Unboxing: Marin DSX 2 - řešení pro nerozhodné?

Víte, jak se řekne na tři písmena kolo, které bude vhodné na cyklostezky, výlety po zpevněných cestách, dojíždění do práce či fitness ježdění? Přece DSX.

Pro ty, kterým více vyhovují rovná řídítka místo „beranů“ postavil Marin model kola DSX 2. Jedná se o hliníkový rám s vnitřním vedením bowdenů a s pevnou zadní osou. Postaven je na geometrii moderních gravelů, doplněný o celokarbonovou vidlici. K tomu si můžete připočítat objemné pláště, dvanácti převodový systém s jednopřevodníkem vpředu a hydraulické kotoučové brzdy. Na výběr jsou čtyři velikosti, od S až po XL. My si v unboxingu představíme velikost M.

Specifikace

  • Rám: Series 3 DSX, 6061, hliníkový, Tapered hlavová trubka, zeslabovaná trubka středového složení, vnitřní vedení kabeláže, úchyty na blatníky a nosič, Flat-mount úchyt třmenu, zadní osa: 142x12 mm, pevná
  • Vidlice: Marin, celokarbonová, Tapered sloupek, 12 mm pevná osa, Flat-Mount úchyt, návarky na blatník
  • Ráfky: Marin, hliníkové, dvoustěnné, vnitřní šířka: 21mm, bezdušové
  • Zadní náboj: Shimano, kovaný, hliníkový, 142x12 mm, Microspline ořech, počet děr: 32
  • Přední náboj: Shimano, kovaný, hliníkový, 100x12 mm, počet děr: 32
  • Výplet: 14g, černý, nerezový
  • Pláště: WTB Riddler, rozměr: 700x45C
  • Přehazovačka: Shimano Deore, RDM6100, 12 rychlostí
  • Řazení: Shimano Deore, SLM6100, 12 rychlostí
  • Kliky: kované, hliníkové, převodník: 42 zubů, ocelový, narrow-wide
  • Středové složení: utěsněné, s externími miskami
  • Řetěz: KMC X12
  • Kazeta: SunRace, 12rychlostní, rozsah zubů: 11-51
  • Brzdy: Tektro HDR285 Flat Mount, hydraulické, kotouče: 160 mm/160 mm
  • Řídítka: Marin MiniRiser
  • Představec: Marin 3D kovaný, hliníkový
  • Gripy: Marin MTB
  • Hlavové složení: FSA No.42 ACB, utěsněná, průmyslová ložiska, rozměr: 1 1/8” x 1 1/2”
  • Sedlovka: Marin, hliníková
  • Sedlo: Marin DSX

Geometrie

geometria rámu Marin DSX 2

Unboxing

Pro Marin je typické, že na svých krabicích výrazně uvádí své heslo: „made for fun“, tedy stvořený pro zábavu. Je to velmi sympatické, protože právě ta zábava, kterou na dvou kolech mnozí zažíváme je to, proč cyklistiku máme tak rádi. Obsah krabice je již tradičně dostatečně chráněn proti poškození během přepravy a manipulace.


Skládání bude sestávat z montáže kokpitu a předního kola. Začněme tedy řídítky. Marin většinu svých kol osazuje komponenty z vlastní výroby a u DSX 2 tomu není jinak. Hliníková řidítka mají pro všechny čtyři velikosti stejnou šířku 680 mm. Představec má v případě velikosti M 70 mm.

Marin 3D Forged Alloy predstavec, 70 mmMarin MiniRiser riadidlá, 680 mm

Přední kolo se uchycuje pomocí pevné osy o rozměrech 12 x 100 mm do vidlice. Ta je celokarbonová, tedy i sloupek je vyroben z karbonu. Nohy vidlice nabízejí možnost montáže příslušenství jako jsou blatníky nebo nosiče, díky přítomnosti návarků.

Tektro HDR285, Marin Full CarbonWTB Riddler 700x45C

Marin DSX 2 máme tím pádem poskládaný a nezbývá nám nic jiného, než ho zvážit. Velikost M, bez pedálů, má hmotnost 10,76 kg.

hmotnosť Marin DSX 2
DSX dostalo tmavě červené lakování, výjimku tvoří pouze stříbrné nápisy na rámu a decentní pásky na vidlici. Samozřejmě, hlavová trubka je zdobena stříbrným 3D logem Marin.

Marin DSX 2Marin DSX 2

Decentní vzhled kola doplňují pláště s hnědou bočnicí. Jejich výrobcem je společnost WTB a jedná se o model Riddler o rozměrech 700 x 45C. Podle údajů na stránce výrobce je maximální rozměr plášťů, které pojme rám a vidlice, 29 x 2,1”. Obuté jsou na vypletených kolech v režii výrobce Marin. Obě kola jsou připravena pro bezdušový provoz. Jejich vnitřní šířka je 21 mm.


Kola roztočíte pomocí dvanáctipřevodového systému s jednopřevodníkovými klikami. Řazení a přehazovačka jsou od Shimana, konkrétně ze spolehlivé sady Deore M6100. Luxusně působící kliky FSA Gossamer Pro jsou osazeny ocelovým narrow/wide převodníkem se 42 zuby. Točivý moment se pak přenáší pomocí řetězu KMC X12 do kazety SunRace s rozsahem 11-51 zubů.

FSA Gossamer Pro 42TSunRace 11-51T

Kolo je vybaveno hydraulickými kotoučovými brzdami Tektro HDR 285 se 160 mm kotouči od stejnojmenného výrobce jako brzdy.

Tektro HDR285Tektro HDR285

Galerie fotografií

Marin DSX 2

Marin DSX 2 můžete nazvat gravelem s rovnými řidítky, nebo hardtailem s pevnou vidlicí. Dodává mu to punc univerzálnosti a flexibility pro pohodové víkendové ježdění po cyklostezkách, dojíždění do práce, ale i sportovní, nebo fitness vyžití. Jeho doporučená cena je 32 099 Kč a najdete ho v MTBIKER eshopu. Kromě této verze najdete u nás i dostupnější DSX 1 nebo lépe vybavený DSX 3.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 

Podobné články

Unboxing: Marin Headlands 1 – karbonový dobrodruh

Unboxing: Marin Headlands 1 – karbonový dobrodruh

Headlands je kopcovitá pobřežní část Kalifornie, plná štěrkových cest, výhledů na oceán i na známý most Golden Gate. Tento karbonový gravel je poctou tomuto místu.
Unboxing: Titici ALL-IN - i hliník může být exkluzivní

Unboxing: Titici ALL-IN - i hliník může být exkluzivní

Hledáš něco, co nemají všichni, něco, s čím se neztratíš v davu? Pokud máš rád ruční práci a ceníš si netuctového přístupu k technologiím, podívej se na tento gravel.
Unboxing: Marin Kentfield 1 - „retrobike“ v moderním hávu

Unboxing: Marin Kentfield 1 - „retrobike“ v moderním hávu

Tentokrát si trochu odpočineme od zdvihů a výkonů a místo toho se podíváme na „klasiku,“ se kterou můžete vyrazit ať už na kávu do města nebo na cyklostezku.
keyboard_arrow_up