• tarq

    mam problem s razenim na kole mam jeste sedmikolo a koupil sem nove razeni… zel mi prodali na osmikolo. od te doby mi to v dolni polovine rozsahu řadí dost nepřesně. nemůže být problém že prostě 7a8kolo neni kompatibilní?? nebo mam zkusit jeste vymenit stare bowdeny.. dik JK

    0 0
    • hydrant  

      bych to viděl, že opravdu nejsou kompatibl. Když vyměníš lanka a bovdeny, tak to může být klidně horší ( vlastní zkušenost ).

      0 0
    • TinkTink  

      7 a 8 jsou kompatibilni…pokud jsou to stejny systemy…coz doufam ze jsou…

      Pokud jsi zkusil 8 poloh narva na 7 pastorku, tak to se nicemu nedivim…

      Proste…kdyz chces seridit osmickovy razeni na 7, tak ti musi jeden prevod zustat – vetsinou zustava ten nejmensi pastorek na dva stupne :)

      Pokud to mas takhle serizeny, tak vymen bovdeny…ale to bych klidne udelal i preventivne…

      Pokud se to zhorsi s vymenou bovdenu, tak je to rukama a nicim jinym.

      0 0
    • vlk  

      taková nekompatibilita u mě nastala když jsem měl sachs 7 kol a shimano přehazku s páčkama.Ale pokud je vše shimano tak by to mělo být bez problémů.

      0 0
    • jihra  

      Bovdeny a lanko vyměň. Řazení zkus seřídit tak, aby v poloze řadící páčky na čísle 8 jsi měl řetěz na 7. (nejmenším) pastorku, při poloze řadící páčky na čísle 7 řetěz na 6. pastorku atd. – prostě aby ti zůstala „nevyužita“ poloha páčky na čísle 1. Jde totiž o jednu věc, kterou nemám nijak ověřenou, ale z praxe mi to tak připadá – zdá se mi, že „krok“ řadící páčky při řazení z nejměnšího pastorku (tedy z dolní krajní polohy) na druhý nejmenší pastorek je trošku větší, než další „kroky“, a to proto, aby se při tom začátku řazení z krajní polohy „vykompenzovaly“ vůle v čepech přehazovačky. Toto platí u přehazovačky z „normální“ pružinou. U přehazovačky s „inverzní“ pružinou by to mělo být asi naopak. Pokud to nebude dobře fungovat, tak 7-mikolo a 8-mikolo mají asi jiné rozteče pastorků (nikdy jsem to tedy neporovnával) a pak s tím nic nenaděláš. Nebo máš 7-mikolo a řazení od různých výrobců.

      0 0
    • tarq  

      opravdu pomohlo co bylo psano nize… vynechat stupen 1 .. (puvodne jsem mel vynechanou „osmicku“ a nebehalo to moc presne) dik

      0 0
      • vlk  

        který je lepší vynechat ten dolní-když se lanko povoluje nebo ten horní-při natahování lanka.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.