• Pavouk

    Zprvu sladké zdá se, však při použití zhořkne! Koupil jsem krásně vypadající koloběžku KOSTKA pro svého syna a radoval se, že může mít hezčí koloběžku, než jsem si mohl kdy pořídit já. Za totáče jen největší sekáči (což já jsem nebyl)drandili na „Německých koloběžkách“ s nafukovacími koly … a ještě největší prďárna byla sedačka a stojánek. Tak dále … doporučuji každému, kdo si tuto koloběžku koupí, aby počítal s tím, že tyto výrobky jsou osazeny naprosto nevhodnými brzdami „supermarketového“ typu, případně páka si s brzdičem nerozumí. Díky nevhodné kombinaci páky a brzdiče se brzda rozpadla. Kdo tedy nechcete, aby se vám na krásně vypadající koloběžce dítě zabilo, až vjede s nefunkční brzdou pod auto, okamžitě po koupi si nechte překontrolovat brzdy. Pokud to uděláte později, nemáte u výrobce šanci. Ačkoli jsem reklamoval závadu 1/2 roku po koupi, staví se KOSTKA k reklamacím svérázně. Poslal mi na dobírku „supermarketový brzdič“ a ještě si ho nechal zaplatit. TAKŽE POZOR! Ne všechno, co hezky vypadá, taky dobře funguje!

    0 0
    • chobot  

      no jo,to je trosku problem kolobezek u nas,aspon podle me.jsou dost drahy – vzhledem k tomu,cim jsou osazeny,malo vyrobcu.. jako me by stacilo,kdyby se dal koupit samotnej ram.pak uz bych si to poskladal podle sebe.

      0 0
    • Pá-dlista1  

      Jako k tomu doslo? Komunikuje brzda s pakou pomoci oceloveho lanka?

      0 0
    •  

      Mám klasiku Kostka Tour 3 v katalog. výbavě, zajímalo by mě jestli a jak široké pláště pokud možno se vzorkem se tam vejdou?, dík

      0 0
    • milan.v  

      Proto nemám koloběžku…

      0 0
    • Slyther  

      Zdravím, jdu sem pro radu, chci ženě koupit koloběžku na popojíždění po městě, kterou bych využil i já na „běhání“ se psem. Jako požadavky mám kola 26/20 a nízkou cenu. Otázkou je, mám dát radši necelých 6 tisíc za základní Kostku Tour Fun, nebo mám ušetřit pár tisícovek a koupit nějaký Olpran , spartan 26/20, master 26/20 které se pohybují s cenou o dva až tři tisíce níž. Rozdíl ve váze je 2–3 kg to bych oželel, ale jak je to s výdrží komponentů, tuhostí rámu atd? Přecejen vážím cca 90 kg. Díky za odpovědi a zkušenosti

      0 0
      • Smazaný účet  

        Olpran a Mibo nebrat! A rám má nosnost u kostek fun 100. Nebo bazarovka kostky tour G5, vysší nostnost a na koloběžkách se toho nemá tolik co pokazit jako u kol.

        0 0
      • Romancero  

        vyzkoušejte více typů-výrobců koloběžek! U koloběžky je důležitá tuhost rámu při zatáčení a odrazu..!

        0 0
        • Slyther  

          Proto se ptám na rady těch kdo je mají, budu objednávat pravděpodobně z e-shopu takže vyzkoušení proběhne pozdě.

          0 0
          • Smazaný účet  

            S Kostkou neuděláš chybu. Prostě solidní koloběžka a za ty peníze super. Olpran je shit od výroby, stačí jen vidět ty jejich sváry. Nejsi žádnej střízlík a tyhle koloběžky praskají jak žárovky.

            0 0
            • Slyther  

              Vzhledem k váze… U koloběžek Master a Sedco jsou mechanické kotouče ve stejné cenové relaci, brzdný účinek bude podobný jako u Véček jak se domnívám? Máme Výmarského ohaře který má dalších 40 kg, tak abych neměl smrt v očích až budu brzdit nás oba… Nebo na psa projistotu vzít vyšší model… Bude to na zkoušku, koloběžka mi přijde bezpečnější na psa než kolo, vždy se může „vystoupit“

              0 0
              • Smazaný účet  

                Jo počkej ty nemyslíš Mibo Master. No Master taky nebrat. Plus počítej že zadní blatník je docela nutnost a stojánek se taky hodí.

                0 0
                • Vilém  

                  Zadni blatnik byla prvni vec co jsem na kolobce ukopnul. Sice je to opruz, mit zaflakany stehna a prdel, ale uz ho tam vracet nebudu.

                  0 0
                  • Janes  

                    Bude na tom jezdit baba :-). JInak ale nevím, jak bych si ho měl ukopnout, podívej se na foto…

                    0 0
                    • Vilém  

                      U nas na tom taky jezdi vic baba casteji nez ja, ale prasata jsme oba stejny, ona mozna i vetsi nez ja:)

                      Jinak foto naseho aktualniho stroje, jeste s blatnike, v profilu.

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    Tak asi blbě udělaný. Já nemám problém, spíš občas škrtnu o přední.

                    0 0
      • Janes  

        Za mě jednoznačně tohle, https://www.kostkakolobezky.cz/…-max-g6.html

        6tá generace je podstatně tužší a nejsi žádný drobek. Potíž vidím jinde, pro paní do města bych raději doporučil Twentynu 6 gen. Je podstatně obratnější a do města vhodnější. A teď ta potíž, tyhle typy kolobek jsou určené na asfalt, nepočítej s žádnými polńačkami se psem. Mají příliš nízkou světlost. Na mushing jsou spešl kolobky s jinak postaveným rámem, Kostka je taky vyrábí.

        Vybíral jsem vloní a kvůli požadavku, aby se mi to vešlo do auta za sedačky, Vyhrála Twentyna. A jezdím s ní na cyklostezku, tam je to ready.

        0 0
        • Slyther  

          No, psa trápit na asfaltu určitě nebudu to by si sedřel tlapy. Na ty jsem se díval, cenovka začíná kolem 12-ti, myslel jsem že má jen širší pláště ale pravda je že má větší kola..

          0 0
          • Janes  

            Nejde o kola, jde o mezeru pod stupátkem, s tímhle nepřejedeš ani na chodník.

            tvá zadání jsou tak rozdílná, že to vidím na dvě kolobky :-)

            Tahle má světlost 89 mm https://www.kostkakolobezky.cz/…-max-g6.html

            ta postovaná Tourka 50 mm. Na těch na sfalt je tuším maximum nějde u 70 mm a to musíš využít dvojité závěsy zadního kola.

            Takže za mě… projdi pořádně bazary a dvě koloběžky…

            0 0
            • Slyther  

              Takže pořídím ženě a když mě to chytne tak sobě… Žena bude zase nadšená že její stála 6 a moje 12 :-D

              Po bazarech jich moc není a když tak přes půl republiky

              0 0
              • Janes  

                A jak už tady psali, hned při koupi stojánek a zadní blatník, možná i přední šusplech.

                Jo, a měl jsem možnost porovnat 5G a 6G, rozdíl v pevnosti tam určitě je, ta 6G se nekroutí ani při mých 130ti kilech, 5G se prohýbala a celá pružila..

                0 0
        • Smazaný účet  

          Jo tohle je taky pravda, světlá výška je pro terén nizká. Já hodně škrtám i s G6 Tour, dal jsem širší pláště po 4000km a je to o něco lepší.

          0 0
      • Joe_Pike  

        Já jsem si koupil od Yedoo S2620 a jsem na dojíždění do práce spokojenej. Ocelovej rám pěkně bere vibrace…

        0 0
      • machyMTM  

        Já mám naježděno cca 4000 km na Kostce Twenty MAX G5. Maximální spokojenost. Před tím jsem měl cca 8 let Kostku LaserStar 20/12. Jezdila v pohodě. Po osmi letech mi prasknul rám a jako omluvu jsem dostal 25% slevu na novou. Takže za mě se Kostka o zákazníky stará dobře. Verzi Fun bych kvůli nižší nosnosti nebral. Ještě bych zvážil velikost kol, vzhledem „popojíždění po městě“. Menší kola znamenají obratnější koloběžku. Větší kola zase větší stabilitu. To by asi bylo nejlepší vyzkoušet. Já nemám na Twenty problém dát čtyř denní výlet dlouhý 350 km a zrovna tak jezdit denně do práce…

        0 0
      • Slyther  

        Tak jsem zase tady s prosbou o radu, můžu mít bazarovou Kostku Hill což je 20/16 s nosností 100kg a nebo kostku UNI 20/12 nosnost 140 kg a integrovaný blatník, kterou byste zvolili?

        Obávám se výběru 12" plášťů a při mých 90 kg nosnost 100kg nemá takovou rezervu..

        0 0
        • Janes  

          Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci…

          Ale možná by Tvoje dilema..

          https://www.svetkolobezek.cz/…e-kolobezka/

          0 0
          • Slyther  

            Zrovna KOSTKA nepatří mezi levné koloběžky, ta uni stojí nová 7500 a má o fous lepší parametry než kickbike ale co to malé zadní kolo, nebude to handicap?

            0 0
            • Janes  

              Hele, já nejsem žádnej znalec, jenom jsem vloni koloběžku vybíral v době, kdy jsem byl nucen tři neděle strávit

              v posteli. Tím pádem jsem přečetl na netu pomalu všechno, co je o kolobkách kde napsaný. V zásadě všude píšou, že stejná kola jsou výhoda. Já pak jel do toho Světa koloběžek, vyzkoušel jsem 2 Kostky a dvě Mi-bo. Pak jsem se rozhodoval mezi 26×20 a 20×20 trošku jsem tam pojezdil a pochopil, že ten první rozměr je stabilnější v rychlé rovné jízdě a ten druhý snadněji zatáčí a je celkově hravější, ale méně stabilní. Nakonec jsem vzal 20×20, protože se mi bez rozložení vešla v autě za sedadla :-). Do města a na kratší tratě super volba, pokud bych měl ale dostatečnou fyzičku a plánoval výlety, šel bych do většího rozměru. Ale zase, pokud bych se tomu začal opravdu věnovat a jezdil hodně (a nebyl zrovna prcek) šel bych rovnou do předku 28…

              0 0
    • Romancero  

      mám Yedoo Dragstra a spokojenost-najeto cca 3000km..brzdy si ladím sám (V)..je ze slitiny hliníku a fajn se nosí-je lejhká a padne dobře do ruky, když ji neste do schodů..

      není mi jasné, co se může na tak jednoduché brzdě pokazit?!

      U nás v Hradci je speciálka Kostka – a pohodový servisák a i prodejce-kolobrndu i zapůjčí na projetí..Váhal jsem ..ale nakonec nízká hmotnost rozhodla:-)

      0 0
    • Cen da H  

      Nemam osobni zkusenost, ale kolega si ze zajmu koupil nejakou supermarketovou a jezdeni ho chytlo. Pak se ale po nekolika mesicich rozpadlo predni kolo, protoze bylo z nekvalitnich materialu, draty uplne vytrhane.

      Protoze chtel jezdit dal a nove kvalitni zapletene kolo by stalo vic jak tisicovku, rozhodl se pro koupi Kostky. Koupil jetou z pujcovny kolobezek, takze byla o cca 35% levnejsi nez nova. Je s ni velmi spokojen, vse funguje lepe, brzdy, kola a ram se nekrouti.

      Takze podle teto skutecnosti bych rekl ze klidne koupit zachovalou bazarovku nejaky lepsi znacky nez novy sunt supermarketove urovne.

      0 0
      • Romancero  

        to je největší slabina levných koloběžek..ložiska, výplety..váha.

        Když vás to chytne, stejně nakonec zainvestujte do kvality :-)

        Já si vyšší cenu (přes 9000) zdůvodnil tím, že návratnost investice je cca 3 roky-jezdím s ní do práce (ušetřené náklady za dopravu busem a autem)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nevím jak ty ale já o to víc jím a piju. Takže neušetřím opravdu nic, to nepočítám servis a obměnu komponentů. Jízda vlakem mě vyjde na 500KČ měsíčně.

          0 0
    • Jakobo  

      Kdyz je to vlakno resuscitovane… Loni jsem cestou do prace nasel vedle popelnic polozenou kolobrndu Yedoo Trexx, je to tato barevna kombinace https://www.scootzen.com/?… Vyrobce uz stejny barevny model nema. Chybi kola, jinak z toho mala, co na kolobrndach byva tam ostatni je – rodla, brzdy, vidlice. Ram jsem nekolikrat podrobne prohlizel a nikde prasklinu nebo neco zohnuteho nevidim.

      Absolutne se v tom neyznam. Mam 195 cm, 75 kg, bude to teoreticky dobre, nebo se na tom budu krcit? Kola bych nejake splasil. Jestli dobre chapu vepredu je 26", tak asi jakekoliv kolo na horaka s rafkovyma. Vypada to, ze vidle je celkem siroka. A dozadu asi 20". Neco podstatneho ohledne kol mi treba unika?

      Na kolobrnde jsem jezdil naposledy ve 13 letech, mela nafukovaci bantamy a celkem to frcelo, ujel jsem i klukum na kolech, ale od te doby sedlam uz jen kolo. Docela rad bych to opet zkusil a pripadne poslal dal.

      0 0
      • Janes  

        https://youtu.be/RqOmZT5_baM

        Tady říkají, že zadní nába je necelých 75mm.

        1 0
        • Vilém  

          Tak nejake meridlo, aby si omeril roztec patek a nemusel se ridit nejakym YT, snad ma.

          0 0
          • Jakobo  

            No jo kruci, te sirky jsem si nevsiml. To jsou presne ty zrady, kterych jsem se obaval :-/ Nabu 74 mm doma nemam a ani nevim, co je to za standard a kde sehnat. Jedine, co me napada je vzit nabu na sroubovaci vicekolecko a prepodlozkovat. To by bylo nejjednodussi. Musim zmerit, jestlli tam dostanu osu 3/8".

            0 0
            • Vilém  

              Napred si omer co vzadu opravdu je, v tvem odkazu uvadeji 100mm.

              Standardne se, u obycejnejsich kolobezek, pouzivaji predni naby. Pokud by tam byla nejaka uzsi naba, tak neco dela remerx, nebo i jine zdroje.

              1 0
              • Janes  

                Třeba zrovna Kostka si dělá náby svoje. Ale kombinace 100 předek a 74 zadek není vyloučená. Jde o to, aby sis neokopával kotníky.

                0 0
                • Vilém  

                  Jo, vice vyrobcu si dela svoje, treba i K Bike.

                  Jak jsem psal, proste si to musi napred omerit a az pak to nejak resit.

                  1 0
                  • Janes  

                    Kostka to dělá důsledně, po převzetí Morxesu začal dělat 100 náby, tak, jak byli uživatelé Morxesu zvyklí. Tomu říkám frajeřina.

                    0 0
          • Jakobo  

            Ty si nahodou nepamatujes ze servisu kolik ty naby maji roztec, pokud bych ubral ty distancky? http://www.bike4u.cz/…-cerny-24709?… Musel bych vzit navic vzit pevnou osou, jinak by zase nevychazela delka RU a tech 25 mm zavitnikem rozhodne nedotocim.

            0 0
            • Vilém  

              Tu sirku naboje bohuzel nevim.

              Co se naby na matky, ci upinaku tyce, tak bacha aby osa, ci upinak necumely ven. Je to kurevska bolest, kdyz se clovek trefi do kotniku. Takze pokud by toto hrozilo, tak bych pouzil spis upinak na imbus, neco jako delalo treba BBB.

              2 0
              • Jakobo  

                Beru v potaz. Ted jsem to byl zmerit a fakt to vzadu ma tech podelanych 74 mm. Dodneska jem netusil, ze se dela takovy rozmer. Sirka asi 9,5 mm, ale sroubovaci nabu tam nedam, moc pod 85 mm se nedostanu a na 74 rozhodne ne. Jeste dobre, ze se vubec ty naby prodavaji samostatne.

                0 0
                • Marskatin  

                  Novatec takovou nábu má. Dalsi je aliexpres, používaji se na skládačkách.

                  Něco je značeno jako 74 něco jako 75mm

                  1 0
                  • Jakobo  

                    Dik, Novatec jsem uz nasel a na Aliexpress se take podivam. Pro me nejjednodussi by bylo najit 20" kolo s normalni 100 mm nabou, tech je na bazaru plno v pomerne slusne kvalite (detske, skladacky, lehokola). Podle poctu der pak koupim naboj 74 nebo 75 mm a jen prepletu, draty asi vyjdou stejne, rozmery naby se do delky nepromitnou tak vyrazne. Pokud maji naboje/rafky 24 a 36 der tak se daji libovolne kombinovat. Tak i tak by to slo, pokud sezenu rafek 36 der nebo naopak nabu. Nez tu bylo ve stredu toto vlakno tak jsem uz chtel kolobku likvidovat, ale zkusim tomu venovat nejaky cas a dat ji do kupy.

                    1 0
              • Jakobo  

                Jeste jeden dotaz. Jak to mam vyplest? Nejjistejsi bude asi 2× krizeny. 3× asi nepujde a radial zase dava zabrat nabe a je min pruzny. Jeste otazka, zda budou draty, nastesti do Bottica to mam 2 kroky, kdyz jsem doma tak snad tam.

                0 0
                • Vilém  

                  Osobne bych dal 2×, i kdyz dost vyrobcu pouziva, na 20" kole, i ten radial. 3× krizeni na tom malem kole je uz spis takova kosikarska prace.

                  Draty na kolobku jsem nechal delat v Sroubarne Marek, nebyl problem jakoukoli delku v neztencovanem nerezu.

                  1 0
                • Janes  

                  Pogoogli si…jen tak namátkou

                  http://www.kolobezkyzezalesne.cz/

                  1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.