Aplikace na sledovani pozice bezce

12 nepřečtených
  • Sateza

    Ahoj, zna nekdo aplikaci, ktera by se dala pouzit na sledovani bezce, ale aby jej mohl sledovat kdokoli, nejen vymezeny okruh osob. Samozrejme je mi znamo a pouzivame trackovani od Garminu, ale tam je potreba zadat emaily konkretnich osob, ktere pak maji moznost vas sledovat, kde se v danou chvili na trati nachazite.

    Potrebujeme ale nejakou apku nebo system, umoznujici sledovani bezce kymkoli. Napriklad si kdokoli, kdo se chce podivat na aktualni pozici bezce, najede na predem uvedene www stranky a tam uvidi aktualni pozici podle GPS. At uz nejak pres Garminy nebo pres mobil, ktery ma bezec pri sobe.

    Znate neco takoveho nebo jak by se to dalo vymyslet? Diky za rady.

    0 0
    • milan.v  

      Tak k tomu slouží různá trackovací zařízení, i tady se to x-krát řešilo, používají například na dálkové vícedenní jízdy…

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • skaj  

      Pokud neni treba web, tak se podle me da (urcite dala) poloha sdilet v WhatsAppu (nemam, takze nemuzu posoudit). Urcite to umi treba Strava Beacon. Normalne tyhle aplikace posilaji odkaz, ten muzes poslat jen jednomu a on ho zverejni ostatnim – to by neslo?

      0 0
    • mr.antik  

      To umí i Google mapy, ale samozřejmě předpokládá se že běžec má mobil s aplikací a je online.

      0 0
    • Slavik  

      Z Garmin můžeš sdílet polohu LiveTrack na Twittru…

      0 0
    • Sateza  

      Jak říkám, u garminu to znám, stejně takvu whatsappu. U těchto dvou služeb ale musíte dopředu definovat, kdo to může sledovat. Jde o to, že bude nějaký projekt a my potrebujem, aby se kdokoli, zcela neznámí lidé a kdykoliv mohli podívat, kde se daný jedinec nachází. Určitě u sebe bude mít jednak hodinky Garmin a taky mobil. U app Strava si nejsem jistý, jestli to funguje a u Google o tom nevím (EDIT: teď jsem se na to díval a i u Google map je potřeba dopředu nadefinovat kontakty, které polohu uvidí, takže je to stejné jako u Garminu nebo Whatsappu, tudíž pro nás nepoužitelné). Ale opakuji, že je potřeba, aby si to sledování mohl zapnout kdokoli.

      Představte si, že třeba uvidíte někde na webu reklamu nebo na Facebooku, že se něco koná, někdo se někde pohybuje. Jste úplně cizí člověk a chcete se podívat, kde ten člověk je a třeba kolik kilometrů už má za sebou – stejně jako při trackovani u Garminu. Takže budete někam odkázán, kde po kliknutí se vám tyto info zobrazí. Ale k tomu potřebujeme nějakou aplikaci, která toto umí bez toho, aniž bych ty lidi musel předem definovat.

      0 0
      • Slavik  

        A ten Twitter to nesplňuje?

        0 0
      • tsunami  

        No když napíšeš jaký konkrétní způsob použití si představuješ, na jakou akci, jestli to je jednorázové nebo pravidelné, jestli to je pro jednoho nebo pro 150 závodníků apod. tak se dá poradit něco konkrétního. Máš víc možností – platit si spota nebo inreach, platit si službu u nějaké firmy co ti dodá sledovač (je jich tu víc, sledují se různé závody), zaplatit si webhosting, nahodit třeba traccar a v telefonu si pustit klienta (nebo si koupit tracker a datovou simku), najít si někde traccar server co někdo provozuje a využít ho. Vzdělat se a udělat si řešení sám…

        0 0
      • mr.antik  

        .

        0 0
    • Sateza  

      Edit: tak jsem to ještě jednou zkusil a snad by mělo jít zapnout v Google mapách polohu, zkopírovat odkaz a ten dat na web, aby si ji každý mohl otevřít… Takže takhle by to snad mělo jít.

      Slavík: Twitter nemáme, ale zkusím na to mrknout.

      0 0
    • xtonda  

      Tohle mi vypadlo z Google

      https://racemap.com/

      https://raceday.me/

      0 0
    • Jiri.velmez  

      Mě funguje toto https://play.google.com/…apps/details?…

      Dokud uživatel neukončí sledování tak z odkazu co poslal ho může sledovat kdokoliv.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.