• Mofo

    Zdravím, potřeboval bych tip na nějakou dobrou bundu tak jaro-podzim, rozhodně ne na zimu. Díval sem se na věci od Northwave a docela to šlo… Ale chtělo by to porovnat. P.S. Mám ještě jeden dotaz, dá se koupit kotoučovka Shimano 525 nebo Hayes HFX9 se 180mm kotoučem?

    0 0
    • fousac  

      k plne spokojenosti vozim bundu od 2F… http://www.bobosport2f.cz/index.php?…

      ad brzda: zeptej se prodejce, ja kdyz kupoval 525, nebyl problem se dohodnout na vymene kotouce za vetsi s mirnym doplatkem.. no ale nakonec sem vzal proste 185mm kotouc navic a mam jeden 160mm jako nahradni..

      0 0
    • Pebe  

      Vozim tuhle, spokojenej, pod ní jenom moiru. http://www.cycloschein.cz/index.php?…

      0 0
    • Azagthoth  

      pokial sa nemylim tak Hayes nema 180mm kotuc.

      0 0
    • Lahváč  

      Vozím bundu Top Force: http://www.velofiala.cz/…k_detail.php?… V popisu maj dvě chyby: materiál není windtex ale isowind a kapsa není na zip – jsou tam tři klasický kapsy jako na dresu. Měl jsem jí na sobě kolem nuly a pod tím ještě dres a moiru duo, takže bude vhodná i do teplejšího počasí. Má perfektní střih, ale každýmu sedí něco jinýho. Zatím spokojenost.

      0 0
      • Lahváč  

        Teď jsem si všimnul, že windtex maj jen v názvu bundy, v popisu už to maj dobře, tak sorry ;)

        0 0
    • MartinXC  

      Dřív jsem to taky takhle rozděloval, pak jsem si koupil Senzor zateplený no-wind a rozlišuju to počtem vrstev pod bundu a výškou zapnutého zipu u krku :-) Hodí se do teplot od –10 do +12 (ne moc slunečno), beru pod ni coolmax krátké triko, event. polypropylen.rolák, event. Sugoi svetr, nebo to zkombinuju. Při teplotách +12–20st stačí bez bundy 1–2 dresy a šus?ák vesta a návleky. Taky gatěma se dá docela regulovat tepelná odolnost (nowid + návleky, nowind, dlouhé zateplené, krátké + návleky, krátké, atd … :-)

      0 0
    • PietroUL  

      Asi měsíc mám Craft Double Action, slabou lehce nepromokavou větrovku. Jel jsem s ní 3 hodiny v dešti a dojel jsem suchej, tak jí radši ani nebudu prát, aby se to náhodou nespravilo :) V +8 už mi v ní bylo docela vedro, i když jsem měl vespod jen Mono a Ultralight. Ale každej je jinej, já se občas otužuju a vedro mi je skoro pořád :)

      0 0
    • jecnak  

      VOzim kratce Sensor Sonix. Nemuzu s nicim porovnavat (ze bych na vyjizdce prohazoval s ostatnimi bundy to ne:-), ale je to konecne bunda v ktery se nepotim ani v ni neni zima (a ze jsem zimomrivka silena). Podle zimy a trati (silnice/mtb) davam dospod patricny pocet vrstev moiry. Strih mi prijde na bika idealni – hlavne ma dost dlouhe rukavy, coz byl pro me vzdy problem (i u bund a dresu vyslovene na bika)

      0 0
    • quassar  

      Dneska jsem zkousel Nowindovku od Kalase, super strih, jakoze jsem hubenej haban tak mi sedla vyborne i rukavy dost dlouhy, predek i zadek Nowind, na boku a zespodu rukavu nejakej vetraci material, cena 2400, po vejplate si pro ni jdu :)) Jediny minus je ze nema na kapsach vzadu zip, ale nic neni dokonaly no…

      0 0
      • jecnak  

        Vyzkousej si jeste toho Sensora Sonixe – strihove to bude asi hodne podobny, ale vzadu to ma kapsu na zip.

        0 0
      • zdenek  

        Jestli je to ta zateplená (nemá odpínací rukávy), tak bych to rozhodně nedoporučoval na jaro-podzim. U Kalaše mi bohužel nebyli schopni říct, na jaké je teploty, takže jsem si naběhl. Vozím pod ní jen UL triko a potím se i při –5 jako prase. Naopak na běžky byla dobrá, tam moc nemakám.

        0 0
        • quassar  

          Ja si naopak myslim, ze by mi do +10 mohla maximalne vyhovovat, je pravda ze se potim dost malo.

          0 0
    • zirecek  

      Mam usiteho Kalase na miru. Jaro/podzim + odepinatelne rukavy ⇒ vesta. Hodne ju pouzivam i na beh. Nemam vyhrady, supr vec. :-)

      0 0
    • homat  

      www.craft.cz

      0 0
    • marapara  

      Od pozdimu do jara vozím na kole i běžkách bundu WS Warmpeace Canyon. Vozím ji uz 4 roky a nemůžu si ji vynachválit.

      0 0
    • Pytlik  

      Nevim, co myslis dobra bunda, ale ja vozim obycejnou prodlouzenou sustacku. POcet vrstev pod ni reguluju moirama a dresy, resp. pripadne sundavam i sustacku. Vsechny zateplene bundy atd. mi prijdou dost nesikovny a velky a je v nich vedro.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Vozíte někdo Vento od Etape? Já ji mám krátce, zatím jsem spokojená, ale čekám háček, teda spíš „hák“ vzhledem k ceně. Je to proti ostatnímu cyklooblečení, na který jsem dosud narazila, až podezřele „levný“. Máte s Etape zkušenosti?

      http://www.viva-sport.cz/etape.php

      0 0
      • Paja  

        Rekl bych, ze hak v tom nebude podle popisky je to tenky sustak, podobne jako treba Tactel, ze ktereho Wind I od Axonu stoji 990Kc.

        0 0
    • danno  

      Se pridam, kolem Vanoc jsem koupil bundu Chiba, nevim nazev, ale ma odepinatelne rukavy, neprofuk,nepromok, kapsa na zip na zadech, prodlouzene rukavy a zada, stahovani v pase, je perfektne usita, srovnaval sem s Axonkou za stejnou cenu, ta Axon fakt des . Prodavaji se ve vyprodejich, ja ji mam za 1990kc, pc. kolem 2500,–

      0 0
      • K2  

        Jaké máš zkušenosti s prodyšností? Má nějaké odvětrání? Nové Axonky mají zipy v podpaží a dělené záda. Jak je na tom střih? má kapuci a kapsy v předu (nové Axonky mají) Kde si ji koupil, rád bych se na ni taky podíval

        0 0
        • danno  

          Tak z me kratke zkusenosti asi takhle (jezdeno prozatim v teplotach 0+10st.) Vetra dobre, nezaparoval sem se, mel sem pod tim moira dl.rukav, dres a parkrat i normalni tenkou mikinu, pot odvadi solidne do te sitovane podsivky, neprofoukne, v desti jeste nezkousena. Odvetrani nejake vyrazne nema, ty rukavy si klidne muzes trochu poodepnout- nemusim kupovat vestu, zada v kuse, jedna kapsa na zadech s vertikalnim zipem. Strih, ..mmm… zalezi na postave urcite, ale me sedi skvele, nenafukuje se pri sjezdech coz by me pekne sr…, kapuci nema – nepotrebuju ji, stahnuti v pase. Kvalita spracovani velke+, kdyz sem videl tu Axonku byl to Biker s kapuci, tak ta byla des, ty svy, nite trcely, na to sem alergicky, za 2litry uz to taky ma nejak vypadat. Kupovana je v Havirove v Permonu, je jich uz pry malo, jenom male velikosti, mel sem problem sehnat ji na sebe, chtel sem modrou, nakonec mam cervenou, zase + pro bezpecnost. Ted se divam na progresscycle, ten nazev je tusim Function Jacket, kdybych byl doma tak ti napisu primo ty materialy, ale budu zas az za dva tydny.

          0 0
          • danno  

            Tak sem ted trochu zapatral, www.velohanak.cz ji ma v nabidce dokonce za 1590kc, ma tam uvedeno ze je zimni, stim teda vubec nesouhlasim, ale to je jedno, jeste jeden odkaz pokud rozumis nemecky:

            http://www.fahrradversand.de/…/language/en

            0 0
          • K2  

            Díky za vyčerpávající info

            0 0
          • Mofo  

            dneska sem se na ni dival, jakou mas velikost? Ja merim 177 cm a vazim 75 kg a vaham mezi L a XL, jo a v jake ji mas barve?

            0 0
            • danno  

              Mam XL, L jsem mel kratke, vyska 184, vaha cca.84–86kg. Barvu jak jsem uz psal, chtel sem modrou, ale nebyly nikde v te velikosti tak sem vzal cervenou.

              0 0
              • Mofo  

                tak to bych to s tebou hned vyměnil, já sem objevil a modrou a nejradši bych bral červenou… Od jaké teploty se v ní da jezdit, a co větr? Něco si uz psal, ale zkus mě přesvědčit…

                0 0
                • danno  

                  Jak te mam presvedcit? Stou vymenou bych to bral, vazne, moc mi nesedi k bajku, rukavicim,atd. Od jake teploty? No zalezi co si pod ni vemes, jak sem psal prozatim v ni mam par kilaku zacca. 4dny jak sem bylo vanocich doma, ale naprosto me prekvapila kvalita, neprofukavost, neparim se vni, hodlam ji pouzivat celorocne,fakt zalezi jak se pod ni obleces,de to ruzne kombinovat. Tak presvedcil sem te? Ta cervena je fakt moooc hezka..:)))

                  0 0
                  • Mofo  

                    no každopádně, takže dem do té výměny, co tak zitra v poledne na Svoboďáku v Brně??? :-)

                    0 0
                    • danno  

                      Hmmm, vracim se z Britanie az pristi tyden v patek a bydlim na sev. morave.

                      0 0
                    • danno  

                      Ale kkdybys faaaaakt chtel tak se muzem nejak domluvit.

                      0 0
                      • Mofo  

                        no jeste se te cervene porozhlidnu a kdyztak se pak ozvu…

                        0 0
    • Mofo  

      Vcera sem narazil v obchodech na dve docela zajímavé bundy a potrebuju poradit, jak sem uz psal, chci bundu na jaro-podzim, no, našel sem jednu bundu GONSO, je usita z materialu Meryl, který by mel byt tepelne izolacni, ale nevim, jestli je odolny i proti vetru??? No a ta druha je Axon a je z No-Windu. U obou mě zajímá, jestli to nejsou zimni bundy, tzn. jestli se v nich pri teplotach cca. 5–15 stupnu „neupecu“… Dik za info Jinak strihove i vzhledove sou fakt v poho, takze nevim…

      0 0
      • K2  

        V 15 se už začneš při jízdě péct Osobně bych šel do nějaké neprofuk bundy a pod to Moira trio, Duo, nebo zateplený dres využiješ to kdykoliv Chválená je i Double aktion s odzip rukávama od Craftu, má ale cykl střih Mrkni se ještě na www.craft.cz

        0 0
      • orca  

        Přidám se také s dotazem a to konkrétně na model http://www.axonsport.cz/…Illinois.gif + http://www.axonsport.cz/dresyBIEMME.htm máte ji někdo ? do kolika stupňů je připadá mi optimální kvalita + cena nebo se mýlím ?? jinak upřesním Axon-Gonso-dres Illinois 1490,–

        0 0
    • PePu  

      Vecpu se sem: Nevite, kdo k nam dovazi Gore Bike Wear, ev. kde by se tyto veci daly shlidnout/ozkouset? Chtel bych bundu na kolo/bezky a premyslim o GBW Tool vs. Tilak Ogre Action vs. Warmpeace Sprint.

      0 0
    • Mofo  

      Zkuste poradit, fakt to spěchá, bojím se, aby mi je neprodali :-)

      0 0
    • Mofo  

      Jeste jeden dotaz, mate nekdo zkusenosti s bundama AXON TORNADO I nebo III? videl sem je v jednom shopu a zdaji se docela v pohode, do jakych sou podminek??? Poradte…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.