• bajker

    Máte někdo zkušenosti s těmito plášti. Dik za názory.

    0 0
    • Jane  

      Teprve krátkou dobu mám na kole tyto pláště – konkrétně verzi Light 2,1. Můžu mít na nich tak 150 km, takže o životnosti nemohu nic říci. Před tím jsem jezdila semislicky Cheng Ching Tire, s ničím jiným nemám zkušenosti. Co se týká Black Jacků, tak na silnici nemám pocit nějakého většího valivého odporu. Rozhodně však lépe drží v zatáčkách, a to jak na silnici, tak v terénu na šotolině. Vzorek je shodný pro přední i zadní kolo, jen je nasazený v opačném gardu. Přední kolo se tak viditelně méně zanáší v blatě oproti zadnímu. V „normálním“ blatě se docela obstojně čistí, prostě to jde, ale v takovém lepivém (přirovnala bych to snad ke hlíně) již nestačí a zanese se. Jinak jsem zaznamenala, že klouže na mokrých kamenech a kořenech. Zatím jsem neměla žádný defekt, na předním kole vozím duši Maxxis ultralight a pláště mám na huštěny na 4 atmosféry. Na závěr mohu dodat, že se mi s nimi jezdí jistěji než s původními semislicky.

      0 0
    • fousac  

      vozil sem krosovou verzi 40–622 asi 1kkm… krome ledu drzel docela slusne, na predku dobre brzdi, jedina vytka snad ze ma mekkou smes a docela mizi…

      0 0
      • Alex  

        Neviete kde zozeniem tento plast (Black Jack) v sirke 2.25? Unas v predajni som listoval katalog, a vnom bolo ze len velkost 26 × 1.90 sa da kupit, pritom na webe schwalbe maju aj 2.25 verziu.

        0 0
      • Jane  

        Jsem myslela, že směs ORC u Schwalbe nepatří mezi měkké. V takovém případě to bude s životností hodně zajímavý a vidím to tak, že i z Black Jacků udělám semislicky. Chci je mít totiž na 5000 km. Staré a těžké Cheng Shing Tire to zvládly. Právě kvůli měkké směsi, která se rychleji sjíždí, jsem nešla do Pythona – ale ten nemá jen měkkou směs, ale má i slabší boky. Dalším kandidátem byl Michelin WG Comp Light, ale ta cena… a směs je taky měkká. Další vzorky mě moc nezaujaly, a tak jsem skončila u Black Jacků. Ony se asi kevlarový MTB pláště v tvrdé směsi snad nedělají…

        0 0
        • krakor  

          Ahoj

          prizivim sa starom vlakne, chcem si kupit Schwalbe Black Jack jazdim vacsinou lesy 40% polne cesty 40% ale aj asfalt(kvoli priblizeniu 20 %)

          Mate niekto skusenost s tymto plastom ? Nezoderiem ho po 1000 km ?

          Dik

          http://www.bike-eshop.cz/…-cerny-hs407

          0 0
          • alinceb  

            Mám tu dva kousky 2.1 na prodej. Mají sice něco najeto, ale není to na nich moc znát. Vydrží neskutečně moc, podobně jako třeba LandCruiser…

            0 0
          • vasek80  

            Vozil jsem je na HT i fullu. Vydrží opravdu hodně, ale ty moje vážily určitě nad 700g. Jinak díky takřka souvislému středu rychlej na pevném podkladě a celkem i v terénu si nechal líbit. Dle mě určitě lepší jak smart sam. Jen ta váha.

            0 0
            • mr.downhill  

              mam 26–2,1 udavana vaha 720g real 860+890g no nic rikal sem si aspon neco vydrzi ale jak sem byl prekvapen kdyz sem mel defekt asi po pulhodine pote co sem je nove nasadil a jel do lesa projet , je fakt ze od te doby nic a jezdim s ti docela prasarny , jeden lehce hazi ale nic zasadniho .ale kdyz je zmerim ,sire je 56mm coz by odpovidalo 2,2", jizdne nejsou spatny ale vydrz nic moc zatimco predek je jak novy vzadu je jiz na 40% po cca 3 mesicich , hlavne ten stredovy pas ,je fakt ze je jezdim hlavne v terenu lehci sjezdy a traily takze hodne brzdeni a tam ten vzorek mizi pred ocima… vyhodou je ze na asfaltu nehuci , za ty prachy to de

              0 0
    • xcbikeři  

      Výborný pláště, jezdil jsem na nich půl roku a pořád mají více jak polovinu vzorku, bohužel jsem je teď pustil pryč i se starým kolem.

      0 0
      • ScottAspect  

        Zdravím,

        chtěl bych se zeptat ohledně těchto plášťů. Jezdím na nich v podstatě od nepaměti a jsem s nimi spokojen, až na jednu maličkost. U naprosto všech, na kterých jsem jezdil, což je asi 10 párů byl defekt. Zkrátka jsem je nové obul, napumpoval a po roztočení kola se plnily. Teď přichází doba, kdy musím vyměnit jen zadní, protože mi prostě brousí o zadní sídlící (ráfek je rovný – zkoušel jsem ho protočil prázdný).

        Pravda je, že používám 26×2,25 s tím, že duši mám původní 26×2,1 – může to mít vliv na to, že se okamžitě zohýbají?

        Máte někdo podobný problém?

        Děkuji za reakce.

        0 0
        • fargo.  

          Co znamená, že se pláště plnily?

          0 0
          • Chlebovnik  

            Asi dyslexie. Plnily = vlnily. Sídlící = stolici = zadní stavbu.

            Ve zkratce: Prostě mu hází plášť.

            Já bych ten plášť zkusil nahodit na jiný ráfek a podíval se, jestli hází i tam. Pak zkusil jinou duši. No a nakonec koupil něco od Maxxisu. =D

            0 0
            • ScottAspect  

              Dyslexie ne :-) Píší z inteligentního tablet, který mi všechno opravuje, tak to asi jen nepochopil :D.

              Ráfek je skutečně rovný jak pravítko. Přesvědčil jsem se o tom raději znovu. Je možné, že třeba ten ráfek je max. do šířky 2,1"? Případně, jestli to nezpůsobuje ta duše, která je jen 2,1" ve 2,25" pláštích?

              0 0
              • Chlebovnik  

                2.1 duše se do 2.25 v pohodě roztáhne. Je tam určitá rezerva, nemělo by to dělat problém.

                0 0
                • DrinkUP  

                  Hazeni mi duse taky nezpusobovala, ale jeden cas jsem vozil Schwalbe extra light duse (do 2,35") na 2,4" Mountain King II s DM24 rafkama a nekolikrat se mi prosoupaly na boku u ventilku, kde je duse uzsi, ale je pravda, ze jsem je vozil trosku mekci.

                  Hazejici plaste se mi taky podarilo koupit, doporucuju je nasadit s mejdlovou vodou, trosku nafouknout, dosadit na patky a dofouknout. Pokud budou hazet hodne, tak reklamovat. Ja si je nechal a az pocase zjistil, ze v kritickejch mistech zpusobujou dost velkou nejistotu, takze asi casem pujdou do poplenice. Ale obecne vzato by hazet nemely, takze jestli chces novy, tak je zkus a uvidis.

                  0 0
                  • ScottAspect  

                    Ok, díky za reakce.

                    0 0
                    • ScottAspect  

                      Tak jsem nasadil nové a zase se vlní :-(

                      Já nevím čím to může být. Ráfek je rovný.

                      0 0
                      • DrinkUP  

                        Jak hodne se vlni? 1 – 2 mm na kazdou stranu? Vlni se oba dva stejne? Me MKII hazel snad 3–4 mm na kazdou stranu a to uz za jizdy po asfaltu cukalo s kolem. Jestli plast nejde lip usadit, tak nejlip napsat rovnou do Schwalbu co na to reknou. A pokud jsou krivy hodne, napis prodejci nebo je posli zpatky, ze plaste hazej a ze na jizdu v terenu nejsou bezpecny a vracis je.

                        0 0
                        • ScottAspect  

                          Házejí dost. Dnes jsem to pustil z kopce (cca 60 km/h) a docela to cukalo. Myslím, že jsem je usadil dobře. Problém je, že jsou takové i ty staré a i ty předchozí. Prostě hážou snad úplně všechny BlackJacky. V diskuzích však každý jen chválí.

                          0 0
                          • ScottAspect  

                            Známý je má také a ty jsou téměř úplně rovné. Tak jsem asi vůl a neumím je usadit. Zkusím tu mejdlovku a snad se zadaří.

                            0 0
                            • ScottAspect  

                              Tady https://ulozto.cz/…11-59-03-mp4 jsem nahrál, jak moc mi to hází. Natáčel jsem to mizerně telefonem. Neměl jsem po ruce nic kvalitnějšího.

                              Myslíte, že je to na reklamaci?

                              0 0
                              • ScottAspect  

                                Může to způsobovat vložka?

                                0 0
                                • Adar77  

                                  Může. Jestli tam máš nějakou shrnutou vložku, do patky ráfku, tak na tom místě plášť nezaskočí.

                                  0 0
                                  • ScottAspect  

                                    Myslel jsem např., jestli to nemůže být špatným rozměrem.

                                    Jinak čistě obecně. Mohu pláště reklamovat, když jsem na nich jel?

                                    To házení jsem silně pocítil při 40 km/h na asfaltu, kdy to se mnou docela cukalo.

                                    0 0
                              • ScottAspect  

                                Je takto házející pláš v normě?

                                0 0
                                • DrinkUP  

                                  Pokud při rychlejší jízdě cuká s kolem a ráfky máš rovný/vycentrovaný (nejlíp zkusit nasadit ještě na jiný kolo), pak bych ho vrátil. Někteří radí neřešit a jezdit, ale pokud při jízdě škube za kolo, tak nejen zhoršuje jízdní vlastnosti kola, ale i bezpečnost při jízdě.

                                  Ale podle videa těžko říct, měl jsem házející MKII, u kterýho jsem myslel, že si si po vyjížďce sedne, ale až po čase mi došlo, že je špatnej a v nakloněnejch cestách fakt na nic. Pak jsem nasazoval Xking, kterej se taky vlnil na dvou různých ráfcích (ale ne tolik jako MKII), ale po 1–2 vyjížďkách si krásně sednul a je ok.

                                  0 0
                        • CTM TERRANO  

                          je to z toho dovodu že si nesprane nahodil plašt a zle ti sedi na rafiku.zistiš to tak ze plašt ma patku a kusok nad nou je bod pasik alebo vrubkovanie to ak maš nakrivo a zasahuje ti na niektorych miestach aj dorafiku tak plaš zle sedi.Možeš tovyriešit mydlovou vodou tak že natreš patku .alebo postupnim hustenim a napravovanim

                          0 0
                          • ScottAspect  

                            Nebylo to tím. Schwalbe jsou v tomto mizerné. Zkrátka hází jako sviňa a usadit nejdou. Je skutečně velmi ojedinělé, když se mi dostanou pod ruku rovné či téměř rovné pláště s touto šířkou od Schwalbe. Vyreklamoval jsem je a dopadlo to pro mě dobře – vrácení peněz. Následně jsem koupil RocketRony a byť zadní trochu hází, tak ujdou.

                            0 0
    • aristo  

      Rád bych oživil téma a zeptal se na vaše zkušenosti s plášti Schwalbe Black Jack (26", 1.9/2.0).

      Zajímala by mě přibližná km výdrž a jízdní vlastnosti na silnici – hučení, odvalování. Zamýšleno pro ženu, jezdí s dítětem v sedačce. Trať 50/50 (silnice nižších tříd / lesní a polní cesty).

      Vlákna jsem si tu pročetl, ale názory pisatelů se v nich dost liší…

      Děkuji za názor.

      0 0
      • aristo  

        Nikdo nemá žádnou osobní zkušenost s těmito plášti??

        0 0
        • team_daddy  

          Máš nějaký důvod, proč nekoupit raději Maxxis Crossmark? Pro Tebou navrhované použit budou lepší. Black Jack se mi zdá být na „turistiku“ zbytečně moc traktorovatej.

          0 0
        • ScottAspect  

          Výdrž je velmi slušná, najel jsem na jeden pár 2,5k Km a to jsem jim doela dával. Holt hodně materiálu na úkor hmotnosti :-)

          Nízká pořizovací cena, skvěle drží v zatáčkách, na silnici v pohodě. V bahně nic moc, ale mám dojem, že poslední modely mají trochu jiný vzorek, než to bývávalo.

          Zkrátka myslím, že ženě na kolo se sedačkou poslouží dobře ;-)

          0 0
      • scota  

        Máme ho na dětském kole na pump track dobrý, ale je to užovka ;-)

        0 0
      • g1807747  

        Jazdim Black Jacka uz asi 5rokov na biku bez odpruzenia. Plast menim po cca 3000km (50:50 asfalt:lahky teren). Ak by ti nevadili slicky tak by sa dal zodrat aj viac. Black Jacka kupujem znovu pretoze:

        • Jazdi potichu
        • Zmenou tlaku sa daju dost prisposobit jazdne vlastnosti

        Mam cca 75 kg ale zase ho moc nesetrim. Jazdim 26×2.1 a som spokojny.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.