• jackx

    Nemáte někdo tip na nákup tepáku podporující připojení přes ANT+? Nedávno jsem si koupil hodinky i s tepákem a teď jsem inovoval telefon, který umožňuje připojení přes ANT+, ale co jsem zatím našel, tak vše přesahovalo cenu těch hodinek i s pásem… :-(

    0 0
    • Beeda  

      takze potrebujes jen hrudni pas s ANT+, cili od garmina 1200–1400kc..

      0 0
    • Beeda  

      btw co jsi koupil, SE?

      a mohlo by te zajimat;-)

      http://www.dcrainmaker.com/…ricsson.html

      0 0
    • Motyll  

      Umí to i Samsung Galaxy Nexus (i9250)? Tuším, že by to měl umět, ale nejsem si jistý…

      0 0
    • Hynas  

      Umí to i Samsung Galaxy Xcover2?

      Jakože tepák v mobilu?

      Sorry za dotaz, su mobilní lama. :o)

      0 0
    • koko0925  

      V tom novým šíleně velkým sportu na Černým Mostě v Praze jsem koukal na nějaké hrudní pásy ANT+ už za 500,–.

      0 0
    • kali222  

      ant neni BT, ale vy me budete umet poradit. jake jsou prosim zkusenosti a S JAKYMI BT hrudnimi pasy. chci to k symbianu, jde mi o sledovani a zaznamy tepu aniz bych se musel bat, ze hodky jsou na riditkach a ja se naprimenim dostanu mimo signal atd. nasel jsem polarackej a vidim dobre, ze se da – samo bez snimace prat? to by bylo nejvic cajk! Ď

      0 0
      • black.horse  

        přesně tak, Nějaký čas nejsem plně přešel na Garmin jsem používal Polar BT pás + mobil a v pohodě. Mobil jsem měl v kapse nebo batohu a fungovalo to dobře. Na adresu Polar pásu mohu říct jen to, že vydržel více než Garmiňáckej. Nakonec teďka mám tu textilní část se snímači z Polaru a vysílací krabičku od Garminu, prootže textlní pás od Garminu odešel do kytek. Prát ano, ale spíše než v pračce, bych ho pral opatrně v ruce.

        0 0
        • blaf  

          mam opacnou zkusenost, premium pas co jsem dostal s edge mi vydrzel 2.5 roku, polar wearlink+ pas mi zlobi od zacatku, neustale vypadava signal, kdyz se naprimim nebo vic zalehnu (asi to bude zpusobene mou postavou), ted jsem koupil novej premium, zatim ho mam dva mesice a bez problemu…

          0 0
      • MlokCZ  

        Klidně Wearlink pás (elektrodovou textilní část) v pračce prát můžeš. Dělám to tak už mnoho let (bez odstřeďování a s šetrným pracím práškem).

        Výdrž ale není nijak extra, vydrží mi cca 1,5–2 roky, už jsem 4 kousky Wearlink pásů vyhazoval pro nefunkčnost (vždy jen tu elektrodovou část).

        První jsem ještě v pračce nepral a to bylo skoro horší. Občasné vyprání (vždy tak jednou za půl roku, jinak pravidelně oplachuju pod tekoucí vodou) mu spíš trošku životnost prodlouží. Hlavně když už začne zlobit, tak jde rovnou do pračky a na chvíli to ještě pomůže.

        0 0
        • mrozu  

          A to nejde reklamovat? Po 1,5 roku bych jim to hodil na hlavu. Já ho teda zatím mám jen necelý půlrok, oplachuju skoro po každé jízdě a hrozně to smrdí, ani ne tak potem, ale takový ten hadrový smrad, když něco špatně a pomalu schne, tak ho taky zkusím hodit do pračky, snad neprodloužím životnost natolik, aby přežil záruční dobu :D

          0 0
          • blaf  

            a co presne chces reklamovat? pot je aresivni svina a ten pas ti znici, za to pas nemuze

            0 0
            • mrozu  

              Ja osobne zatim nechci reklamovat nic :) Ale pokud mi vyrobek nevydrzi zakonnou zarucni lhutu, tak nevidim duvod, proc bych mel sklopit hlavu a jit si koupit novy. Pokud je to opravdu spotrebak, at tomu odpovida i cena, ale za tyhle prachy proste chci, aby to vydrzelo minimalne 2 roky. Ze by si soucasna veda neumela poradit s potem, to je k smichu, vic prace da vyvinout spravne kurvitko, aby to odeslo tesne po zaruce.

              0 0
              • vsn  

                garmin mi vydrží půl roku, Polar 3 měsíce (ten starší teď udělali novější) … vyřešil jsem to tak, že jsem koupil gumovej a látkovej vozím jen na závody. asi mám agresivnější pot :P

                0 0
              • blaf  

                kdyz myslis

                0 0
            • MlokCZ  

              Přesně tak, ani by mě nenapadlo to reklamovat.

              A komu vydrží moc málo, tak pro něj Wearlink vhodný není. Já u Wearlinku pro jeho komfort rozhodně zůstávám dále.

              Zase tak drahá ta elektrodová část není.

              Jinak jsem jen tak rychle našel a i tu omezenou životnost udávají. Jen jsou tedy dost optimisti:

              „Obvyklá životnost je při denním použití 2–2,5 roku“

              0 0
    • Mongoose71  

      Možná trochu Off topic, ale dočetl jsem se, že s příchodem androidu 4.3 bude možný na Samsungu Galaxy S4 používat technologii Ant+, takže stačí jen nakoupit čidla, a cyklokomputer a navigace bude přimo v mobilu… sice mám Egde 500 bundle, ale bude zajimavý to vyzkoušet, idyž dávat si S4 na řidítka je asi moc :-)

      http://www.dcrainmaker.com/…devices.html

      0 0
    • simoro  

      ahoj, pořídil jsem přítelkyni k narozeninám hrudní pás od sigmy s ant+, ale nevím s jakou „trackovací“ aplikací to použít. mám stažené endomondo, s tím to funguje, ale nikde jsem nenašel nastavení limitů tepovky, aby to řvalo když se fláká nebo to přehání. Kvůli tomu jsem to vlastně pořizoval. používáte někdo ant+ v mobilu? s jakou appkou? jsem si říkal že bude lepší výdrž telefonu i pásu. má vůbec ant+ budoucnost? nebylo by lepší ho vyměnit za blootoothovej? mám na to 20 dnů do narozenin tak to řeším teď aby byl čas

      0 0
    • FChovanec  

      Zdravím, chci se zeptat, možná se tu už někdo ptal, ale lze ke Garminu připojit i hrudní pás ANT, ikdyž jsou pásy od Garminu ANT+? Díky za odpověď.

      0 0
      • blaf  

        Ant+ je rozšíření ant, takže tímhle směrem by to možná mohlo jít. Ale bez zaruky. Ty protokoly neznám.

        Garmina má každý druhý, tak to s někým zkus.

        0 0
        • Raf  

          Používám nouzově garminí ant+ pás s android telefonem (nějaký čínský neznačkový), přes OTG mám na kablíku garminí ant+ stick (ten co jsi odkazoval) a po stažení ovladačů běží v endomondu i ve stravě.

          0 0
    • straky  

      Ahoj, mám hrudní pás od SIGMY a rád bych nahrával online data do STRAVY nebo ENDOMONDA v mobilu s Androidem. Mobil nepodporuje ANT+, ale díval jsem se, že je možné koupit ANT+ USB stick a ten napojit do telefonu. Pak by mělo snad stačit stáhnout aplikace a služby ANT+ z Google Play a mělo by to fungovat.

      Díval jsem se, že ANT+ USB prodává Garmin a pár podobně zaměřených výrobců. Bude to fungovat se SIGMA hrudním pásem? Máte někdo zkušenost?

      Linky na usb:

      eVITO https://www.evito.cz/eshop/product/8 750 Kč

      Garmin http://www.sport365.cz/…-stick-mini/ 999 Kč

      Tacx micro USB http://www.kupkolo.cz/…roid_z97738/?… 1090

      0 0
      • MaPa  

        Otázkou je, jestli Android pro tohle má „ovladače“, abys to mohl přes OTG port+kabel (máš?) připojit do telefonu. To bude chtít určitě vyzkoušet.

        Osobně bych se moc divil, třeba Garmin tohle nikde neuvádí jako vlastnost toho sticku, jen transfer dat ze zařízení do počítače.

        0 0
        • oo.viper.oo  

          Používám novější Garminí ANT USB stick (ten maličký) s Windows PC na vývoj ANT aplikace a pomocí ANTware II jsem schopen otevírat libovolné kanály jako master i slave a třeba poslouchat tepák, rychlostní čidlo atd. Takže ten USB stick to určitě umí. Jestli a jak bude fungovat přes OTG s Android telefonem však netuším, nezkoušel jsem protože můj telefon má nativní podporu ANT.

          0 0
        • straky  

          Tak pokud nebude telefon podporovat USB host, dá se koupit OTG kabel za pár korun. Na netu je prodávají i za 33 Kč :-)

          0 0
      • Espen  

        Nestačil by třeba ten Bluetooth hrudní pás z Lidlu(600,–)? Používám ho a funguje jak s hodinami Sigma, tak a mobilem (Strava).

        0 0
        • straky  

          Tak moje hodinky umí jen ANT+. Pravděpodobně budeš mít vyšší verzi, která podporuje Bluetooth. Nebo, že by pás vysílal obě frekvence?

          0 0
          • Espen  

            Mám obyč levný Sigmy. Ten pás vysílá obě. I ve fitku ho chytají stroje.

            0 0
      • oo.viper.oo  

        Mrkni na bazarovej Vivofit náramek od Garminu. Na bazarech se pohybuje okolo 1000–1500 a USB ANT stick je součástí balení. Levněji než samotnej stick to mít nebudeš, ale s trochou štěstí budeš mít v ceně i náramek :-)

        Edit: ještě dodám, že kompatibilita Sigma pás – Garmin stick by neměl být problém, pokud oba přístroje jsou ANT certifikované, což by měly být, jinak by neměly práva o sobě tvrdit, že jsou ANT. Jediný problém může být s podporou USB sticku telefonem, s tím nemám žádné zkušenosti.

        0 0
        • straky  

          Díky moc za rady. Napsal jsem na eVITO, kde udávají podporu od Android 3.1, tak uvidíme co napíšou.

          Jiank na https://www.thisisant.com/…-plus-basics píší, že veškerá řazíení s ANT+ jsou společně kompatibilní a také a dále u Garmin ANT+ USB Stick, že je možné přenášet online data do oblíbené aplikace pokud ho podporuje.

          …asi to budu muset někde vyzkoušet…někdo poblíž Liberce s ANT+ USB? :-)

          0 0
      • oo.viper.oo  

        A noticka ohledně Strava vs Endomondo a jejich podpora HR. Obě aplikace umí snímat a zaznamenávat HR přes ANT, zajímavé ovšem je, že Strava HR data nepoužívá k výpočtu spálených kalorií, zatímco Endomondo ano. Na druhou stranu dlouhodobým srovnáváním jsem dospěl k názoru, že pokud si do Stravy zadáš správně svoji hmotnost a typ a hmotnost kola, tak se výsledné vypočtené kalorie mezi Stravou a Endomondem a Garmin Connectem liší velmi málo, takže není třeba si s tím nějak moc lámat hlavu.

        0 0
      • capo  

        Mám pravděpodobně ten samý co prodává eVita, kupovaný tuším předloni za 500 někde v Praze. Funguje bez problémů s telefonem i tabletem co mám doma při komunikaci s Tanita váhou. Nevidím důvod proč by nejel s hrudním pásem.

        0 0
        • straky  

          Díky!

          Zkoušel si ho se STRAVA nebo s ENDOMONDO softwarem?

          Je to nejlevnější na trhu. Za 500 Kč bych bral. Nejlevnější jsem našel za 750 + poštovné.

          0 0
    • straky  

      Tak jsem nakonec vybral na ebay za 220 Kč velký palec USB ANT+ http://www.ebay.com/…142054814822?…

      To je přijatelná částka myslím…za pár let až budu inovovat telefon to stejně půjde do koše.

      Pak dám vědět, jak funguje.

      0 0
      • Breakpain  

        Ahoj, nedočkavě vyčkávám na Tvou referenci – chtěl bych s tím připojit ke kompu chytrou váhu a náramek vivofit … Tak dej vědět, jestli to funguje ;-) … děkuji :).

        0 0
        • Kysky  

          Vivofit připojíš přes BT ne? :-)

          0 0
          • Breakpain  

            Do PC? :-) To bohužel neumí ;-)

            A telefon to neumí … mám služební ;-) … a jen kvůli tomu si nebudu kupovat svůj :-) …

            0 0
            • Kysky  

              aha, tak za 150,– se prodává i v ČR USB Bluetooth ;-) kdysi jsem přes něj řešil synchronizaci taky, když jsem měl ntb bez BT… ale nevím, zda i ta váha podporuje BT

              0 0
              • Breakpain  

                A už jsi to zkoušel někdy? Mně to vždy napíše, že k propojení do PC musím použít ANT+ (i Vivofit …), očividně věci od Garmina mají BT jen pro komunikaci s tabletem / mobilem a pro PC/NB pouze ANT+, anebo něco dělám blbě … Ale pomocí BT se mi to teda s NB nepodařilo napárovat :-(

                0 0
                • Kysky  

                  Ou, promiň, mylná informace. Máš pravdu, BT je jenom pro mobil. S něčím jsem si to spletl. Do compu jedině přes USB/ANT+ jak jsi psal

                  0 0
        • straky  

          No nepotěším tě. Mám ten palec, ale zjistil jsem, že nemám hrudní pás ANT+ a bohužel nikdo v okolí také ne, takže ani nemůžu říct jestli to funguje.

          Jestli si z Liberce, tak ti ten palec můžu půjčit na vyzkoušení.

          0 0
          • Breakpain  

            Palec? Myslíš ten USB stick?

            Bohužel, Praha – takže díky za nabídku. Nicméně jsem to nevydržel a taky objednal … do Vánoc by se to pak už nemuselo stihnout a pak už ty balíky budou chodit šíleně dlouho …

            Jinak si nejsem jistý, že ANT hrudní pás lze připojit k PC … to přeci nic ukazovat nebude :-). To musíš propojit s nějakým zařízením – počítač km … kroků atd …

            Tak asi testerem budu já :-) …

            0 0
            • blaf  

              Proč by hrudní pás nešel k pc? Stačí mít správnou apku. A stick samozřejmě. Co je garmin nebo mobil? Taky počítač.

              0 0
            • straky  

              No původně jsem to chtěl mít k telefonu přes hostUSB kabel. Je vlastně jedno jaké zařízení, důležitá je podpora aplikace.

              0 0
      • MilabBike  

        Taky přispěju, mám Mio cyclo 105. Donedávna vše fungovalo bez problémů. Teď mám problém stáhnout data do pc. Nevím proč, zkusil jsem skoro vše, nerozchodil jsem. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem koupil usb stick Tacx. Dal jsem to do mobilu a paráda. Snímá jak tepák tak i kadenci. Zatím jsem zkousel jen endomondo, ale počítám, že strava to dá stopro. Dobrej nápad je ten vivofit, ale dávat 2000 za krokoměr?

        Ještě jedna nevýhoda. Na tom mobilu to trochu překáží, při běhu mám mobil v takové malé kapsičce kolem pasu a teď mám strach, abych to nezlomil.

        0 0
      • MilabBike  

        Taky přispěju, mám Mio cyclo 105. Donedávna vše fungovalo bez problémů. Teď mám problém stáhnout data do pc. Nevím proč, zkusil jsem skoro vše, nerozchodil jsem. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem koupil usb stick Tacx. Dal jsem to do mobilu a paráda. Snímá jak tepák tak i kadenci. Zatím jsem zkousel jen endomondo, ale počítám, že strava to dá stopro. Dobrej nápad je ten vivofit, ale dávat 2000 za krokoměr?

        Ještě jedna nevýhoda. Na tom mobilu to trochu překáží, při běhu mám mobil v takové malé kapsičce kolem pasu a teď mám strach, abych to nezlomil.

        0 0
      • Breakpain  

        Funguje normálně – respektive na synchronizaci stačí (vivofit – ozkoušeno) … jestli to nebude blbnout při přenosu dat například do ZWIFTu, to zatím nevím ;-).

        0 0
    • myreczech  

      Hele už víc jak rok mám Scosche RHYTHM+

      Snímač tepové frekvence na předloktí/zápěstí, vodotěsný IP67, komunikuje přes ANT+ i Bluetooth 4.0+, kompatibilní se sporttestery Garmin, Polar, Suunto, přesné senzory s patentovanou technologií PerformTek Precision Biometrics

      Spokojenost…já ho kupoval tenkrát za 1500,– teď stojí cca 2000,–

      https://www.alza.cz/…d4155566.htm?…

      0 0
    • Kysky  

      Taky se zkusím zeptat…

      Mám hodinky Vivofit a při běhu na nich sleduju tepovku, avšak záznam trasy (protože nemají gps) mám na iPhonu přes appku Stravy, takže ve výsledku mi vyjdou dvě aktivity, které se bohužel nedají spojit. A tak uvažuju koupit na iPhone ANT+ adaptér (Dělají ho jen 30pin, takže bych musel koupit i redukci 30 na 5pin) což by vyšlo asi něco přes dvojku…

      Ale o co se mi jedná, nevíte zda jde mít hrudní pás připojenej přes ANT+ zároveň k hodinkám i telefonu? Nebo lze připojit jen k jednomu zařízení?

      0 0
      • jenda95  

        Bych koupil BT HR monitor a sparoval s oběma zařízeními

        0 0
        • Breakpain  

          BT Ti nebude fungovat – v případě Garminu, pokud mne paměť nešálí to slouží jen k přenosu uloženého záznámu/sync do/přes mobilu. Na nic jiného to BT není … Pokud chceš zaznamenávat data, musí to být ANT+

          0 0
          • jenda95  

            jak ktery model. Mam vivoactive a umi pripojit i BT cidla. Ale jo – nevim jak vivofit.

            0 0
      • blaf  

        Jde to mit sparovane s více. Vysílač nezajímá kdo jeho data čte. Používám to na valcich. Zaznamenávám do garminu a zároveň to samé vidím v počítači.

        0 0
        • Kysky  

          super, děkuji :-) Nerad bych kvůli druhořadému běhání kupoval nový hodinky za 6 :D

          0 0
    • myreczech  

      Black Frajdej…

      https://www.alza.cz/…d4155566.htm

      0 0
    • MARIN  

      Bude fungovat snímač rychlosti Sigma ANT+ s Garmin Fenix 3 ?

      0 0
    • jerome69  

      Zdravím

      Koupil jsem adapter ANT+

      a po vložení do notebooku nenajde ovladač ( Win 10)

      „ant usb-m stick ovladač není k dispozic“

      Muže mi někdo poradit, co s tím?

      0 0
    • SCiFi  

      Ahoj. Na kole mám 2× ANT+ sensor magene. Rychlost a kadenci. Lze ty sensory spárovat současně na 2 zařízení? Hodinky Instinct + Edge?

      Díky

      0 0
      • Espen  

        A zkusil si to? Kdyby ano, určitě bys sám zjistil, že to normálně jde.

        2 0
        • SCiFi  

          Děkuji, nezkoušel jsem to. Mám Garmin instinct 2×, a chci si pořídit ještě edge 530 (případně jiný cyklopočítač s GPX).

          Hodinky chci primárně pro záznam trasy, cyklopočřítač pouze jako zobrazovadlo trasy + rychlosti, tepu a kadence pro lepší čitelnost.

          0 0
          • Espen  

            Tak jestli pořídíš edge 530,tak je asi zbytečné používat hodinky na záznam trasy. Edge bude umět zpracovat asi více hodnot. Jinak na tvé použití by stačila 520+. Ten používám já a data ukládám z Fénix 7X.

            1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.