• tk

    potřeboval bych nechat nově potáhnout svoje dva potrhaný fiziky. nevíte který brněnský čalounictví by mi to bylo ochotný udělat? a umělo by to pěkně, rychle, levně – s použitím kvalitní, nejlépe černé pravé kůže?

    0 0
    • Klára  

      To bych taky potřebovala, ale v Praze.

      0 0
    • Peslezedirou  

      Někde jsem četl, že se to dá udělat pěkně podomácku, ale kdo by se stím chtěl dělat :o( Napadlo mě jak a jestli vůbec ošetřujete kožená sedla, nějaké spec. krémy apod.

      0 0
    • MartinXC  

      Mám jen tip (když jsem hledal, kdo by mi očalounil volant v autě): na slovaňáku, kde se kříží se Srbskou bývalo na rožku malé brašnářství/ča­lounictví a byli ochotní zkusit různé věci. Další by mohl být soukromý obuvník v Bystrci nahoře vlevo na Přístavní. Anebo kůži/odřezky v řempu a zkusit sám…

      0 0
      • vlk  

        kúži bych měl,Ale jak ji vytvarovat aby nebyla někde skrčená, to se musí nejdřív do něčeho namočit nebo co.Po natáhnutí se to zajistí lepidlem a kovovými sponami-podobné jako jsou u kancelářské­ho koně?

        0 0
        • MartinXC  

          Jo, zhruba tak. Já kůži na volant nalepil lepidlem, které ji současně zvláčnělo a dala se dobře natvarovat, a pak jsem to obšil (hrozná práce). Kanc.sešívačka = dobrý nápad, jen pozor na délku sponek a aby šly do korpusu. Na sedlo bych ale lepil až tu část po d sedlem – na sedáku by se určitě projevila reakce potu s lepidlem. Mám dojem, že sedláři používají fígl, že tu záložku na rubové straně „zažehlí“ – kůži tím trochu připečou a ona zůstane ztvrdlá ve složeném tvaru (bez záruky).

          U kůží – nejlíp se dělá (tvaruje) s kozinkou, ale ta moc otěru nevydrží. Hovězí useň je slušně odolná, ale skoro nepruží. Vepřová je kompromis, ale zase nesnáší vodu (pak se trhá).

          0 0
          • RomanH  

            A Ty ze mas malo casu :o)

            Chlapi, neni lepsi zajit do toho brasnarstvi, nebo si jednou za x let doprat nove sedlo ?

            0 0
            • MartinXC  

              Pat a Mat – A je to :-) To jsou poznatky z doby před 5 lety, kdy jsem potahoval volant a pár doplňků v autě kůží. Už nikdy to dělat nebudu, šil jsem to 10hodin, týden měl zničené ruce a výsledek vydržel ca 2 roky :-( Ale na bika se vydám, soused má na starost v projektu ověřování map pro Shocart Drahanskou vrchovinu. Tož tam něco dáme…

              0 0
      • tk  

        díky za tipy. jestli bude fungovat ten slovaňák, tak to bude fajn, protože moje centrála v brně je na staňkové.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.