• divinol

    Nejdříve ahoj v N.roce a chci poděkovat všem co mi napsali na mail rady na povolení kotouče.Byl to trochu zážitek,byly tam ještě imbusy a 3 ks jsem zničil (asi krámy) WD 40 nic,ostatní přípravky taky nic.Nakonec jsem sehnal imbus do ráčny,sice kapku větší ale kladivo ho dostalo do toho šroubu a pak to povolilo. Chci se ale zeptat jestli je normální vůle u nové vidlice.Mám Manitou Black Super RTWD,novou a je tam i když nepatrná ale přece trochu vůle,když jsem na brzdě a nepatrně pohybuji kolem sem a tam tak je to znát.

    0 0
    • black.horse  

      řeknu to asi takhle… ani na mojí vidli složení z jedný zlomený Z5 a z jedný Z4 z roku 2001 není sebemenší vůle:-) hele, nemáš vůli jinde? třeba v plášti, v hlavě, v nábě, no snad né v gripech:-P

      0 0
    • BB  

      a co vule v hlavovem slozeni ?

      0 0
    • Pekáček  

      Nechci ti nějak kazit radost, ale myslím že v nějakým testu psali něco o vůli ve fungl novým Blacku. Asi daň za hladký chod. Mě se udělala malinká vůle v Marzošce po zajetí, servisáci mi jí zmenšili a od té doby se neviklá. Suntoury mají taky malinkou vůli jako nový, aspoň ty s kovovýma pouzdrama. Nevěš hlavu, neřeš a jezdi. Až tě bude vůle ohrožovat na životě, nech vyměnit pouzdra ;o)

      0 0
      • divinol  

        no jo,…jezdím ale říkal jsem si jestli by nebylo lepší jet tam hned dokud je čas,aby neřekli,že byla „nevhodně“ používaná

        0 0
        • Pekáček  

          Možná raději ano. A doufat, že ti tam nic neposerou :o/

          0 0
          • Quake 9.0  

            To je právě ono. Jezdit kilometry s vůlí, hliník se vymačká raz dva a potom to poslat na reklamaci. Takový bych věšel do průvanu. Potom vidlici rozeberete, pouzdra tam nedržej a může za to obchodník. Tak asi tak.

            0 0
            • Pekáček  

              To píšeš mě? Mě opakovaně vidli zmrvili v autorizovaným servisu.

              1. reklamace – lupání nohy v korunce (asi po cca800km) (dali nové nohy včetně korunky a sloupku)
              2. reklamace – po pár km se objevil vryp na noze jdoucí zevnitř vidle, po ohledání na druhé noze zjištěn kaz na „eloxu“ (jen přelisovali nohy)
              3. reklamace – po opravě nefunkční ETA (vyměnili celou ETA patronu, zřejmě stačilo nalít odpovídající množství oleje) a ztratili záručák, po delší době naléhání poslali nový se záznamem jen o poslední opravě.

              Takový servisáky bych věšel do průvanu.

              0 0
              • Quake 9.0  

                To nebylo na tebe, to je takový konstatování. Nehájím ani jednu stranu, jen prostě narážím na to, že problémy by se měli řešit hned a měla by se preferovat kvalita nad rychlostí.

                0 0
                • Pekáček  

                  No, s tou rychlostí máš pravdu, v roce 2004 jsem si na Marzošce jaksi moc nepojezdil. Ale což, už chodí, ťuk ťuk na dřevo :o)

                  0 0
              • vlk  

                náhodou nejsou tak špatní-lupání nohy v korunce-výměna. To nedávno jsem psal o lupání nohy vidlice v korunce na koloshop ohledně reklamace a Tančin mi odepsal:„tento problém je u vidlic obecně znám.Většinou se však neřeší výměnou, ale jednoduchým promazáním.“ takže ti by to jen promazali.Tak to jen jako upozornění, kdo je jaký obchodník a kde se „vyplatí“ nakupovat.

                0 0
    • Quake 9.0  

      Měl jsem ji na novém Blacku taky (tak po 5km). Poslal jsem ji na opravu do Komersie v rámci záruky a už je vše OK. Po 1500km v slušném zatížení bez sebemenší vůle.

      0 0
      • divinol  

        to Quake:to jsi jí kupoval taky vloni??…

        0 0
        • Quake 9.0  

          Black Platinum Air TPC IT model 2005

          0 0
        • Vana  

          Čus! Já jsem měl loni na jaře taky novýho Blacka SLO TPC Air, měl jsem ten samej pocit jako ty. Něco bylo v těch brzdách jak psal Vilda,ale trošku to bylo ve vidli.Jelikož jsem chtěl jezdit tak jsem na to prděl a po půl roce, vyjížďka skály a najednou vidla tvrdší a tvrdší až úplně ztuhla, tak jsem upustil vzduch a prozměnu úplně spadla. Dva dny před závodem.Průšvih!!! Nakonec mi to super mechoš v Brně opravil do soboty,ale bylo to za litr a tak tak před trvalým poškozením.Prasklý gufera nebo co po 2tis km.Takže doporučuju ihned reklamace nebo servis.

          0 0
          • divinol  

            tak jo,díky,…píšu tam a vezu jim to.....kupoval jsem přes Bikestore tak uvidíme.....

            0 0
            • Sparky  

              Chodí ta vidle někomu pořádně?Chtěl bych si jí taky koupit,ale podle toho,co se tady píše..

              0 0
              • dieegoo  

                Me jo, ale nemam vzduchovku teda…

                0 0
              • Quake 9.0  

                Mě chodí naprosto skvěle. Vůbec bych se jí nebál. Ta reklamace na začátku byla maličkost.

                0 0
                • divinol  

                  tak jsem byl včera s tou vidlicí.....po bližším ohledání zjistili,že nepatrná vůle tam je......je to cítit když mám ruku na guferu a někdo druhý pohybuje vidlemi k sobě a od sebe.....ještě o víkendu zajezdím a pak to tam v pondělí vezu a uvidím co řekne výrobce…moc nadšený z toho nejsem.....ale jinak chodí dobře,nestěžuju si.....

                  0 0
                  • divinol  

                    řekli mi na opravu tak týden-14dní…je to normální?…a ještě říkali,že možná to spraví více vazelíny ale to jsem jim řekl,že dle mého názoru je k ničemu,vůle tam je a to přece nespraví vazelína(čistě můj laický názor)…řekne mi někdo kam se dává?......je u každé vidlice jedno kolik váží jezdec?…bral jsem to tak,že pružina je lepší z hlediska váhy ,citlivost atd… ??.....

                    0 0
                    • divinol  

                      tak jen pro info…vidlice je zpět,…výměna pouzder,vypadá to ,že to je ok.....setkal se někdo s něčím podobným?.....

                      0 0
                      • divinol  

                        Ahoj,měl bych ještě dotaz ohledně nepatrných stop oleje u vilice při ponořování,zůs­távají na kluzných plochách trochu kroužky,je to normální,?…

                        0 0
                        • Quake 9.0  

                          Je. Jestli to je jen opravdu nepatrně, tak je. Je to ku prospěchu citlivosti vidlice – těsnění „nedře“ na sucho.

                          0 0
                          • Martyss  

                            Jak nedře na sucho? Přeci mimo prachovky jsou oba těsnící břity mazány olejem ne? Trvale přeci olej unikat nesmí.

                            0 0
                            • divinol  

                              nepatrně to je (snad)…je to jen při pružení,…je tam pak vidět tenký film a na místě kam se ponořila vidlice je tenký kroužek z oleje.....

                              0 0
                            • Quake 9.0  

                              Pryžové těsnění by při určitém sevření vnitřní nohy mohlo fungovat jako spolehlivá brzda (znáte z ráfkových brzd). Proto je lehce mazané těsnění žádoucí pro hladký chod (znáte z ráfkových brzd před odmaštěním). Pokud nedochází k velkému úniku oleje (stékající kapičky), tak se opravdu nic neděje. Tenký film oleje je žádoucí.

                              0 0
                              • Martyss  

                                Prachovku přeci mažeš ty silikoňákem. Horní koužek gufera je mazaný olejem, který se aplikuje do prostoru mezi horním a dolním těsnícím břitem při rozborce. Dolní těsnící břit je mazán olejem z vidlice.

                                0 0
            • Extremist  

              Na Bikestore jsme brali pred rokem vidlu Manitou Black AIR AL. Od novoty vykazuje vidlice dost velkou vuli v pouzdrech, ktera vsak zustava po najeti cca 2500 km stale stejna. Vidlu jsme meli i rozdelanou a nikde nejsou znamky sebemensiho poskozeni. Vidlici posilame na reklamaci, uvidime jak to dopadne. Timto nechci rici, ze by na BS prodavali nejake smejdy, ale nektere Manitouy proste vuli z nepochopitelnych duvodu maji. Pred sezonou 2005 jsme taky brali 5 ks vidlic Manitou Skareb super. 4 kousky byly bez vule a jsou bez vule i po sezone. Jedna vsak mela vuli jako prase! Pri zabrzdeni p. kola chodila podkova predozadne vice jak 5 mm! Vidla byla uplne nova, nechapal jsem nic. Tuto jsme pak vymenili za dalsi a problem uz se neopakoval.

              0 0
              • sportovni_biker  

                Já mám zase na cca 100 metrech jeté Manitou Splice, taky to půjdu reklamovat.

                0 0
                • divinol  

                  no,vůle v pozdrech to je ten problém co jsem měl na Manitou Black Super RTWD,následovala výměna pouzder a ok ale jen ten olej,který tam předtím nebyl ale když je to normal…kapky tam nejsou......to už bych si hodil mašli…

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.