Aka "neprefuk" bunda na bike ???

42 nepřečtených
  • Forx

    Nech hladam ako hladam, mam problem najst zdanlivo obycajnu bundu na chladne dni.
    Predstavujem si nieco na sposob – predny panel No wind, prip. aka kolvek neprefuk membrana a zadny panel zatepleny obycajny elestak. Nevyhybal by som sa ani celo neprefuk prevedeniu v pripade rozumneho strihu ( rozne vetraky od zipsov v podpazusi, po vsite bocne panely z dychacieho matrosa) Toto vstko v prijatelnych farbach napr. sedo – cierna, alebo podobne, no hlevne bez bielej na blbych miestach ako to zvyknem vidavat ( pod pazuchami, na konci rukavov atd.)
    Naliehavo prosim o konkretne typy a pripadne priame linky na shopy, obrazky.
    Vdaka!

    0 0
    • Ruprecht  

      něco k tématu je tady: www.bike-forum.cz/…5/forum.html#… a tady je link na bundu: cyklodresy.cz/com­ponent/page bunda je použitelná od –10 do +8 …

      0 0
    • mastihuba  

      já mám tudle, ale bývala i v černo modré. Do +10 se v ní dá přežít. www.pearlizumi.cz/…rier-jacket/

      0 0
      • TheIF  

        Ta vypadá dost dobře až na tu cenu, tolik bych za větrovku nedal Já mám černou Sensor Parachute malá, skladna, vozím ji většinou oblečenou pod dresem a sice trochu profoukne přes zip (není překrytej) ale jinak spokojenost.

        0 0
    • orgoj.chorchoj  

      Ja jezdim asi rok v Kalas Titanium (www.kalas.cz/cz/index.php?…) a celkem spokojenost. Pouzitelne od +10 do –5).

      0 0
    • MAJX  

      Já vozím taky KALAS – tudle www.kalas.cz/cz/index.php?… Sem s ní spokojenej – na „NO WIND“ bundu není cena nijak hrozná a má odepínací rukávy – což na jaře docela oceňuju.

      0 0
      • Forx  

        …mnoo, tie Kalasy tiez nevyzeraju zle, az na cenu … :)

        0 0
      • Pablo  

        Jsem těsně před koupí zimní bundy Kalase DENIM, je něco co by mě mělo odradit? Nějaká levnější alternativa? Jde mi o bundu do chladnějšího počasí, takže hledám něco teplejšího, ne ty uplně tenký nowind hadříky co jsou jen proti větru, ale nemaj vůbec žádný zateplení. Tohle něco má, když je od –5st, nebo ne?

        0 0
        • Volf  

          Já mám bundu od brněnskýho Atexu a spokojenostr. Je zateplená a beru ji i na běžky. Na teplejší období paraschutku od Sensoru. Pokud chceš jezdit i v zimě, tak zateplená bunda je podle mýho nutná, protože je sice hezký vrstvení oblečení, ale taky se v tom musíš ještě pohnout. Takže já pak jezdím v moiře, tenkým dresu s dlouhým rukávem a teplý bundě.

          0 0
          • Pablo  

            Jj, řeším bundu do zimy (dejme tomu do –5, ve větší zimě nejezdím). Poprvé chci koupit něco dražšího funkčního, tak nechci šlápnout vedle nebo platit zbytečně moc. Link na ten Kalas je nahoře, tady www.bike4you.cz/…unda-denim-/ o ní píšou víc, na běžky jí budu brát asi taky. Od Atexu máš „ATEX Zerowind/Roubaix 8046 – bunda zateplená“? www.vseprokolo.cz/…Oble%E8en%ED Nevypadá špatně, ale asi bych si těch 500 za možnost vesty a reflexy nakonec připlatil. Zkrátka bych se pak nerad dozvěděl, že bunda se stejnýma vlastnostma (vodní sloupec, prodyšnost, teplotní určení, možnost vesty, reflexy) se dá pořídit za polovinu.

            0 0
            • Volf  

              Kašlej na vodní sloupce a na prodyšnost nebo odepínací rukávy. Zateplená membrána je prostě zateplená membrána a hotovo. Já mám u tý atexový záda z ,, flísu ,, a tím to i dejchá. U zimní bundy prostě potřebuješ, aby se ti zepředu na tělo nedostával studenej vítr. Rozhodně bych nedoporučoval celonefukovou bundu, ale možná bude mít někdo názor jiný. Jinak jsem v týto bundě objel dvě zimy a tahám ji i na běžky. Jak vypadá zezadu máš na fotce.

              0 0
              • Pablo  

                Trochu mě to nabouráváš :) V zimě jezdím často pomalu (hlavně na běžkách), dost se i stojí a kochá, takže vítr bývá rychlejší než já a pokud nebude membrána i na zádech, bude mi imo zima.. Já jsem zmrzlík, potřebuju teplo všude, ale protože jsem takovou bundu ještě neměl, beru to teoreticky. Doteď jsem jezdil nabalenej+normální bunda, sice mi zima nebyla, ale ani jsem se v tom nehnul.. Pokud máš záda z fleece, tak to je asi jiná Atexka než jsem našel, tam píšou předek+záda zerowind, boky fleece, což by snad šlo, zad bez neprofuku bych se zvlášť na běžkách bál.

                0 0
                • Honza z H  

                  Tak pokud se nespotíš, tak klidně ten neprofuk, ale jak se v něm spotíš a zastavíš se, tak je zima. Já mám na teploty nad +5 fleecovou bundu a na teploty nižší Kalaše nowind. Ty dražší bundy s nowind membránama ale budou asi podobné, takže bych vybíral podle střihu, tím jak jsou víc na těle, tak musí sedět.

                  0 0
                  • Pablo  

                    Právě že se víc bojím toho, že mi bude zima kvůli absenci neprofuku na zádech, než kvůli propocení, v zimě si zas tolik nedávám a většina tepla jde na prohřátí zmzlýho těla. Taky (možná naivně) předpokládám, že ta prodyšnost membrány něco odvede. Vyrazím do města zkusit střih, potřeboval jsem jen ujistit, že bunda za 2700 nejsou uplně vyhozený peníze, žádná vlna nesouhlasu se nezvedla, navrhujete taky bundy okolo 2500, takže snad vyloženou chybu neudělám.

                    0 0
                    • Luka  

                      jestli vozis batoh (kejml), tak ti profukovaci zada jsou stejne naprd :)

                      0 0
                    • Luke  

                      ja myslim, ze ten Kalas neni spatna volba. Ja mam necely rok bundu kalas tagete (nebo jak se to pise) a jsem spokojeny. Kolem 10 stupnu uz je v ni horko; pokud nemrzne, tak me pod ni staci jedno tenke triko s dlouhym rukavem; do –5 davam dve trika (vetsinou tenkou moiru a na to sensor doubleface). Vetsi kosu jsem jeste nezkousel, nebyla zatim prilezitost :-) Jinak ja se na zadech spotim v cemkoliv, aji kdyz mam na sobe jen triko a dres (ted nemluvim o nizkych teplotach :-), takze toto neresim. Jinak bunda ma na bocich a na zadni strane rukavu takovy tenky prouzek matrose bez membrany, takze tama to taky trochu vetra. Pripadne jsem jeste praktikoval otevreni te kapsy na zadech. Co se tyka strihu – krasne dlouhe rukavy (s tim mam vzdy problem), dobre tvarovany vysoky limec. Jedinou vytku mam k malo cyklistikemu strihu – uvital bych delsi zada a kratsi predek. Ale toto bude asi individualni zalezitost.

                      0 0
                    • Macik  

                      kamoš má nějakou takovouhle bundu od High Point. www.highpoint.cz/…e-bunda.html Je to celo neprofuk softshell (materiál Schoeller), ale ne klasickej softshell, tohle je úplně tenoučký. Ten bych reálně viděl i na kolo, aby se člověk nepřehříval. Já mám starou bundu z windstoperu, na kolo bych ji nevzal, páč by se vošoplchotala a hlavně by mi v tom bylo horko. Ale na hory a na běžky (taky se kocháme) výborná. Osobně bych speciální bundu na kolo, s odvětranými zády nechtěl, právě kvůli tomu, že často nikam nespěchám a víc mi záleží na univerzalitě.

                      0 0
              • Tom New  

                krásnej koberec! :D

                0 0
              • Luka  

                myslim, ze to neni takova tragedie, zateplenej neprofuk (zevnitr takovej ten chlupatex). a odpinaci rukavy se mi 1000× vyplatili pri jizdach napodzim nebo s vyjezdem brzo rano. proste kdyz se z toho udela vesticka, tak mas porad mezistupen mezi zimou a oteplenim. je dost neprijemny, kdyz je relativne teplo (tak 10st), ale fouka ledovej vitr. to je vesticka k nezaplaceni… jedina slusnejsi fotka kde je bunda videt :)

                0 0
    • Luka  

      mam jednu od sykory, odepinaci rukavy. a je paradni… doufam ze mi bude slouzit jeste dlouha leta :)

      0 0
      • Luka  

        ovsem je to na chladnejsi pocasi… ja se poohlizim po nejaky sikovny neprofuk sustakovce… nemate tip? … rukavy nemusi mit odepinaci, zadny kapsy netreba, jen aby byla skladna a lehka (nehrala)

        0 0
        • Volf  

          My máme se ženou právě sensorácký parachutky a je na nich fajn, že nejsou úplně nefukový, takže do nich nijak extra netáhne a dejchaj, ale hlavně to není šusťák, takže nešustíš:-)) a daj se krásně složit. Jen si jako holka dej pozor u dámskejch vešlikostí na délku rukávů.

          0 0
          • Luka  

            diky, podivam se po nich.. jeste kamen urazu mela krasnou bundicku. a myslim ze nebyyla ani draha.. musim to prozkoumat..

            (ja stejne vozim vsechno pansky) :)) bo tam je kvalita i provedeni vzdycky jasne a dobre udelane :)

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Mám Etape Vento, starší model, ještě bez kapsičky na zádech.

              S čapkou od Moiry je to jediný kus oblečení, který mně vydržel od začátků. I po dvou a půl letech vypadá jak nová, není na ni ani sebemenší trhlinka, prodřenina, nic. A to je nucena :-) projíždět i kolem ostružiní.

              Vozím ji celoročně, i v zimě v mrazech, jsem chladomil. Díky odvětrání (síťovina na boku) se v ní dá vydržet i při teplotách mezi 10°C – 15°C, ale to dávám přednost vestě.

              Vydrží malej deštík, při slejváku promokne během pěti minut. Rychle schne.

              Nešustí. Má oproti běžným pánským velikostem krtaší rukávy.

              Můžu Ti ji půjčit, aby sis ji vyzkoušela na kole, nejen v obchodě.

              www.viva-sport.cz/etape_vento.php

              0 0
        • matysekul  

          Já používám tohle,konkrétně RAPID. Není sice nepromokavá,ale výborně odvádí a neprofoukne.Je lehounká.

          www.humi.cz/?…

          0 0
    • beavis  

      Jezdim v zimnim pocasi v tyhle bunde: www.huskycz.cz/textil_det.asp?… a od samyho zacatku sem s ni max. spokojeny. Jezdil sem v ni celou zimu a pod ni sem mel jen Moiru s dlouhym rukavem. Nikdy bych neveril ze v ni muze byt takovy teplo:-)Fakt super!

      0 0
      • reborn_biker  

        za tu cenu to nevypada spatne. dik za tip

        0 0
        • scret  

          zalezi na tom ale jak jezdis,pokud hodne poklidny tempo na silnici,nevidim problem,pokud na bajku do kopce,tak se v tom uvaris…

          0 0
      • scret  

        ano,to je hezky napsany „nikdy bych neveril ze v ni muze byt takovy teplo“:)))

        0 0
    • scret  

      vsechno zalezi kolik do ty bundy chces dat,jakym stylem jezdis,od kolika do kolika stupnu ji chces vozit apod. od toho ti pak muzu dal poradit…

      0 0
    • LoL  

      Aku bundu by ste poradili v pocasi medzi +5 az +15?

      0 0
      • Luka  

        neprofuk nezatepl… v tomhle uz je pomerne teplo, kdyz trochu pohnes kostrickou… :)

        0 0
      • scret  

        +5 – +15? – na to mam dlouhej dres kterej je lehce zateplenej a pod to nejaky termopradlo…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.