• MARIN

    Po mesici netrpelivyho cekani dorazila zasilka. Puvodni objednavka znela: 112.34.C-01 – převodník rozteč 112mm(čtařpacka), 34 zubů, typ ozubení RG3000, černý – střední převodník pro kliky Shimano XTR FCM952 ADAPTER 94mm-02 černý (na kliky XTR FCM952) + 94.43.C.02 + 5ks šroubů a matic pro upnutí 2ks převodníků k adaptéru

    Stredni prevodnik na XTR jsem hned nasadil spolu s novym retezem a kazetou. Pri cca 1hod projizdce terenem nebyl zadny problem ale druhy den pri zavode jsem zjistil ze vubec nejde retez na malou pilu az kdyz prestanu uplne tocit klikama tak to presmyk nejak pretlaci a pak to jde. Pri razeni z male a stredni se retez namotava – sukuje na stredni pilu. Tohle bych jeste prekous a daval bych pri razeni vetsi bacha ale pri ceste ze zavodu zacal retez preskakovat a to pouze na zubech jedne poloviny prevodniku (tedy pouze pri zabrani levou nohou a pri pootoceni prevodniku pri zabrani pravou nohou). Kdyz jsem to doma prohlidl byla ta strilejici polovina zubu po cca 70km desne omackana a druha polivina bez znamek provozu. Dalsi vec ze prevodnik mel byt a byl zaplaceny v cerne barve ale dorazil stribrny uz prehlidnu.

    Chtel jsem teda nasadit adapter na dvouprevodnik. Cekalo me dasli zdeseni – na XTR kliky nesedel (podle me byl delany na LX). Jelikoz chci jezdit tak si ho necham dneska upravit na soustruhu.

    Prevodnik 44z roztec 94mm kupodivu dorazil v cerne barve ale vypada to ze je jen strikli sprejem. Cerny je totiz jen ma predni a zadni strane ale na vnitrnich stranach vybrani jsou jen znamky nejake cerne barvy a vic je to stribrne. Navis i po uprave adapteru budu must mirne zbrousit 2 hrany prevodniku u upinacich der ktere budou hned vedle kliky jinak by na adapter nesel pridelat. Opravdu vyborna zkusenot :(

    0 0
    • DyEm  

      koupil jsem na Campu místo 53 49Gebh.., na začátku to byl děsnej opruz a šit, klidně to zůstalo viset na jednom/dvou zubech a namotal jsem to, potom si to sedlo, ale pořád mám problém, že při kombinaci placek Campa/Gebh v tom praská a křupe. Byla to verze bez náběhů a s nýtem na blbým:) místě

      0 0
    • fagot  

      Na starým BF jsem psal,že ty jejich převodníky jsou hrozně měkký,po pár km se mně na rovné cestě prostě nějak povolil zub…Jak je vidět,tak ta jejich kvalita stojí pořád za hovno.Měl jsem takový nutkání to s nima ještě zkusit,ale kašlu na to.Porozhlídnu se u 2XM.Díky za varování.Zdar.

      0 0
      • MARIN  

        Po XM ale rychle podle cerstvych informaci uz jen doprodavaji posledni zasoby a s vyrobou uz skoncili :(

        0 0
    • Mamutt  

      Mám jejich kliky (XCM) s dvoupřevodníkem a zkušenost jen ta nejlepší.. Tak mě to dost překvapuje.. Řadí to jako ďas (ve srovnání s Deore, Deore LX a Point převodníky), žádné známky opotřebení (ale kde by se vzali po asi 500km), povrchovka se mi zdá dost kvalitní..

      0 0
    • Meesha  

      Je od nich vozim 22–32–44. Mam na nich cca 3500km a zatim v pohode. Zuby drzej – jeden sem vedomne urazil o betonovou tvarnici. Novy retezy se mi sukujou za malou placku, ale to bylo s Bontragerama ta­ky.

      0 0
    • Pekáček  

      Brácha si objednal pětipacku o který píšeš na kliky XT a uvedl ročník, odepsali že chtěj přesně modelový číslo, bylo zasláno a když dorazil adaptér, nešel nasadit! Nepočítali jaksi s tím, že na tej klice jsou čtyři výstupky co normálně do původního adaptéru zapadnou a tak se to nechalo dodělat na soustruhu. Kolega musel jejich adaptér pilovat, aby ho dostal na kliky XTR staršího data. Jejich převodníky si už nekoupím, dám přednost Viavelu, příjde mi za tu cenu lepší.

      0 0
      • pali  

        Jazdím 32 Gebh.na klukách Race Face najazdených 4 tis.zatial v poho.

        0 0
        • MF  

          No ja mam placky RaceFace a su dost priserne. Tuhost ok, ale moc sa im nechce prehadzovat. Pravidelne zadrhnu retaz alebo ju zhodia. S predoslimi Deore nebol najmensi problem, ale je fakt ze sa stredna placka ako je znamo ohla. Buduce placky na beton nebudu RF.

          0 0
    • wroum  

      ja mam 40ti zubovej sjezdovej prevodnik od gebhardtu a na FSA kliky sem ho dostal az po nejakym tom premlouvani a nataceni + hruba sila. diry na nem moc presny nejsou (pochybuju ze to je klikama). gebhardt uz si nekoupim pokud bude moznost koupit to co bude potreba od jineho vyrobce

      0 0
      • Azagthoth  

        Ja mam prevodnik Gebhardt GTP 38 zubov,jazdim FR,DH a som s nim totalne spokojny, ziadne problemy pri instalacii ani pri jazde,neviem ako to je pri viacerych naraz, ja tam mam single…

        0 0
        • wroum  

          ja tam mam taky jen jeden. taky fr a dh. a taky tam mam rockring a ten pasoval normalne (shaman) ale prevodnik mel ty diry na srouby ne uplne presne. jinak sem taky spokojen (zatim), ale montaz nebyla uplne bez problemu a chyba neni na moji strane.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.