• Twisp

    Moc by mne zajimalo jestli negdo z vas vozi karbonovy rohy a rad bych slysel k cemu je to dobry? :) Moc se mi libi ty od pellsu ergo c. Vim jen ze nestudi do ruky a ze vypadaj moc pekne. Prinese mi to jeste neco vic krom toho ze se budu bat to negde oprit ?

    0 0
    • rb  

      mam je taky od pellsu,ale ještě před ergo c.Myslím,že nic víc než to že nestudi nepřinesou,ale vypadaji faň…

      0 0
    • kandik psi zub  

      zpravidla jsou lehci, ale je to par gramu… mam ten starsi typ od pelsu( hlinikova objimka) tvar je podivnej protoze jsou nasazeny pod osu riditek…, nestudej, nepraskly ani kdyz jsem se chytil do oka dratenyho plotu ve 20kmh… ty erga muzou bejt fajnovy

      0 0
    • zirecek  

      Erga od Pellsu jsou fajn. Videl jsem uz jedny hodne pouzivane i odrene od padu a naprosto OK. Ale taky jsem „slysel“, ze nekdo jedny totalne zrusil-ale o tom nevim nic vic. Kdybych si uz nekoupil WCSka, tak bych sel do nich, i kdyz jsou na rohy celkem drahe… .

      0 0
      • Volf  

        Kašli na to co jsi slyšel. Kolo má být nejenou funkční, ale i krásný a karbonový růžky můžou bejt krásnej šperk.

        0 0
    • rock  

      A ještě doplním twispovu otázku: neklouže karbon pod rukami ? Moje obyč hliníkové klouzaly tak nehorázně, že jsem to musel řešit omotávkou (nepolstrovaná Wilson na rakety), až pak jsem byl v pohodě …

      0 0
      • biker007  

        nevim jestli klouze, jezdim v rukavicich. ale uz mam povrch tak zdrsnenej od padu ze klouzani nema narok:) jo a mam ty pells-y s hlinikovym uchycenim na riditka a carbonovym zbytkem.

        0 0
        • rock  

          Já jezdím také v rukavicích (Lake) a stejně klouzaly. Hned, jak se na ně dostal pot z prstů …

          0 0
          • Air  

            a jaky jsou ty Lake? Asi bude treba nejake dlouhoprstaky ale nezdaly se mi nejak bombovni (chtel bych hlavne neco s gelem coz u dlouhoprstych moc nebyva).

            0 0
            • rock  

              Tyhle jsou bez prstů, nějakej gel se tam vyskytuje (už jsem to tu někde psal, od brnění v dlaních mi pomohly docela spolehlivě) …

              0 0
              • Air  

                presne tohle resim… brnej mi prsty. Mam slehly vycpavky v rukavicich a gripy taky :( Takze ceka vymena obojiho. Ty gripy se roztrhly, takze pujdou na reklamaci a koupim nejake trosku mekci gumove ODI (nejspis) a jeste nejake dlouhoprstaky. Mozna Specialized.

                0 0
                • gummo  

                  ja mam rukavice od answeru z roku 03 typ vapor!!! nejvetsi luxus!! dlouhy prsty sice bez gelu ale prijde mi skoda kupovat rukavice s gelem kdyz si pak nekde usteles tak ten gel de hned do prde..!!!

                  0 0
      • goood  

        Ja mam karbonovy Fiberbase od BBB a jsem s nima spokojenej, jezdim v rukavicich a nemam pocit ze by mi klouzaly ruce… Ale jsou trosku tenky, priste si mozna koupim silnejsi, rekl bych, ze se budou drzet lip.

        0 0
      • cova  

        Vozím Pells C ergo, jediné negativum je podle mne cena – jinak perfektně tvarově sedí v ruce, povrch neklouže (vypadá jako lesklý lak) resp. klouže míň než klasický hliník s matným nástřikem. Po pádu se mi jeden roh podařilo hodně sedřít o asfalt, ale nepraskl, funkčnost stále stoprocentní.

        0 0
        • Killerman  

          Ja vozim WooDmany rohy uz druhou sezonu a jsou v pohode. Par padu uz prezili tak bych nemenil.

          0 0
    • kungpao  

      Mám karbonové titecy, sú ergonomicky tvarované, padol som v 60 km/hod na cestu a klzal som asi 50 m po ceste z drsneho betonu, ja na sračky, patka na sračky, a šalter XO a rohy prežili. Žiaľ konce sú odrené, skús si to ale vyskúša? s hliníkovými a tam to tiež nevyzerá dobre. Na hliníkové by som už neprešiel. Nielenže sú studené, ale jazdením sa preleš?ujú a potom šmýkajú v ruke, nevyzerá to tak dobre a nie sú ergonomické. Váhový rozdiel nie je podstatný.

      0 0
    • Staenly  

      Ja mam naky karbonovy no name a su s nema naprosto spokojenej…Oproti hlinikovym sou pohodlnejsi – lip tlumi na nakych kamenitych nebo jinych drncavych cestach…V kamenitym sjezdu sem spadl primo na roh a v poho, je jenom trochu podrenej…

      0 0
      • Twisp  

        no ja si myslim, ze prave ta nejdominantnejsi vlastnost karbonu, „pruzeni“ nebo spis „tlumeni“, je u rohu bezvyznamna, ja se rohu drzim jen pri stoupani /ne vzdy/ a pri volnejsim useku kdy chci dat odpocinout rukam. – ale asi si je poridim pac se mi fakt libi :)

        0 0
        • Staenly  

          No je fakt ze je taky pouzivam prevazne ve vyjezdech, ale ani ty muzou byt kamenity…

          0 0
          • rock  

            :-) excelentní příklad použití slůvka „ani“ jako slučovací spojky, hned jsem poznal, že musíš žít ve stejné lokalitě jako já … trvalo mi snad 5 let, než jsem se to odnaučil používat :-) …

            0 0
            • vlk  

              a já myslel, že je to překlep, co je to za lokalitu, kde tak píšete.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Velky dum s obrovskou zahradou po niz pobiha sluzebnictvo v bilych plastich. Bohnice nebo tam nekde :)

                0 0
                • Staenly  

                  No jo, nekteri z nas mezi spojkama AJI a ANI v jistych pripadech zas az takovej rozdil nevidi…Ale je fakt ze se to vetsine zbyvajicich spoluobcanu nelibi…

                  0 0
    • vlk  

      dotaz.nezlomím je.někdy jdu ze sedla s vahou nad řidítky-neptejte se proč, ale někdy to využívám.Tedy celá moje váha je v ten okamžik na těch rozích-okolo 80 kg, nezlomí se ten karbon.uvažuji o pelsech xr8.

      0 0
      • RomanH  

        Nemyslim si ze by se zlomily tim, ze se jich bude drzet pri jizde za sedla. To by Ti drive praskly riditka. Uz jsi ale drzel v ruce ? Ja si to zkousel na SportLifu a nic moc – byly na me hrozne uzky. Moc pekne se drzi ty Ergo, ale kdyz se podivam na sve soucasne odrene rohy, tak bych ty penize za ne nedal. Nevim, jak by se choval poskrabany karbon a nechtel bych je za rok zahodit.

        0 0
        • vlk  

          no původně jsem chtěl amoeba ergo -klasický hliník.jenomže nemám kde si je zkusit.Nemáte někdo z Olomouce nobo Ostravy tyto rohy?Abych si je zkusil jak se drží? No a pak jsem viděl ty pelsy v obchodě za 500kč.Tak jsem si říkal že by nemusely být špatné.u nás v Olomouci mají všude akorát takhle úzké rohy.Akorát nějaké Uno, jenže kamoš mě odrazoval, že se rozbije ta umělá koncovka.Takže zatím nemám akorát na výběr .ty amoeby nechci objednávat naslepo.

          0 0
          • pos3k  

            jj ta koncovka je na pytel.Kazdej pad odnesou rohy.Me pri prvnich padech se ty umelotiny (spunty) zlomily vejpul a vylitly.Presneji na odpalec a tu cast so to drzi uvnitr rohu.Nastesti jsem je posbiral a doma koumal jak na to.Vyvrtal jsem odpalcem diru, do drzacku taky a dal tam sroub a lepidlo.Hlavicku sroubu jsem zanoril do odpalce a zalil lepidlem takze ho necitim.Takhle slepeny vydrzely sposustu padu a povolil minulej tyden jen jeden.Dal jsem sirsi sroub a je to v poho.Drzi to. Jinak tyhle rohy fakt nekupuj,asi lepsi budou ergobary od authora ale ty jsou docela uzky. ja si teda karbonovy rohy nekoupim…staci ze prasim tyhle. Zdar bajk.

            0 0
      • TinkTink  

        Nemyslim ze by se ten carbon mel zlomit…myslim ze by to melo vydrzet

        Hele…cela hmotnost? Neni to fyzikalni ptakovina? :)…Ciste z hlediska mechaniky by jsi tam mohl mit tak max 90% odhadem… :)

        0 0
    • mediak  

      Mne ergonomické Pells-y vydržali dva dni.Prvý pád do blata-nič vážneho a jeden sa zlomil.Za tú cenu…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.