V jakem druhu obchodu koupit olej do vidle???

35 nepřečtených
  • Richie

    Please kde mam koupit tlumici olej do RockShoxe. Myslim kde jako v jakem druhu obchodu. Na pumpe/barvy laky/nejaky servis/ a podobne. Diky za radu.

    0 0
    • Jogador  

      Pokud víš jakej, tak jsou na oleje speciální obchodu, v Praze tuším někde pod Vyšehradem. Vim, že je prodávaj i v katmaru, a asi i každej cykloobchod je bude mít, musíš ale vědět, jakej potřebuješ…

      0 0
      • Richie  

        No nejakem co je 5w. Myslim ze je to pak celkem jedno. Rozhoduje je viskozita ne? Jinak je pry za rozumnou cenu Denicol (myslim)

        0 0
        • Jogador  

          www.iob.cz/ jim napsat, a uvidíš, jinak já bych šel do nejbližšího cykloshopu,kde mi prodají, koliok potřebuji, aspoň v Katmaru vim, že mi nabízeli, že mi odlejou no camelu:)

          0 0
          • McBlacky  

            no jo v cykloshopu za něj ale dáš xx krát tolik, já bych zkusil nějakej servis aut nebo motorek, tam by ho mohli mít fakt levně, olejou ti to z barelu, ale musíš opravdu vědět co chceš. Je to asi jako kupovat šroubky ve feroně nebo v cykloshopu :)))

            0 0
    • Freestyle MTBer  

      Ja bych taky zkusil naky obchod kde prodavaji motorky a veci na ne tam to mivaji.

      0 0
      • miki  

        Přesně tak koupit c obchodě nebo servisu na motorky . V cykloshopu maj cenu že si myslíš že je v oleji přidáno zlato jak je drahej.Já kupoval do RS olej 10 wt 1 litr za 170 .

        0 0
      • K2  

        Motorkářská prodejna – zjisti si jako potřebuješ viskozitu. Cena pak záleží na značce – ty nejdražší stojí zhruba polovinu toho co oleje do bike vidle (WP litr cca 440 plná syntetika, kupoval jsem Denicol a ten stál cca 250 litr)

        0 0
      • jecnak  

        Presne tak. Pokud se jedna o Prahu, tak treba na Hradcansky je prodejna skutru a motorek – tam jsem oleje shodou okolnosti videl. Cena je uplne nekde jinde nez v cykloshopech, pritom se ovsem jedna o totez.

        0 0
    • ojoj  

      zajdi k pumpe ESSO, Shell cokoliv co je do tlumičů

      0 0
    • hydrant  

      když ne v kolech, koupil bych v motorkářským shopu olej, co dávaj do tlumičů motocyklů. Na viskozitě záleží dost, té se drž, ale jakýkoli 5W či 10W bych tam nelil, je rozdíl mezi olejem 5W do tlumičů a olejem 5W do motoru. Vidle by rozdíl asi zvládla, ale dal bych svý vidličce jen to nejlepší, takže tlumičovej.

      0 0
    • Dumbo  

      uz sa to tu pisalo ale:

      ja by som poradil nejaku Mototechnu alebo predajnu motoriek, benzinovu pumpu a podobne..... v cyklo shope zaplatis za dvojdecovu flasticku cca 170sk v mototechne mas za taku cenu liter toho oleja mozno liter a pol… :-) akurat ze na flasi nebude napis RockShox ale Slovnaft.....

      tym som chcel povedat ze olej z flase rockshox nebude nicim vynimocny… mozno aj vyrobca bude zhodny..... akurat ten rockshox si to dava balit do svojich baleni a pod svojim logom.....

      takze neplat za logo na flasi.....

      akurat nastuduj vyskozitu a zlozenie tusim je organicky a este nejaky… no teraz mi nhepride na um… :-)

      0 0
    • vlty  

      Na www.motosluzby.cz docela slušný výběr Denicolů. Dost lidí je tady myslím používá.

      0 0
    • dawe  

      Ahoj. Koupiš ho u nás. Litr Ti nechame za 200kč. Není problém Ti namíchat viskozitu oleje 5 wt je ideální, nicméně můžeš i 7,5w. Když budeš chtít málo, dáme Ti ho grátis.dawe

      0 0
      • hydrant  

        by mě zajímalo, z čeho bys 5W namíchal…

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Primo z lahve ;)

          0 0
          • hydrant  

            Milý Pádlisto, to není olej do fri?áku. SAE 7,5W můžeš nouzově namíchat z 5W a 10W, ale 5W když bys musel z 0W a 10W, tak těžko, protože pokud vím, tak tlumičový 0W se nedělá. Opravte mě, jestli se pletu.

            0 0
              • hydrant  

                kup si sice malou a drahou lahev, ale zaručenou kvalitu v original balení. Žádný slivky do PET flašky, kde se ti to smíchá s pár zbylýma kapkama vody a naděláš z toho akorát znehodnocenou srágoru. Když mám vidli za 10 litrů, tak je blbost ušetřit desetikoruny na oleji a prokaučovat vidlici.

                0 0
                • goofy  

                  mily hydrante, myslim, ze neni vubec problem sehnat olej s menshim SAE nez je 5W. zarucenou kvalitu v male krabici? jak myslish, ale nevim kdo chtel o par radku vyshe lit motorovy olej do vidlice… nejdriv trochu pouvazuj, a pak neco napish… viz: http://www.motosluzby.cz/…_denicol.htm tam si najed na oleje do tlumicu. jake pak tam mame SAE?

                  0 0
                  • hydrant  

                    goofy, ty neumíš číst. motorák jsem zmínil jako nouzovku, píšu, že by to vidle asi přežila, ale já bych si ho tam nedal. a viskozity denicolu na tvým odkazu jsou taky jiný než 0W, který jsem zmínil pro míchání 5W ( z nuly a desítky, nebo bys to chtěl míchat z trojky a sedmapůlky ? ). 5W míchat nemusíš, když se dělá. ten borec přede to chtěl míchat, nevím ale proč.

                    0 0
                    • goofy  

                      treba 5w zrovna nemaji, tak proc by to nenamichal z 3w a 7.5w? a k tomu motorovemu oleji: proc si ho vubec zminoval? ja bych ho nepouzil ani jako nouzovku. neni proste na tu urceny a urcite by tam nedelal dobrotu (treba peneni)…

                      0 0
                      • hydrant  

                        já bych tam nedal nic jinýho než přesně to co chce výrobce. Ten ví nejlíp, co tam má přijít. když se zeptáš mi?a a Pekáčka, tak Ti potvrdí, jakej jsem často perfekcionalista, všechno chci mít na 110%, u kola obzvláš?. ten motorák byl zmíněnej kvůli tomu, že se nahoře mluvilo např. o viskozitě 5W a lidem neznalým pak bude stačit jakýkoli 5W. Míchat bych to nechtěl, protože jsem díky své minulému zaměstnání pár stovek autoservisů viděl a ne vždy bych si byl jistej,že když dostanu něco slitýho, že tam nebude nějaká drobná nečistota, která pak oddělá vidlici. A kdyby při reklamaci prodejce vidlice snad nechal udělat rozbor oleje ( což by bylo drahý, to by asi nedělal, leda, že by nám to při neoprávněné reklamaci přeúčtoval ), tak by se na 100% poznalo, že to není originál 5W, ale mischung a bylo by po reklamaci. Já tam prostě vždycky naleju to co tam má přijít, ne tolik kvůli příp. reklamaci, ale kvůli vidlici a kvůli sobě. Kdybych ji ojebal jiným olejem, tak by se narušil náš vzájemný citový vztah :-)

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Mily hydrante! Drz se svych teorii, kdyz jim veris. Konec koncu u vidlice za 10 tisic ta skoda nebude velka :) (to byla trocha snobismu a ted k tematu) Tim co jsem napsal jsem narazel na skutecnost, ze 5W se vyrabi a nemusi se tedy michat. Chtel bych te videt odstranovat vzdusnou vlhkost z vidlice pred nalitim noveho oleje (btw. jak vytiras vnitrek patrony od stareho? Doufam ze to aspon proplachujes. Jinak by tohle zjisteni mohlo mit nedozirne nasledky. Ani ne tak pro vidlici, te je to jedno, ale hlavne pro tvou psychiku :) Tlumicove oleje jsou bez problemu misitelne (minimalne v ramci jedne rady s ruznou viskozitou) a nekdy ani nemas jinou moznost naladit utlum nez namichanim spravne viskozity. Doporuceni vyrobce jsou jen doporuceni a nemusi se slucovat s predstavami uzivatele, kort kdyz se jedna o viskozitu oleje.

                          0 0
    • Tomcat  

      Hmmm a proč zrovna RockShock? To nestačí Castrol se stejnejma parametrama , kterýho je za stejný peníze dvojnásob. Osobně preferuji krámy pro motorkáře. Stačí přijít že chceš olej do tlumiče SAE ..... (označení)… a určitě ho budou mít.

      0 0
      • sann  

        pouzivam zuzne oleje, ale vzdy neni 7,5 od ruznych vyrobcu stejna. Bral jsem Mogul a pak Marzocchi. Mogul 10 a 15 slity dohromady mi pripadal odpovidajici 7,5 Marzocchi. Ale myslim jinak, ze je celkem jedno co tam za znacku nalejete, vydrzi to vsechno stejne

        0 0
        • sann  

          ale urcite olej do tlumicu, na rozlejvanej bych se asi taky vykaslal. Jo a Marzocchi doporucuje 7,5

          0 0
    • repa  

      Já kupaval v YOGI sport . Cena za láhev kolem 150 .- KČ http://www.yogi.cz

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.