• RUMcajs

    Ahoj,

    zajima me, jake mate zkusenosti se zmolkovatenim a odolnosti proti prodreni s ruznyma trikama.

    Vozil jsem moiru duo – zadne zmolkovateni ani oter ted mam sensor (subjektivne prijemnejsi), ale treba Doubleface zacina docela dost zmolkovatet a co se tyce Coolmaxu od Sensoru, tak ten zmolkovati take. To vse po 3 mesicich noseni.

    Jak je na tom treba takovy Craft?

    Anketa: Jaka je vase oblibena znacka?

    20x
    30%
    24x
    36%
    10x
    15%
    12x
    18%
    0 0
    • mawerick  

      vozím moiru (mono, duo a ultrelight), zmolky zadne, akorat jedno ultralightovy tricko se mi na zadech z neznámeho duvodu uplne „rozjelo“

      0 0
    • cabbage  

      moira v klidu, ale z klimatexu lezou ne primo zmolky spis takovy smycky z vlakem…

      0 0
    • cecio  

      Mám Coolmax od DuPointu a ten se nežmolkovatí vůbec, mám ho už rok, ale stačí se dotknout špatně prstýnkem, nebo suchým zipem a začnou se tahat miniaturní nitky, takže časem by se dalo říct, že tričko zchlupatí

      0 0
    • McBlacky  

      moira je sice z dnešního pohledu už designově hnusná, ale nežmolkuje. na oděr jsou citlivé všechny, snad jedině bigpack , ale ta cena :/ je z materiálu kterej je víc kompaktní tzn menší nebezpečí zatrhnutí…

      0 0
      • Extremist  

        Jo, designove hnusna, ale co se tyka materialu, tak pouziva stejne matrose jako vsechny ostatni firmy. Jde o to, ze si je kazda firma pojmenuje svym nazvem, ale ve finale se jedna o stejnou pleteninu z jedne fabriky. Z tech lepsich se jedna napriklad o firmu Pontetorto. www.pontetorto.it/html/eng/

        0 0
        • rock  

          … za předpokladu, že opomineš skutečnost, že Sensor je z polyesteru, zatímco Moira z polypropylenu …

          0 0
          • Extremist  

            Tak obecne bych to netvrdil. Musis srovnavat stejne, nebo podobne vyrobky (napriklad Moira Ultralight s Progress Basic). Moira mi v dnesni konkurenci prijde celkem o nicem. Co treba Sensor a Progress? Ti maji materialy (samozrejme, ze ne vsechny) stejne, lisi se pouze strihem a provedenim.

            0 0
            • rock  

              Zadáni threadu bylo moira x sensor. A když už jsme u toho, Progress má většinu modelů taky z polypropylenu, jenom (tuším tři) topmodely jsou z polyesteru …

              0 0
              • Extremist  

                Moira se Sensorem se moc srovnavat neda…

                Jinak, kdyz vezmu v uvahu vsechny modelove rady Progressu, tak z polyesteru jich ma v nabidce celkem 6.

                0 0
              • skapida  

                No celkem dulezite je taky to, ze moira desne smrdi a pokud ji nevymachas v avivazi(coz se nesmi), tak s tim muzes akorat fakt na sport. Jinak ale vydrzi celkem dost, na lokti na MONO jsem udelala diru, ale furt drzi a nijak se nezvetsuje. Jinak na TRIO nosim ksandy se suchym zipem, trochu to zmolkuje, ale jinak v pohode.

                0 0
    • rock  

      Vyzkoušel jsem zatím jenom: Moira Ultralight – moje první funkční prádlo, zatím působí nezničitelně ale pocitově jako kdybych měl na sobě režnej pytel Progress – taky docela držák, ale hůř větrá, na omak žádná sláva Sensor Coolmax – docela to jde, ale mám ho zatím krátce, trvanlivost neposoudím Sensor Doubleface – jednoznačně pro mne nejpříjemnější na dotek a nošení, troch teplejší než Coolmax (holt univerzál je jen univerzál) a vypadá to, že výdrž nebude nic moc, po půl roce občasného nošení náznaky opotřebení Helly Hansen – skvěle větrá (nosím ho teď na spinning, tak má zatěžkávací testy), na omak je přijatelný – ale nebýt slevy, tak by stál o 100% víc než předchozí …

      0 0
    • poiko  

      Mam od Sensoru Thermo a mam tam už žmolky, a to ho nosim jen na lyže. Moira Mono je už dva roky v pohodě a fakt vypadá nic moc, Craft ProCool(nebo tak nějak) je naprosto v pohodě po celý rok. Jezdim s nim na kole místo dresu i s baťohem. NEmáte někdo zkušenosti třeba s funkčníma věcma od Hannahu?

      0 0
    • zida8  

      Mam od Sensoru double face a zacal zmolkovatet jako dost rychle ale jinak funkci plni suprove…takze pokud je ciste na sport tak uplna pohoda

      0 0
      • arcco  

        to samé Sensor doubleface,žmolky-žmolky

        0 0
        • SELMIRA  

          taky se hlásim doubleface je sice nejhezčí a nejpříjemnější funkční triko, co jsem zatim měla, ale po necelých 2 měsících, poměrně intenzivního nošení a častýho praní vypadá děsně!

          moira je designově nepěkná a po poslednim zdražení pro mně neakceptovatelná ale mam moiry duo už asi 5 rok a jsou furt vcelku stejný! Žmolek žádnej. Mono taky. S plyšem je to horší, na tom už je něco znát, ale žmolky taky nemá.

          0 0
    • Jogador  

      Mě moira Duo žmolkovatí a to ho peru jen v ruce, senzor thermo nežmolkovatí senzor double face mi přijde jako by nějaká nitka se zkrátila a táhne i ty ostatní…

      0 0
    • Lister  

      Moira Mono nežmolkovatí ani po několika letech, ale komfort nic moc, Sensor Double face žmolkovatí rychle, ale zase funkce a komfort lepší. Craft jsem neměl, ale chci ho zkusit, i když cena je vyšší, ale funkce a komfort nošení prý odpovídá, tak to probnu.

      0 0
    • M@rtin  

      Vozím Moiru a Craft a žádné tebou popisované problémy nemám – u těch starších ani po letech. Na Sensor jsem slyšel už nejednu výtku v tomto směru (bohužel)

      0 0
    • TinkTink  

      2× Moira Ultralight – absolutne nezmolkovati

      Sensor Doubleface – po par mesicich zmolkovati…

      Mozna je to tim ale, ze to peru v pracce – jak jsem se dival na ty symboly, tak mi jeden napadne pripomina – ale je to uz par tydnu zpatky…mohl jsem se splest :)

      0 0
      • Janes  

        První Moiru Ultralight mám snad7–8let,poté už jsem kupoval totéž od Jitexu za podstatně lepší ceny(poznám je od sebe pouze podle cedulky.Mám z toho snad všechno a trika nosím denně a žmolky žádné,přijde mě to úplně nezničitelné.Fakt ale je ,že superpříjemné to není a doma se z toho vždycky rád svléknu.V téhle době taky z ultralightu vozím pod jeansy dlouhé spodky a absolutní pohoda. Big Ben

        0 0
        • Janes  

          Koupil jsem si ale teď na pinec značkové funkční triko asi za devítku a mám na něm už vytahané nitě.Stačí zachytit třeba o nehet,nebo batoh a nitě jsou venku,pomalu jen na koukání,dost velké zklamání.

          0 0
          • Extremist  

            Tak si muzes vybrat: Bud funkcni triko prijemne na omak, ktere vsak diky pouzitemu „funkcnimu“ vlaknu bude perfektne funguvat a nebo napriklad monterky, ktere sice funkcni nebudou, ale zase ti vydrzi i hodne hrube zachazeni. :-)

            0 0
    • Dijck  

      Mam podobnu skusenost – Sensor Doubleface mam uz 1,5 roka a uz je dost vyzmolkovany, ale nositelny:) Funkcia nijak oslnujuca. Potom nosim asi 4trika od klimatexu ultralight a light, tie nezmolkuju, celkom aj vydrzia zda sa. No a najlepsie je asi triko od SprayWay – PowerDry, najlepsia funkcia, design a prezilo uz zopar padov…ale cena asi 3× doubleface:)

      0 0
    • Pekáček  

      No já čím dál častěji vidím na lidech zelené výrobky tuším od Jitexu, tak se jich blbě ptám jestli jsou to vojáci :oD Protože je to zadarmo, používám je taky a asi jsem nenáročný a tedy spokojený. Příjde mi to stejné jako moje první Moira, tuším před 10ti lety. Jo a nežmolkuje to.

      0 0
    • Martinson  

      Sinější triko s rolákem Moira plyš se mi po čase změnila v hnusnej hadr na podlahu. Vyhozený pětikilo. Bobo 2F po stejný době vypadá téměř netknutě i když při pohledu zblízka trochu žmolkuje.

      0 0
    • Vilém  

      Driv jsem vozil Klimatex,ale ten prave zmolkovatel a nevydrzem moc.Presedlal jsem na Jitex a jsem maximalne spokojen.Material drzi perfektne,nevy­tahuje se jako Klimatex.Cena je velmi dobra.

      0 0
      • pitelboy  

        moira mono a duo mi nezmolkovati, ale triko a trenky duo uz mam asi 4 roky a jsou takove olepene dokonce i hned po vyprai moira trio rolak zacina zmolkovatet – mam ho druhy rok triko jitex – nezmolkovati, ale po dvou letech uz neni moc elasticke sensor doubleface, active i coolmax zmolkovati, ale jsou mi nejprijemnejsi na telo triko klimatex – hodne nachylne na oder, delaji se na nem „ocka“, lehce zmolkovati, hodne nachylne na vytahani rolak craft – mam ho zatim asi 2 mes, ale zatim vypada uplne stejne jako novy

        0 0
    • sis  

      moira ul se mi nezmolkovati, narozdil od mono. to uz nosim jenom na chate (stejne jako ten ul). moiru uz ne sensor je fajn, ale zmolkovati. jak double face tak thermo (trochu min) nejspokojenejsi jsem s craftem:) pro cool (nezmolkovati vubec) i pro (ten trochu jo, ale to mi ani nejak neprijde). myslim ze se to vyplati. rozdil proti napr sensoru neni az tak strasny, navic se v tom citim lip a i to snad dyl vydrzi…

      0 0
      • pitelboy  

        nemate nekde zkusenosti s hadrama z MERINA ? (naka spesl vlna z ovci z Noveho zelandu) – je to dost drahy a udajne by to melo bejt uplne nej…

        0 0
        • sis  

          cetl jsem na to chvalu, ale za ty prachy teda nevim. a v hudaci jsem si vsiml, ze treba icebreaker nema ani ploche svy…vyhoda je, ze je to prirodni (pro lidi co nesnesou syntetiku)

          0 0
          • pitelboy  

            priroda je priroda. ale dat 1200 za tricko…

            0 0
            • Extremist  

              Big Ben psal, ze si koupil funkcni triko za „devitku“. :-)

              0 0
              • Janes  

                Abych to upřesnil,na pinec se ta trika (polokošile)pou­žívají jako dres a jako jediná vrstva,nejde tedy přímo o triko typu Moira.Uvedl jsem to jako příklad,že ani cena nemusí vždy rozhodovat o kvalitě.

                0 0
        • Andrzej  

          ja bych rekl, ze to je jenom hodne kvalitni vlna, takze ty vlastnosti se budou od funkcnich umelin dost lisit… (ale vic asi k tomu nereknu)

          0 0
        • Krutohlav  

          MERINA je fabrika u nás v Trenčíne, náhodou tiež vyrába výrobky z vlny, ale asi nie funkčné vecy. www.merinatex.cz/history.html www.slovanet.sk/merina/

          To asi nemyslíte tútp Merinu? ;)

          0 0
      • RUMcajs  

        Jak dlouho mas ten Craft a kolik dni v tydnu ho nosis, nosis li ho i do civilu?

        0 0
    • Belial  

      Dobré jsou hadry od fa. MILO. Šijou z POLARTEC DryLoft. Je to sice trochu dražší, ale vydrží. Jednu dobu z toho šil i Alpisport, ale přestali. Triko od nich mám teď asi 5-tý rok a pohoda.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.