• miro

    Cao. Zaujimalo by ma, aky je rozdiel v spravani sa vidlic Manitou s TPC systemom a SPV Evolve v terene. Teraz mam pruzinovu Skarebku s FluidFlow systemom, ale uvazujem kupe novej vidly a neviem sa rozhodnut medzi Black Platinium 05(TPC) a Skareb Platinium 05 (SPV Evolve). Predpokladam, ze TPCecko je nieco podobne ako FluidFlow, cize si tam mozem velmi jednoducho nastavit pruzenie tlmenie a spatny utlm aj pocas tury. Pri SPVecku nerozumiem pojmom co nastavim regulaciou tlaku v SPV komore a regulaciou objemu komory SPV. Je to vlastne regulacia kompresie? FluidFlow mi celkom vyhovuje, hoci je to dost makke. S novou vidlou by som nechcel stratit tu citlivost co ma Skareb, ale trochu pritvrdit by nevadilo. Dik za vysvetlenie.

    0 0
    • Mamutt  

      No.. přimlouval bych se o vyhledání příspěvku o SPV a Minute. Jestli chceš žehličku, je SPV nesmysl. Má za úkol zabránění rozhoupání vidle při šlapání „jakoby“ LockOut, ale je to za cenu citlivosti na drobné podněty. Krom toho mezi Skarebem a Blackem jsou značné rozdíly, zdůraznil bych především ten v odolnosti ;-)

      0 0
    • Richie  

      Czesto vem to takhle. Vidle Manitou Stance Kingpin je na TCP+. Je to vidle se zdvihem 170mm takze se to asi chova jinak nez 100 nebo 80, ale i tak to k ni prirovnam. Ma regulaci odskoku primo jako kolecko ze spodu noh. Vzhledem k tomu, ze je urcena na DH/FR tak bude asi i zehlit. Skusenosti s ni jeste nemam, ale uz ji mam objednanou tak jsem sam zevedav.

      Hosi ja se tesim :-) :-)))))))

      0 0
      • Pá-dlista1  

        a ?

        0 0
      • kOmE  

        taky jsem na ni myslel ,ale nakonec jsem koupil Z1 fr 3 a prez zimu zkouknu ,jestli by nesla prekopat na 150

        0 0
        • Tomcat  

          hmmm… ale na 170mm se nedostaneš a nevim kde naženeč tuhost další korunky. Nevim podle mně kde Z1 končí tak Kingpin začíná.

          Nevim časy se mněněj a Z1 neni už race DH možná ani DH, jako že v 96 byla LOL. Prostě nevim podlemně si nekonkurujou každá je na něco jinýho.

          0 0
          • kOmE  

            Na DH to neni,ale myslim ,ze to funguje lepe nez to manitou a nekde sem cetl ,ze to manitou az tak tuhy zase neni,ale treba je. Ja jsem s tou Z1 spokojenej,chodi moc pekne a DH nejezdim. Kdybych mel vic penez ,tak bych ted mel 05tkovyho Juniora. Je to vlastne Z1 s dvoukorunkou a trochu vetsim zdvihem /:)

            0 0
            • Tomcat  

              Pravda Manitou není tak tuhá jak Mazocchi. A jak funguje ? Každýmu vyhovuje něco jinýho. Můj Shermen je hódně natvrdo pro průměrně vážícího člověka. Pádlista dokonce řek jestli to nemám zamklý. Na druhou stranu chod DJ co má brácha nebo Z1 co má Pádlista mi nesedí , ikdyž to funguje jak má.

              0 0
              • kOmE  

                Me dirt jumper taky moc nesedel,ale tohle beha perfektne,na zacatku zdvihu je to citlivy na na konci je to diky tomu vzduchu dost progresivni. Proste mi to dost vyhovuje. Shereman je trochu jina trida nez ten kingpin ,ale uvidime Richie si ho prej uz objednal ,tak nam snad pak zdeli svoje poznatky a treba zjistim ,ze jsem udelal chybu ve vyberu. Muzu ji porad prodat za cenu toho kingpina a koupit si ho ,ale to se podle me nestane

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Me se chod Z1 taky libi, ale muzu te ujistit, ze progresivita na konci chodu neni diky tomu vzduchu :) Ten vzduch tady slouzi jen misto kolecka predpeti pruziny.

                  0 0
                  • kOmE  

                    Ten vzduch co se stlačuje ve vidlici ,v zavislosti na vysi hladiny oleje ma na to prece vliv ,nebo se pletu ,jestli jo tak prosim a vysvetleni

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Ten samozrejme ano :) Ja myslel, ze myslis ten co tam fucis pumpou. To se omlouvam. A preji spoustu peknych zazitku. Taky myslim, ze menit nebude treba.

                      0 0
                      • kOmE  

                        Nekoumal jsi nahodou nad zdvihem te vidle. Tuhost je dost dobra ,tak ty 2 cm navic by to vydrzet melo. Dokonci uz mi s ni necinka 8" kotouc Vzadu mam zdvih 155 ,tak bych ho rad i ve predu

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Bohuzel. No zkusit to muzes. Zkratis negativni pruziny, ale jak moc se to projevi a jestli to bude unosne o ty 2cm…

                          0 0
                          • kOmE  

                            Zkusim na to mrknou pres zimu,podle me ty nohy a korunka jsou u Z1 FR 3 stejny jako u Z1 FR 1 Uvidime..

                            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.