manitou axel elite pre 100kg cloveka

3 nepřečtené
  • iljusa

    Budem mat novy bike a na nom manitou axel elite + kotucovky. Mam 100kg a od par ludi mi bolo povedane ze mozem mat poriadne problemi s vidlou (krutenie a vraj sa kludne moze zlomit). Je to pravda? Vztahuje sa na to zaruka? Pozeral som uz manuali k vidlam manitou a tam ziaden vahovy limit nebol. PROSIM HELP.

    0 0
    • sharkcom  

      Asi takhle. Záleží co jezdíš. Hlavně problém bude, že na tvojí váhu bude poc měká. Takže nastavit největší tvrdost a i tak možná půjde 50% zdvihu při nasednutí. K tomu zlomení asi takhle. Jezdím s jedním kamarádem, který má 120kg ! Má author solution a na něm RST capa. Když se ta tuhle vidli podívám, jak má slaboučké nožičky jak tužtičky a zatím žije on i vidle, a to ho nešetřím. Až se divím, že když na něj pod kopcem čekám, že vždy dorazí celej. Proti tomu je AXEL bytelnej. Samožřejmě počítám že seš hobík a nebudeš s tím skátat. Jinak AXLA vozím taky, sice vážím 58kg, ale dávám jí čoud a je OK. Po 3000km žádnej vakl. Brzdím kotoučema.

      0 0
    • Honzin  

      Taky pochybuju ze by se zlomila (pokud to nebude tvoje chyba). Ja ji taky vozim, vazim 85 kg a tvrdost pruziny je pro me tak na hranici (spis pod ni). Vzdycky je tu ale jeste moznost dokoupit si tvrdou pruzinu. Kdybych ale dneska kupoval kolo, tak bych si (i vzhledem ke svoji vaze) priplatil par tisic za lepsi (DUKE, MX Comp,…)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.