• Steny

    Cus, potrebuju pulsmetr, mel sem PC 14 ale ukradli me ho :o((, a tak bych chtel podobnej, rozhoduju se mezi nim a 1600kou, u ni se mi libi vic ze ukazuje Hi,lo,In, ale jak to je s vodotesnosti, s PC 14 sem normalne plaval , da se i s 1600? pisou tam vodeodolnost do 3m, potapet se nechci..ale clovek nikdy nevi, jak to myslej, dikec..

    0 0
    • Pavlos  

      Neco mi rika ze to bude to same ale Ruku do ohne za to nedam:)

      0 0
    • pavelsacha  

      Ahoj, s vodotěsností je to následovně: např. značení 30m a 30M jsou dva různé údaje – na to velký POZOR!! Objasním: 30m – zpravidla jde o skutečnou hloubku, do které lze přístroj použít ( ale jak píšu – je to zpravidla a můžou nastat vyjímky ) 30M – značí pouze odolnost proti sříkající vodě. Proto dávejte pozor, zda je za číslem malé nebo velké m,M. Např. značení 100M udává vodotěsnost pro plavání ( ne potápění s dýchacími přístroji ) Z praxe: dodavatelé a výrobci někdy zaměňují ve svých popiscích zmíněná „emka“ – většinou vymění velké M za to malé. Proto čtěte pozorně údaje – zdali je přístroj Vodotěsný do 2m nebo má Vodotěsnost 30m – v tomto druhém případě by mělo být velké M – je to slovíčkaření, není na to žádná norma. Převodní tabulky pro hodnoty 30M,50M,100M,200M se liší dle výrobců. Tuto informaci poskytuji za www.s-shop.cz, s pozdravem Pavel Šácha.

      0 0
      • náčelník  

        Koukám, že člověk věci neznalý v tom musí mít pěkný maglajs. Proto si dovolím pochválit výrobce mojí GPS, který v manuálu polopaticky napíše, že přístroj přežije půl hodiny půl metru pod hladinou.

        0 0
    • Air  

      no tak v techhle udajich je trochu mezi vyrobcema bordel… no trochu… asi tak:

      • water resistant – tak na myti rukou, koupani uz se nedoporucuje… Muzou vydrzet i plavani, ale neriskoval bych to. Jsou de fakto vlhkotesne, ne vodotesne
      • kdyz mas na hodinkach vodotesnost do 30 m, tak nejsou urcene ani na plavani, jen na koupani, sprchovani, dest ap.
      • do 50 m, tak jsou na plavani, ne na potapeni (ani se snorchlem), ani moc na skoky, vetsinou je vydrz tak do 10 m, ale jak u ktereho vyrobce (nektere 50metrovky vytopis uz ve dvou metrech…)
      • do 100 m – tak jsou na snorchlovani :) popr. i potapeni, ale nemuzes pouzivat knofliky pod vodou
      • do 200 m – ryze potapecske hodinky, special urcene na potapeni.

      Mozna ze me nekdo narkne, ze to tak neni, ale aspon jeste pred nekolika lety to takhle bylo. Pokud to prekracujete, mozna riskujete vytopeni. Vyrobci to maji dohodnute jako standard, ne jako limit vodotesnosti :( Z tech beznych znacek myslim akorat u Casia plati opravdu ty hodnoty uvedene na hodinkach. Prestizni hodinky jako napr. Festina, Citizen ap. nevim jiste. Ale vetsina vyrobcu to ma takhle, reklo mi to nekolik prodejcu hodinek (kupoval jsem pred lety hodinky na potapeni).

      Takhle to plati u hodinek, nevim jak u sporttesteru. Mozna to vyrobce testoval na dany pocet atmosfer, ale mozna ne. Obrat se na vyrobce at ti rekne na kolik atmosfer to testoval (tu vodotesnost) a pak si spocitej 1atm = myslim asi 10 m, ale nejsem si jistej. Takhle to mas nejjistejsi. Nejhorsi je, ze vyrobci hodinek se zrikaji taky odpovednosti za vodotesnost – pokud do hodinek natece – nereklamujou je (pokud to snad jen nejsou ty 200metrovky,tam by to melo byt 100%ni).

      Musis se obratit na nej, jak to testoval, ty 3metry nejsou standardni sarze, tak ti rekne, co s nima muzes.

      0 0
      • Air  

        no :) jsem to dopsal o fous pozdeji :) ale s tim rozdilem m vs. M jsem to nevedel. Vetsina hodinek to ma ale vyznacene vsechno velkyma – jako WATER RESISTANT 50 M a pak se v tom vyznej… jsou i takovi co napisou WATER RESISTANT 200 M, a to uz nejsou hodinky pro srandu. Jo jeste – nekdy pisou vyrobci rovnou pocet atmosfer, coz je nejrozumnejsi.

        0 0
      • Daf  

        No ja mam na Polaru napsano WATHER RESISTANT 20M. Tak nevim ja snim normalne plavu a sprchuju uz nekolik let a zadnej problem.

        0 0
        • Air  

          no rikam, mozna se neradi ke standardu vyrobcu hodinek a nebo to proste je zamerne predimenzovane (a o kolik a jestli to predimenzuje to nevis)

          0 0
    • pavelsacha  

      Konkrétně u Polaru: polar udává malá „emka“ a jde o „hloubku“ ( myslím,že to taky nebude přesné ) CicloSport udává hodnotu přímo – např.CP10 vodotěsnost do 3metrů hloubky CASIO:100M znamená pro plavání a potápění bez dýchacích přístrojů a 200M, tedy nejvyšší hodnota je určená pro potápění s dýchacími přístroji :-)

      0 0
      • Daf  

        Ja mam zcel jiste na polaru emko velke. Ale taky vim ze vyrobce uvadi ze to je do 20. metru :) A jeste aby nebyl kdyz me stal skoro 6000kc :)

        0 0
      • Paja  

        Pro doplneni – Timex udava taky vodotesnost v metrech. Urcite je CP1O vodotesna do 3m? V manualu na internetu pisou 10 metru, dival jsem se na svuj CM 434 a tam pisou, ze je absolutely waterproof, so that you can use it in all kinds of weather – nevim jestli je myslena voda jen jako dest, nebo i treba pri plavani (teoreticky, je to cyclocomputer, ale jako vyskomer se da nosit i na ruce), pells to v ceskym prekladu vyresil vetou, ze je odolny vuci strikajici vode:)) – tomu rikam preklad

        0 0
        • pavelsacha  

          Mýlit se je lidské ale pro jistotu jsem se podíval a v manuálu je řečeno u CP10:doporučujeme pod vodou nepoužívat tlačítka a výrobce udává vodotěsnost skutečně do 3metrů.

          0 0
          • Paja  

            Hmm a neni to cesky preklad? Na internetu skutecne pisou CICLO PULS CP10 Watch Waterproof: up to 10 m (please note that no buttons should be pressed when in water), to ze se tlacitka nemaji pouzivat pod vodou plati asi obecne (vyjma asi potapecskych modelu) protoze to pisou i na Timexech s vodotesnosti do 100metru. Me by ale spis zajimala ta vodotesnost u CM 434, protoze tu narozdil od CP10 mam:)

            0 0
            • pavelsacha  

              Máš pravdu – bohužel konstatuji toto – anglický manuál udává jiné hodnoty než domovská, německy psaná stránka výrobce – takže nezbyde, než losovat :-) a zkoušet co vydrží CM 434 a 436 jsou odolné pouze proti stříkající vodě – ne na plavání ani potápění – déš? tedy neuškodí – tak uvádí výrobce

              0 0
              • Paja  

                I v nemecke verzi na strankach ciclosportu je v manualu na CP10 Wasserdicht: bis 10 m (darauf achten, dass bei Wasserkontakt keine Taste betatigt wird), ale naopak v nemecke verzi na CM 434/436M je napsano spritzwasserfest – odolny vuci strikajici vode (timto se omlouvam pellsu:), zatimco v anglicke verzi je absolutely waterproof, takze s CM pod vodu spise ne (pozor na hluboke brody:-)))

                0 0
                • pavelsacha  

                  Souhlas – v německém manuálu je uvedeno 10 metrů ale přímo na stránkách 3 metry – to je psáno v produktovém katalogu – pak si má člověk vybrat co platí a co ne :-))

                  0 0
                  • Paja  

                    Na ja du hast recht, maji v tom hokej;)

                    0 0
                  • Man  

                    niet nad povestnu nemecku preciznost…:-))) alebo to uz vsetko za nich robia turci?

                    0 0
    • RomanP  

      No a co s tou PC 14, byla spokojenost? Já taky nějakejch už asi 14dní zvažuju a tohle je asi můj favorit. Pár lidá říká, že je sigma teď bída, tak nevim co jinýho za cca 2 litry. Hlavně cenově je to divný. Jeden obchod, na kterej je tady na hlavní stránce odkaz jí má za 1390,– a dneska jsem jí v reálu viděl na Vršovický za 2390,– a to je drobnej rozdíl. Byl součástí PC 14 i měřící pás?

      0 0
    • Zdenarek  

      Ja jsem s PC1600 plaval a jsou v pohode ......

      0 0
      • Pavlos  

        Ja si sni ted hraju a je to dobry strojecek:)

        0 0
      • Zdenarek  

        Dival jsem se do manualu a vyrobce rika, ze PC1600 je vode odolny do hloubky 3m. A dale pise, ze by se nemel pouzivat v mori z duvodu agresivnejsi slane vody.

        0 0
    • Tommy  

      Běžně ho používám na triatlon, dokonce mi ho maželka vyprala v pračce, zapomněl jsem ho v dresu, a nic se mu nestalo – není problém

      0 0
      • Paja  

        Vsak to by musela byt velka pracka 3 metry pod hladinu:))

        0 0
    • Steny  

      Všem díky moc za odpovědi, uz sem je koupil, zejtra je beru do bazenu..

      0 0
    • Air  

      a co rikate na ECHOWELLy? Vychazeji docela dobre designove i cenove a funkcema taky nejsou spatne. Zvlaste ten model 100 nevypada spatne.

      0 0
      • RomanP  

        Já je nikde v Praze neviděl. Taky se mi za ty peníze docela líbí, ale na stránkách nemají prodejce v Praze a koupit něco přez net, aniž bych to viděl. Dost nutně už potřebuju nějakej koupit před dovolenou příští týden, abych se s ním trochu seznámil a tak. Pokaždý vlezu do obchodu a tam je tak jeden dva kousky většinou od Sigmy a pořád nejsem rozhodnutej…peklo

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.