• lenka1

    Potrebuji poradit:mam nove kolo Author basic, chystame se jezdit na vicedenni (2–3dny) cyklotury, ale nevim, zda je vyhodnejsi koupit nejaky nosic a brasnu (cetla jsem, ze v terenu, maloktery vydrzi) anbo zda je lepsi vozoit spacak a obleceni na zadech. poradte, prosim. popr. i nejake znacky, se kterymi mate zkusenosti a jste spokojeni. diky

    0 0
    • kovar  

      na asfaltove vylety nosic a brasny.

      0 0
      • lenka1  

        spis budeme vyhledavat lesni nezpevnene cesty nez asfaltove silnice. tak to spis ten batoh?

        0 0
        • kovar  

          tak tam batoh, ale BEZ spacaku, karimatky, stanu, varice, jidla na tri dni a podobnych armadnich pomucek

          0 0
          • lenka1  

            ne ze bych si s sebou na cundry apod brala nevim jak velkou vybavu, ale vecer se prece neprikryju kolem? jak to delas ty, kdyz nemas spacak?

            0 0
            • KM  

              many a penziony

              0 0
            • kovar  

              v posteli. Jak uz tu zaznelo, tahat sebou nocleharnu na zadech na kole terenem neni jaksi to prave. Tam si clovek jezdi psychicky odpocinout a ne se trapit. Takze okruhove vyjizdky z nejakeho ubytovaciho zarizeni, nekdy i s pomoci auta nebo vlaku aby se dalo vyhnout nudnemu a nebezpecnemu asfaltu.

              0 0
    • Pá-dlista1  

      Na teren jedine batoh.

      0 0
      • -b-n-x-  

        no to sice jo, ale je to stejne na houby. Ja jsem parkrat jel asi tak hodinu do kopce s batohem, ve kterem byly lyzarske boty a na batohu pridelane lyze. Byl z toho nejhorsi zazitek na biku. Zada a prdel me nikdy predtim, ani nikdy potom tak nebolely, jako pri zminovane jizde.

        0 0
        • KM  

          No to me docela zajima jestli si obracene jel s kolem na zadech a na lyzich.

          ..Lyze musis pridelat na ram.

          0 0
          • -b-n-x-  

            To jsem dojel jenom ku hranici snehu, zahrabal kolo, zbytek vysel pjesky. Dolu sjel ke kolu a stejnym zpusobem odjel. Myslel jsem si jak si nedam sjezdik a bylo to taky dost spatne. Zada uz v pohode, ale s tim tezkym batohem se neda poradne jezdit. Jinak lyze na ramu by sice vylepsily situaci, ale hlavni vaha v batohu byly boty. Taky je treba zajimave jet v lyzarskych botach. Jednou jsem to zkousel a taky takove nic moc :-). Podle me se v terenu proste s zadnou vetsi zatezi neda rozumne jezdit. Budto se naucit spat bez spacaku, nebo se na to radsi vykaslat.

            0 0
            • KM  

              Ty si taky takovy blazen . ja jezdil ke kopci cca 3km, lyze na ramu, boty v batohu, polyzoval, odjel, dobry trening, horsi balanc…nazev: cykloskialpinismus (..orlicismus, jsem od orlickych hor). myslim, ze u nas sem byl jediny toto provozujici,
              znas jine borce ?

              0 0
    • Volf  

      Ono jezdit s brašnama není žádnej zázrak, ale s batohem je to snad ještě horší. Pokud správně předpokládám, že nebudete dávat nějaký šílený sjezdy, tak běž radeji do brašen. Ono tahat elej den batoh, kterej něco váží to je dost vopruz.

      0 0
    • senožrout  

      Jezdíme i víc jak týdenní štreky. Je to děsná paráda, takovej vandr na kole. Ráno se probudíš, mávneě rukou a jedeš, kam tě napadne. Preferuju nosič a vaky. Mám od Sportarsenalu ty vodotěsný a nosič 001. Bytelný. Těžiště je níž. Nemá chybu. Jezdáme cestou i necestou. Se stanem, spacákem, oblečením i žrádlem. Jezdíme i mimo civilizaci. Batůžek je lepší, když je hezky vezešjen větrovku a lepení, spíš po pensionech. My ne všude jídlo koupíme, spíme tam, kde nás chytne tma v bivaku. Jezdíme i když tratary padají. Vetšinou s nosičem a vaky. Větší a těžší batoh na zádech je na kole očistcem.

      0 0
    • Žanek  

      Na vícedenní putování jedině nosič + brašny. V terénu to není žádná sláva, ale je to lepší než bágl na zádech. Zkus si do báglu naložit 15kg a projet se na kole… Vždycky když tak vezu z Bránic víno tak celou cestu nadávám :o))

      0 0
      • lenka1  

        no vypada to, že asi bude nejlepsi vecer nekam dojet a na zpet to vzit vlakem :-( … bude to i levnejsi :-)

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Na to bacha. Viz diskuze o ČD :)

          0 0
        • senožrout  

          To není ono. To jseš pořád pripoutaná akčním rádiusem a nemůžeš se rozmáchnout do dáli. A vždycky to pravý nebo nejhezčí je až za touhle pomyslnou hranicí. Chce to se odvázat, investovat do toho nějakou vůli a energii a vydat se zážitkům a poznání vstříc, poznat něco jinýho, nechat se oslovit jiným prostředím, nasát jinou atmosféru… To není na dojetí vlakem :-).

          0 0
          • lenka1  

            vim, ze vlakem to asi neni ono, hlavne, kdyz ve vetsine muzou jet jen dve (takze je mozne, ze uz si tam nekdo kolo poveze a budem cekat na jinej vlak :-((, jeste to budu muset promyslet… to zas bude penez!!!

            0 0
          • kovar  

            zalezi na uhlu pohledu, zda jizdu beres jen jako pouhopouhy tupy presun nebo jizdu jako zpusob vyziti. Pokud plati to druhe, tak neni treba hranici hledat kdesi co nejdal vzdusnou carou, ale budes ji stale nachazet treba v jednom jedinem kopci.

            0 0
          • Honza-HK  

            On ten akční radius ale také není neměnný. Mívali jsme ho menší, ale se stoupající fyzičkou se nějak zvětšuje. Takže pokud si pak troufneš na 140 – 150 km, máš akční rádius jako hrom. Na delší trasy je velký batoh očistec, zkusil jsem to jednou a jak mě ta pr… bolela, to nikomu nepřeju. Ona po dlouhé štrece bolí stejně , ale tohle bylo moc. Bez ba?ůžku, ale nevyjíždím.

            0 0
      • Uža  

        Sakra chlape, seš z Vančic a nenakupuješ u Komarova?:-)

        0 0
        • Žanek  

          Tam beru bílý, hlavně Mullera, Plaček má lepší červený :o))

          0 0
    • Sirenna  

      Ja sem nedavno videla pekne ruplyho XC fulla, kterej mel nocic co se upina za sedlovku a na ten ram nebyl zrovna peknej pohled, tagze bych volila urcite batoh.

      0 0
      • senožrout  

        Lenka1 nemá fulla

        0 0
        • Sirenna  

          To neva, ze nema fulla, ja to napsala jenom, ze sem videla pekne zlomenej ram :)

          0 0
          • senožrout  

            Rámy mají vlastnosti podle svý konstrukce. Prostě full není konstruovanej na vožení báglů. Zatížení HT rámu instalací nosiče s brašnama je menší než s batohem na zádech. Má to nižší tšziště. Hlavní váha se přenáší přes navářky na zadním háku přímo na náboj a upevnění za zadní stavbu má zejména stabilizační a opěrný charakter. Když povezeš bágl na zádech tak dynamicky zatěžuješ celej rám. To zatížení je mnohem větší. Memluvě o zatížení páteře. Rámy občas prostě praskaj z řady důvodů. Mě zatím neprask žádnej ani s nosičema a naprdnutejma báglama.

            0 0
    • Pytlik  

      Jednoznacne batoh. Jezdim docela casto a s vahou to neni zdaleka tak hrozny, jak tady nekdo psal. Nevim, proc by mel mit batoh 15 kg. Vozim karosku (nafukovacka 650g, popr alumatka o dost min), spacak v lete bambusa m10 cca 1,2kg, jaro, podzim rock empire polar cca 1,6kg), jedno triko, flisku, lehky dlouhy kalhoty (treba Rejoice), jedno spodni pradlo, ponozky, sandaly a moirovou cepicku na spani. Na jidlo chleba, nuz a tocenej salam (da se delat na ohni i jist normalne) nejaky tatranky, dal vak na vodu z camel bagu. Pravda, hospody uplne nemijime. Jo a jeste plastan jako zachranu(tak do 1 kg). A eto vsjo. V lete pouziovam batoh tatonku cca 25–30 litru (kdyz beru bambusu) a min obleceni na kolo. Jaro + podzim vozim poloprazdnou 40+10 litru. Trochu boli ramena, ale ne moc, trochu boli zadek, ale to se da osedet. Co s nama jezdi kamaradi s brasnami, tak jim dost trpi rafky, kolo je nemotorny a hur se ovlada a sjezdy si teda rozhodne neuzijou, zatimco ja si pres pricny odvadece vody skacu o 106. Tak asi takhle.

      0 0
      • Siddha  

        jo taky si myslim, ze na kratsi lehci vylety je lepsi batoh, ja mam s nosicema jen spatny zkusenosti, ale to je mozna mnou, nebo nosicem…

        0 0
      • Žanek  

        Pokud jedeš někam dál, tak se váha báglů pohybuje okolo těch 10 – 15 kg. Nezapomínej, že vezeš ještě nějakou vodu (minimálně na večeři, snídani a vyčištění zubů). Taky, pokud spíš v CHKO, není nejlepší nápad večer rozdělávat oheň takže ještě plynovej vařič + nádobí. Pokud brašny dobře naložíš tak je kolo ovladatelný v pohodě, skákat se s tím samozřejmě nedá. Nechápu, proč by měly trpět ráfky víc, když vezeš zátěž v brašnách než když ji máš na zádech. Na jednodenní výlety je bágl dostačující, ale pokud se počítá s noclehem, volil bych brašny .;

        0 0
        • P.B.  

          Moje rec, jezdil jsem s nosicem a vaky nejdyl asi 4 dny, ale s batohem vazicim 12 kg bych to asi otocil domu driv a byl bych k tomu pekne nastvanej.

          0 0
    • Kolík  

      Pokuď vezeš víc věcí (nad 10 kg) tak doporučuju rozhodně nosič a brašny. Jednou jsem jel na kole s kletrem jenom kousek k nádraží a za jízdy jsem se ohlédl a měl jsem dalších 50 metrů co dělat abych to vyrovnal a nepoložil se na silnici. Mám nosiče od Arsenalu už pět let starý a vydrželi i 25 kilový bagáže na Ukrajině, kde rozhodně žádný pohodový cesty nejsou.

      0 0
    • HoralFanda  

      Pro tvé použití bych zvolil asi nosič od Sport Arsenalu (www.sportarsenal.cz) art. 205 a k tomu dvě brašny art. 508. Na takové 2–3 denní výlety si myslím, že ideální kombinace. Do brašen po stranách se toho vejde spousta, na horní plochu nosiče můžeš gumicukem přichytit spacák a lahev s vodou. Sice to je investice kolem 1500 Kč, ale tolik stojí dobrý batoh také. Jinak jsme jezdili na Malé Fatře (turistické stezky, lesní cesty) a kamarád jezdil s brašnami a bez problémů.

      0 0
    • jihra  

      Na delší štreky jedině nosič a brašny. My jezdíme každé lěto tak na týden – 10 dní. Bereme jen věci na sebe, spíme po penzionech, ubytovnách, hotelích (jednou i 3*** hotel), nocleh se vždy nějaký najde. Je to super, protože jedeš kde tě napadne, když se ti nechce, tak zůstaneš den na místě, no super. Spaní pod pevnou střechou má jednu podstatnou výhodu – po celodenní jízdě ja taková pořádní sprcha super, pak si necháš přinést dobrou večeři, vyspíš se v posteli.

      0 0
    • captain  

      Cau, jezdim docela casto a rozhoden musim rict, ze je nosic a brasna lepsi… Kolo i tak nejak lepe sedi:-) a ovladani je sice horsi, ale neni to tak hrozne. Jinak vyborne nosice (urcite se vyplati priplatit) jsou zminovane Sportarsenal. Dulezite je vybrat kvalitni brasny (pozor na nepromokavost) a taky je peclive pripevnit!!!Jenda PS. Pokud jedu na cykloturu, tak nepojedu nejakej downhill na sjezdovce. Normalni teren i v lese kvalitni nosic zvladne v pohode – hlavne nekoupit nejakej svarenej drat za 400,– – to pak bude po vicedenni cykloture :-))

      0 0
    • Paja  

      Pripojuji se k predchozim, na 2–3 dny nebo vice, pokud chces vest spacak, karimatku, obleceni, jidlo, prip, jeste stan, varic atd. jednoznacne kvalitni nosic (taky mam sportarsenal) a brasny (napr. junk, sportarsenal). Po par hodinach jizdy si na bagly clovek zvykne a kolo mu uz nepripada tak neohrabane a nestabilni, s brasnama se da jezdit i terenem, samozrejme jen do urcite narocnosti, ale rozhodne tak clovek neni odkazany jen na asfalt.

      0 0
    • Vezirek  

      Pokavad je teplo a 2–4 denni vylet, privazuju minispacak se skladaci karimacou pod sedlo, par drobnosti v brasnicce na ramu, zbytek pripadne v batuzku. Stan netahnu a kdyz hrozi na prespani dest, tak mam igelitovou plachtu a provazky (staci dva stromy a neco podobneho stanu vykouzlim). Kdyz se zasteskne po teplem jidle, tak hospoda.

      0 0
    • lendl  

      Nejaku svinu na chrbat to nie, nosice tak to uz vobec, prachy a penziony nemaju romantiku. Moje riesenie: karimatku zrolujem pod hornu trubku a spacak pod sedlo. Drobne veci do batohu. V lete staci aj polovica 8mm karimatky, je to lepsie ako alumatka. Trava, seno, cecina sa da najst vsade. Spacak kilovy. Prijemne zazitky!

      0 0
    • bajker  

      Na batoh při vícedení akci bych volil – max 5kg zátěže – jinak nosiče!!!

      0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.