agang cult 3.0 2013 - zdvih vidlice

30 nepřečtených
  • matejpro

    Ahoj,

    hledal jsem hledal, ale můj dotaz je dost konkrétní a tak mě napadlo, jestli někdo nemá třeba osobní zkušenost. Stavím enduro na rámu Agang Cult 3.0. z roku 2013 (sehnal jsem ho výhodně). Výrobce na rám dává vidlici se zdvihem 120–150 mm, 15mm pevná osa. Já bych chtěl vidlici se zdvihem 160mm (namísto 150) s 20mm osou. Má s tím někdo zkušenost, vydrží to rám, co geometrie, jízdní vlastnosti?

    Zajímá mě v první řadě zkušenost s tímto rámem a zdvihem 160, ale případně i zkušenosti s obdobnou změnou zdvihu u kteréhokoliv jiného rámu.

    Předem díky.

    zde odkaz na specifikaci Agangu

    0 0
    • Pedro404  

      Vůbec bych se toho nebál, to je prakticky nepatrná změna, hlavně když započítáš sag.

      0 0
    • kocers  

      mam na mojem 160mm Aiona pro 27,5 s excentr vložkama na tlumič (takže ve výsledku cca jako 160 26") a kolo jezdí jedna báseň nahoru – po rovině – a hlavně dolu :-D

      0 0
      • matejpro  

        ty excentrický vložky, o těch uvažuju taky :D Právě 160mm je z kopce dolu naprosto ideální záležitost. Jinak uvažuju o stavitelnym zdvihu (něco mězi 130 – 160mm), ať to maže i do kopce.

        0 0
    • kocers  

      Excentr vložky bych být tebou vzal taky, už ve standardu je střed +25mm a přidáním 10mm na zdvihu vidle se to ještě o kousek posune. Jinak mam vidli bez snižování a do kopce to nijak neomezuje, i když nepopírám, že snižování by nemuselo bý špatný.

      Jinak co plánuješ za tlumič? Bacha na RP23 200/57mm – LV (Large Volume) nevejde se do vahadel (ani vzhůru nohama)

      0 0
      • matejpro  

        No aktuálně tlumič řeším. Mám tu monžnost RS Monarch RT3 DebonAir 200/57 nebo Cane Creek DB Inline 200/57. Co jsem tak pročítal zahraniční fóra, abych si udělal trochu přehled, tak Cane Creek je skvělý hlavně nastavením. Nejsem si ale jist, jestli se v tom chci neustále hrabat a něco přepínat. Také je fakt, že u Inlinu jsou jenom dvě pozice: Lock a Open, zatím co u Monarchu je ještě pozice Pedal, která sníží kompresi, ale neuzamkne tlumič úplně.

        A osobně mám ještě super zkušenost s RS Monarch Plus RC 3, tak když ho seženu ve 200/57, možná nebudu váhat. Máš nějaký tip, co máš ty za tlumič, třeba jsem úplně vedle a sáhnu ještě po něčem jiném :D

        Jinak ty vložky asi pořeším, koukal jsem, že cenově už je to jedno.

        0 0
        • kocers  

          Tlumič mam tebou zmiňovaný RS Monarch RT3 DebonAir 200/57. Teď tam mam myslim 8 + 1 vložek v komorách a spokojenost. RT3 Plus by se mi taky líbil ale ty 3k navíc se mi dávat nechtělo :-( Kolo má za sebou 2× Monínec a pár XC výletů a nemůžu na něj říct křivého slova :-) Už ho musim taky nafotit a vložit.

          Jinak vložky jsem bral http://ptrparts.cz/

          excentrické – nerezové – utěsněné

          Rozměry: A – 22,2mm, ØB – 12,7mm, ØC – 8mm (do klasických pouzder)

          cena byla do 700,– do obou ok

          0 0
          • matejpro  

            Nádhera, díky za tip! Zatím to vidím také na ten RS Monarch RT3. Přeci jenom ta DebonAir úprava z něj dělá něco víc, než klasický Monarch.

            0 0
            • AleZ80  

              Ta DebonAir úprava dělá asi víc jen to, že si ho můžeš jednoduše sám vyvložkovat.

              0 0
              • MlokCZ  

                DebonAir má větší jak pozitivku, tak hlavně i negativku. Tedy trochu podobné řešení jako 2016 Evol. komora u Foxe.

                Jak moc velký rozdíl je v chování negativky u DebonAir komory netuším, v praxi jsem nezkoušel.

                Třeba tady píšou, že u DebonAir komory je 2× větší vliv negativky

                http://www.pinkbike.com/…ks-2014.html

                0 0
        • wilda81  

          CCDBInline jednou nastavíš a už na něj pravděpodobně nebudeš sahat. DBInline jsem jel jen jednou na Spectralu, tak nechci dělat závěry. Pokud ale chodí fakt porovnatelně jako jeho „velký brácha“ na kterém jsem najezdil dost, tak je to DALEKO lepší tlumič než Monarch. Climb switch u CC se uzavírá postupně, nemusíš ho přiškrtit naplno, tzn. má vlastně daleko více poloh než RS. Mínus DBInline je ale dražší servis + první série trochu zlobily (to ale Monarchy taky).

          0 0
          • matejpro  

            Ještě je tedy otázka jestli se mi DB Inline vejde do rámu, je přeci jenom trochu jinak řešený než ostatní tlumiče. Ale teď jsem spíš nakloněn právě k němu :D

            0 0
            • kocers  

              No nevim nevim, jestli se s excentr vložkama vejde (soudim jen podel fotek). Pokud máš šanci, tak nejlépe vyzkoušet. Takhle já koupil ten RP23 CTD HV a druhý den sem ho šel vracet, protože se nevešel s excentr vložkama pod vahadlo. Naštěstí byli v mojekolo hodní a bez problémů ho vzali zpět.

              0 0
            • AleZ80  

              S těmi CCDB (asi ne inline) byly prý celkem problémy.

              Nevím, za kolik bys ho kupoval a jestli by třeba nebylo lepší vzít raději DVO Topaz, který je na trhu krátce a tak se ještě neví o žádných problémech.

              0 0
    • AleZ80  

      Centimetr navíc rámu neuškodí a osobně bych přidal spíš dva centimetry (to by také ještě nemělo rámu uškodit), aby se trochu položil hlavový úhel, který pro tento rám zbytečně moc XCčkový.

      0 0
      • MlokCZ  

        1–2cm na vidlici určitě rámu neuškodí a pro hlavový úhel to bude také v pohodě.

        Ale ten střed? +25mm co výše píše kocers je už v originále proklatě vysoko položený střed a s +2cm na vidlici půjde na +35mm…

        0 0
        • Pedro404  

          Nevim kde to vyhrabal, bb drop je podle Agangu –20… http://www.agang.eu/…cult-3.0.htm#… (Maj tu tabulku akorát posunutou)

          0 0
          • MlokCZ  

            Určitě to není –20mm. To už by bylo zase jednak proklatě nízko položený střed, ale hlavně to vůbec neodpovídá fotce.

            Přikládám z fotky z toho odkazu. Z obrázku samozřejmě nezjistím přesnou hodnotu, ale rozhodně je to něco kolem těch +25mm.

            Výška středu je jinak samozřejmě dle vkusu každého jezdce. Někdo raději lepší vlastnosti nižšího těžiště s větším rizikem škrtání pedálem o zem a překážky a někdo opačně.

            Já bych pro sebe pro tenhle rám ve variantě 150/150mm chtěl střed tak někde mezi 0mm až +5mm.

            0 0
            • Pedro404  

              A jo, tak to budou mít blbě…

              0 0
              • kocers  

                Jojo, taky sem se tim nechal nachytat. Když jsem si to pak házel do CADu a pořádně se na to podíval, tak bylo jasno :-) Těch 25mm jsem si akorát blbě pamatoval.

                0 0
                • kocers  

                  schválně to večer změřim, jak ten střed mam vysoko(pokud na to nezapomenu)

                  0 0
                  • kocers  

                    tak jsem to ± autobus proměřil a se 160mm vidlí pro 27,5 kola a excentr vložkama jsem na hodnotě cca +21 mm

                    sem asi dost necitlivý, ale oproti IQ6(měl jsem před) co má ±0, tak nějak nepociťuju rozdíl a na kole se jezdí báječně

                    0 0
            • Carloss  

              má to + 20mm, měl jsem z toho taky strach bo jsem měl na pevňáku –20mm, ale nakonec mi to vůbec nevadí, ono sagem se to posune na -+ 0mm (sag cca 30%) a např v rychlebkách jsem to naopak ocenil, bo jsem neštrejchal o každej šutr.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Já bych řekl, že mám +34, ale sagem to taky trochu snížím a taky si zrovna 2× nestěžuju :)

                0 0
              • Pedro404  

                Vidim to podobně, já mam pedály a bashguard orvaný i tak, kdyby to bylo eště níž, tak bych se při mym ježdění asi hodně natrápil.

                0 0
      • matejpro  

        Já bych se 170mm vidli určitě nebránil, ale ten střed mi taky vrtal hlavou, právě i v případě 160mm. Nicméně 160 je v tomhle případě asi dobrý kompromis.

        0 0
    • Carloss  

      mám tam 160mm domaina a zvvh i úhel hlavovky mi příjde v pohodě, ale víc bych nedával.. zas bych z toho nedělal sjezďáka, když už jednoho máš

      0 0
      • Tomínos  

        Já tam mám duroluxe na 160 a teď jsem se nedávno dokopal k tomu, že jsem si udělal excentr vložky a přijde mi to ještě příjemnější :-) Navíc jsem si ty vložky udělal průměru 13 místo 12,7 abych nemusel platit za kluzný pouzdro s tímhle rozměrem kilo, když si klasický 1312 můžu koupit asi za 25 korun.

        0 0
        • Carloss  

          mám na tom najeto prd abych geo nějak zásadněji soudil. V rychlebkách mi to nevadilo, možná až budu mít najeto víc, budu taky excentry shánět.. ale není čas..

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.