• Lister

    V novém velu je jak alternativa ke klasickému bezdušovému systému uveden system No Tube. Má to být nějaky roztok, který se nastříká dovnitř místo duše, navíc je zapotřebí páska na ráfek. Roztok ztuhne a vytvoří film, který to utěsní. Pomocí tohoto roztoku se dá prý převézt jakákoliv sestava běžný ráfek a plášt na bezdušák. Zní to až moc lákavě. Pokud by to fungovalo tak by to byla paráda. Ušetřit váhu dvou duší ( ten roztok taky samozřejmě neco váží, ale asi to bude mín, než duše) a mít při tom běžný plášt to nezní špatně. Nevýhoda bude asi to, že pokud budete z jakéhokoliv důvodu sundávat plášt, tak to bude asi chtít nový roztok. Nemáte s tímhle někdo zkušenosti nebo jste aspoň něco neslyšeli?

    0 0
    • Vilém  

      Mel by jit asi koupit i u nas. Na strankach Airoo.cz,coz jsou dovozci FRM,SOUL a Kuota,si sezen kontakt.V katalogu maji sady kol i cela kola,kde si muzes jako alternativu vybrat bud dusovou verzi nebo s NoTubes.Kaz­dopadne cena bude pocitam tak aspon 1000,–.Chtelo by to nejak ufusovat pomoci tufo tmelu a izolepy:)) Taky koukni na notubes.com

      0 0
    • BoB  

      Přečti si jakýkoliv MountainBike Action a zjistíš, že bez toho vůbec nedoporučují jezdit na bezdušovkách. Tam to chválí statně. Osobní zkušenost nemám ale chtěl bych mít. du zkusit airoo.cz

      0 0
    • confido  

      Na airoo.cz jsem nic toho tykajici se nenasel..Kde to hledate?

      0 0
      • BoB  

        taky nic

        0 0
      • Vilém  

        Zavolej jim,nebo napis.Mam tistenej katalog FRM pro letosni rok a tam to je,takze myslim ze by to mohli prodavat.V Brne na veletrhu meli hodne veci na kola vcetne samostatnych rafku a byla s nema dobra rec.

        0 0
    • Mamutt  

      Prý na tom jezdí i Frischknecht, tak to už musí něco vydržet.. Bych do toho docela šel.. vědět kde a za kolik to vzít, teď nestíhám hledat :(

      0 0
      • Lister  

        Ten sice jezdí jiný výrobek, ale v principu jde o to samé.

        0 0
        • Mamutt  

          Jedna fabrika, dvě krabičky.. a i ty jsou z Taiwanu ;)

          0 0
    • confido  

      dival jsem se na to video,ktery se da stahnout na notubes.com ,sice blba kvalita, ale de to z toho dobre videt..Nejlepsi je posledni cast .. test defektu- normalne to probodava sroubovakem a pneumatika zustava stale nafouknuta!!Ne­uveritelny!To chcu!! Kam se hrabou vsechny bezdusovy systemy! Jen nevim jestli by to defektu zabranilo, kdyby ten roztok v nafouknute pneumatice byl uz treba mesic.. to musi zaschnout ,ne..?

      0 0
    • Thorn  

      V MBA, co mi dnes doslo, je to tom snad 5 stran (manual, ako to namontovat) – a ak maju pravdu, tak je to uzasne. Tesni vraj lepsie ako orig. bezdusovky, cena 57$ za kit na konverziu 2 kolies + 8 vymen plastov, lubovolny rafik… vyzera to fakt vyborne.

      0 0
      • Mamutt  

        Myslíš, že bys to mohl oskenovat a vystavit někde na webu/poslat do mailu? MBA teď asi nebudu moct sehnat.. :( Kdyžtak předem díky..

        0 0
        • Thorn  

          Mozem sa pokusit, ked mi ostane cas, tak to niekam hodim…

          0 0
      • lubos  

        Ale nie lubovolny plast. Cital som to. Inac, tesnit tesni. Vdaka tej hmote. Ak tu hmotu das do klasickych bezdusoviek (alebo aj do auta) tak vylepsis klasicku bezdusovku este viac. Inac podla recenzii co som cital tak vsetci sa vyjadruju tak, ze pokial to funguje ( to jest musis trafit dobry rafik a spravnu pneumatiku (napr. Micheliny nie) a nie vzdy je to iste to iste) tak je to super. Cize mozes fukat menej , lepsi grip to ma potom a vynikajuca odolnost voci trnom. Co to nedokaze, a to je pochopitelne je roztrhnutie boku (co hrozi viac u plastov urcenych na dusu), prerezanie sklom a podobne. Dalej byvaju problem zo zalepenim ventilkom tou hmotou (vyborna az moc :o)) Niekdy to musim vyskusat.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce