• berus

    Cau,

    mam takovej problem pri dlouhodobejsi jizde na kole (hlavne po silnici) mi zacnou mravencit prsty na nohou a kdyz se zvednu ze sedla, tak uplne citim jak mi tam znovu tece krev. Nevite co s tim, bude stacit vymena sedla? A jak zjistit predem, ze mi nove sedlo nebude delat to same.

    0 0
    • Daf  

      Nebude spis problem v tretrach nez v sedle?

      0 0
    • MartinXC  

      To je normální, když se prsty na nohou nepohybují, stahují se jejich cévy a hůř se prokrvují. Důsledek – zima na nohy, brnění. Částečně pomůže povolit boty ve špici, úplně pomůže zastavit a udělat pár kroků. Sedlo je jen sekundární, může situaci zhoršit (zůžení krevního oběhu) podobně jako těsné boty nebo těsné/zaříznuté kalhoty. Když už změna sedla, tak snad GOBI, prý má měkké boky – ale to bych si radši vyzkoušel na vyjíždce, zda bude znát rozdíl…

      0 0
    • jfk  

      mam uplne ten samej problem, taky hlavne na silnici, kdy jedu pravidelne vyssim tempem, dela mi to jenom prava noha, leva vubec. staci zastavit nebo vyndat nohu z pedalu a je to pryc. dost mi to s..e. dnes jsem cet na cyclingnews odpoved nejakeho odbornika na podobny dotaz, kdy ten odbornik rikal, ze to muze byt zpusobeno malou botou, kufrem posunutym prilis do spicky nebo tim, ze nekomu proste nesedi prilis tuha podrazka – coz se obavam je muj pripad

      0 0
      • Air  

        mohl mi prosim sem nebo mi na mail hodit odkaz na ten clanek? Nedavno tu bylo taky forum, kde jsem to resil. Pomohlo vyndat vlozku z bot a koupit tenkou cykloponozku Sensor, ale porad to neni 100 %. Jezdim ted bez vlozky, protoze toho tolik nenajezdim. Tak snad to nebude vadit na nohy…

        0 0
    • tjuren  

      Sedlem to asi nebude. Tretry nejpravdepodob­neji.Nebo tedy boty.Pri jizde ze sedla do nohy prece jen vic zatlacis a obeh se ti v noze trosku zlepsi. Myslim, ze od veci neni ani nechat si vysetrit jestli nemas plochou nohu.Pri pricne ploche noze je zhorsenej obeh zvlaste do prstu. Jo a je pak spis na zavadu moc mekka rozjeta bota.

      0 0
      • Air  

        Ty vypadas ze tomu rozumis :) Tak co bys mi rekl na muj pripad: ja mam normalni nohu i klenbu (dle doktora). Boty trosku tesnejsi (s hrubou ponozkou), s tenkou akorat, s tenkou a bez vlozky volne (pri chuzi se trosku posunujou). Nohy brni i tak, i kdyz cim vic mista a min utazeni tim min. Brni i kdyz je mam UPLNE rozepnute. Kdyz slapu (nemam SPD, jen tretry), tak to brni, a jakmile sundam nohu z pedalu a volne protahnu kolmo k zemi (proste volne pustim a uvolnim), tak okamzite citim jak se prokrvuje. Mozna pomuze az namontuju SPD (maji prijit pristi tyden), kdyz budu tahat i nahoru, cimz by se to mohlo trosku zlepsit. Spatnou velikosti tretry to asi nebude, ale spis chodidlama (dokrvovanim) a nebo prilis tuhou podrazkou, co? Nebo mozna uzsi spickou. Je to fakt tezky se v tom vyznat.

        0 0
        • Lister  

          Tak mě se nedokrvuje pravá noha, kterou mám větší než levou. Tretry jsem kupoval dost natěsno a ze začátku to bylo mnohem horší. Teď boty povolili a je to lepší. Mě pomáhá když dám pár otoček tak že zabírám nohamam hodně nahoru a je zase pokoj. Asi to bude tím, že jsem vybral špatný druh tretry pro mou nohu. Každá noha je jiná a každému nesedne všechno. Příště zkusínm jinou firmu.

          0 0
          • Air  

            zkus i jine ponozky, jine vlozky (ortopedicke – taky asi zkusim) a kdyz nepomuze tak asi jedine priste jine boty…

            0 0
            • Lister  

              Ponožky mám ůplně nejtenčí, ale o těch vložkách jsem uvažoval. Mám Specialized a ty mají vložku tvarovanou tak, že je v místě klenby hodně zvedlá tak nevím jestli to třeba při jízdě netlačí(pocitově tlak ale necítím). Posunovat kufry jsem zkušel několikrát – bez úspěchu. Možná to bude taky tím, že mám tvrdou podrážku. Přece jenom měkká podrážka trochu pracuje a pak má noha šanci trochu pracovat a tím se prokrvit. Příště jdo do turis?áků. Nejen kvůli tomuto problému, ale taky proto, že toho dost nachodím, a v tomhle to moc nejde.

              0 0
              • Air  

                tak kdyz to delaji i specialized… ale u tech jsi mozna mel nechat vice mista v rezerve. Ja mam Lake, to je krome sitoviny cista kvalitni kuze. A velikost meli posledni 45, potreboval bych mozna 46, ale ty uz nemeli :( Kupoval jsem v srpnu a holt uz si moc vybirat nemuzes. Ale par typu treter jsem samozrejme zkousel. Prodavac me presvedcoval, ze jsou mi ale dobre (kuze se roztahne, vubec me netlacily a ani me netlaci). Priste zkus napr. Specialized Rockhopper, jsou mekci a jsou tady celkem dobre reference. Ale uplne mekotiny nekupuj! Muze to byt jeste horsi (viz „foot numbness“ na tom cyclingnews odkazu) – bota se prilis deformuje a neni to dobre. Ale mozna jsou tim mysleny vietnamske kecky a ne turisticke tretry na kolo. Nechci te zmast.

                0 0
                • tjuren  

                  Omluva za zpozdeni, ale musim taky nekdy jezdit na kole, ne jenom sedet u compu:) Napriklad ja mam nohu 43–44 a koupil jsem si SIDI 45 za 4 litry. Nejdriv jsem myslel, ze to byla chyba, ale dnes jsem rad ze je mam.Jsou docela uzky a dlouhy, takze pokud se stahnou z boku tak se klenba neborti a pokud to s utazenim neprezenu tak nemam problem. Na kratkou vyjizdku do 1–2 hodin si utahuju boty asi jinak nez na 4 hodiny. Myslim, ze podrazka by mela byt co nejtvrdsi a do boty mekka vlozka.Pokud mas mekou podrazku tak ti SPD tlaci presne tam, kde prochazeji cevy po plosce. Jeste je dulezity aby bota presne sedla nad nartem. Cim vic reminku tim lepsi(jako u lyzaku), takze kazdej reminek tlaci mirnou silou, ale celkove drzi nohu lepe nez jeden reminek na fest a ostatni na volno. Jinak si myslim, ze to neni stoprocentne resitelnej problem, jenom je treba aby prsty nebrnely vic nez musi:)

                  0 0
                  • Air  

                    rozumim :), hlavne ze jsi odpovedel! Diky! No ja mam Lake MX160, nemam zkusenosti s jinyma, ale je to kategorie SPORTOVNI. Tedy ne turisticka ani zavodni. Neco mezi (cena taky neco rekne – 2300). Jsou o neco mekci nez Specialized Comp. Vic srovnani nemam. Takze mekke by byt nemely. Pasky jsou dva, ale stejne je temer neutahuju, jsou tam i tkanicky. Zkusim si koupit jinou vlozku (mekci) a mozna ze to bude vyreseno. Zatim (nechci to zakriknout), ale to vytazeni vlozky a lepsi ponozky udelaly zlepseni o 60 %, mozna ze s tou vlozkou to bude na 80 %. Hlavne at to neskodi noham, jinak ja osobne to preziju v pohode :) Zdar!

                    0 0
              • lubos  

                Ortopedicka vlozka je neco uplne vic, nez Specialized vlozka (to je jenom slaba nahrazka, i kdyz porad mnohem lepsi nez zbytek vyrobcu). Rozdil radove-dvojradove vetsi.

                0 0
    • saly  

      No ja tusim, ze to bude sedlem (posedem). Takova vec se stane i na normalni zidli. Zkus mozna malinko zmenit sklon sedla…

      0 0
      • lubos  

        Skriplej nerv nebo tak neco ? Na zidli se mi to stalo. Mohlo by to byt.

        0 0
    •  

      Máme rádi zvířata!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.