Reba RACE versus Skareb Platinum

31 nepřečtených
  • pero1205

    Muzete mi nekdo sdelit svuj nazor a porovnat tyto vidlice ? Davam dohromady lehke zavodni XC/Marathon MTB a vaham mezi temito vidlicemi. Jit do SPV a nebo do Motion Control ? Dekuji za jakykoliv nazor. Petr P.

    0 0
    • Cllaude  

      mam rebu race cca 2 týdny a jsem nadšen, je to moje první vzduchovka a je úžasně citlivá. S MC se teprve učím, ale zatim jsem toho s ní moc nenajezdil takže uvidíme později. Jinak vzhledem k váze, konstrukci (32mm) a nastavení jednoznačně Reba.

      cllaude

      0 0
    • Daf  

      Me ty vidle prijdou neporovnatelne. Kdyz uz neco od Manitou, tak s Rebou bych spis porovnaval Blacka.

      0 0
    • cabbage  

      to je trochu neporovnatelny…ale budiz. MC se mnohem lip nastavuje nez SPV protoze u MC tocis jednim koleckema- da se to zvladnout za jizdy, na SPV potrebujes klic a pumpu(+unik vzduchu pri odsroubovani je pri malem objemu spv komory znatelny), navic mc se da vypnout za jizdy, takze z necitlive vidle je razem citliva(to u spv nejde) reba je mnohem tuzsi vidle(32mm nohy vs.28,6 u skareba). pro skareba mluvi o 200g nizsi vaha a cepy na V. REba je jen na kotouce, predpokladam ze na lehkym mtb budes mit Vcka, takze asi pudes do skareba.....

      0 0
      • kesu  

        souhlas ale radsi nez skareba bych koupil rebu i s kotoucema:)

        0 0
    • Martyss  

      Osobně mám na Dukovi MC a osobně si myslím, že tenhle systém je akorát pro lidi, kteří jezdí závody i turistiku a nechce se jim nastavovat vidle. Já vozím MC nastveno na minimální pohyblivost a používám ho vlastně jenom na silnici. Možná, že lepší volba je trošku pošetřit peníze, koupit obyč vzduchovku bez těchhle kravin a prostě jí na závody přifouknout, ale je možné, že jsem také špatně pochopil význam těch systémů. Proto budu rád, pokud mi někdo ukáže jiný pohled na věc.

      0 0
      • Quake 9.0  

        Význam těchto systémů bych tak tragicky neviděl. Představ si, k čemu tak potřebuješ tuto techniku o závodech. K tomu, aby byl systém co nejcitlivější a přitom dovolil co nejlepší sprint a co nejlehčí vyjíždění kopců. Tak a teď si představ situaci, že jedeš na kole a začnou Tě honit dva dobrmani. Slezeš snad s kola a rychle nafoukneš vidli, aby si jim ujel? Možná jo, ale já bych raději šláp do pedálů a mizel z místa. Kdo navrhne „zamykání“ vidlice – tak si představ, že potřebuješ skočit třeba ze silnice (která by pokračovala do kopce) do lesa na kořeny a mít stále funkční vidlici… Psi mě honili už několikrát (z toho jednou dva němečtí ovčáci a jeden agresivní vořech jim pomáhal) a tak vím o čem mluvím. Přirovnal bych to k vožení mobilu na kole. 100-krát ho nepotřebuješ, ale jednou Ti zachránit život může..... tak asi tak

        0 0
        • Martyss  

          Počkej..já to nemyslel tak, že zavrhuju lock. To si myslím, že je dobeá věc. Mě přijdou zbytečné systémy znecitlivující chod vidlice.

          0 0
          • Quake 9.0  

            No a právě Ty si nepochopil mě :-). Já lock zavrhuju a právě tím příspěvkem vyzdvihuju znecitlivující systémy. Prosím přečti si to ještě jednou, snad mě pochopíš. LOCK BYCH NA KOLO !!!NIKDY!!! NECHTĚL!!!

            0 0
        • kralovek  

          noooo … co jsem tady obecne zahlid … lidi na SPV u vidlic docela nadavaj … mozna jses jen jeden z mala, kdo to umi poradne nastavit.

          A co se tyce toho hupu z kopcovity silnice do rozbityho lesa … od toho mame remote, aby jsme ji mohli vcas zapnout, ne?

          0 0
    • kralovek  

      Mam rebu race … cca 3 mesice. predtim jsem mel manitou rc (nebo tak nejak) a predtim jen kus zeleza

      Tj. … nemuzu to zhodnotit moc objektivne, protoze kdyz presedlas z trabanta do skodovky, tak ti ta skodovka taky pripada jak porche.

      … nicmene … chodi vyborne, citliva mi prijde tak dost. uvnitr jsem ji nikdy nevidel, ale rika se, ze je konstrucne velice jednoducha … coz bych bral taky jako velke +.

      0 0
    • jonti  

      A preco nie Black Platinum? Ja by som pre nikoho kto vazi viac ako ja (68kg) alebo jazdi velmi agresivne Skareba neodporucal, je to sice super citliva vidla (Skareb Super 80mm), ale urcite je Reba ina kategoria co sa tyka tuhosti, blizsia ku Blackovi, Skareba by som porovnaval s RS Sid.

      0 0
    • libik  

      Mam Rebu Team a jsem taky nadsen… Skareba bych ti urcite neporadil… Jdi do Reby – nebudes litovat. Teda snad – mam ji jen tejden :)

      0 0
    • visby  

      rebu porovnavaj s blackom…

      ale aj tak, isiel by som do RS, lebo SPV nie je vo vidliciach bohvieco a motioncontrol sa zda byt fajn vec…

      0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.