Valachy tour přilákala dva tisíce sportovců, dvanáctý ročník odstartuje Noční stopou Valachy

Valachy tour přilákala dva tisíce sportovců, dvanáctý ročník odstartuje Noční stopou Valachy

Téměř dvě tisícovky sportovců se během roku 2023 zapojily do DATART Valachy tour, tradiční série sportovních akcí na Valašsku. Do nadcházejícího dvanáctého ročníku seriál vstoupí v sobotu 3. února 2024 populárním běžkařským závodem Noční stopa Valachy ve Velkých Karlovicích.

A hned start seriálu proběhne se zajímavým sportovním hostem: role čestného startéra se ujme někdejší úspěšná běžkyně na lyžích a trojnásobná účastnice zimních olympijských her Eva Vrabcová Nývltová.

„Registraci do Noční stopy jsme právě zahájili, do 28. ledna mohou sportovci využít výhodnější startovné. V oblíbené běžkařské lokalitě údolí Léskové ve Velkých Karlovicích opět chystáme dvě trasy v délce 7,5 a 15 kilometrů, nebudou samozřejmě chybět ani oblíbené závody pro děti,“ uvedl hlavní organizátor DATART Valachy tour Bohuslav Komín.


Noční stopa Valachy je mezi sportovci velmi oblíbená pro svou netradiční atmosféru. Koná se totiž za tmy a závodníci si svítí na cestu čelovkami. Zatímco dospělí startují v 18 hodin, dětské závody se běží ještě před setměním, vše s komfortním intervalovým startem. „Připravujeme i doprovodný program, testování běžek Yoko nebo živé vysílání z celého závodu, Hyra sport zajistí závodníkům před startem servis a namazání běžek a pro občerstvení i převlečení je možné využít zázemí hotelu Galik, u nějž je start i cíl,“ doplnil Bohuslav Komín. Registrace probíhá na webu valachytour.cz.


DATART Valachy tour patří k nejtradičnějším sportovním seriálům v České republice. Jedinečná je tím, že se oproti jiným sériím nevěnuje jen jednomu druhu sportu, ale klade důraz na všestrannost. Tvoří ji celkem čtyři závody v různých disciplínách: běžkách, triatlonu, běhu a maratonu horských kol. Triatlonový závod Valachy man u vodní nádrže Bystřička je navíc od roku 2023 rozšířen o speciální kategorii v rámci evropského poháru XTERRA.


Všechny závody jsou bodově propojeny, na závěr se vyhlašují také absolutní vítězové. Letos se jimi stali Petr Šťastný a Anna Lužná. „Ti, kdo absolvují celý seriál, mohou být právem hrdí na svou všestrannost. Přitom zdaleka nemusí v závodech dosahovat profi výkonů. Vždy máme připravené nejen trasy pro zdatné a trénované sportovce, ale i lehčí trasy pro hobíky.


Součástí je navíc Dětská Franz Josef Kaiser Valachy tour pro děti, které loni tvořily téměř třetinu účastníků. Snažíme se přispívat k jejich sportování a zdravému pohybu, všechny závody odpovídají potřebám a možnostem podle věku. Velmi nás těší, že se tour účastní celé dětské sportovní kluby a jako patron Dětské Franz Josef Kaiser Valachy tour s námi spolupracuje nejlepší český Ironman a zkušený sportovec Petr Vabroušek, sám otec dvou sportujících dětí. Díky partnerům můžeme udržovat startovné dětí stále na symbolické výši,“ uzavřel Bohuslav Komín.


Kalendář DATART Valachy tour 2024

  • 3. 2. - NOČNÍ STOPA VALACHY (Resort Valachy Velké Karlovice)
  • 22. – 23. 6. - VALACHY MAN (Bystřička)
  • 7. 9. - BIKE VALACHY BÍLÁ (Ski areál Bílá)
  • 19. 10. - BĚHEJ VALACHY (Resort Valachy Velké Karlovice)
Zdroj fotografií: Valachy Tour
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Noční stopa Valachy i přes nedostatek sněhu bude: přesune se do biatlonové arény

Noční stopa Valachy i přes nedostatek sněhu bude: přesune se do biatlonové arény

Běžkařský závod Noční stopa Valachy, který byl kvůli nedostatku přírodního sněhu málem zrušen, se nakonec v sobotu 3. února ve Velkých Karlovicích přece jen uskuteční. Díky nabídce místního biatlonového klubu a obce Velké Karlovice se pro tentokrát přesune do karlovického biatlonového areálu s uměle zasněžovaným okruhem.
Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR se opět blíží. Odstartujte léto jedinečným sportovním víkendem u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku!
Noční stopa Valachy: zázraky na technickém sněhu

Noční stopa Valachy: zázraky na technickém sněhu

V sobotu 3. 2. ve Velkých Karlovicích proběhl první ze série závodů Valachy Tour, ale protože počasí běžkařům rozhodně nepřeje, nebylo to s jeho konáním jen tak…
keyboard_arrow_up