• Davig

    Rád bych znal váš názor na tento rám, hlavně co se týká jezdění xc na něm. Jde mi o to, že bych rád jesdil i fr s většíma skokama ap, ale jezdím dost i xc. A nevím, zda koupit monster, nebo spíš CR či CRX a riskovat že nepřežijí nějaký větší skok. Díky za názory

    0 0
    • RomanH  

      No tak si udelej jasno, jak jej budes pouzivat. I s Monstrem ujedes 100km svih, ale kazdy vikend bych jej na nem jezdit nechtel.

      0 0
      • Davig  

        No to je to, chcim jezdit obojí, ale na 2 biky prostě namám.. tak hledám rozumný kompromis

        0 0
    • Kohout  

      Otázka je, čemu říkáš XC a FR. Podle mě to dost nejde dohromady, mít jedno kolo na oboje. Ale např. Banshee nabízí na XC tohle: http://www.bansheebikes.cz/?…

      0 0
    • Tomcat  

      Jak někdo řek, co je pro tebe XC a co FR.?

      Osobně jezdím na A-gangu XC švihy delší než 75Km (max. sem jel 149km) a to sem tam měl 2,5 pneu od Maxxise. Pak druhej den zasunu sedlovku a jeli sme skákat dirty.

      Podle mě je ten RB Monster HT je dobrej kompromis , taky něco od Norka , Kony nebo Banshee. CR či CRX je jednoúčelový XC

      0 0
      • Davig  

        To je jednoduchý. XC jezdím švihy kolem 75km, naprostá klasika. A FR? No – nějaký metrový skočky, sjezdíky… Taky si myslím že monster je fajn kompromis, ale nevím, jak by se na něm jezdily třeba 100km maratony.

        0 0
        • Tomcat  

          ale nevím, jak by se na něm jezdily třeba 100km maratony… Pokud to neosadíš komponentama jak sjezďák tak to půjde

          0 0
        • Pá-dlista1  

          Chces nejaky cisla? Kdyz srovnam ve velikosti L Monster HT a CRX a dam oboum krosovou vidlici, tak ti vyjde ten Monster HT asi takhle: hl.uhel: 69,17st. sedlovy: 69st. stred je vis o 4mm a zadni stavba kratsi o 4,66 nez CRX. rozvor je o 43,78mm kratsi. Delka virtualni horni ramove trubky je o 2,88mm delsi. riditka o 22,54mm vys. To jsou asi nejzajimavejsi miry. Celkove je to CRX s delsim rozvorem, nizsi a teziste vice vpredu.

          0 0
          • Davig  

            Jdeš ta to pěkně od lesa:) Můžeš to trochu převést do praxe? diks velice… btw, vidli mám RS Duke xc u turn.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              He. To se ti stejne vsechny ty parametry meni :) Jen proste to kolo bude vzdycky vyssi nez by bylo s CRX, kratsi atd.. Ja bych se toho nebal, kort s U turnem. Jediny s cim nic neudelas bude kratsi rozvor a kratsi zadni stavba. Celkove budes mit teziste trochu vic vzadu, ale to muzes trochu eliminovat tim snizenim vidlice. Fakt zalezi na tom jak moc agresivne jezdis, jestli potrebujes takovy kolo.

              0 0
              • Davig  

                TeĎ mám starýho artura versus shocka, takže moc agresivně nejezdim, protože ho nechci zničit. Už se mi podařilo ohnout zadní vidlici a nechci to opakovat.. Ale rád bych jezdil, no a na to muší bejt správný nářadí. Diky tedy za rady, myslím že monster bude OK i na xc

                0 0
          • Kohout  

            Udivuje mě ta přesnost rozměrů na setiny mm. Jak jsi na to přišel? To máš výkresy rámu v dwg?

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Muzu i presnejc, jestli chces :) Ale ty rozmery jsou stejne +/- , zalezi na vstupnich datech. Dwg je pro amatery. Mam neco lepsiho. Magickou tabulku a plastove pravitko :)

              0 0
              • Davig  

                BTW. Není tu někdo kdo tenhle rám jezdí?

                0 0
                • jahoda  

                  Mam rb bandita a provozuju na nem jak freeride tak xc. Nejvetsi problem bych videl v plastich , vepredu 2.4 vzadu 2.35, vyborny na sjedy a skoky, ale na delsi cestovani nic moc. Takze na delsi vylety prezouvam na 2.1

                  0 0
          • Radek Broz  

            To CRX ma stred jeste niz? Alespon ten muj Moster ma stred podle me dost nizko (kralykovo banshee s 24" kolama je vejs)

            0 0
    • Davig  

      Tázal jsem se i pánů přímo v RB a zde je jejich odpověĎ:

      Dobry den,

      Myslím, ze je skoro nemozne vybrat z nasi nabidky ram, ktery by byl XC a FR dohromady. Pokud ovsem zvolite ram MonsterHT ve velikosti L, pouzijete vidlici s moznosti zmeny zdvihu a poridite si dve sedlovky ( 1× pro XC a 1× pro FR ) je realne tento ram postavit jako univerzal pro XC/FR.

      Otazku ohledne moznosti uziti ramu MonsterHT pro delsi XC uz resilo vice zakazniku a nekteri z nich nemaji problem, dle jejich vyjadreni, absolvovat na tomto ramu i vice jak 50km vyjiždky. Je ovsem nutno pocitat, ze tento ram nikdy nebude typický XC chrt.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Jen to moc nechapu s tema sedlovkama. Sem myslel, ze ma sedlovou trubku pruchozi. Ze by uspora hmotnosti s jednou ze sedlovek :)

        0 0
        • Davig  

          Průchozí myslím je. Já myslel že s těma sedlovkama je to proto, že na XC a FR se používaj jiný typy, popř i jiný sklony u sedla. Tak teď nevim.

          0 0
          • Kohout  

            Když to tak čtu, tak mám čím dál tím větší pocit, že vytvoříš „hybrid“, který nebude ani na XC a ani na pořádný FR. Znám jednoho typa, co má takovýhle kolo postavený na rámu od RM a docela je s tím spokojenej. Do kopce mu to ale moc nejede, kvůli vysokýmu předku. Možná by pomohla vidle s etou, ale to zase neni na nějaký skoky. Mě by asi nebavilo furt dokola měnit pláště a další komponenty.

            0 0
        • Radek Broz  

          To bedu IMHO tim, ze Petr ji v tom kvuli hmotnosti vozil zkracenou:o)

          0 0
    • o.t.  

      kamos resil stejny problem (akorat s tim rozdilem ze maratony jezdit nehodla) a navic byl limitovan financne, vyresil to Konou Hoss.

      0 0
    • Radek Broz  

      Moje zkusenosti s timto ramem jsou, ze se na tom i XC docela jezdit da, ale maraton bych si nedal (coz je ale z vetsi casti zpusobeno odporem k maratonu:o).

      0 0
    • JohnLee  

      A myslite ze Monster HT + MXC 105 bez ETA pujde k sobe? Ja chci taky koupit novy ram,aby se dalo na nem jezdit a trochu skakat…Taky jezdim XC ale max 70km,spis po lesich a lukach naseho krasneho kraje…:)

      0 0
      • SirMike  

        Hele, tak to na tom jsme úplně stejně! já to RB chci taky a mám taky MX Comp Eta, ale se 120 mm. Ale snad na tu masivní hl. trubku nebudu mít krátkej krk…

        0 0
        • JohnLee  

          No prave,na to jsem taky zvedavej,zkusim mrknout jestli nekde nejsou rozmery ramu…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.