• froz3r

    potrebuju pripevnit na strechu u auta 2 kola, ale jsou to to sjezdaky, takze mam siroke plaste (2.35") a sirsi trubky u ramu… mam obavu ze v klasickem nosici to nebude uplne na pevno, mate s tim nekdo nejake zkusenosti???

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Poradny drzak Thule apod. nebo to narvat dovnitr, na kouli, na zadni dvere nebo privazat napr. gumicukem kola vzhuru nohama za riditka a sedlo. Btw. sirsi trubky a 2,35" tenke plaste nejsou sami o sobe problem.

      0 0
      • Radek Broz  

        BTW: Vis o nejakym Thule, do kteryho se prokazatelne narvalo RB? a nemyslim ten, co drzi za predni kolo.

        0 0
    • wroum  

      bez problemu. 2,3 i 2,5 plaste do tech nejobycejnejsich drzaku. kola prichytit k te lyzine nejlepe paskama z klipsen a poradne utahnout. a jeste sem kola nahore k sobe „napruzil“ – svazal gumicukem – kdyby se jedno vyvliklo z tohgo drzaku na spodni ramovou rouru, tak aby se oprelo o to druhy kolo a nesklopilo se na druhou stranu. jezdil sem s tim max 140

      0 0
      • madcat  

        takhle to děláme taky a i přes to napružení se mi jednou stalo, že mi při 100 km/h visela stinky za kola vedle hlavy u oken :-) na nějakým hupu to ta packa neudržela, gumicuk se utrhl nebo rozpojil a už to bylo, byl jsem rád, že mi pedál nerozbil boční okýnko, jenom poškrábal lak na dveřích… kdyby to upadlo celý, tak ten kamion, co jel za náma, by tomu kolu na kráse taky nepřidal :-)

        0 0
    • mawerick  

      No nejlepší na tohle je jednoznačně THULE. Je to sice ranec peněz, ale jsou dělaný na velký trubky…

      0 0
      • mosquito  

        nedavno byl test tusim v MF dnes a zrovna Thule tam sice vedlo cenou ale kvalitou nejlepsi rozhodne nebylo, ikdyz mame Thule na lyze a zatim dobry

        0 0
    • Radek Broz  

      Sirka plastu vliv nehraje, na sirsi trubku staci u spousty drzaku jen dat delsi sroub, aby se celisti vic rozevreli a pripadne necim zajistit. Kola chytam jednorazove elektrikarskejma paskama (tema cvakacima – ne izolackou) bohuzel moje spodni trubka se nevejde do temer zadnyho drzaku, takze mam bike vetsinou mezi 2 normalnima bikama a chycenej gumicukama;-)

      0 0
    • Lister  

      název tohodle thread se mi hodí..tak ho zneužiju.

      Chtěl jsem se zeptat, jestli němá někdo z vás zkušenost s nákupem elektronů na auto. Potřebujem hodit na něco letní pneumatiky šíře 15 palců. Cena dejme tomu tak do 10–12 tisíc za 4 kusy.

      Myslíte si že je mezi nima nějaký rozdíl nebo to nemám moc řešit a koupit si ty, co se mi nejvíce líbí, protože to vyjde všechno nastejno????

      0 0
      • JIRA  

        Loni jsem koupil co se mi líbilo – za 4 ks 5000 na Octavii. Byly zánovní a stály méně než polovinu. Doporučuju rubriku na www.annonce.cz kde nabídka převyšuje poptávku a ceny jsou odpovídající. Důležitý je určitě nechat je vyvážit, což se klidně může prodražit jelikož ty samolepící závaží jsou drahý.

        0 0
        • Lister  

          díky za radu…možná zkusím, ale já radši důvěřuju novým věcem..asi jsem moc velkej snobák :o)

          0 0
          • stan.zak  

            zdravím pane, jestli si snobák nevím, ncm o sobě si to nemyslim a když jsem jedny elektrony po kontrole v pneuservisu (3 byly ok, ale 1 házel jak svi.a) musel vracet, koupil jsem raději nový. Nakonec byly levnější než 15" ContiPremiumContact 2, a zatím toho vydržely poměrně dost…

            0 0
          • stan.zak  

            …ale pěkný puklice taky nejsou k zahození.

            0 0
      • wroum  

        hmmm…sire 15"…sis koupil Ferrari? :-)

        jinak ja osobne bych si koupil plechovy disky, protoze zastavam nazor ze spinavy a osklivy auto ma nadeji na bezproblemovejsi zivot protoze nepouta tolik pozornosti. Elektrony bych kupoval (kdyz uz) asi novy – jednou sem koupil jety a jejich uvedeni do provozu me stalo dost penez, protoze byly zkrouceny a hazely. nebo kdyz uz jety, tak az po kontrole v pneuservisu na vyvazovaci stolici… jinak v nich IMHO neni jinej rozdil nez vzhledovej.

        0 0
    • cat  

      To bych neriskoval. Kolo me malem spalo jak z hypermarket nosicu, tak z BMW nosicu. V tech druhych se proste gumy nevesly do drazek, zacalo prset, zatacka a kolo uz drzelo jen za ram, u tech z hornbachu to malem sletelo cely, kdyby na nas nezatroubili… Jak rikal Pa-dlista, obratit a pripevnit riditka a sedlo.

      0 0
      • Pablo  

        Vy jste ty kola neměli přidělaný dole páskama k tý drážce? To jste dobrý kamikadze, když to kolo přimáčkneš a přitáhneš páskou, nemůže dole upadnout. Máme naježděno dost jak s baumax držákama, tak teď s thule a no problem. Já bych si naopak nelajsnul to přidělat jen gumicukama, navíc vezeme vždy 3 kola, takže by se to ani nevešlo. (u těch baumax je dobrý na každý zastávce kontrolovat, ze začátku cesty se mírně povoluje ta matka kterou se stahuje rám, já teda ze zvyku kontroluju i ty thule, střešní okno je taky výhoda, když není, dá se i podle stínu na silnici vidět co ty kola dělaj – pokud svítí slunce správným směrem :))

        0 0
        • cat  

          Meli sme je pridelany, ale kdyby kdyz by ti to vyletelo z hlavniho drzaku a svalilo se to na strechu:)…mimoto na tech BMW nosicich to vyjelo z drazky i kdyz sme tam meli pasky…sou tam trochu nakrivo…tezko popisovat.

          0 0
    • tomfree  

      Já mám objednané toto Atera Giro AF

      0 0
      • madcat  

        kde? vypadá celkem použitelně…

        0 0
        • tomfree  

          Prodává to Elit což je prodejce autodílů a pobočku má v každém větším městě,ale je to novinka,takže čekám a hlavně cena je lepší než u hliníkového thu­le.

          0 0
      • hodny soused  

        taky mam objednaný :-) prej to dělaj němci a jsou dobrý.A o trocha levnější než Thule

        0 0
    • Alty  

      já teda jezdim uvnitř auta, tahže kolo taky uvnitř. Auto kupuju podle toho.

      0 0
    • Floydie  

      Take vyuziji vlakna. Tedka jsem koupil tento nosic www.profi-kola.cz/…a-thule-530/ Mate s nim nekdo spatnou zkusenost? Prijde mi celkem bytelny. Dik

      0 0
      • madcat  

        napřed koupit, pak se ptát, jestli to bylo dobře… to je dneska nějaká móda? :-))

        0 0
      • Ice-goofy  

        Vozil jsem je a jsou bytelny nemusis mit strach…

        0 0
    • JJ  

      Thule Proride ma rozsah dost velkej, ale treba moje GT I-Drive 5 v nem moc nedrzi, kvuli ty „ploutvicce“ na spodni roure u stredu. Stejne svy kolo vozim uvnitr a na strechu dam maximalne nejaky cizi:)

      0 0
    • Dumbo  

      stym som mal aj ja problem ked som mal hrubu ruru a tenke kolesa nejake 2,35… teraz mam tenku ruru (benest) ale zato plaste Bontrager BigEarl 2,7" a tie sa bohuzial do tej kolajnice len tazko vojdu… aj ked som to uchytil paskami litealo to… nosic nejaky handmade :-))

      0 0
      • Dumbo  
        • lietalo to !! (oprava)

        hej ale je pravda ze mi ten bajk uplne nezletel dolu… drzalo ho to za ram, len kolesa vyskocili von z drazky… najradsej by som to vozil na privesnom voziku ked mam pravdu povedat… alebo si konecne zohnat moj vysneny VW Transporter 1,6 diesel „gulaťák“ :-D

        0 0
    • mosquito  

      mno my davame na feldu 4+1 kolo na mista k tomu urceny .. sice zadny sjedzaky ale klasicky 165/70 R13 :)

      0 0
    • stan.zak  

      Souhlasím s Alty: já teda jezdim uvnitř auta, tahže kolo taky uvnitř. Auto jsem vybral i podle toho. A těch výhod proti vožení kol na střeše nebo na zadních dveřích: auto není ani vyšší (podjezdy, garáže, les,…), ani delší (parkování); nemusíme se ani na dálnicích (rychlost) ani na běžných silnicích (kvalita povrchu) omezovat v cestovní rychlosti (čímž samozřejmě nechci snižovat dnes už určitě ok kvalitu nosičů); kola jsou relativně v bezpečí (parkování při prohlídce třeba města nebo hradu pěšmo, nebo přes noc); nepadaj na ně žádný skupenství; zamezení možnému poškození při nehodě;… Pokud naložím jen jedno kolo (stejně jako snowboardy nebo lyže), vejdou se do auta 4 lidi, při dvou kolech jen dva lidi. Což je jistě pro někoho nevýhoda, my ale, jako dvojka středního věku, např. na dovolenou nebo jen na výlet ve více lidech v jednom autě nejezdíme… Naloženo do Calabrie: 2 osoby (z toho 1ks žena), 2 bicykly, ta velká věc vlevo je bágl PG, 2× věci na 10dní, 2× věci na kolo, 2× spacák, 2× karimatka, 1 stan, jenom těch bot kolik bylo!, 1× petangue, …

      0 0
      • pepek  

        Uplně s Tebou souhlasím, ale když vezmu celou rodinu na dovolenou (3 ženské a malý pes) tak se kola rozhodně ani do kombíka nevejdou. Kombík je po střechu zarovnanej věcma, které já považuju za zbytečný: několik tašek s botani, několik toaletních kufříčků, mnoho různých nepotřebných věcí atd. Jinak, když některé dámy zustanou doma, tak samozřejmě kolečka jdou dovnitř.

        0 0
        • stan.zak  

          jojo pepek, taky s tebou úplně souhlasím, to už je na mikrobus. Jinak, vše, co si chce moje drahá polovice vzít s sebou, je samozřejmě věc potřebná, maximálně jen méně používaná :-) Musím ale říct, že ani když jsme spolu před lety začali to nebylo nějak strašný, a dnes na to p ř i š l a s a m a.

          0 0
    • james11  

      na Astru jedině 195/60 R15 na elekronech :-D

      0 0
      • stan.zak  

        jeežiiš tak voni jsou to stopětadevade­sátky!? a já se tak rozepsal…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.