• lubos

    Ma nekdo zkusenosti .. jake jsou dobry boty na behani, delsi chuzu, delane tak, aby byli co nejsetrnejsi na klouby (plus moznost vlozit ortopedickou vlozku) a zaroven aby vypadali slusne, aby se v tom dalo chodit i mezi lidi ? No a aby se nerozpadli po mesici, dvou :) Na leto a teple pocasi samozrejme.

    0 0
    • Eila  

      na behani mam bezecky adidasky, staly kolem 2kk a nosim je vazne jen na to, na bezny denni noseni mam takovy ty retro kecky, ale troje porad je menim, aby poradne vyschly a vysmradly, na delsi chuzi mam bude klasicky pohory a kdyz chodim po meste, nebo treba na dlouhy chozeni po dovolenkovych vyletech (i nakupech) mam trekingovy.. vlozky jinou jsem d zadnych nedala, ale davam pokazde pozor aby meli dobre udelanou klenbu, dobre vetrani, slusnou membranu.. pak v lete ani nevadi ze jsou to kecky, kdyz pot od nohy odvedou. Veshno doplnit dobryma ponozkama ktery se neshrnujou, to kvuli puchyrum a otlaceninam.

      0 0
    • djano  

      Brooks. Robia aj specialne modely pre triatlon. Bol som velmi spokojny.

      0 0
      • lubos  

        Kde v Blave ? Poznam len Adidas predajnu.

        0 0
        • djano  

          V BA asi nebudu mat predajnu (znacku som napisal zle – ma byt Broox), aj ked ja som ich kupil na Kamennom nam.(TESCO), ale na www.cyklocentrum.szm.sk/…sportove.htm by o tom nieco mohli vediet.

          0 0
          • lubos  

            V tom Tescu ? Hmm, no pojdem pozriet asi. Mam to kusok.

            0 0
          • lubos  

            Hmm, tak v Tescu v o tom v zivote nepoculi … :(

            0 0
          • Toams  

            Broox??? Si robis srandu, nie? Pise sa to Brooks, ako si to napisal predtym … brooksy boli fajn, ked som chodil na strednu a aj vtedy som dal prednost responsom … ale teraz neviem …

            0 0
      • venca1  

        jak se liší boty na triatlon od bot na „normální“ běh????? to musí být nějaká pakárna (předpokládám že tu píšeš o botech právě na běžeckou část triatlonu)

        0 0
    • Toams  

      adidy … response, ale neviem, ci cushion alebo control … maju vystupujuce kovove lestene ocka … lenze su 4 roky stare:-)))

      0 0
    • universal  

      http://www.e-mental.com/…ecshoes.html

      zdravi kratky universal

      0 0
    • piwo  

      taky bych uvítal nějaký tip hlavně na dlouhé silniční běhy

      0 0
    • x-mass  

      www.pearlizumi.cz/ boty. Trochu drazsi, ale kdyz Ti jde o kvalitu, tak na tu cenu nemuzes moc koukat. Nyc sport v Liberci Ti udela i vysetreni nohou a pote natvarovani specialni vlozky.

      0 0
    • Bobo  

      NewBalance na běhání i chození ( www.newbalance.cz ). Mám, používám.

      0 0
      • Lance  

        si s nima spokojeny? Uvazuju,ze je koupim na squash kvuli cene. co myslis?dik

        0 0
        • Bobo  

          Jak na squash nevím, já je mám na běhání (teď naposled NB602). Už toho vydržely spoustu a pořád jsou ok. Příště budou zas nějaký od nich.

          0 0
        • MlokCZ  

          New Balancky jsou na běhání super, i v nich normálně chodím (což by se dlouhodobě prý nemělo kvůli zvednutné špičce na běhání, mě to ovšem vyhovuje). Ovšem na squash si kup jedině speciální boty na squash, všechno ostatní je velmi nevhodné. Squashová bota je úplně jinak stavěná, musí mít měkčí podrážku kvůli nestálem velmi dlouhým došlapům, kdy zadní noha na zemi má úplně ohnutou botu, jak stojíš jen na špičce. Jednou jsem zkoušel tenisový boty do haly, který mě seděly jak ulitý, ale byla to kvůli moc tvrdé podrážce bída. Navíc při těch dlouhých došlapech dochází v konečné fázi dokonce tření špičky o podlahu, takže dochází k ničení boty na té špičce (všechny slušný squashový body s tím počítají a nemají s tim problém). Boty na squash dělá více výrobců: např. Oliver, Yonex, Prince, atd.

          0 0
          • Toams  

            Adidas Stabil … nepoznam lepsie:-)

            0 0
            • MlokCZ  

              Tento kokrétní model jsem na noze neměl, takže nemůžu hodnotit kokrétně, ale Adidas nedělal a nedělá speciální squashové boty. Všechno jsou to jen univerzální halový boty. Měl jsem podobný starší model od Adidasu na badminton a musím říct, že maximální spokojenost, ale zkoušel jsem je vzít na squash a to žádný zázrak nebyl (při těch dlouhých došlapech to nebylo ono). No a ten model Adidas Stabil je taky jen univerzáln halový model. Použitelný ale budou slušně, ale dobrý speciální squashový boty budou vždy o něco lepší. Hraju squash 10 let 3× týdně a už jsem těch bot vyzkoušel celkem dost (jedny boty mám tak na jednu sezónu). Měl jsem i několik let squash jako sport č. 1, takže v létě jsem se na kolo moc nedostal (teď už to mám s kolem čistě na půl, squash chladný půlrok, kolo teplý půlrok). Na squash nemůžu doporučit žádnou kokrétn značku, já používám jak Princky, tak Olivery a lidi co se mnou chodí i jiné značky a u všech ty lepší modely jsou dobrý, spíš záleží pak jak která kokrétně komu sedne na nohu. Nejlepší boty co jsem zatím na squash měl: http://www.prince.sk/…_katalog.php?… (ty NFS II) – skvělé vlastosti (hlavně hodně měké na ty došlapy), ale na druhou stranu výdrž spíš podprůměrná (nevydrželi úplně celou sezónu).

              0 0
              • Toams  

                Hmm, skoda, ze nebyvas v prahe, nemam tu s kym hravat, resp. od koho sa ucit:-( … aj ked s 10 rocnym prektisom by si ma rozbil na padrt … ja viem, ze Stabilky su halove, ale maju nizku pozdrazku a mne adidy celkovo sedia dobre na nohe (uzka bota mi vyhovuje) … vcul mam tenisove reeboky (na squashove neostali prachy, lebo drtim aj tenis) a tie maju teda podrazku echt tenisovu … neohne sa pri tych doslapoch ani omylom:-) … ale na moj squash to staci:-)))

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak doba hraní ještě nic neříká o tom, jak dobře nebo špatně hraju. Znám lidi co hrajou dýl než já a porazil bych je i levou a lidi co skoro squash nehrají a hrajou hodně dobře (ale je pravda, že těch moc neni). Zkus si dát pár inzerátů, třeba ve squash centru, kam chodíš, v Praze nebudeš mít problém někoho najít. Já mám opačný problém, nezládám chodit hrát s lidmi, který by si se mnou zahrát chtěli. Jinak jestli se chceš zlepšovat, tak se určite vyplatí si zaplatit pár hodin s trenérem (a to nejen úplným začátečníkům, stačí klidně 2–3 hodiny na začátku, pak trénovat sám a pak třeba zase po půl roce hodinku). Naučit se správně techniku bez trenéra je skoro nemožný a jestli jsi hrál tenis trochu víc, tak máš tenisový návyky, které jsou bohužel na squash to nejhorší a špatně se odnaučují (z badmintonu se přechází mnohem snáž, to jsem si i sám vyzkoušel, hrával jsem v mládí badminton závodně).

                  0 0
                  • Toams  

                    bedmin som si parkrat tiez zahral a ked som prehral, tak dovod bol skor blby pohyb po kurt, nez technika:-)

                    0 0
                  • Toams  

                    P.S. Tenis hravam od mala:-))) a obcas je ten backhand dost tenisovy, ale snazim sa to svihnut zapastim vzdy, ked to ide:-)

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Na zápěstí pozor, pokud tě situace nenutí, tak žádný úder se zápěstím nehraje správně ani trochu. Velmi pěkné stránky s videama jednotlivých technik úderů http://www.guide-to-squash.org/…/index2.html

                      0 0
                    • MlokCZ  

                      Největší probém je tenisový nápřah, který je úplně jiný. Kdo přejde z tenisu mívá velké problémy hlavně v rozích, kde se pak hraje největší množství úderů.

                      0 0
            • lubos  

              na behani nebo squash ?

              0 0
        • boulder  

          mam jejich salovky kozeny na squash a jsou uzasny

          0 0
      • lubos  

        vypadaji dobre, da se to nekde koupit na Slovensku ?

        0 0
        • Bobo  

          Tak to bohužel fakt netuším.

          0 0
        • mar_tin1  

          new balance? napriklad v poluse, ked vojdes hlavnym vchodom, tak nalavo je predajna tusim arena (?). tak tam kupis new balance…

          0 0
          • lubos  

            Super!! Presne toto som potreboval. Polus je idealny. Tak, zajtra tam nabehnem. Dik moc!

            0 0
            • vinca  

              mam new balance 470 , byly hodne levny, ale sou malo vykrojeny u kotniku, znamy nesedej uplne na stejnym miste, musim si do nich brat silnejsi ponozky, jinak odru oba kotniky, ty 470 fakt nedoporucuju

              0 0
              • lubos  

                No ja jsem nabehl do prodejny, prohledl jsem si co tam meli, vybral jsem si nejhezci cervene (taky nejdrazsi :( ) … meli posledni kus, o pul cisla min nez jsem mel sve adidasy, zkusil jsem je, sedli mi vsude perfektne (adidasy mi byli uzke vpredu), zaplatil jsem a sel. Tak rychle jsem si snad nikdy zadne boty nekoupil (10minut – mel jsem hodne naponahlo). Ani sandale.

                0 0
                • martt  

                  moja dcera mala tiez new balance, neboli nejak moc lacne (doporucena cena asi 4 tisice, v dopredaji za polovicku) a po roku celkom intenzivneho behania (ale zase nie moc intenzivneho, tipujem menej ako 1000 km) su na sracky. To je uz lacnejsi kilometer v mojom passate.

                  0 0
                  • rock  

                    Vtipálku, ledaže bys ho ukrad … pokud vyplázneš řekněme 800 litrů za lidový vůz a pak nejakých 1.8Kč/km za palivo (máš-li ropáčka), vyjde Tě na první tisícovce kilometrů každý kilometr včetně povinného ručení a pojistky na řekněme 830 Kč. Zlatý New Balance …

                    0 0
                    • martt  

                      to auto mam uz osem rokov, najazdene ma 250 tisic, takze zbytkova hodnota prakticky nula… A amortizacia tiez skoro nula… Ked este bolo nove, tak ten kilometer stal skutocne nehorazne vela, az mi to srdce trhalo.

                      0 0
                  • lubos  

                    No, pokial su urobene tak, aby setrili klby a nohy, tak to za to stoji. Passata opravis lahko, nohu nie.

                    0 0
      • Paja  

        NB jsem jedny mel, podrazka super, ale svrsek se zacal prilis brzo trhat.

        0 0
      • Eila  

        mela jsem dvoje na beh a brzo sly do kytek

        0 0
    • senožrout  

      Nejlepší zkušenosti jsem asi udělal s Mizunama. Viz. www.mizuno.cz. Zvláš? s těma s „vlnkou“ – model Atlantis a výš.Já jsem s nimi naprosto spokojen. Ale každému třeba vyhovuje něco jiného.....

      0 0
      • senožrout  

        JO, já tu otázku nedočetl. Tak Mizuna nosím rád na normální nošení a chůzi. Na delší chůzi v obtížnějším terénu jsem si oblíbil Garmont Nagevi. http://www.rockpoint.cz/…ry/frame.htm#…. Na pořádné tůry používám Lowa Tibet nebo http://www.lowa.cz/view.asp?… nebo skele?áky Scarpa. Viz www.scarpa.cz

        0 0
        • venca1  

          taky hlas pro mizuna na běhání, měl jsem jejich levnější model (1700kč) a byly fakt super, ale stejně jako má každý jinou prdel, což už se tu probíralo mnohokrát, tak i nohy nemají všichni stejné takže boty vybereš metodou pokus omyl a upozorňuju že v obchodě při zkoušení nepoznáš jak budou sedět po 20 km

          0 0
      • 7LK  

        Taky jsem pořídil tuhle značku a mohu doporučit – a to nemám ani ten nejvrcholovější model, ale najěký střed po slevě za cca 2,2 KKč. Jen ze zkušeností jiných mám poznatek, že tyhle boty šijí na kopytech pro užší chodidla. Kdo má větší blátotlačky musí šáhnout jinam. Nestyděl bych se boty za takové peníze pěkně dlouho zkoušet a přebírat. Rouzhodně obout na obě nohy a minutu v nich podupávat a chodit. Já měl kliku na prodavače (InterSpar KV a uvnitře nějaký ten sportovní obchod ?!) a ten to se mnou ochotně probíral a nechal mě dělat co chci.

        0 0
    • emarco  

      Jestli ti muzu radit, tak si kup boty zvlast na behani a zvlast na chuzi. Loni jsem to udelal tak, jak chces ty, koupil jsem si adidasky na behani a pouzival je i na normalni chozeni… Ale pri poctu nabehanych a spise nachozenych(protoze jsem jine nepouzival na chozeni nez tyto) je muzu dat do kose! Behat se v nich neda, protoze ta tlumici cast je uplne zmacknuta a vybec to netlumi! Nejlepsi boty na behani jsou Asics www.asics.cz. Zitra si jdu kupovat do intersportu tyhle www.asics.cz/shop.php?…, maji je tam ve sleve, myslim, ze za 1900Kc

      0 0
      • lubos  

        To prave nechci, resp. moc dobre to nejde. Kdyz behavam, tak prakticky vylucne do, nebo z prace :)

        0 0
        • emarco  

          tak to mo nezbyva nic jineho nez ti poprat stastnou ruku pri vyberu! V tvem pripade bych asi do Asicsu nesel, protoze by to byly vyhozene penize a asi by jsi nevyuzil plne jejich moznosti.

          0 0
          • lubos  

            Jj, zas tak moc nenabeham, obzvlast v sezone bajkovani, a behavam tak 2–3km. Vyjimecne vice. Ale i to malo staci, kdyz nemam dobry boty, abych pak mel problemy :( No a take proto, ze momentalni boty se mi rozpadaji :( (adidas).

            0 0
    • stream  

      Osobně mám nejlepší zkušenosti s New Balance – pohodlí, životnost. Doporučuji! Ze svého okolí slyším hodně chvály i na boty Mizuno.

      0 0
    • black.horse  

      http://www.newrock.es

      ideální za všech podmínek:-) ladnost a elegance…

      0 0
    • borda  

      na behani maratonky asics, na delsi chuzi reichle, salomony, mezi lidi vagabondy, gaborky…

      0 0
      • Lister  

        Raichle jsem vždycky chtěl, tak jsem si udělal radost a na chození do města a nenáročné výlety jsem si jedny koupil : http://www.bartsport.cz/…shop/de/2478

        Jen je mám v zelené barvě. Pohodová botička, dobrá podrážka. Už se těším, až je někde pořádně protáhnu :o)

        0 0
    • lubos  

      Tak jsem dnes koupil newbalance – http://www.newbalance.cz/…_detail.php3?… Jinak v Poluse u nas (blava) jsem videl taky i spominanou znacku Asics. Ted jeste sehnat v Blave formotic vlozky a budu spokojenej uplne.

      0 0
      • emarco  

        Nejsou spatny, ale Asics je Asics:-)

        0 0
        • lubos  

          Zkusim priste. Imho ale bych rekl,ze nejlepsi boty na behani jsou sandaly ze stare pneumatiky. Tak behaji indiani v Jizni Americe 180km trate a nemaj problem.

          0 0
          • Elwing  

            New balance byla správná volba, mám je již několik let (ani nevím kolik), průmeřně třikrát týdně v nich trénuju a pořád drží, sice jsou už prošláplý, ale to je pochopitelné. Brzo si koupím nové, stejné značky.

            0 0
      • Hanz_Zlin_CB  

        caudy hele takle specialni vlozky nemaj podle me az takovej vyzna ma rikamto z toho pohledu ze uz cca 10 let studui obor boty mam zasebou dva ucnaky stredni a ted i vejsku vse o botech. jak rikam tyhle vlozky sou sice krasny ale podle me zbytecne drahy a kdyz si spravne zvolis boty tak ani vlozky nepotrebujes. Priklanel bych se k New balance nebo k Asics. Ale ja osobne nosim jez delasi dobu boty znacky ECCO (viz http://www.ecco-receptor.com/)sice sou drahe ale mam jistotu ze neco vydrzi a ze me v nich i po celodenich pobytech a turach noha neboli.

        0 0
        • lubos  

          Nepotrebuju ortopedicke vlozky ? No jo, az budes mit taky problem s plochou nohou , pak si muzem podebatovat, jak staci jenom boty :)

          0 0
      • Bohus  

        Podarilo sa Ti už zohna? v BA (alebo niekde) spomínané vložky alebo nejaké iné? Ďakujem.

        0 0
        • lubos  

          Zatial nie, ale mam uz kontakt na ortopeda – cyklistu, takze uvidime ako to dopadne, len sa musim objednat.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.