MX Comp coil / ETA - poraďte mi

25 nepřečtených
  • vlty

    Mám už pomalu našetřený peníze a rozhoduju se mezi MX Comp péro a MX Comp ETA. Pro MX Comp mluví cena. Pro MX Comp ETA mluví zavírání. Je ta ETA opravdu tak dobrá na výjezdy? Používáte ji? Je to péro-vzduch, je tedy citlivá i na drobné nerovnosti? Fakt nevím, kterou vzít. Poraďte někdo, kdo ty vidle jezdí. vlty

    0 0
    • kovar  

      tak to ti reknu naprosto prsne, ten kdo ma ETU, tak bude chvalit ETU, a ten kdo ma MX comp Coil, tak bude chvalit MX Comp Coil.

      0 0
      • vlty  

        Kováři a co bys radil ty? vím že nemáš rád nějaký zavírátka navíc na vidli ale přece jenom zdvih 105mm je už docela dost a nějaké snížení dokopce by se hodilo…

        0 0
        • kovar  

          No prave ze mam 100mm pruzin a zavirani do kopce mi vubec nechybi i kdyz jsem ETU v provozu zkousel(pujcenou ETU jsem projel jen jednou, takze ji nemohu nejak hodnotit). Nejsem zadny DH spis UH (up hill) VYssi predek do kopce bych nevidel zase jako velky problem, zmenou teziste se to da vyrovnat, problem je spis propruzovani pro ty, co radi jezdi do kopcu ve stoje, pro takove jezdce ma zavirani asi obrovsky vyznam, ale nevim, muj styl jizdy to neni, takze nevim.

          0 0
          • TinkTink  

            noo…ono tech 105 je ve skutecnosti neco pres 95…a tech starych 100 je obcas i 102 (oboje jsem meril na svych vidlich :) )…takze tak…a co se vyjezdu tyce – tak napriklad na Meride jsme jeli po trati (nejsme potrati! :) )…a Kovar uplne vsechny stoupani vyjel…coz se nedalo rict o zbytku popletonu…(hlavne myslim jedno takovy strmy tam na trati v lesiku :) )

            0 0
            • lubos  

              Ale vyska vidly je skutocne o 0,5cm vyssi, cili to o tech 0,5cm zvedne predek.

              0 0
          • vlty  

            To je pravda, kopce taky nervu vestoje… Ale ty ETA by měla jít (v nejhorším případě) kuchnout a co vidle nacpat pružiny a mám zas péro (pravda trochu dražší) Nevím nevím, zviklala mně ta cena. MX comp bez Ety stojí v Brně u Hanáka 7.990,– a s Etou na velotrade 8.990,– takže litr rozdíl, což není nic hroznýho. Snad někdo poradí…

            0 0
            • RomanH  

              Tak alespon Ti poradim s cenou – napr. BikeStore (podivej se i jinam) ma MX Comp bez Ety za 6990

              0 0
              • vlty  

                nojo jenže to AIR a ne COIL a to je rozdíl…i v ceně…

                0 0
    • RomanH  

      Ja bych se opakoval, tak ti posilam odkaz na muj prispevek, ktery byl puvodne myslen jako nastvana reakce na casopis Cykloservis, ale nejak jsme to ve finale s Gumicukem otocili – tak se tam mrkni na muj nazor na ETU

      http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

      0 0
      • vlty  

        Jo to je fajn ale spíš by mně zajímaly dlouhodobějejší zkušenosti, a ne si to pučit od manželky… ale jinak dík.

        0 0
        • RomanH  

          Ja ti to řeknu takhle – od roku 2001 jezdím Z3 na pružinách (100mm) a ETA mi vůbec nechybí. MX Comp Coil je těžší, u MX Pro Eta mi vadí nevyváženost – vzduch / pružina. Těžká volba (ještě že ji nemusím řešit) Moc jsem Ti neporadil, ale snažil jsem se :o))

          0 0
          • vlty  

            nojo to teda ne :-) už na starým bikeforu jsem řešil jestli péro nebo vzduch nakonec jsem se rozhodl pro péro ale když jsem viděl cenu tý MX Comp ETA (na velotrade za 8.990,–) tak jsem zase na vážkách… kurňa fakt nevím :-(

            0 0
    • Pazi  

      Minuly rok som kupil MX Comp / ETA. Chcel som vzduchovu vidlu s moznostou znizit predok a obmedzit hupanie pri vyjazdoch zo sedla. Presne toto ta vidla robi. Ale. Vyuzitie to ma len v dlhych vyjazdoch po dobrom povrchu (najcastejsie asfalt). Pred kratkymi vyjazdmi nema vyznam strkat ruku dole na vidlu a zamykat a na kopci zasa odomykat. Na nie idealne rovnom povrchu je, myslim si, lepsie nechat vidlu pracovat, je to vacsia vyhoda, ked vidla berie nerovnosti ako znizeny predok (moj nazor). A este ma napadlo, ze to vyuzivam pocas presunu do lesa, kedy to mam asi 10 km po rovine a na asfalte. Inak som s pracou tej vidly spokojny. Takze to zhrniem, keby som kupoval novu vidlu, tak by som urcite zopakoval volbu vzduchova Marzocchi, ale nad ETA by som urcite velmi dobre rozmyslal. Na jednej strane by boli nie velmi casto vyuzivane vyhody a na druhej by boli vaha a cena.

      0 0
    • Palo TT  

      Mam uz rok MX COMP ETA 105. Tiez som sa pri kupe zamyslal nad tym ,ze v jednej nohe je pruzina a druhej vzduch. Ale v praxi to nijak nepozorovat. Vidla je super, ETU pouzivam pri dlhsich vyjazdoch. Ak jazdis XC a obcas slapes v stoji do kopca, kup urcite ETU. BTW. aj na mtbr.com tuto vidlu vsetci vychvaluju.

      0 0
    • lubos  

      Ta pruzina pruzi jen kdyz mas vidlu zavrenou, neprispiva obecne. Tedy, kdyz tam nejsou i normalni pruziny.

      0 0
      • Palo TT  

        Nemas pravdu. Normalna pruzina v lavej (ETA) nohe je.(+mala ETA pruzina)

        0 0
        • lubos  

          Paneboze, co jsem to napsal za kravinu, jasne ze mas pravdu :(, doma mam dve vzduchovky z toho jedna ma zamykani a jak jsem videl patronu ETA, tak jsem to cele smichal dohromady. Omlouvam se vsem za dezinformaci.

          0 0
      • vlty  

        takže jestli tomu dobře rozumím, tak za jízdy ti pruží jenom vzduch v jedný noze a hotovo. Druhá noha je jenom do počtu :-) ale když zavřeš etu tak ti vidla 7cm zajede a pružíš jenom na péru který je v noze kde je Eta jo? Tak to ta vidla asi není moc citlivá na malý nerovnosti ne?

        0 0
        • kovar  

          ne. kdyz vidla pri aktivaci ETY diky narazum zajede, tak pruzi i druha noha. Ale to pruzici medium v te druhe noze je stlacene a dusledky toho jsou nabiledni – vidle je dost nesymetricky zatizena a to muze vest k jejimu „zkroucceni“ a pripadnemu skrkani spalku nebo desticek.

          0 0
          • vlty  

            aha dík za osvětlení. takže asi půjdu do obyjčejnýho péra bez Ety a bude, ušetřím a bude to pohodlnější poježděníčko a to je hlavní. Ale zas moja manželka říkala, když jsem jí říkal, že uvažuju o vidli se zamykáním, že mně ju aspoň nikdo neukradne… :-))) fakt nekecám budu se ještě tak měsíc rozhodovat a pak něco koupím.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.