom nic těžkého co by nedělilo zrno od plev ;⁠-⁠) Zabezpečení tratí, rekl bych na nejvyšší úrovni, neco takoveho naznacit a trochu vyčistit pro zavod, je rozhodně náročnější, jako kde jaké kpž… V cili hned občerstvení a další plnohodnotne jidlo na poukaz. Vse tak nejak krásně klapalo. Za mě opravdu spokojenost. Startovné je otazka, zda to jde takto dnes dělát levněji… Menší deštik prvni hodinu zavodu, ale v sobotu bylo ještě poměrně teplo, tak to ani nevadilo.

      6 0
    • sorak  

      Šela byla letos hodně pěkná! Start na hřišti a rozjezd do kopce pomohl natáhnout startovní pole a nebyla to taková tlačenka v nájezdu do terénu, ranní deštík na trati prakticky nezanechal stopy, byla spíš suchá, ale díky sprchnutí se neprášilo. Trasa byla skvělá, samozřejmě na té délce byly místa, kde člověk musel vybrat stopu a projet pár horších metrů bo louže, ale celkově v terénu převažovaly pasáže jak z trail centra.

      I přes DNF jsem si letos hodně užil pasáže v terénu a hlavně sjezdy :)

      S Alešem na pivo nechodím, znám ho jen zběžně, chápu, že někomu nemusí sedět, ale za mě fakt dobrý, jako pořadatel umí.

      I mimo času na trase se Šela hodně povedla – zázemí na louce pod hradem je fajn – vše na jednom místě, jídlo a pití dobrý a furt se tam něco dělo, speaker skvělej, od tří skoro do šesti zábava lepší jak v telce.. huba mě od smíchu bolela ještě hodinu :D

      Kdo byl ví.. geoinformatička a 5kg papírových map.. :D opakování vyhlášování nejstarších kadetek :D a pán z trasy po limitu rovnou na první flek pro zlatou a pumpičku k tomu.. :D

      Možná na tom hodnotím jiný věci než zbytek hejtrů v tomto vlákně, ale za mě fakt skvěle prožitý den! :)

      4 0
    • knihomol  

      Zdravím Byl by někdo ochotný poskytnout letošní trasu dlouhé Šely jako GPX soubor? Sice jsem na jejich stránkách našel mapu, ale nejsem schopen schopen rozklíčovat, jak to mají namotané kolem hradu. Předem upozorňuji, že nepoužívám Stravu ani nic podobného. Předem díky.

      0 0
    • jIrI___  

      Tak se Šela Maratonem je konec, letošní ročník se už neuskuteční. Věčná škoda :(

      https://www.facebook.com/…JKuwiXx4Jbi/

      0 0
      • grafik  

        A zrovna letos jsem chtěl po x letech jet. Z fotek rozvrtané louky je mi smutno, to je kua green deal. Není nad to udělat parkovací místa … asi dotace na podporu cestovního ruchu nebo co … nechápu.

        2 0
        • petryk  

          měl jsem podobnou myšlenku, škoda.

          0 0
        • Singlespeed  

          Půl milionu přispěl Olomoucký kraj. Na Helfštýně jsou minimálně 4× ročně akce s až 10 tisíci účastníky, takže se starosta snaží zamakat na infrastruktuře zejména ve prospěch těchto akcí.

          2 0
          • Tatut  

            Ja nevím ale zrovna ta louka byla vhodná pro stovky lidi.. a bude tam jako stellplatz pro par karavanistu? Mnohem vhodnější by bylo postavit to třeba někde u becvy pod kopcem…

            0 1
            • jIrI___  

              Tohle zrovna chápu. Karavanisté prostě už z principu mají love a obci mohou nepřímo vylepšit rozpočet. Navíc jezdí v podstatě celoročně, ne jen o pár víkendech v létě během akcí. Stellplatz u řeky je v každé díře, ale u hradu jich už tak moc asi není :). Opět vyšší atraktivita místa – více peněz.

              1 0
              • Lukster  

                Ale ať klidně staví ty Stellplatzy, ale ať u toho trošku uvažují a „nezničí“ tím tak velkou plochu kvůli pár míst – dalo se to udělat někde na vhodnějším místě a ne takto nahrubo uprostřed volného prostoru…

                0 1
                • Singlespeed  

                  Stellplatzy nejsou uprostřed prostoru, ale na kraji u lanového parku. Nic není zničeno, nic není nahrubo, vše je tam pěkně upraveno, prostoru dostatek. Foto je z dneška.

                  2 0
                  • Lukster  

                    a co v tom červeném rámečku, hmmm? To je prostě uprostřed… Měli to dát případně vlevo od té cesty tam, prostě naokraj a ne uprostřed volného pásu traviny. Samozřejmě je to jejich pozemek, ale proč nenajít řešení, které by udrželo stávající akci. Naštěstí se domluvili… Ono tam je problém pro dětskou trasu ta spodní část pod závorou, že je tam bahno…

                    0 2
          • petryk  

            No jo, je to pravda, je to ve srovnání třeba s Hefaistonem malá akce.

            Takže to zase byla jen snaha o zvýšení dosahu na sítích, aby se o Šele mluvilo. Jako vždy.

            2 0
        • Singlespeed  

          .

          0 0
      • Tatut  

        Překvapivě :/ no asi tam bude neshoda se starostou…

        3 0
      • brtníček  

        Přišlo mi, že to byla jen otázka času. Ty různé kontroverzni vyjádření. Tímto jsem pochopil jeden včerejší zmeškaný telefonát.

        0 1
      • zirecek  

        Typické Procházkovo kvičení, kdy si dává právo posuzovat všechny okolo, kdo nejdou na ruku jeho závodu, byznysu.

        Tipuji, že závod nakonec bude uspořádán. Tohle veřejné propírání s klasickým „chudáci, děti“ je jen nátlak a PR.

        Sázím basu piva pro Vás, že závod bude. Basu dovezu do cíle závodu, :⁠-⁠).

        6 1
        • Singlespeed  

          Nový starosta Týna ho musel včera pořádně nas.rat :-) .

          1 0
        • Singlespeed  

          Ty stellplatzy tam jsou už od prázdnin, takže to musel už dávno vědět. Kvičí, aby lidi trošku namotivoval k účasti a nebyl to propadák jak loni.

          1 2
          • Lukster  

            holt dělá to s svými lidmi už 23 let, takže tam určité opotřebení je, nikdo nemládne a může se objevit relativní drobnost, která ale přeteče pohár, kdy už vlastně převládne nechuť nad chutí to dělat… Každý je nějaký a upřímně já osobně si nedovedu představit toto vůbec pořádat tolik let za sebou. Chápu, že ne všem se jeho přístup líbí, ale třeba by jinak ta akce nebyla tak dlouho, popř. by nevznikla vůbec. Každý, kdo něco tak velkého organizuje pro tolik lidí, tak se ne všem zalíbí. Šela je stále alive, což je nejdůležitější

            0 0
            • zirecek  

              Jasně, strašný utrpení, v podstatě to dotuje ze svého, na sekačku musel vybrat, bo celoročně udržuje trať, a hlavně pomyslete všichni na ty děti, na ty smutný vočička…

              Je to primárně byznys, má z toho čistá ruka stovky tisíc. To je realita. Samozřejmě je to kupa práce, domluv, komunikace všude okolo, avšak stále je z toho primárně zisk pro něj. Je to jako, když ty chodíš do práce vydělávat. Někdy tě to baví více, někdy méně, avšak nemáš potřebu se ohánět ve veřejném prostoru vyššími principy, jako že ti všichni musejí jít na ruku včetně starosty, který je volen a dělá pro obec to, co mu zastupitelstvo schválí.

              Jelikož jsou tam místa pro karavany od léta, je jasné, že se Procházka nedohodl na financích, je zřejmé, že starosta chce zisk pro obec, když tam musí trpět přetlak lidí, aut. Ne všichni občané chtějí žít v centru dění a když, tak se to lépe snáší, když obecní rozpočet na tom něco trží.

              Takže se 2 kluci nedohodli na finančních podmínkách a Procházka to pasíruje přes veřejný prostor a vypadá to, že bude kandidovat na starostu, bo ten meandrující potůček tam vlastně chybí…

              AKTUALIZACE:

              Procházka už své nářky stáhnul a se starostou se dohodl. AŠM 2024 se bude konat, i když ráno se jistojistě nekonal a vše bylo zrušeno. Děti zachráněny, hurá!

              Je to šašek, nic víc.

              5 2
              • Singlespeed  

                Předpokládám, že chtěl po starostovi ať mu celý velký obecní plac pod hradem půjčí na pár dní zadarmo. Nakonec starosta vyměkl a situaci zachránil :-) .

                0 1
      • jmaselnik  

        tak já tam čtu:

        AKTUALIZACE 1. března 2024 !!

        Vážení účastníci, fandové, pořadatelé a podporovatelé AUTHOR ŠELA MARATHONU, ročník 2024 se uskuteční v původním rozsahu a původním místě!

        S panem starostou jsme našli společné řešení úpravy cílové louky tak, aby závod mohl proběhnout.

        Těšíme se na vaše přihlášky ???? a na nic se neptejte, 29. únor je den, který vlastně neexistuje.

        Aleš Procházka, ředitel závodu

        3 0
        • Singlespeed  

          Takže měl zirecek, jako vždy, pravdu a bude basa piv v cíli :-) . Bylo to prostě jen takové PR kvičení (taky jako vždy).

          1 0
          • jmaselnik  

            nevím, jestli PR, ale je prostě takovej „emotivní“ :-). Je mi jasný, že v jeho hodnocení se úplně neshodneme…

            2 0
            • zirecek  

              Emotivní? Bere si do huby starostu a celou obec, píše nesmysly až lži? Vždyť místa pro karavany jsou tam od léta a jsou spíše na okraji plochy, tedy je tam dostatek prostoru pro zázemí různých akcí. Přece nejsou na obci takoví hlupáci, jak je p. Procházka propíral. Co vidím Helfštýn a okolí nahoře a dole několik let, tak je stále zlepšováno zázemí různého druhu.

              Pan starosta je profík, o p. Procházkovi si myslí své, avšak lepší je pro obec dohoda a přínos, takže kvičení na netu raději přejde mávnutím rukou.

              Takže win-win, Procházka vyvolal emoce, je to zachránce kultovního závodu, zisk bude pod hlavičkou spokojených duší a šťastných očiček dětí, o které jde Aldovi na prvním místě. A hlavně stále je prostor zachránit i ten meandrující potůček.

              2 1
          • Lukster  

            hele, je jasné, že ho vůbec nemusíš a proto to tady vlastně nejvíce komentuješ. Můžu potvrdit, že to včera bylo v emocích, takže i závěr byl dost narychlo, ale jako PR to rozhodně nebylo, chtělo by to trošku objektivity a střídmého pohledu na věc a to, že pořádat něco takového fakt není prdel

            0 0
            • Singlespeed  

              To prohlášení opravdu nevypadalo věrohodně. Spíše to vypadalo, že mu předcházelo požití nestandardního množství pivasů po jednání se starostou… :-) .

              0 0
            • gerrard  

              Já sem se do vlákna mrkl jen jestli tu Singl dsti síru na Alese. :) Opět nezklamal. :) Lidi se nemění svět je ještě v pořádku.

              4 1
            • brtníček  

              Psát v emocích na ofiko facebook závodu a pak to na druhý den odvolávat…sorry ,ale to není vhodný veřejný projev takto starého člověka. Taky jsem emotivní, ale toto chce trochu klidu a nadhledu.

              2 0
          • Floydie  

            Tu basu jste prohrali, takze ji mate privez vy ;-)

            0 0
          • mr.nikdo  

            Solidarni zachrany jsou v kurzu

            0 0
        • jIrI___  

          Dobrá zpráva. Ale asi je pan Procházka přehnaně impulzivní, nepřipadá mi úplně vhodné oficiálně sdělit takovou velkou zprávu a druhý den ji dementovat…

          3 0
          • Tatut  

            Souhlas. Ne professionalni

            1 0
          • zirecek  

            Nabubřelý šašek. Jeho předchozí vyjádření, kde dehonestuje starostu, jeho jednání je neprofesionální, avšak zapadá do stylu chování p. Procházky, viz jeho vyjádření při AŠM při povodních, odměny dobrovolníků, startovné pro předchozí členy, atd.

            Čistý byznys je byznys, respekt, každý dělá, co umí; ale to jeho kvičení okolo je šaškárna.

            1 2
            • brtníček  

              On už to asi moc byznys nebude , zatím má přihlášeno 64 lidi včetně dětí a to je cca 6 týdnů do závodu.

              0 0
      • Singlespeed  

        Správný postřeh je v diskuzi pod FB příspěvkem, že by zázemí závodu mohlo být na letišti v Drahotuších. Napadá mě ještě bývalý vojenský prostor Valcha kousek vedle, tam by se to taky dalo spáchat.

        1 0
        • Lukster  

          Ale cíl u hradu je cíl u hradu… Myslím, že se vždy snažil mít u toho závodu nějakou úroveň a ne to dělat za každou cenu někde… Jako na takovém plácku někde na letišti, to není KPŽ, dojezd u hradu je prostě něco jiného…

          1 0
          • orm  

            Presne, hrad je hrad. Dojet prositej po 6h pod kopec a drapat se nahoru byl nejvetsi zazitek :-).

            0 0
    • jIrI___  

      Gravel trasa prý bohužel zrušená :/. Doufám, že pan Procházka zase blafuje jako při zrušení celého závodu a zítra se dozvíme, že gravel se normálně jede.

      0 0
    • dan001  

      Tak kdo chce jet Šelu má letos asi poslední šanci.

      0 0
      • zirecek  

        Zase hodně piva a s kulí v hlavně PR veletoče od klávesnice jako minule? Tehdy pohádka o okamžitém zrušení závodu ze dne na den kvůli karavanům a obytňákům, starosta fůj, bú, bú.

        Cíl tohoto oznámení je jasný – zvýšit obrat, zisk.

        Minule jsem „vyhrál“ bečku piva.

        Teď sázím další bečku, že když tímto PR pokynem bude více startujících letos, tak pak přijde oslavné oznámení, že jsme je přesvědčili, že si to rozmysleli, další ročník bude, hurá.

        Přeji startujícím příjemné svezení a hezkou bajkovačku.

        10 1
        • brtníček  

          https://mtbs.cz/…ie/popis-xcm Všichni partneři o konci uz ví delší dobu, drželi jsme to pod pokličkou už od zimy. Chtěli jsme to dát vědět až 5.5. To je prohlášení. Každý si o tom udělá svůj obrázek.

          0 0
          • zirecek  

            A proč jste to nedali ven až 5. května dle plánu, co bylo příčinou změny původního záměru?

            0 1
            • Singlespeed  

              Co jsem zaslechl v kuloárech, tak ještě předtím byl záměr dotáhnout Šelu do 25. ročníku a pak to teprve dle situace zabalit.

              0 0
              • brtníček  

                Měsíc před startem přihlášeno 112 lidi včetně dětí. To je opravdu málo přihlášek. Všude na MTB závodech ubývá lidí. Teď je v módě běh. Jsem zvědavý jak dlouho bude fungovat Kolo pro život. To je vyloženě byznysová záležitost a i tam těch lidí ubývá.

                0 0
                • Singlespeed  

                  Teď je v módě jiný formát cykloakci. Silničářské podniky s extrémně vysokým startovným jako l´Etape nebo Czech Road Classic doslova praskají ve švech.

                  1 0
                  • keymaker  

                    Nevím jak Road Classic, ale při L´Etape máš zavřený silnice, to je z mého pohledu velké plus.

                    0 0
                • Polopol  

                  Taky si říkám… Závodit na mtb se ale bude pořád. Jen možná bez nafukovací brány v cíli, jídla, tomboly, čipu, x variant tras a křoví jezdců jedoucích na pohodu. Mně to neva.

                  1 1
                  • Tatut  

                    Přesně – mega akce a závody s elitou Nepotřebuji.. ono ta šela byla fajn ale je to akce s doprovodným programem na celý víkend..

                    Stačí mi hnoják kde se sejde parta pohodovych lidi a v cili si dam birell a klobasu. Start 9 a v 13:00 už doma :)

                    2 1
                    • orm  

                      Uz jsem selu dlouho nejel, naposledy v roce 2017, ale pak jsem slysel, ze zmenili trasu a uz se nejede na ten druhej hreben a ztratilo to pro me kouzlo.

                      1 0
                      • Polopol  

                        Ta aktuální trasa je lehčí, ale skvělá.

                        1 0
                      • sorak  

                        Jel jsem starou i novou nekolikrat a myslim, ze nova je lepsi, je sice o neco kratsi, ale neda se rict ze by byla lehci, protoze na te stare tak 15 km nahnaly ty prejezdy na druhou stranu k LIbave a zpet.

                        Ta nova je vic nahoru a dolu na kratsich usecich a o zmenach tempa.. ne ze by me to teda osobne vyhovhovalo, ale objektivne vzato je to asi atraktivnejsi trat.

                        1 0
                        • orm  

                          Vzhledem k poctu lidi to asi uz nehrozi, ale mne tam vzdy sralo, jak se to v te prvni casti na zacatku totalne ucpalo. Ja jsem pomalej, takze jsem se tam dostal do skupinek lidi bez techniky a musel s nima vsechno hezke chodit, coz mne vadilo. Je to uz lepsi? Na te stare trati jsem mel rad prujezd tunelem a balancovani na hrane pri podjezdu nejakeho mostu kde clovek skrtal riditkama o stenu. To se predpokladam uz nejezdi?

                          Laka mne to jet, ale +20kg a spatna fyzicka, nevim no :-).

                          0 0
                          • Singlespeed  

                            Lidí je cca 10× méně než v dobách největší slávy, takže by to mělo být výrazně lepší. Takže neváhat a přihlásit se.

                            Edit: legendární propustek pod železničním koridorem se už nejezdí ani by to v současné době kvůli masivním stavebním pracem na trati nešlo.

                            0 0
                            • orm  

                              Pokud myslime totez, tak to bylo super misto. Hodne na hlavu. Myslim, ze se mne to povedlo projet jen jednou bez ztraty kyticky. To jsem mel jeste uzka riditka. Pak jsem to jeste parkrat zkousel, ale vzdy jsem musel slezt, protoze jsem skrtl riditkama o stenu a rozhodilo mne to. Pak uz jsem to kvuli sirokym riditkum ani nezkousel.

                              1 0
                • designer  

                  Taky začínají získávat na oblibě kratší, techničtější závody na okruhu po vzoru xc, či cyklokrosu. Je to jednodušší pořádat a projeví se to na ceně startovného. Při dnešních cenách už není pro každého objet například 10 a víc závodu ročně za 700 a víc Kč za závod, k tomu doprava, zničený materiál… A to všechno jenom proto, aby dělal komparz profikum. Svého času jsem objel až 20 závodů ročně. To si teď nedovedu moc představit.

                  0 0
                  • grafik  

                    Závod na Šumperském poháru za cca 200,–

                    Řekl bych, ze aktualne všem vic vyhovují lehčí trasy typu Znojmo. Proč se trápit na technické trati … to jsem nikdy nepochopil : )

                    0 2
                    • TheJD  

                      Proc se trapit v terenu… Lepsi jet rovnou silnicni zavod :)

                      2 0
                  • Slavik  

                    .

                    0 0
        • jIrI___  

          Škoda, o důvod více se letos zúčastnit.

          1 0
      • enjoy  

        Mountfield tvl…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.