• Duby

    Nemam zadne zkusenosti ani reference o komponentech na silnicni kola. Treba u horskych kol se rika, ze se nema porizovat nizsi rada nez je DEORE. Tak me zajima, jestli neco podobneho plati i u komponetku pro silnice. Chci co nejlevnejsi kolo a vybral sem si jedno (SPEEDR T2 od Meridy), ktery ma prehazovacku SORA. Je to dobra prehazka nebo jaka je to vlastne prehazka?nebo uz je lepsi pritlacit a poridit TIAGRU?Diky

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Je lepsi si poridit Tiagru, ale se Sorou se da taky zit si myslim. S prehazkou urcite. Btw.: a na horaka bych radsi Alivko nez Deorko a Soru nez Alivko a uplne nejradsi Tiagru a tu tam mam :)

      0 0
    • black.horse  

      já na to říkám Sram;-)

      0 0
    • Darkson  

      já osobně jsem pořídil starší silniční kolo na Soře, mám na tom najeto asi 1000 km a bez problému, nebál bych se toho. na silničce neni narozdíl od MTB co zničit, pokud to někde nepoložíš

      0 0
    • fousac  

      sora taky funguje.. a kdyz se pokazi, das treba tiagru a je to..

      btw: mel sem doma dve uplne stejny prehazky, na jedny psali sora, na druhy alivio..

      0 0
    • Matts.  

      Ja mám na cestnej Meride tiež Soru, najazdené 18.000 km a stále radí presne.

      0 0
    • Vrci  

      Soru bych nedopručil. Když už Shimano tak Tiagru nebo konkurenční Xenon od Campy. Nejdo o to, že by Sora nevydržela (taky jsem ji měl a teď je na zimákovi), ale má špatně řešený dualy – konkrétně odřazovací páčky. Dosáhnou na ně jde pouze, když se drží berany v horní části, pokud je držíš pod brzdama tak bez přehmátnutí a puštění beranů neodřadíš.

      Další nevýhodou je odřazování pouze po jednom pastorku a kvuli menšímu počtu pasdtorků horší odstupňování.

      0 0
      • fousac  

        myslim, ze u fitness kola nemusi dualy resit..

        0 0
      • pacobull  

        Z mýho pohledu jsou na Soře nejhorší kliky, který jsou strašně měký. Vážim 90kg a když se na Soře postavim do pedálů, tak se ty převodníky vlní jak kdyby to bylo z papíru.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Takze jsou mekky kliky nebo prevodniky nebo oboji?

          0 0
          • pacobull  

            Kliky, protože převodníky jsou ocelový. Ale zas tak moc jsem to nezkoumal jel jsem na tom párkrát. Kamarád na tom jezdí a občas mě přemluví abysme si to na pár kiláků vyměnili :-)

            0 0
      • Martin  

        tiagru mám na svý silničce (kromě nábojů, brzd a placek) a jsem s tím spokojen. duály umí podřazovat o jeden až tři kvalty, parádně se drží a dobře se na nich řadí. kamoš má silničku postavenou na Soře a přesně, jak píše Vrci, blbě se podřazuje a drží.

        0 0
    • 384  

      T2ku predlonskej model ma moja mlada a je s ni spokojena. Jen to kolo ma ze sory jen tu prehazku a kazetu a zbytek je na zpusob: „vezmeme to nejlevnejsi ze simana a dame to na to kolo a jestli to nebude dost levny tak jeste vymenime kliky za nejaky sit z asie“.

      Ta prehazka ale funguje dobre.

      Ja bych mrknul na tohle:

      www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

      0 0
    • ddd - andy  

      Na silnici jedine Campu! :-) Jinak treba Soru vozim jako saltr na sjezdaku a SUPER drzak! :-)

      0 0
    • fousek  

      Prehazovcku Sora mam na silnici uz asi 5 let a stale funguje

      0 0
    • mirage  

      Nechci zakládat nové vlákno,tak využiji toto staré. Chlapi jak vidíte řazení Sora 3400,mužu mít nové toto kolo http://kolo.cz/…in-sora-2013 za nějakých 12500,pláště budou jiné, Contiky 4000 II. Díky za rady. Najedu tak asi 2000 – 3000 km, jezdím spíš bajka,ale silnici se taky nebráním. Chci hlavně vědět jak chodí a vydrží ta Sora.

      0 0
      • 123J  

        Mám tu starší Soru 8 × 2, někdy se stane že zařadí o dva stupně výš. Odřazuje přesně a spolejlivě, stáří 4 roky přes 40 000km. Jiné dualy jsem neměl, nemohu porovnávat. Kluci mají Tiagru, Ultregu a 105, taky se stane že jim to dobře nezařadí.

        0 0
        • mirage  

          Tak by mohla ta Sora stačit,co? Myslím že by mohla i něco vydržet.

          0 0
          • 123J  

            Když byli nové, tak i nahoru to řadilo přesně, asi mi rupl nějaký doraz v páce.

            Chtělo byto zkusit zda ti sedne do ruky.

            0 0
      • tromboonen  

        V kvalite jako takove problem nebude, ale sora je 8*2, casem Ti to muze chybet nebo byt nekompatibilni s lepsim vybavenim co poridis… taky na kola se Sorou se dava dost zakladni vybaveni..

        Ne ze by se s tim nedalo jezdit, ale..

        Me se vyplatilo drzet se minima 10 sp, klidne starsi 105 s opratema.. ted je nova 10sp Tiagra 4700 a nema chybu, akorat na novym kole nebude za 12k…

        Mrkni na tohle http://www.cyklobazar.cz/…ocus-variado

        http://www.cyklobazar.cz/…ocus-variado

        to druhe bylo jeste vcera za 12500, treba ukecas, prvni neni jasne v jakym je stavu, zavolat a zjistit… za ty prachy libovka a horsi nez ten Maxbike to nebude.. a bazaru se u silnice neni treba bat..

        0 0
        • Žíža  

          Jen bych chtěl upozornit, že tady už je to 2×9. Takže si myslím, že pokud do toho nechce dávat zbytečně moc peněz , svou práci to odvede. Před lety, když jsem reinkarnoval silnici, pořídil jsem Fuji na Tiagre a i když jsem po roce přešel na krapet jinou úroveň, Tiagra funguje na zimaku dodnes bez problémů. No a dnešní Sora bude asi na stejne úrovni.

          0 0
          • tromboonen  

            A jo, ja to vygooglil a psali 8sp.. ono jezdit se da s obojim, ale pak poridis neco lepsiho a nemuzes tocit zaplety.. ne vzdy je to potreba, ale ja si hlidam vsude 10sp a muzu dat cokoli kamkoli..

            0 0
            • mirage  

              jo je to 2×9 a zaplety si myslím že asi moc rešit nemusím, mám nějakých 68 kg :-)) a to snád ani není váha :-)))

              0 0
            • mirage  

              jo a díky za ty odkazy. Mámm 175 cm,to jedno je moc velké a to druhé je asi zas malé,ale dík.

              0 0
            • Žíža  

              Ohledně náhrady máš pravdu. Určíte je jednodušší Mít to ve stejne " soustavě ". Ale v případe nouze jsem i tu devitkovou verzi nahodil na desitkove kolo ( Red ) – a v omezenem rozsahu převodů se to na chvíli dalo použít.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.