Noční stopa Valachy i přes nedostatek sněhu bude: přesune se do biatlonové arény

Noční stopa Valachy i přes nedostatek sněhu bude: přesune se do biatlonové arény

Běžkařský závod Noční stopa Valachy, který byl kvůli nedostatku přírodního sněhu málem zrušen, se nakonec v sobotu 3. února ve Velkých Karlovicích přece jen uskuteční. Díky nabídce místního biatlonového klubu a obce Velké Karlovice se pro tentokrát přesune do karlovického biatlonového areálu s uměle zasněžovaným okruhem.

Závodit se bude na kratší vzdálenosti a uskuteční se zde i dvě předzávodní projížďky s patronkou Noční stopy, Evou Vrabcovou Nývltovou, trojnásobnou účastnicí zimních olympijských her. Projížďky jsou přístupné závodníkům i široké veřejnosti včetně dětí, začnou v 11:00 a 14:00.


„Letošní rok je pro nás extrémní, počasí nás úplně zradilo. Málo sněžilo, leden byl navíc nebývale teplý, takže na loukách chybí souvislá vrstva sněhu potřebná pro kvalitní úpravu stopy. Už jsme se smířili s tím, že letos poprvé za 12 let existence Valachy tour budeme muset závod zrušit, ale v poslední chvíli přišla velkorysá nabídka biatlonového klubu SKB Velké Karlovice a obce. Nesmírně si toho vážíme. I když se délka trasy zkrátí, důležité je, že závod přece jen bude a naši příznivci o svou oblíbenou akci nepřijdou,“ uvedl Bohuslav Komín, hlavní pořadatel DATART Valachy tour.

Až do čtvrtku 1. února mohou sportovci využít snížené startovné při registraci na valachytour.cz. Přihlášení bude možné i na místě v den závodu.

Noční stopa Valachy se po přesunu do biatlonové arény zkrátí z obvyklých 7,5 a 15 km na 4 km, které se poběží ve čtyřech kilometrových okruzích. Závody Franz Josef Kaiser Dětské Valachy tour pak budou na 1 až 2 kilometry podle věku. Start je jako obvykle intervalový, a to po 30 sekundách – pro dětské závody od 15 hodin, pro dospělé od 16 hodin.


Zázemí a doprovodný program včetně vyhlášení vítězů zůstává u nedalekého hotelu Galik, kde bývá za obvyklých podmínek start i cíl. „Především pro děti tu chystáme na sobotní odpoledne zábavný program: hry na běžkách, snowtubingové kruhy i zábavu a herní zóny našich partnerů uvnitř hotelu Galik. Zváni jsou závodníci i široká veřejnost, zkrátka kdokoli, kdo si chce užít čas plný sportování a zábavy. Uvnitř v Galiku je možné se zahřát a občerstvit, mimo jiné i čerstvými valašskými frgály z místní pekárny, a proběhne tu i vyhlášení výsledků a závěrečná tombola,“ doplnil Bohuslav Komín.

Harmonogram NOČNÍ STOPY VALACHY 2024

  • 11:00 - I. vyjížďka s Evou Vrabcovou-Nývltovou v biatlonové aréně
  • 12:00 - Zahájení prezence a registrace: děti (do 14 hodin) i dospělí (do 15 hodin) - hotel Galík
  • 12:00 – Doprovodný běžkařský program u hotelu Galíku
  • 14:00 – II. vyjížďka s Evou Vrabcovou Nývltovou v biatlonové aréně
  • 15:00 – Start Franz Josef Kaiser dětské Noční stopy Valachy v biatlonové aréně
  • 16:00 – Start NOČNÍ STOPY VALACHY - dospělí v biatlonové aréně
  • 18:00 – Společné vyhlášení a tombola v hotelu Galík (děti i dospělí)

Více na valachytour.cz.
Zdroj fotografií: Valachy Tour
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Valachy tour přilákala dva tisíce sportovců, dvanáctý ročník odstartuje Noční stopou Valachy

Valachy tour přilákala dva tisíce sportovců, dvanáctý ročník odstartuje Noční stopou Valachy

Téměř dvě tisícovky sportovců se během roku 2023 zapojily do DATART Valachy tour, tradiční série sportovních akcí na Valašsku. Do nadcházejícího dvanáctého ročníku seriál vstoupí v sobotu 3. února 2024 populárním běžkařským závodem Noční stopa Valachy ve Velkých Karlovicích.
Noční stopa Valachy: zázraky na technickém sněhu

Noční stopa Valachy: zázraky na technickém sněhu

V sobotu 3. 2. ve Velkých Karlovicích proběhl první ze série závodů Valachy Tour, ale protože počasí běžkařům rozhodně nepřeje, nebylo to s jeho konáním jen tak…
Pojeďte do Velkých Karlovic na Noční stopu Valachy, do 28. 1. je zvýhodněné startovné

Pojeďte do Velkých Karlovic na Noční stopu Valachy, do 28. 1. je zvýhodněné startovné

Namažte běžky, přibalte čelovku a vzhůru do Velkých Karlovic!
keyboard_arrow_up