Alpy na konci září/začátku října na silničce

30 nepřečtených
  • PinPrick

    Ahoj, nemáte někdo zkušenost s Alpami na konci září či začátku října na silničním kole? Např. v okolí Innsbrucku či severu Itálie – Merano, Bormio atd. Dají se ještě v pohodě vyjíždět průsmyky či kopce nad 2000 metrů nebo už v tu dobu bývá počasí špatné a je lepší směřovat vyjíždky někam do nižších poloh? Díky.

    0 0
    • oberleutnant Weiss  

      Nepomůžu – prvně se chystám teď koncem září do Valle di Ledro, čili jsem sám zvědav, co mě čeká. Budu tedy též čekat na zkušenosti ostatních…:-)

      0 0
    • Singlespeed  

      Před pár lety jsem byl na přelomu září a října v Bormiu. Prvních pár dní v pohodě, pak se náhle ochladilo a nahoře nasněžilo. Na Stelvio nebo Gavii se pořád s trochou dobré vůle vyjet dalo, ale sjezd byl na hranici umrznutí.

      0 0
      • jecnak  

        Je to loterie, jak pises. Mozna malicko jistejsi budou Dolomity. Byli jsme tak vloni koncem zari a parada – dalo se v kratkem. O tyden pozdeji nasnezilo.

        0 0
    • gersa  

      Strasne zalezi na pocasi, muze byt tak i tak, jak uz tu bylo zmineno

      Pokud nechces nekam letet, tak bych doporucil Gardu, je tam preci jen vyssi sance na teplo

      0 0
      • Singlespeed  

        Garda je taková skoro jistota. Když na Stelviu sněží, tak je na Tremalzu nebo na Bondone 10 nad nulou, pohoda.

        0 0
        • oberleutnant Weiss  

          Přinejmenším na Tremalzo si právě brousím zuby…

          0 0
          • Singlespeed  

            Pokud budeš u Ledra, tak je na silničce nebo gravelu v dostřelu např. Monte Maniva nebo famózní Passo Crocedomini.

            0 0
            • oberleutnant Weiss  

              Super, díky za tipy.

              0 0
              • Singlespeed  

                Jen pozor na hřebenovou silnici z Crocedomini na Manivu přes Giogo della Bala. I když je to dle mapy hlavní silnice, tak je prašná bez asfaltu, Na silničce na Manivu tedy raději přímo z Bagolina.

                0 0
                • oberleutnant Weiss  

                  Tak nakonec si tyhle lahůdky nechám na příště, měli jsme na těch pár dní docela multidisciplinárně namixovanej program (středa po příjezdu a ubytování místní pamětihodnosti = Farmacia Folletto s ochutnávkou jejich likérů + Birrificio Leder rovněž s ochutnávkou, čtvrtek trocha tej kultůry = Verona, pátek pěší sestup po Strada Ponale + po vodě z Rivy do Malcesine + vzduchem /rozuměj lanovkou/ na Monte Baldo), takže kolu jsem se nakonec věnoval jen v sobotu, ale Tremalzo se tam vešlo, k tomu krásný serpentiny po pěkným asfaltu ze Stora na Passo Ampola, okruh kolem Lago di Ledro a jako třešnička na dortu docela zabijáckej výjezd z Lenzuma na Malga Trat. Počasí od začátku do konce luxusní, celkově za mě paráda…

                  2 0
    • Hagner  

      Dá se zažít obojí ;-) Vedro jak v největším létě nebo půlmetru sněhu :-D Je to trochu loterie, ale na druhou stranu týdenní předpověď je většinou přesná! Ví se, že bude teplo a obráceně, že přijde sníh ;-) Jen nikdo neví kolik :-D

      0 0
    • KS2  

      Pár let zpátky jsem byl na Stelviu 1. září, ten den bylo z Bormia otevřené jen pro pěší a cyklisty. Super akce na sobotu.

      3 dny před tím jsme projížděli přes Stelvio autem, které se ve 30 stupních přehřívalo, nahoře azuro, dali jsme piknik a jeli dolů do údolí.

      V sobotu v Bormiu lehce kapalo, ale na Stelviu teploty kolem nuly, padal sníh a stovky cyklistů se v těch břečkách snažili dostat na vrcholu a při návratu nezmrznout.

      Takže za mě pokud se rozhodneš na poslední chvíli kdy bude známá předpověď, a ta musí být stabilní, pak to má cenu. Jinak je to loterie chce to mít v záloze dobrý wellness hotel.

      0 0
      • Hagner  

        Tenhle Radtag je každou první sobotu v září a jsou zavřeny všechny tři cesty ;-) Letos 2.9. tedy zítra :-)

        0 0
    • roto  

      Tento týden jsem byl se silničkou v Dolomitech,už cestou tam bylo jasné,že bude změna počasí,ráno teploty okolo 10–12st.,celý den přeháňky,na Valparole bylo 5st.Kromě úterý,kdy spadlo 35 mm srážek jsme ale každý den vyjeli,cca 80km a 2500 nastoupáno denně,samozřejmě déšť se nám nevyhnul,ale bylo to super.V pátek při našem odjezdu opět změna počasí k lepšímu,je to loterie.

      0 0
      • Hagner  

        Ber to pozitivně, že jste nechytli sníh ;-) U nás v půlpátý ráno +2 :-D

        0 0
      • jkcz  

        Vyjezd ze Santa Marie na Umbrail pass je ted uzavreny kvuli sesuvu.

        0 0
    • Zbyněk  

      Byl jsem v Alpách v září celkem 4×. Konkrétně Dolomity + Pustertal 4.-16.9., Bourg d Oisans 16.-25.9., Dolomity + Lavarone 4.-16.9. a Vercors 13.-22.9. Počasí vyšlo vždy perfektně, špatný byl max 1 den. Jinak povětšinou slunečno a teploty 20°C a víc. Spoléhat se na to ale nedá, je to hodně o štěstí. Třeba v den příjezdu do Bourg d Oisans celé dopoledne lilo a ve 12 bylo ve městě 10°C a Galibier byl určitě neprůjezdný. Když jsme tam jeli o 6 dnů později, dalo se jet krátké/krátké i dolů. A na těch prvních zmiňovaných Dolomitech po přechodu fronty napadl přes noc nad 1700 m n.m. sníh a ráno na Gardeně bylo tak pět čísel. Další den opět azuro a přes dvacet.

      Jistota je jedině v tom, že tento termín jsou už podstatně kratší dny, ráno bývá kosa a vyjíždí se později, než je člověk zvyklý a taky se na večer rychleji ochlazuje. Osobně bych zvolil doporučovanou Gardu a okolí, špatná nebude ani Horní Provence nebo Cevennes, ale to už je dost z ruky. Pokud máte možnost rozhodnout se na poslední chvíli a předpověď byla příznivá, nebál bych se ani kopců nad 2000 metrů.

      0 0
    • pospec7  

      Pridam zkusenost. Minuly vikend na Stelviu, nahore pocasi nic moc, par stupnu, dest. Umbrail passo bylo jeste zavreny, ale bylo to tusim do 24.9. V Dolomitech naopak krasny pocasi, kratky-kratky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.