• Thapsus

    Zdravím ve spolek.Tak jsem poprvé rozebral svoji sountour NRX 75 lo,že jako udělám údržbu a vyměním olej.Problém je že ten olej nemůžu najít!?,v pravé noze mám zamykací cartridge s nápisem VAROVÁNÍ-JE POD TLAKEM NEROZEBÍRAT,v levé je pružina.Poradí mi nekdo,kde je ten olej ???

    0 0
    • wroum  

      neni. tlumi ta vec s napisem nerozebirat.

      0 0
    • Elvis  

      Kup si vidlici a ne Suntour!Manitůčka ted budou o hodně levnější,ve Velu je novej katalog.

      0 0
    • McBlacky  

      takže

      1. pořádně to namaž
      2. hezky to slož, bacha ta to nepoškrábeš
      3. klikni na bazar-komponenty MTB prodej-přidat inzerát…
      0 0
    • wbiker  

      Já to zkrátka nepochopím! Někdo tady napíše svůj dotaz, a někteří lidi, místo aby mu pomohli si začnou dělat srandu z jeho vybavení. Já například na Suntouru jezdím a jsem s ním vcelku spokojený. Jasně, že se to s Manitou za patnáct tisíc, ale to se od vidlice za tři tisíce ani čekat nedá. A smazřejmě, že mi teď tady někdo napíše, že vidlice nad semd tidíc je základ. Jenže dobrý rám je taky základ a to samé se dá říct o ráfcích, pláštích, řazení, brzdách,… A pokud někdo nechce do kola investovat desetitisíce, nemůže si koupit super fungující, lehkou a drahou vidli, protože by ji stejně na ocelovém rámu s těžkýma kolama s SISkou nevyužil. Nehledě na to, často potkávám bikery, na kolech nad padesáct tisíc, jak do kopce své skvělé kolo tlačí.

      0 0
      • Thidney  

        klid.. . zahlíd jsem tam odpověď, že u této vidlice olej nevymění a o tom byl dotaz, zbytek jsou více či méně vtipné poznámky, které ale nejsou zle míněny. jen si občas nelze pomoct a rejpneš si – on ti to v dalším threadu stejně někdo oplatí

        0 0
      • McBlacky  

        jo my se snažíme být vtipný, ale je z toho jasný že se v tom oil nemění ne? kromě toho taky jsem SR user (spokojenej), ikdyž v továrním setupu to zrovna už není :-)

        0 0
        • Thidney  

          z tvé odpovědi

          • takže
          1. pořádně to namaž
          2. hezky to slož, bacha ta to nepoškrábeš
          3. klikni na bazar-komponenty MTB prodej-přidat inzerát…

          je fakt dobře poznat, že se v ní olej nemění

          0 0
          • McBlacky  

            ne z mé odpovědi potom, ta která začína "ne…

            0 0
            • Thidney  

              myslíš tu – " ne z mé odpovědi potom, ta která začína "ne…;

              0 0
              • Thidney  

                to Mcblacky: po tý páteční vyjížďce a předchozí rychtě jsem chtěl srovnat rohy a ejhle prasklina na řídítkách

                0 0
                • McBlacky  

                  no vidíš bud rád že to neruplo v akci :-)

                  0 0
                  • Thidney  

                    sem rád zejtra jdu pro kolečko do servisu, nový řídítka, rohy, placky a smyk nějak srovnali, ale asi si budu muset pustit žilou protože celej pohon by zasloužil obměnu, no pár blátivých víkendů a pak se uvidí chystáte se někam v neděli?

                    0 0
                    • McBlacky  

                      no možná, podle počasí, já uvidím jak mě zniči sobotní race, když bude ultra pěkně tak ještě v sobotu pojedu do Jizerek na skály, když ne tak zůstanu a podle počasí v so večer a předpovědi se rozhodne, plán jsou Brdy, bud do Berouna a back přes Jána a Srbsko, nebo až do Dobříše, back vlakem… to sem pak hodíme v so večer

                      0 0
                      • Thidney  

                        hmmm, když bude opravdu hezky, tak se pojedu někam pověsit, Brdy by nebyly zlá volba, ale chtěl bych dát dokupy trasu na orien?ák a furt se k tomu nemůžu dokopat

                        0 0
      • TinkTink  

        Nez tydle sracky od Suntouru, tak to radsi Manitou…ten tedka bude hodne levnej, takze fakt radsi Manitoua…neznam vidli ktera by od manitou nechodila aspon trosku…znam hodne vidlic Suntour, ktere proste nechodi…z roku 05 znam jenom dve vidlice, ktere chodi jak maji…a to je z celeho sortimentu pomerne malo :o)))

        0 0
        • wbiker  

          Paráda. Ukaž mi ten zázračný klíč, jak napasovat na kolo za deset tisíc vidlice za velkoobchodní 4000. Určitě je super, když můžeš mít perfektní vidlice, která ti splní každé přání, ale peníze jsou pořád to rozhodující. Nejsem odborník, neřeknu ti, o kolik ta vidlice povolí po kolika ujetých kilometrech, ani jaká má být správná křivka tlumení a pružení. jen mě občas udivují lidi (teď to nemyslím konkrétně), pro které nižžší sada, než XT neexistuje, a vidlice pod deset tisíc je tak na sezonu. Podle mě je to tak trochu o kompromisech a odhodlání, kolik do kola vrazit.

          0 0
          • TinkTink  

            Rikam, ze Manitou bude levnej…velkoob­chodnich 4000,–…to budes mit tedka axela s lockoutem…takze o tom nemluv…mluv napr. o nejlevnejsim Axelu…a ten narozdil od Suntouru chodi + rozdil v cene bude minimalni…njn…ale to by se panum na taiwanu nehodilo, aby meli nekolik znacek vidlic na svych bajcich…za velky objem budou mit vetsi slevu a to se pocita…takze to, ze tady jsou tydle vidlice – zcela konkretne XCP-75-LO – je jenom marketingovy tah…kdyby se zamenila za axela, tak doplatek bude minimalni (05 model) a rozdil pod do 80kg vazicim clovekem bude maximalni.

            0 0
            • wbiker  

              Dobrý, nechtěl jsem se hádat. Nejsem odborník, takže mé argumenty tady končí. Jen mi nepřišlo zrovna dvakrát dobrý, kritizovat jiné než drahé komponenty na kole. pro někoho (a mezi ně se řadím i já) odvedou dobrou službu i ty finančně nenáročné.

              0 0
              • TinkTink  

                V pohode…taky se nemam v planu hadat, ale uz me pomalu stve argumentace toho typu, ze v nekterych cenach je Suntour jedina moznost – v roce 05 nebude…coz je dobry…no..akorat konkurenti DURA jsou trosku drazsi :)…ale jinak za 2000,– budes mit SIX … XCP si cenu nepamatuju…ale bude to tak na stejno…takze si muzes uz vybrat…ja bych teda nemohl pro svy pouziti vozit ani jednu, ale jsou lidi ktere uspokoji…

                Drahe komponenty nejsou vzdy tak super jak si muzes myslet…nektere jsou i horsi nez levne…

                0 0
        • Lister  

          Tinku mám na tebe dotaz. Synovec si chce koupit novou vidli, ale má na ní hodně málo peněz. Uvažuje o XCP-75 (doufám, že je to správně) a ptal se mě na radu. Vím, že některé suntoury jsou hodně přetlumený, ale nevím který. Pokud vím tak tohle je pružina elastomer, tak by to mělo být v pohodě, ne? Hledá nějakou vidlici která bude chodit o tlumení zas tak moc nejde. Pokud jsem napsal nějakou blbost tak mě opravte.

          0 0
          • TinkTink  

            Levny Suntoury jsou naprosto v pohode…pokud to neni model 03 nebo 04 s pokusem o tlumeni…hlavne at to neni XCP-75-LO proboha…klidne ti ji dodam, ale rovnou ti reknu, ze to proste nechodi…XCP-75 (bez locku) je ok vidle a klidne ji doporucim…

            Ehm…snad se da pochopit ma myslenkova spletitost…

            Jinak – at pocka na modely 05 ci na vyprodeje 04…ty 04 bez oleje jsou v pohode…jo…a bez vzduchcu :)

            0 0
            • Lister  

              Díky moc. Já mu tvrdil, že to bude tuhý a že to nebude chodit, tak jsem rád, že jsem se sekl. Mimochodem nevíte někdo jak chodí axony. Vypadaj slušně. Nejvíc by mě lákal ten se změnou zdvihu.

              0 0
              • TinkTink  

                jako ciste elastomer s pruzinou se da pokazdy nak upravit na mensi hmotnost…ale kdyz tam mas tu uzavrenou patronu, tak s tim moc bez kompletniho predelani neudelas…a ty ciste elastomer/pruzina vzdycky nak chodi…

                0 0
              • pete  

                AXON S-RL, LO na riditkach s 3000 km a 66 kg. Jezdim si na pohodu a muzu srovnavat jen s marc. XCR olej-vzduch, cca 45 mm, co mi vydrzela 7 let. Dojmy: Vubec nevim, jaky ma zdvih, proste jsem nikde nezjistil. Ale chodi mi tak 70–72 mm max. Foukam min, nez je v manualu, aby brala i na rovine. To dokaze lepe, nez predchozi, zazrak to ale stale neni. Chod je cisty, nic nedrhne. Ve sjezdech mi pak pripada meksi, ale když ji lehce dofouknu, tak nemam vyhrady. Udrzbu omezuju na pravidelne mazani vnitrnich noh tenkou vrstvou oleje. Vic nebylo zatím potreba. Nedalo mi to, a asi po 1000 km jsem se podival i dovnitr zda se do ni nedostal nejaky bordel a zadne prekvapeni se nekonalo. I se svým technickym „talentem“ jsem ji zvladl rozlozit a slozit aniz mi něco prebyvalo/schazelo

                0 0
          • pavelr  

            Mám XCP-75 na zimáku. Jsem s ní spokojenej, podle mě není přetlumená. Po roce a půl mi u ní začínají odcházet futra, ale nechají se objednat u bp lumen za 220 Kč. Je to jediná vidlice s 1" sloupkem, která se asi nechá sehnat.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.