Manitou Six sport versus Axel comp

32 nepřečtených
  • Katka

    Manitou Six sport versus Axel comp. Chtěla bych měkkší vidlici aby dobře kopírovala, ale zároveň se nezapíchla o každý kořen. Mám 64 kg, tak jakou pružinu zvolit a jak ji vyměnit? Kterou z těch dvou typů vidlic zvolit?

    0 0
    • TinkTink  

      Axela – ma oproti Sixu tlumeni a muze mit i vyssi zdvih…SIX je hracka pro deti…

      0 0
      • Katka  

        Podle Vela 10/03 a serveru progrescykle.cz můžou obě mít 100mm zdvihu, tak nevím :o( Ještě klik stojí ta měkkčí pružina a jestli by nešlo ji tam dát už při koupi a ne pak dokupovat?

        0 0
        • VOiD  

          Potvrzuju 100mm na Sixu. Mám Six Sport 2003 a přestavba na 100mm je možná (u 2004 to jde taky). S výměnou pružiny při koupi nevím, zkus zavolat do progresscycle jestli by to udělali. Jinak pružinu na tvou váhu určitě měkčí. Jinak můj Six je při svezení mnohem lepší než kámošův SR XC75-LO. Pokud máš na Axla jdi do Axla.

          0 0
        • TinkTink  

          No to sice ma, ale netlumenyho…takze neni zdvih jako zdvih…pokud se rozhodujes mezi temato dvouma, jdi do te lepsi, drazsi a minimalne o tridu az dve lepsi…

          0 0
        • TinkTink  

          Jo..a pruzina prej 600,–…tady kdosi psal…ale kdyby jsi to brala primo napr. u dodavatele, tak by ti mel vyjit vstric a vymenit rovnou tu pruzinu…si myslim.

          0 0
    • dave lister  

      z těch dvou asi radši Axel Comp. má aspoň základní tlumení. na 64 kilo bych asi volil tu nejměkčí pružinu, ta co je tam standardně pode mnou (75 kg) chodí slušně, pod přítelkyní (kolem 58 kg) tak max 4 cm. k vidlici bys měla dostat i záručák, na kterém je návod s obrázkama, jak pružinu měnit.

      0 0
      • sharkcom  

        Milá Káto. Mám axla comp. Vážím 59kg a standartní pružina je akorát.Není problém jí dostat téměř nadoraz, mám to změřené páskou na kluzácích. (9 cm) Žehlička to je velice slušná. Standartně je prodávána se 80mm zdvihu. K předělání na 100mm ti stačí sada klíčů + 2 imbusy. Nic na tom není a apsolutně není co skazit. Záležitost 5 minut. Zatím se mi nestalo, že bych jí ,,zapýchl" Dá se sehnat za 3890,–. Já jí kupoval za 3590,– na koloshopu před týdnem. Teď tam stojí o tisíc více, s čehož usuzuji, že je možné, že šla cena nahoru a proto si raději pospěš, dokud jí mají jinde za starou cenu. Jinak jsem na ní přešel s M. six, kterou jesem jezdil víc jak rok, a technicky po roce bez závad a vaklů. Tyto 2 vidle mají stejnou konstrukci, axel má tlumení, doporučuji.

        0 0
        • martt  

          moja dcera ma tiez necelych 60kg Axel so standardnou pruzinou pruzi pod nou dobre.

          0 0
        • goood  

          Nemas nekde postup jak se da zmenit zdvih na tech 100mm ?

          0 0
          • sharkcom  

            Je to malina. Nejdříve vidli povol štělovátkem na nejmenší tvrdost. Poté povol imbusem ( asi 2ka) tem čudl a sundej ho. Klíčem vyšroubuj mechanizmus štelování. Vyndej pružinu. Obrat vidli hore kopitama, sundej přední kolo. Vyšroubuj z nohy, z který si sundal pružinu ten šroubek ( asi 4ka imbus. Na druhý noze zašroubuj 8kou imbusem kompresní prut. Pozor, po směru hodinových ručiček. Stáhni vnější nohy. Na noze s pružinou, na tý tyčce co ti kouká z vnitřních nohou, odstraň smerem do strany tu hliníhovou podložku. Poté ty dorazové gumy. Tyčka ti propadne horem ven. Sundej s ní další hliníkovou podložku a dej jí do zarážky nakonci tyčky, směrem k pružině. Tím nastavíš zdvih. Zase to nastrkej spátky. Smontuj a se to. Doufám, že jí při tý procedůže vyčistíš a namažeš .. :-)

            0 0
    • Katka  

      TinkTinku, ty prodáváš Axla Super za 3990?Nebo už to neplatí?

      0 0
    • McBlacky  

      axel a six nejsou srovnatelný vidle, a to ani co do konstukce tak do funkce. takže axla :-)

      0 0
      • sharkcom  

        Jo jsou. Maj stejný vnější nohy, korunku, na detajl stejný vnitřní. Stený futra, stejný táhlo v levý noze, mazání. Takže základní konstukce je stejná a lze tedy usoudit jak bude axel vypadat po roce i odle zkušeností se sixkou.

        0 0
        • McBlacky  

          kdyz to bereš takhle tak jo, já měl na mysli vnitřnosti… každopádně u manitou má cenu na xc přemýšlet jedině o skarebovi nebo blackovi podle toho jak moc to drtíš. Ty jejich plastový sixy, axely a piloti – pořád na to někdo nadává, bud je to tvrdý nebo měkký, praská to, kroutí se to… SR je tuhý ale zase tak dobře nechodí…

          to Katka, k tý ceně za tu SR vidli ještě připočti 1500kč na tuning od Milana1 a pak teprve o tom uvažuj :-)

          0 0
          • martt  

            moj syn jazdi na skarebovi aj na axelovi a tvrdi, ze medzi nimi nie je podstatny rozdiel.

            0 0
          • sharkcom  

            Prosim tě, jedna bába povídala. Já ji taky nešetřím a je v pohodě. Ono je to taky o tom, kdo je jaký hovado (není to narážka na tebe) Ale znám jednoho, co s tím skáče metrový dropy. No a zatím mu to trží. Takže pro člověka 60kg a XC není jediný problém. A věř že to nepramení jen z hoho, že jsem jinou vidli neviděl. Schválně kolik je tu lidí, kteří jsou s axlem spokojení? Určitě víc, než těch, který tvrdí takový kraviny jako ty… No koneckonců za 3500 nemůžeš chtít komplet kov…

            0 0
            • McBlacky  

              v klídku, nerozčiluj se, v tvým věku už to není zdravý :-) každej asi od toho čeká něco jinýho, ale třeba metrovej drop (nezprasenej) není podle mě horší než třeba nabranej kořen v prudkým sjezdu kdy to pálíš 40–50km/h, a? si každej rozmyslí na co to má a co chce s kolem dělat. Můj názor je takovej že je lepší si koupit lepší vidli a mít jistotu a klid -případně když přijedeš ke schodům nebo dropu, skočku, tak nemusíš řešit jestli si to můžeš dovolit kvůli kolu, ale řešíš jen jestli na to máš. A závěr byl takovej že bych axela nedoporučil, tak se příště kro? v reakcích.

              Ale souhlasím, že pro slečnu 64kg je to dobrá volba, jenže tohle nečtou jen slečny a 64kg chlápci :-)

              0 0
              • Mucha  

                chlapi :-)

                0 0
              • sharkcom  

                Se nenervuji, jem mě naštve, když něco odepíšeš a nebereš aspekty proč. Pokud to chce slečna nebo někdo, kdo váží 60kilo, určitě ho nebudou trápit věci, které si popsal. Mám s tímto výrobkem dost velkou zkušennost a nemám jediný problém. Pokud si to mastím lesem 50kou přez kořeny, je to takovej masakr, že nemám strach pouze o vidli. Ale jako hobík je to spíše extrém a myslím, že u naprosté většiny hobíků tento stav bude spíše vyjimka než denní chleba. Proto se vyrábí třeba již zmíněný BLACK. Jo a nervovat se můžu, starej nejsem… :-)

                0 0
              • enjoy  

                no a to s tema schodama,to je presne ono.ani s jednou z techto vidlic nebudes mit dobry pocit ze to bike ustoji:-)

                0 0
    • Katka  

      někde jsem četla, že se prý tyto vidlice při brždění nějak kroutí?????Nechápu, je to nějaký blud? Taky jsem na koloshopu objevila Santurackou vidli XC Pro SL olej vzduch se zdvihem 80 za 3150Kč. To se mi zdá ještě lepší varianta. Vzduch si napustím dle potřeby na žehličku nebo připumpuji na tvrdší. Co na to říkáte?Díky za rady a zkušenosti:o)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Absolutne tuha neni zadna vidlice…tyhle se jen krouti krapek vic :) XC-PRO-SL by nebyla spatna volba, kdyby..... precti si starsi prispevky. Pro pripad, ze to neudelas tak jen zaver…obloukem se ji vyhni!!!

        0 0
    • Katka  

      Díky přečtu, ale „obloukem se ji vyhni“ to neznělo moc na chválu vidlice. Máš s ní osobní zkušenosti?Díky za odpověď

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Ano mam. Zapomen na ni, zbytecne by se tu rozvirila debata. To neni to co hledas (teda papirove ano). Leda, ze bys vymenila tesneni a tlumeni. Pak by to byla dobra vidlice, ale…

        0 0
    • vlk  

      v tomto případě axel.Suntour SL nebrat six už vůbec ne.

      0 0
      • sharkcom  

        Ká?o, veř, že to kroucení není tak žhavý. Mám na tom kotvy avid CPS a vrzdím že se mi zcedá zadní kolo a nic dramatického nepozoruji. S véčkama nemám vyzkoušeno, ale bude to asi to samé. Model 2004 má taky trošku jiné vnejší nohy v oblasti nálitků na brzdy a trochu jiný tvar oblouku. Asi to nebude pro srandu.

        0 0
    • Katka  

      Díky za rady. ve výběru už mám jasno Axel Comp,jen ji bohužel v www.progresscykle.cz nemají skladem :o( Jinak na kole mám Véčka brzdy, tak se snad nebude moc kroutit. Každopádně díky za rady a názory. Až se mi ji podaří sehnat, tak sem napíšu, jak jsem spokojena.

      0 0
    • Katka  

      Opět díky za rady. Přítel psal na progrescykle a odpověděli mu, že Axel Comp je vyprodaný, ale za měsíc jim příjde nová kolekce, kde bude Axel Elite stát 3990Kč. To by stálo si počkat, že?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.