• Jakub19

    Ahoj,

    Máte někdo zkušenosti s Apple watch a cyklistikou? Vydrží hodinky měřit i dlouhé výlety typu 10k+/200km+?

    Jde mi hlavně o novější modely 5/6/SE plus vždy propojené přes telefon.

    O rady typu kup si Garmin nemám zájem

    Díky

    0 0
    • Aussig  

      6h na GPS dají jako nové (s tím že vždy když budeš chtít data za jízdy budeš muset máchat rukou jak vocas). Jestli je to cajk si odpověz sám, komu není radno…

      0 0
    • skaj  

      Nove, se vsim zapnutym (tep atd.) kolem 8 hodin.

      Takze pro vice nez polovinu bikefora v pohode na 200–250km. Stejne to vsichni jedou na cistou vodu, rohlik a jedno jablko – zadne zdrzovani cestou:)

      1 0
    • Smazaný účet  

      200km+ určitě ne. Teda pokud to nedáš do sedmi hodin.

      0 0
    • Tomcat  

      Nevydrží, nejsou na takovou intenzivní zátěž a tedy výtrž dělaný. Jen doufám že víte co znamená zápis 10k…

      0 0
    • tom_hampejz  

      akorát jsem si jedny sehnal na testování, tak jsem zvědavej. Je to kompromis. Není to sporttester ale jako benefit získá zákazník hodně moc chytré hodinky a telefon „skoro“ nepotřebuje. Kdo řeší sport vážně, asi bych hledal Garmin, Polar apod

      0 0
    • Ruza79  

      Ahoj, mám ApW 4. Po dvou letech stálého nošení vydrží celodenní výlet s měřením. Večer powerbanka (stačila mi malá GoalZero flip 12 na celý 5ti denní výjezd). Za mě v toho.

      0 0
    • milan.v  

      Dám ti radu, hledej a čti, Apple Watche zde mají své vlákno…

      0 0
    • Lachtis  

      Ahoj, mám nové AW6. Včera jsem šel ze špindlu dlouhý výlet na pramen Labe a namotal celkem 22 km, 6 hodin bezely v kuse. Beželo spárování s telefonem, navigace, měření trasy chůze přes AW a večer jsem měl ještě kolem 40% baterky. Pravda, jsou asi 2 týdny staré.

      Mně prostě vydrží bez problém celý den a to si s nimi hraju, diktuji zprávy, čtu maily, někdy i telefonuji, platím s nimi apod. Za mne spokojenost a to jsem se právě baterky, kvůli různým textům od lidí, bál.

      0 0
    • Svobina  

      Ahoj, měla jsem aw4, používala jsem je pouze na cyklistiku (cca 1 rok) a mně nevyhovovaly, došla mi trpělivost a přešla jsem na Garmini. Aw4 zvládnou trasy do 3 hodin, po 3 hodinách naprosto odejdou, i když byly ráno nabité na 100%. Kromě toho baterka při normálním používání vydrží 24h, večer musíš zase nabíjet, jak magor. Jezdím teď s Venu od Garminu, zvládly i 9 hodin venku na kole a domů jsem dojela ještě s 10%.

      0 0
    • RapMan  

      ahoj, stačí si o tom něco trochu přečíst – když máš u sebe telefon, tak se GPS bere z telefonu a neplácá se baterka pro GPS v hodinkách.

      Já mám AW 3 38mm, tzn. starý a menší model s menší baterkou.

      Ráno (6:30) beru z nabíječky, jedu 35km do práce (cca 1,5h) se zapnutou Stravou, v práci notifikace, občas odmítnutí hovoru, odpoledne z práce domů dalších 35km (cca 2h), večer (21h) dávám do nabíječky a mají ještě cca 30–40%. Za mě ok, novější modely + větší displej má i větší baterku. Stači asi i povypínat blbosti typu rozpoznávání zvuku, kontrola hladiny zvuku, průhlednosti, já funguju např. pořád jen s tichým režimem.

      Pokud bys chtěl mít jistotu, můžeš si pořídit malou power banku a během pauzy dobít…

      0 0
      • Texasky.jezdec  

        S tou gps to tak není. Bere to vždy z hodinek, takže baterii nijak neuštříte. Jedine mě napadá dat úsporný režim, jestli to k něčemu bude

        0 0
        • RapMan  

          Je to tak, jsem si tím jistý, je možné to dohledat s více zdrojů. Pokud je iPhone v dosahu, bere se GPS z něj, ne z hodinek. Proto v různých testech GPS v hodinkách pro jistotu telefon vypnou a neberou si ho ani s sebou.

          1 0
    • Texasky.jezdec  

      Jo to je jediná věc, proč mě to táhne ke garminu.

      Mám AW 4 a je to stavěné tak na 80 km ± stylem že jedu třeba 40km, potom hodinu někde posedím a a jedu domů. Baterka vydrží tak akorát. Možná kdybych to dal na zátah, tak vydrží déle ale i tak je to hodně na limitu, což mi vadí

      0 0
      • snas89  

        Novy generace uz maji baterku lepsi ne?

        Tak jako tak ta baterka je snad jedina vec, co me demotivuje ty aw poridit..

        0 0
        • Texasky.jezdec  

          Ono spis ty hodinky od verze 4 jsou pořád víceméně stejný

          0 0
          • Tomcat  

            iWatch třetí serie měli dokonce větší aku než ted sedmá generace. Ono se to mění a Apple korektní údaj v mAh neukazuje a šermuje vydrží času za modelového využíti.

            0 0
        • Texasky.jezdec  

          Moje jediná naděje bude, až když vyzkousim v půlce výjezdu dobít hodinky z powerbanky ale to zase nevím, zda mi neukončí aktivitu, když vypauzuju a sundam z ruky

          0 0
        • Texasky.jezdec  

          Jinak je to strojek dobrý, a co tak všude čtu, tak snimac tepu te zápěstí snad lepší jinde nenajdete a to ani třeba u garminu

          0 0
        • Smazaný účet  

          Jo, ale s AW udelas 200km zavod, ale ne vylet.

          Nehlede na to, ze AW snad nezobrazi zadnou metriku jizd. To uz je lepsi trackovat jizdu na mobilu v aplikaci Strava – ta ti taky udela caru do mapy a hodi odhad kalorii. A dostanes to do Apple Zdravi …

          0 0
          • Texasky.jezdec  

            Já používám nativní aplikaci na cyklistiku a potom to do stravy odesilam ale dost možné, ze být zapnu zrovna měření na stravě, tak to tu gps bude brat fakt jen z telefonu a z hodinek jen tep, takže by vydrž mohla být delší. Nemám odzkouseno

            0 0
            • RapMan  

              můžu doporučit super aplikace Healthfit, ve které jsou vidět rozšířené údaje z cvičení. Do stravy posílám data přes tuto aplikaci, a přemýšlím, že možná stravu úplně zruším a nechám si data jen lokálně a zálohovaná v claudu svého účtu.

              Healthfit např. pro plavání ukáže i průměrnou délku záběru pro jednotlivé plavecké styly, počet temp, atd.

              Tenis trackuju přes SwingVision, tahle apka mi zase ukáže počet úderů a jejich poměr, odhadované rychkosti jednotlivých úderů, taky docela zajímavé statistiky.

              Spousta lidí doporučuje pak aplikaci Workoutdoors, kde je možné si nastavit vlastní obrazovku i mapy a dalších údajů přímo v hodinkách, sice jsem si jí taky koupil, ale zatím jsem jí nepřišel na chuť…

              0 0
              • Nitroglycerin  

                tvl. jak jsme jako děti mohli žít a dokonce sportovat bez telefonu a smartwatch. Těším se na další verzi AW, která bude ze změn krevního tlaku a tepovky při sezení na WC analyzovat kvalitu stolice.

                (AW mám taky, je to super věc)

                2 0
        • Lachtis  

          mám teď aw 7 a úplně v klidu dám švihy 90 km a více a celý den s nimi pak i funguji. Samozřejmě za předpokladu, že máš u sebe telefon. což na výjezdy mám. Předtím jsem měl AW6 a taky to stejné.

          Za mne je AW neskutečná bomba, prostě prodloužená ruka telefonu a naprosto dostatečný sportovní měřič, na to moje šolíchání mi to bohatě stačí.

          0 0
          • Smazaný účet  

            90km svih a vic je co? Jako treba tech 200km?

            Taky rozdil 90km a 90km. Nekdo to ma za 3 hodiny, nekdo to pojede na MTB cely den.

            Tohle je proste neco, z ceho nikdo nemuze vychazet.

            2 0
            • Lachtis  

              Hale to dáš v pohodě. Ono totiž navigaci bere z telefonu, takže Ti šetří hodinky. Já prostě dám vždy celý den, ikdyž třeba jedu 5–6 hodin na kole a večer mám ještě rezervu.

              Jen jednou jsem nedošel, a to byl extrém, kdy jsme s kámošema šli túru v krokonoších a hodinky, GPS s trasováním jelo asi 10 a více hodin, to už jsem i mobil musel dobíjet powerbankou. A hodinky už byly pod 10% a to jsem je dal do toho spánku.

              Takže asi tak.

              Já tvrdím, že pokud nemáš iphone, kup si třeba Garmin to je jasný. Pokud chceš vymakaný sportovní hodinky, co jsou primárně na sport a potřebuješ znát všelijaké blbosti, kup si Garmin. Pokud jezdíš bez telefonu opravdu hoooodně dlouhé švihy, kup si Garmin.

              Pokud máš iphone a nejsi profík, co nesleduje každou blbost a bohatě ti stačí obecná čísla a chceš dokonalou prodlouženou ruku iphonu, kup si AW.

              1 0
              • skaj  

                Jako majitel Garminu a byvaly majitel AW (2× rozbite) si dovolim dodat – pokud chces hodinky, co neco maji vydrzet – kup si Garmin. Se zbytkem souhlasim bez vyhrad.

                0 0
                • Lachtis  

                  Tak si měl asi smůlu, já AW 6 a teď AW 7 a super spokojenost. Přítelkyně AW 6 a taky spokojená. mimo jiné přecházela z gramin :-). Ale jo, výjimky potvrzují pravidlo, taky znám pár lidí, co se z iphonu vrátilo k Droidu. Pro mne nepředstavitelné, ale výjimky potvrzují pravidlo a tak je to správné :-) nic není dokonalé a nic není stoprocentní.

                  0 0
                  • skaj  

                    Jednou mi upadli pri sundavani z ruky na dlazbu a prasklo sklo. Vyska cca metr, kolmy pad. Podruhe jsem je rozbil o futra, nesl jsem pracku a bracha me primacknul – tady bych ale vzal vinu na sebe, mel jsem si je sundat. Nicmene jsem si jisty, ze hodinky s vystouplou lunetou prezijou oba pripady. Kdyby dali do tela Fenixu vnitrek Apple watch, nevahal bych ani vterinu. Garmin je zabugovana, softwarove ne moc schopna, polovinu metrik si vymyslejici bida, ale co se da delat:(

                    2 0
                    • Smazaný účet  

                      já nosím skoro pořád tento kryt (jen černý na černých).

                      Už 1× jsem si rozbil safírové sklíčko na Festinách.

                      Přítelkyně si odřela sklo na AW jakmile zavadila o stěnu na stavbě…

                      Mne by to mrzelo. Kryt sundávám jen k obleku :) ale při práci na zahradě, na sport je pro mne k nezaplacení.

                      0 0
                      • skaj  

                        Kryt nesnesu, na mobilu, na hodinkach, nikde. Jsem bezkrytovy typ cloveka a pripraven za to trpet tim, ze musim nosit Fenixy:)

                        P.S. Vedel si, ze vsichni, kdo nosi kryt, maji v pekle v oddeleni nedostatku vkusu misto hned vedle ponozek v sandalech:)

                        3 1
                        • Smazaný účet  

                          může být :) ale kryt na nové iphony je snad už standard. Neznám nikoho komu by nevadil vyklající se telefon položený na optiku foťáku.

                          0 0
                          • skaj  

                            V kanclu je nas pet a ani jeden obal nema:)

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Ja jsem lama ale co jsem dostal iPhone SE tak hned druhy týden mi spadl a prasklo sklo na zádech. To byl od Apple fakt blbej napad dat sklo na obě strany… no mám to teď v obalu a nevidím to :D

                              0 0
                              • Markony  

                                Ma žena ho taky dostala jako služební a říká tenhle mobil byl stvořený pro padaní.

                                0 0
                          • Lachtis  

                            Kamos taky zasadne nenosi kryty, pac to, dle jeho slov, hyzdi krasu telefonu

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Já iPhone nikdy nenosil v obalu. Je to opravdu humus. I svoji třináctku nosím bez fólie, skla nebo krytu. K telefonu se vždy chovám a nemám levé ruky, aby mi padal na zem.

                              iPhone je pro mě vždy investice na 5 let, nějaká ta vlásečnice na těle mi tak nevadí, protože ty iPhony nikam neprodávám. Ze starých si vždy dělám iPod na sport. Teď mi k tomuto účelu slouží iPhone 7.

                              0 0
                              • Tomcat  

                                Podle sebe soudím tebe… …bohužel reálně operátoři evidují v síti aktivní nějakou desítku aktivních verze jedna a dva. Dále xx% iPhonu je bez datového tarifu.

                                Tedy investice na 5 let asi nebude záležitost všech lidí..... …vzhledem k tomu že jinde jsou zase normální telefony dtále dotované . Tak to někde je co nový model, to nový model…

                                0 0
                          • snas89  

                            Novej iphone jsem oblepil kompletne:) kryt, optika i displej. Nejak mi to pri ty cene fskt uz neni jedno. A ze to obcas spadne…

                            0 0
                            • ferlikster  

                              Jeste zabal do bublinkove folie, polep po stranach gumou.. a pripevni snurku kterou si pevne utahnes kolem krku, kdyby ti nahodou selhaly gramlave ruce a zniceho nic (bez tveho vedomeho pricineni) telefonem zacly mlatit o zem nebo s ním škrábat po zdi. :))))

                              3 0
                    • nomecz  

                      "Garmin je zabugovana, softwarove ne moc schopna, polovinu metrik si vymyslejici bida, ale co se da delat " tak trochu mas pravdu, ale narozdil od AW jsem si Fenixy treba i prejel autem a nic se jim nestalo, o tom ze i po 4 letech vydrzi na GPS 12+ hodin ani nemluvim :-)

                      0 0
                      • skaj  

                        No ne tak trochu, ale uplne:) Mozna jsem zmlsanej Apple svetem, ale to, co projde Garminu u jeho uzivatelu po softwarove strance je neskutecne. A pritom je to strasna skoda, protoze hardware je fajn – GPS zlepsili v F7, a i tepak pry uz dohnal par let stare AW. Teda takhle, po dvou mesicich mi zrezly jenom jedny Fenixy a dalsim se to nedeje:)). Jenze v odolnych hodinkach uplne chybi konkurence. Takze to Garminu nakonec projde i u me, protoze presne jak rikas, Fenixy vydrzi hrube zachazeni. Takze doufam, ze Apple Watch konecne prijdou s proklamovanou sport verzi. Pak menim okamzite.

                        Jinak tem co podle jejich „pokrocilych“ metrik trenuji a dokonce jim veri, doporucuji zkusit porovnat stejnou cinnost merenou dvema ruznymi hodinkami. Polovinu toho je vymyslene, rozdily vice nez 20%… (Tenhle experiment jsem delal pred cca 3 lety a mozna uz je to lepsi).

                        1 0
                        • Lachtis  

                          Moc bych si od toho nesliboval, ze by aw prisly s nejakou echt spesl sportovni verzi, podobne garminum, ale kdovi? Moc lidi ve svem okoli, vcetne me neznam, co by po tom nejak extra prahlo a chybelo jim to. Spis cekam, ze by mohl letos prijit redesign aw, to pak budu menit sve aw7 hned.

                          Ale s temi meraky apod. jsi mi pripomnel prihodu z nedavneho pochodu Jeseniku, kdy jsem byl s kamosema, co oba maji garminy, nevim verzi, ale vsichni jsme si merili trasy kazdy den a vzdy sem byl vzdalenostne jinak nez oni, ackoliv stopovani probihalo stejne…. Si delali srandu, ze mi to meri blbe, ale treba na kole, kde mam navigaci garmin 530 mi vse sedi s aw temer na 100%. Takze se domnivam, ze, jak pises, hodinky garmin to mereni nemaji tak presne. Nebo mi blbne aw a garmin 530 :-)

                          0 0
                          • RapMan  

                            je spousta rugged krytů včetně pásků, lidi jsoui s tím docela spojojení. Já bych to na ruce nesnesl, jsem rád za to, že jsou AW malý.

                            Vlastně všechno od applu mám v menší verzi, iPhone Mini, iPad mini, Homepod mini… Akorát Mac Mini do série chybí…

                            0 0
                        • nomecz  

                          „ale to, co projde Garminu u jeho uzivatelu po softwarove strance je neskutecne“ no mame na firme dost zarizeni od Apple, abych vedel ze v tomhle ohledu si muze s garminem podat ruce, ale to je zas zbytecna debata mimo tema – peace :-)

                          0 0
                      • Šaffy  

                        Začínal jsem na F5 a ty jsem po pár měsících reklamoval, korodovali mi piny na nabíjení, tak jsem dostal opravené a znova, do třetice jsem dostal F6, že tímto neduhem netrpí, bylo to pravda, ale máme kamenictví, takže po chvilce se z černé stala stříbrná lunata a nakonec jsem klepl rukou o roh kamenného stolu a křuplo sklo. Tak jsem je vyměnil za bazarové AW4 a už drží rok a nic na nich skoro není. Takže až na výdrž jsem udělal dobře. A AW měří u kočárku kroky a vše, za to garmin ani prd. Z 2h procházky na F6 jsem měl u kočárku sotva 3K kroku zato na AW ± stejný čas mám 12K takže měření za mě AW top. Ale záleží na co a k čemu hodinky slouží. Navíc jsem F6 musel pořád synchronizovat když jsem se vzdálil o telefonu ( samy už se nespojovali)

                        1 0
                  • RapMan  

                    je to tak, já vždycky taky na apple nadával, po nuceném přechodu (zabezpečení služebních telefonů) to byly muka, teď bych se k androidu už ale nevrátil, hlavně kvůli apple watch, apple pay, airtagum, homekitu, homepodu a celému tomu ekosystému.

                    2 0
              • RapMan  

                Já mám tuhle powerbanku na telefon i hodinky, přes oběd nebo jinou vhodnou pauzu nabiju trochu oboje a je to. Ale v terénu jsem jí použil asi jednou, jinak nebyla potřeba, AW7 41mm + iPhone 12 mini to dává v pohodě, když nečumím furt do mapy(.cz) …

                0 0
              • Smazaný účet  

                To je vecne tema. Kombinaci Garmin a iPhone pouzivam 6 let a AW bych si nekoupil. A nikomu svuj nazor necpu, jen jsem se zapojil do diskuze.

                PROC, ze. Notifikace me nezajimaji, stejne ty telefony mame cely den v rukach a chci proste a jednoduse hodinky, ktere dobre vypadaji a vydrzi. A ne nejake plastaky. Garmin Connect je platforma, kde muzes s aktivitami pracovat, nabidne ti vice informaci.

                Nejsem clovek, co si pujde po praci „jen zabehat“. S vyhodnocenim treninku nema proste Garmin konkurenci a proto ho pouzivam. Jako treninkovy prostredek. Az budu chcit smartwatch, koupim AW. Ale ja chci sporttester.

                Presvedcovat nikoho nepotrebuju, ale pokud si chce nekdo koupit AW na celodenni aktivity, tak je to picovina proste.

                A nemusim byt ani zadny profik. Nejlepsi sporttester mam, protoze ho proste chci.

                0 0
                • Lachtis  

                  Neni to p*covina ty sis koupil spravne a presne pro tebe jsou garmini. Ja taky nikoho o AW nepresvedcuji. Tys chtel proste sporttester a tos taky koupil. Ja chytre hodinky, ktere v sobe maji vse, co potrebuji a na sport mi bohate staci.

                  0 0
    • neyli  

      Jednoznačně nevydrží.

      Jezdil jsem s tím, je to nesmysl. V létě cca 6–7 hodin.

      V cca 3 stupních celsia jsem hodinky měl vybité za 1–2 hodiny.

      0 1
      • tomfree  

        To co píšeš je blbost,jezdím s nima celou zimu a nevšiml jsem si rozdílu zima léto,po 5 hodinách jízdy teď o víkendu,kdy jsem najel 100km měly 47 procent.

        A teď něco ke garminům,měl jsem 5 fenix,zjistil jsem,že mi váha na ruce při sjezdu vadí,tak šly pryč,taď jsem začal jezdit na grevlu,tak jsem si koupil radar a k tomu epix2,protože nejsou tak těžké a mají displej z tohoto tisíciletí,hned ze startu,nejde aktualizovat firmware přes wifi,musí se připojit k pc,při jízdě občas vypadne spojení s radarem,potud to ještě beru,pak přestalo fungovat automatické zobrazení,otočím ruku,displej jen blikne a zhasne,takže jsem je vrátil.

        0 0
      • kubad  

        na ruce která je zahřívá? něco bude špatně

        0 0
        • roud  

          A co když nemá ruku ale místo ní má hák jako pirát ? :D

          1 0
          • kubad  

            :D

            tak to má pak přesné informace o fungování těla

            0 0
            • roud  

              Nevím zda má Apple v manuálu že na háku to nefunguje :)

              0 0
      • Lachtis  

        Naprosta blbost!!! V tom pripade bylo neco spatne! Vydrzi mi uplne v pohode.

        0 0
      • Nitroglycerin  

        Je to kravina. Nejsem Apple fanda a hodně dlouho jsem váhal, jestli si AW pořídit kvůli designu a právě i kvůli propírané mizerné výdrži. Za asi 15 měsíců co je mám se mi ani jednou nestalo, že bych večer šel s baterkou pod 20 %. Léto nebo zima, větší aktivity nebo válení se při nemoci, prostě od rána do noci mi vydrží i při stále zapnutém displeji. Jen jsem si musel zvyknout na to, že se večer dávám na noční stolek spolu s telefonem do stojánku a nemám je na ruce non-stop, jako klasický mechaniky.

        1 0
        • Lachtis  

          Presne tak, jen vyjimecne, jako jsem mel ja, pri aktivite 10 a vice hodin pri ture, zapnuta gps, sledovani atd, tak to uz by do vecera nedaly. Jinak v pohode a to co psal recenzent vyse je kravina.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse