Unboxing: Haibike Nduro 6 - mullet do těžkého terénu

Hledáš ebike na ty nejtěžší traily, enduro závody a zdolávání náročného terénu? Možná právě Nduro bude pro tebe to pravé. Jsi zvědavý na výbavu? Čti dál.

Nduro 6 je ideální model, pokud hledáš agilní ebike, který ti umožní zvládnout technická stoupání stejně hladce jako náročné sjezdy. Díky geometrii Fifty-Fifty ti nabízí plnou kontrolu při jízdě do kopce i z kopce a maximální zábavu z jízdy v jakémkoli terénu. Smíšené velikosti kol poskytují optimální trakci. Výkonný motor Yamaha PW-X3 s točivým momentem 85 Nm a 720 Wh baterií ti dodají dostatek výkonu a energie pro celodenní trailové jízdy. Díky „anti-squat“ progresivní kinematice zavěšení zadní stavby zvládneš i strmá stoupání s velkou účinností.

Specifikace

  • Motor: Yamaha, PW-X3, 250 W, 85 Nm
  • Baterie: InTube (integrovaná), 720 Wh
  • Displej: Yamaha, Side Switch, 1,7" LCD, 7 funkcí
  • Rám: Haibike, Nduro PW-X3, hliníkový
  • Vidlice: RockShox, Domain R, vzduchová, 180 mm zdvih, hliníkový krk 1 1/8" - 1 1/2" tapered, 15 x 110 mm pevná oska, boost
  • Tlumič: RockShox, Super Deluxe Select, vzduchový, Trunnion úchyt
  • Řazení: SRAM, SX Eagle
  • Přehazovačka: SRAM, SX Eagle
  • Kazeta: SRAM, Eagle PG1230, rozsah 11-50 zubů
  • Řetěz: SRAM, SX Eagle
  • Kliky: Haibike Components, The Crank ++, převodník: SRAM, 38 zubů, vodítko řetězu
  • Brzdy: TRP, Slate T4, 4pístové, kotouče: 203 mm/203 mm
  • Ráfky: WTB, ST i30 TCS, dvoustěnný/ WTB, ST i35 TCS, dvoustěnný
  • Náboje: přední: Haibike Components, The Hub ++, INTL standard/zadní: Haibike Components, The Hub ++ Thru axle 12x148, INTL standard
  • Špice: Sapim, Race
  • Pláště: přední: Schwalbe, Magic Mary Evo TLE, 29 x 2,4", bezdušový/zadní: Schwalbe, Big Betty, TLE, 27,5 x 2,6", bezdušový
  • Sedlovka: Haibike Components, teleskopická, ovládání z řídítek, průměr: 34,9 mm, hliníková
  • Sedlo: Selle Royal, Vivo
  • Představec: Haibike Components, TheStem 2, A-head, průměr 31,8 mm, délka 40 mm
  • Řídítka: Haibike Components, TheBar +++, šířka: 780 mm
  • Gripy: Haibike, MTB grips
  • Hlavové složení: Acros, BlockLock ochrana proti přetočení řídítek, hliníkové
  • Pedály: Freeridepedal, hliníkové, s reflexními prvky

Geometrie

geometria rámu Haibike Nduro 6

Unboxing

Říkáš si, co může být zajímavého nebo jiného na zabalení kola? Když ti přijde „pod ruku“ Haibike, budeš koukat. To, že jsou použity recyklovatelné materiály, by už měla být samozřejmost. Ale způsob, jakým je ebike zabalen, je ukázkou toho, jak se dají dělat věci s láskou. Pokud jsi perfekcionista, tvé srdce pookřeje.

krabica Haibike Nduro 6unboxing Haibike Nduro 6

Haibike Nduro 6, mullet
Po této idylické chvíli je čas pustit se do práce. Rám je hliníkový, takže vesele s ním do stojanu. Pro zahřátí se pustíme do odbalování. Všechny exponované části jsou pořádně zabaleny, aby nic nepoškodilo novotu komponentů a čistotu elegantního černého provedení rámu s šedými nápisy a žlutou barvou na koncích zadní vidlice. Ale víc si řekneme, až to poskládáme.

Nyní se pustíme do kokpitu. Řídítka a představec jsou, jak bývá zvykem, v režii výrobce. Šířka 780 mm je ideální i pro manévrování a udržení stability v těžším terénu.

riadidlá Haibike Components 780 mm

Přesuneme se k sedlové trubce. Tady nás čeká zapojení teleskopické sedlovky Haibike Components. Její zdvih je 150 mm a průměr 34,9 mm. Montáž vyžaduje zapojení ovládacího lanka do mechanismu na spodní straně sedlovky a následné došponování na páčce ovládání.


Zadní kolo máme od vybalení namontované, takže nám zbývá jen nahodit to přední a vycentrovat brzdový třmen. K jízdnímu kolu se dodávají také platformové pedály z dílny výrobce – to bude náš poslední montážní úkon.

RockShox Domain R, WTB ST i30Haibike Freeride pedále

Haibike Nduro 6, který skládáme, je ve velikosti L. Má namontované pedály a nadešel čas, abychom ho zvážili. Váha se ustálila na hodnotě 26,8 kg.

hmotnosť Haibike Nduro 6 veľkosť - L
Barvu jsme zmínili výše, jedná se o černé matné provedení, doplněné žlutým zakončením zadní vidlice. Šedé nápisy na rámu ladí s polepem vidlice a celkově to Nduru podle našeho názoru sluší.

Haibike Nduro 6Haibike Nduro 6
Haibike Nduro 6
Srdcem každého elektrokola je motor. U Haibiku jde o pohonnou jednotku od výrobce Yamaha s označením PW-X3. Její výkon je 250 W a točivý moment 85 Nm. Energii bere z baterie o kapacitě 720 Wh. Ovládání a další funkce cyklopočítače budete mít po ruce, jelikož tlačítkový ovladač Yamaha Side Switch s displejem je osazen na řídítkách vlevo. Od motoru putuje energie přes kliky SRAM s 38 zubovým převodníkem.

Yamaha PW-X3Yamaha Side Switch 1,7
Haibike Components The Crank, SRAM 38T
Od klik je to „co by řetězem dohodil“ ke kazetě a přehazovačce. Přesněji jde o komponenty SRAM ze sady SX Eagle, kazeta má označení PG1230 a její rozsah je 11 – 50 zubů.

SRAM SX EagleSRAM Eagle PG1230 11 - 50T

Zkrotit tento výkon a hmotnost chce pořádnou dávku síly. Myslíme si, že čtyřpístkové brzdy TRP Slate T4 budou více než dostatečně účinné pro toto e-enduro kolo. Samozřejmě spolupracují s adekvátními kotouči Tektro TR203 o průměru 203 mm.

TRP Slate T4
Odpružení od RockShox pracuje se zdvihy 180 mm vpředu i vzadu. Vidlice je vzduchová Domain R, vzadu to „žehlí“ tlumič Super Deluxe Air Trunion. Je evidentní už ze samotných zdvihů, že s kolem se můžeš pustit dolů i těmi nejtěžšími traily, nebo zdolávat alpský terén. Nakonec na jistotě zejména směrem dolů přidá i položený hlavový úhel, který má hodnotu 63,5°.

RockShox Domain R Air 180 mmRockShox Super Deluxe Air Trunion

Celý kolos stojí na kolech vypletených na bezdušových ráfcích WTB ST i30 vpředu a i35 vzadu. Náboje dodal samotný Haibike, samozřejmě v „boostových“ rozměrech. Jak již bylo zmíněno, jde o mullet, tedy vpředu je 29palcové kolo a vzadu 27,5palcové zadní kolo. To přední je obuto do pláště Schwalbe Magic Mary Evo TLE o šířce 2,4”, zadní v objemném Big Betty o šířce 2,6”, rovněž od Schwalbe.

Schwalbe Magic Mary Evo TLE 29x2,4Schwalbe Big Betty 27,5x2,6

Galerie fotografií

Selle Royal Vivo (Sedlo Selle Royal Vivo
Haibike Components Stem 2Haibike Nduro 6
Haibike Nduro 6Haibike Nduro 6

S Ndurem se nemusíš bát jít povymetat některý z bikeparků, alpské trailcentrum, nebo se vydat na hřebenovku. S kapacitou baterie 720 Wh a silným motorem s točivým momentem 85 Nm tě čeká spousta skvělých okamžiků. Zdvihy 180 mm si hravě poradí i s drsnými rockgardeny a skoky. Haibike Nduro 6 najdeš za doporučenou cenu 148 999 Kč na našem MTBIKER eshopu. Pokud by ti právě takové velké zdvihy zrovna neseděly, můžeš si prohlédnout celou naši nabídku elektrokol od výrobce Haibike.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 

Podobné články

Unboxing: Giant Trance X E+ 3 - výkonný a zábavný ebike

Unboxing: Giant Trance X E+ 3 - výkonný a zábavný ebike

Zažijte rychlost ve stoupáních a úsměv na tváři cestou dolů. Klidně i několikrát po sobě. Dostatek výkonu a jízda plná zábavy jsou hlavními rysy modelu Trance X E+ 3.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Hledáš nekompromisní kolo do přicházející maratonské sezóny, se kterým si užiješ výlet hřebenem i moderní cross-country tratě? Máme pro tebe skvělý tip.
Unboxing: BULLS Wild Edge Trail - na traily i maratony

Unboxing: BULLS Wild Edge Trail - na traily i maratony

Wild Edge Trail kombinuje rychlost XC kola s všestranností maratonce. Vezměte ho na dlouhé výlety nebo na závody. Odměnou vám bude zábava a rychlost.
keyboard_arrow_up