• Caines

    Ahoj,

    máte nějaké zkušenosti s platformovými adaptéry na SPD pedály? Koupil jsem si SPD pedály Shimano PD-M540, se kterými se čerstvě učím, ale necítím se v nich ještě tak dobře, abych je vzal třeba někam na singltrek. Přemontovávat se mi je ale pravidelně nechce a narazil jsem na tyto adaptéry:

    https://www.global-sport.cz/…-spdlook-keo

    Zaujalo mě, že to vypadá jako MTB pedály s piny a teoreticky by to mohlo řešit můj dočasný problém, ale nikde jsem o tom nenašel moc informací. Je to hloupost, nebo je to použitelné i na víc než na cestu do obchodu pro rohlíky? Máte s nimi nebo s něčím podobným zkušenosti? Jen doplním, že mám XC kolo a jezdím spíše jednodušší trasy (např. modrá na Trutnov Trails je můj limit).

    Díky!

    0 0
    • krabica  

      Už jen, že to bude jednostranné a bude se ti to točit dolů, je úplně na h0vno, prostě si zvykej…

      3 0
    • HadVoe  

      ahoj. chvili jsem pouzival oboustranny shimano pedal a jak pise predrecnik – do terenu je to na Hnic… musis resit na ktere strane mas spd za jizdy. skoncil jsem na slehacich s povolenyma spd na max. a me vyhovuje.

      0 0
      • Slavik  

        Povolené SPD na max. je hodně o držku. Včera jsem při skoku málem letěl, protože mi vycvakla jedna bota…

        0 0
        • Fofrník  

          Řekl bych, že taky záleží, co máš na botě za zarážky (kufry). Jestli turistický, tak tu při akceleraci vyrvu i na utažených pedálech na max. Jestli sportovní, tak pravděpodobnost, že je z pedálů vyrveš tahem kolmo na osu pedálu je naprosto minimální. Pohybem paty do stran ano, ale kolmo na osu ne.

          1 0
    • Fofrník  

      Být tebou, vyprdnu se na cvakací adaptéry a jezdil bych chvíli trasy na jistotu s SPD. Ten zvyk a cvik přichází velmi rychle, a myslím, že po týdnu brázdění okolí na SPD už můžeš i na ten singletrack. A když budeš mít úplně povolený předpětí pružin v mechanizmu, tak pohoda.

      0 0
    • Endryju  

      Koupil jsem je na alíku před pár lety a používám je v zimě, když už je příliš zima na tretry a jezdím v normálních botech.

      Točí se to dolů, musíš si na to dát pozor při rozjezdu, jinak to jde. Pokud jsi někdy jezdil s jednostrannými SPD pedály, zvykneš si rychle.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.