• GTbiker

    Ahoj, můžete mi někdo prosím poradit, jestli jsou nosiče kol na zadní dvěře kombíků vhodné a případně jaký koupit? Máte někdo zkušenosti?

    Co tento? http://www.piccolam.cz/indexn.php?…

    Dík M

    0 0
    • mawerick  

      Ahoj. No já sic osobně nemám, ale známej co s námi jezdí ho má (ne teda na kombíku ale na jeepu a má ho na kouli k vozjeku ale to asi nebude takovej rozdíl… a je to dobrý na sundavání a nandavání kol, ale jinak celkem na nic.

      1. není přes to vidět dozadu
      2. ten na kouli se tka divně houpe
      3. musíš ty kola něčím omotat jinak se ti omlátí
      4. nedostaneš se do kufru…
      0 0
    • GTbiker  

      OK. Koukám, že ohlasy na zadní nosiče kol nejsou až tak příznivé. Tak mi někdo poraďte, jestli když nemám podélné lišty na střeše Octávky, jestli se tam dají nějak dodatečně namontovat.

      0 0
      • mawerick  

        a nebyla by jednodušší (a levnější) normální zahrádka? protže na ty podélny lišty tak ajko tak potřebuješ ještě příčníky…

        0 0
        • gumid  

          Na Octavii, pokud nejsou podélné lišty z výroby / tkzv. Hagusy /, tak u první generace se musí koupit nosič s uchycením do rámu dveří.Jinak na přání bylo možné mít úchytu pro nosič přímo v montážních místech střechy, v liště.

          0 0
    • Standa  

      Mám thule Backpac 973.Do minulého týdne bych na něj nedal dopustit,ale kamarádovi minulý týden cestou na dovolenou prostě odlít.Jel transportérem a vůbec si toho nevšim.Zastavil u benziny a kola nikde.Vracel se asi 50km,ale kola nenašel.Asi to byla jeho chyba,ale při jeho pečlivosti…ne­vím.Uvažuju,že koupím držák na kouli,nebo velký auto,kam vrazím čtyři kola dovnitř.

      0 0
      • alfons007  

        To si toho ani nevšiml?

        0 0
      • croscountry  

        Možem potvrdi?. Raz som stratil bike zo strechy. Bolo to na jeseň, slnko bolo nízko a svietilo zboku. Vedľa seba na ceste som videl tieň auta aj s bikom na streche a zrazu odletel. Keby som to práve nevidel na vlastné oči, vobec by som to nezistil.

        0 0
    • Jenda  

      Jenom jeste co pak to asi udela s jizdnima vlastnostma kdyz metr za zadni napravu naskladas skoro 40 kg? Dej to radsi na strechu:-)

      0 0
      • madcat  

        podle mě těch 40 kg při tak těžkým autě jako je octavia kombi neudělá skoro nic…

        0 0
    • alfons007  

      Mám nosič na zadní dveře, univerzál který se přidělává 3 páry popruhů. Koupil jsem ho levně (pár stovek) v Makru a jsem s ním spokojený. Vozil jsem na něm kola na Octavii kombi, Kia Pregio, Nissan Terrano. Vždycky jsem jen přenastavil popruhy a úhly a je to super. Chce to jen vychytat úhly a pak se to ani moc nehoupe. Oproti střešním nosičům spousta výhod (odpor vzduchu, dá se vézt více kol, dají se vézt dětská kola, kola bez problémů nandá i manželka) a pár nevýhod (omezený výhled dozadu, jde ukrást celý nosič, auto je delší). Chystám se na něco pevnějšího, asi nosič na kouli, dělá se i sklápěcí (jdou pak otevřít dveře).

      0 0
      • RomanH  

        No a co spina – vzdy je zadni cast auta nejspinavejsi. Doposud jsem vzdy vozil kola v aute, ale uz se mi na male vzdalenosti nechtelo kola skladat. Tak jsem si koupil Thule ProRide 591. Jel jsem s nim o vikendu poprve a prestoze prselo, byl jsem prekvapenej, ze kola byly cisty a bez nejakych nasledku – riditka s hlavovkou, vidlici a sedlem jsem mel omotany smrstovaci folii. Do zadu bych je ale kvuli tomu bordelu mel strach dat.

        0 0
    • RapMan  

      Me znamy tvrdil ze tyhle nosice jsou u nas zakazany, tak se mylil?

      0 0
      • rock  

        Do jisté míry; musí mít homologaci (atest), nesmí zakrývat osvětlení a SPZ a pokud tak činí (jakože vždycky), musí mít svůj panel se světly a místem pro SPZ.

        0 0
      • norman  

        Thule je Thule, ale jako dobrá kvalita za dobrou cenu vypadá tohle : http://www.nosickol.cz/ Sám vozím kola na střeše, ze strašných rezivějících Neumannů jsem přešel na Thule, ale nosič na kouli mě láká.

        0 0
    • sann  

      no ja mam nosic od firmy decathlone- francie, je to v pohode, jen jak uz nekdo psal, ze zakryvaji zadni svetla, tak stim souhlas. Myslim, ze nekteri cesti vyrobci dodavaji k temto nosicum jeste plato, kde jsou prave nahradni svetla a i znacka. To pridelas na zaveseny kola a vse je ok. Jinak pomerne dobry nosic dela Thule, ale je taky dost drahej, myslim neco kolem 12tis. Kazdy nosic by mel mit atest. Jinak se mi zatim nestalo, ze bych nake kolo o sebe odrel, ale chranim nektere nachylne casti izolaci na trubky.Ja ho jedine mohu doporucit, auto nema o moc vetsi spotrebu a dokonce jsem snim lital i 160 a v pohode

      0 0
      • fakt hobík  

        Zdá se mi, že se tady pletou různé druhy zadních nosičů.Protože jsem tento problém už řešil dovolím si předat co vím.
        Existují dva základní druhy zadních nosičů :

        1. na tažné zařízení (kouli)

          Výhody – rychlá montáž nosiče(proti střešnímu nosiči),kola se nezvedají do výšky, minimální odpor vzduchu při jízdě (bezkonkurenčně).

          Nevýhody – kola se určitě při špatném počasí špiní, nutnost přecvaknout poznávací značku an nosič

        2. na páté dveře

          Výhody – rychlá montáž (proti střešnímu nosiči),protože jsou kola nad světly, tak se nešpiní

          nevýhody – větší odpor vzduchu (kolo trčí z poloviny nad střechou).

        Oba dva typy nosičů se dělají ve dvou variantách podle způsobu upevnění kol na nosič .Buď má každé kolo svoji lyžinu a rámový držák (mohu doporučit), nebo se kola nahází na trubku nosiče a nějak zajistí ( nedoporučuji, hrozí odření kol apod.).

        Na závěr musím ještě zhodnotit (z mého pohledu) proč zadní a ne střešní nosič.
        V mém případě ( třídvéřové auto) jsou problémy s kvalitním upevněním střešního nosiče – moje kolo už absolvovalo letecký den, naštěstí jsem nikoho netrefil. Teď používám zadní nosič protože – montáž nosiče 1 minuta,nasazení kola – 1 minuta, při jízdě mám kolo pod vizuální kontrolou ( v zrcátku).Pravda je, že při rychlostech nad 100 km/hod. je cítit odpor vzduchu ( asi jako by byla kola na střeše). Protože už znám řadu případů, kdy kola letěla ze střechy, nemohu si tento způsob přepravy kol vynachválit.
        Tento typ nosičů je u nás samozřejmě povolen. Jen někteří dovozci nemají vyřízenouo homologaci. Pro skalní zastánce střešních nosičů musím napsat , že v některých zemích je používaní střešních nosičů zakázáno, protože při čelním nárazu letí kola oknem do protijedoucího auta. Tento aspekt však v Čechách nebude hrát žádnou roli (předpokládám).

        0 0
        • madcat  

          a nedalo by se zjistit ve kterých státech je to zakázaný? vozím kola zásadně tímto způsobem a nerad bych se někde dostal do problémů, dík.

          0 0
          • fakt hobík  

            To bohužel nevím, je to neověřená informace („jedna paní povídala“). Předpokládám, ale že v Evropě nebude problém, protože solidní nosiče mají TUV homologaci.
            Omlouvám se za to, že jsem zde uvedl neověřenou informaci.

            0 0
    • funtomas  

      asi to sem taky patří,takhle dopadlo kolo když narazilo do zadních dveří octavie.poučení : nandavejte kolo na dveře po zastavení :) galerie.couber­te.net/displa­yimage.php?al­bum=16&pos=17

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.