• kannon

    Moje kola už mají něco za sebou výplety nedrží, centrování po každé druhé vyjížďce, jedná se o normální xc žádný brutal, zadní náboj rachotí, ráfky už se tenčí. Takže minimálně zadní potřebuje vyměnit. Uvažuji následovně po ráfcích chci hlavně, aby něco vydrželi a cena max do 600 vybral jsem mavic x 221, náboje bud deore nebo lx, dráty a niple nemám přehled a nevím jak moc do nich investovat. Když si všechno spočítám tak zadní mě vychází kolem 1500 což je akceptovatelný. Nebo je další možnost porozhlídnout se v inzerátech. Tady mám strach, že kola budou mít něco za sebou, a proto bych se mohl opět dostat do nutnosti centrovani kol téměř po každé vyjížďce, což mě fakt nebaví. Co myslíte je lepší nový nebo starší, který ještě něco vydrží. Co ráfky, náby, dráty.

    0 0
    • Daf  

      Porid si novy. To co pises X221 + LX no a draty bych tam dal obycejny nerezovy z hvezdonic. Budes mit velmi slusny a pritom levny kola.

      0 0
    • McBlacky  

      jetý spíš ne, dobrý je koupit nový sundaný z kola, sám jsem takhle letos koupil přes bazar XT,DT,717. jednou jsem koupil i jetý satelity od rolfa, za super cenu, ale přesto je to poznat, nový jsou tužší o dost. loni jsem jezdil deore,221,DT 2.0 na zadním kole a vydrželo to dost, než jsem to definitivne zprasil (vpáčil ráfek), ale koupím si novej 221 a přepletu to. Mě to vyšlo na koloshopu asi 1300kč

      0 0
      • Koala MC  

        No klucí já nevím…Držel jsem v ruce současně v ruce Mavic X221 a Alex ACE-19.Z hlediska dílenského opracování a provedení ráfku vede Alex nad mavicem asi tak 4:1..až jsem tomu nechtěl věřit.

        0 0
        • kovar  

          Alex na brzdných plochách má žlábek, děkuji nechci

          0 0
        • Mamut  

          Minuly rok som nazohanl Mavica 221, tak som vzal nejaku Rigidu. Po pol roku premacknuty rafik a ani netusim kde a kedy som to spravil, takze ten rafik pevnostou nic extra nebude. Tak som si zanadaval na Rigidu, sebe do blbcov a teraz cez zimu som si zohnal Mavica 221. A teraz pointa: su to dva identicke rafky. Rovnaky profil, rovaky spoj, rovnake kaliskovanie, pocitovo vaha, cena ± tiez. Jedine ma Rigida mala hrubsie drazky na brzdnych plochach. K tym drazkam, nez za zahladili, tak to ani poriadne nebrzdilo. Keby smo si mohol vybrat, ziadne drazkovanie nechcem.

          0 0
        • McBlacky  

          jenže… ace 19 má o 50gr víc než 221…

          0 0
          • Koala MC  

            To je sice možné…o 50g víc…Ale má váha je 95kg..a mám se zajímat o nějakých 50g?:-). Na téma „honění“ gramů mám jednu příhodu..ale nechci se nějak moc rozepisovat.Jen ve zkratce.Kamarád se mne ptal snad každý den kolik váží můj představec,ráf­ky,pláště..rám­..On to věděl na gram přesně..já ani odhadem.Zajímavé bylo,že na kole jsem ho nikdy nepotkal..a na trénink se mnou nechtěl jet.Nedávno mi říkal že kolo prodal..

            0 0
            • McBlacky  

              50gr sem 50gr tam, prostě každý komponent má svoje pro a proti. 221 je univerzální za good cenu s good váhou, ideální na lowcost xc, jen se nesmí čekat že vydrží to samé jako ráfky těžší nebo dražší. Je to entry model od mavicu, takže dalo by se říct nejhorší šunt co nabízejí a přesto se na tom dá jezdit…

              0 0
    • Lister  

      Co zapletené Motexy. Sice nesjou nejlehčí, ale design je rozhodně povedený a už jen pro ten efekt bych je vzal. Vypadají bytelně, ale zkušenost bajkerů asi zatím chybí. http://www.cyklo-kern.cz/ najdeš to v sekci komponenty.

      PS: vím, že se to tu už probíralo :-)

      0 0
      • kannon  

        Raději než za 2390 za kolo půjdu za 1500 do něčeho prevěřeného. Přesto dizajn mají pěkný. Taky mě napadlo koupit něco čerstvě sundaného z nového kola, ale nikde nic v mé cenové skupině.

        0 0
        • tomaasz  

          Myslím, že ta cena je za pár kol (P+Z)

          0 0
        • Lister  

          jak píše tomaasz to je cena za pár.

          0 0
        • well  

          Já měl Mavic na Koně a byly to docela měký. Za cca 500,– jsem koupil Remerx (nevím přesně jaký model). Ty ráfky jsou nezničitelný.

          0 0
    • scottRC10  

      www.bikefest.cz

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.