Unboxing: Giant Stance E+ 2 - „elektroparťák“ na traily

Výkonný motor, snadné ovládání a citlivé odpružení posunou vaše hranice ježdění, zábavy a dobrodružství na zcela novou úroveň. My se nyní podíváme, jak je vybaven.

Hliníkový rám se systémem odpružení Flexpoint disponuje zdvihem 125 mm a je zkonstruován pro 29” kola. Kompaktní motor s točivým momentem 75 Nm, Syncdrive Sport, disponuje inteligentní asistencí a je vyladěn pro plynulý a tichý výkon. Spolupracuje s vyjímatelnou baterií, jejíž kapacita je 500 Wh. Zbytek výbavy dotváří 10rychlostní systém pohonu od Shimana, hydraulické čtyřpístkové brzdy a odpružení SR Suntour. Stance E+ naleznete ve velikostech S až XL. Nám se do unboxingu dostala velikost L.

Specifikace

  • Motor: SyncDrive Sport2, 75 Nm, powered by Yamaha
  • Displej: RideControl Dash
  • Baterie: EnergyPak Smart 500 Wh
  • Rám: ALUXX Aluminum, 125mm FlexPoint suspension systém, 141mm Boost QR, Integrated KS18 Kickstand Mount
  • Vidlice: SR Suntour XCR 34 Air LO-R, 140 mm travel, tapered steerer, Lockout, 110x15 thru-axle
  • Tlumič: SR Suntour Raidon R, 190 x 45 mm
  • Řídítka: Giant Connect TR Riser 31.8x780 mm
  • Gripy: Giant Tactal single lock-on
  • Představec: Giant Contact
  • Sedlovka: Giant 30,9 mm, 2-bolt Micro Adjustable, Forged Aluminium
  • Sedlo: Giant Sport
  • Pedály: Aluminum Platform
  • Řízení: Shimano Deore, 10 speed
  • Přehazovačka: Shimano Deore, 10 speed, Shadow+
  • Brzdy : Tektro HD-M745 Orion, 4 piston, hydraulic disk, 203 mm
  • Kazeta: Shimano LINKGLIDE LG400, 11x43T
  • Řetěz: Shimano LINKGLIDE LG500
  • Kliky: FSA Comet E-Bike, 36T
  • Kola: Giant AM 29, Tubeless Ready
  • Pláště: Maxxis Minion DHF 29 x 2.5" EXO TLR, 60 TPI/Maxxis Dissector 29 x 2.4" WT EXO TLR, 60 TPI

Geometrie

geometria rámu Giant Stance E+2geometria rámu Giant Stance E+2

Unboxing

Giant přišel v kartonové krabici, kde bylo vše zajištěno proti poškození. Hlavní obalový materiál tvořil papír, což velmi oceňujeme. Můžeme se do toho pustit.


Kromě samotného elektrokola najdeme v krabici i dvě menší krabičky. Jejich obsah tvoří komponenty, které budeme montovat, ale také další příslušenství. V tomto případě jsou to komponenty od Giantu, sedlo Sport a také pevná hliníková sedlovka o průměru 30,9 mm. Kromě nich zde najdeme také nabíječku Giant EnergyPak Smart Charger, kabely, manuál či odrazky.


Kokpit je v podstatě poskládaný, jediným úkonem je správně jej otočit. Šířka řídítek je 780 mm, délka představce 50 mm. Zmíněné komponenty jsou tradičně od Giantu, stejně jako gripy a bezdrátové ovládání elektromotoru Giant RideControl.


Přední kolo se uchytí pomocí pevné osy. Když jsme už u kol, tak ty pro Stance E+ 2 jsou vypleteny na 29” ráfcích Giant AM30, s 30 mm vnitřní šířkou a „boostových“ nábojích Giant eTracker. Obuté jsou v pláštích Maxxis. Přední pozice patří Minionu DHF o šířce 2,5”, zadní Dissectoru o šířce 2,4”. Oba pláště jsou s EXO ochranou a v bezdušové verzi TR.

SR Suntour XCR 34 Air LO-R, Giant AM 29, Maxxis Minion DHF 29x2,5”Maxxis Dissector 29x2,4”

V následujícím kroku se pustíme do montáže sedlovky, kterou jsme již zmiňovali výše. Zmíním pouze, že pro velikost L má délku 450 mm. Je trochu škoda, že sedlovka není teleskopická, protože rám je připraven na vnitřní vedení kabeláže a určení kola si o to přímo říká.


Elektrokolo Giant Stance E+ 2 máme poskládané. Černá barva je nazvána „black diamond“. Na e-biku moc „nekřičí“, působí spíše dojmem konzervativního elegána. Rám doplňuje černý nápis Giant a také černé komponenty. Bližší pohled odhalí metalízu a barva se bude vyjímat hlavně na slunci.

Giant Stance E+ 2 black diamondGiant Stance E+ 2 black diamond
Giant Stance E+ 2 black diamondGiant Stance E+ 2 black diamond

Systém odpružení jsme již zmiňovali. Flexpoint je osvědčený systém s jedním otočným čepem, který využívá ohybového účinku spojení řetězové vzpěry a sedlovky. Se zdvihem 125 mm spolupracuje tlumič SR Suntour Raidon R. Odpružení vpředu pochází od stejného výrobce a jedná se o vidlici SR Suntour XCR 34 LO-R se 140 mm zdvihu. V rámu je upevněna pod úhlem 65,5°.

SR Suntour XCR 34 LO-R 140 mmSR Suntour Raidon R

Inovace a výrobní odborné znalosti jsou přetaveny do spolupráce Giantu a Yamahy. Právě spolupráce s japonským elektro gigantem stojí za motorem Syncdrive Sport, osazeným v rámu Stance E+2. Disponuje kroutivým momentem 75 Nm a výrobcem je laděn pro maximálně tichý a plynulý výkon. Nabízí tři režimy pomoci při jízdě. Ovládá se pomocí bezdrátového ovladače na řídítkách.

Ten je vybaven dobře čitelným barevným displejem, aby vám kromě nastavení pomoci uměl zobrazit také údaje jízdy. Disponuje technologií ANT+, takže můžete používat i svůj hrudní pás, popřípadě jiné zařízení s touto technologií. U motoru samozřejmě musíme zmínit také baterii. Jedná se o akumulátor z dílny samotného výrobce EnergyPak Smart 500 Wh. Tato kapacita se dá ještě rozšířit zakoupením 250 Wh extenderu. Baterie se vkládá do rámu ze spodní strany rámu a její spodní kryt zároveň tvoří ochranu spodní rámové trubky.

Giant SyncDrive Sport2 75 NmGiant RideControl Dash

Kromě elektropohonu se budete moci spolehnout také na deseti rychlostní systém od Shimana v podobě řazení a přehazovačky ze sady Deore. To doplňuje kazeta Shimano LG400 s rozsahem 11-43 zubů spojená řetězem LG500 s klikami FSA Comet E-Bike osazenými 36 zubovým převodníkem.

Shimano LinkGlide CS-LG400-10 11-43T, Shimano Deore LinkGlide, 10-speedFSA Comet E-Bike 36T

Abyste měli rychlost pod kontrolou, je Stance E+ 2, osazen čtyřpístovými brzdami Tektro HD-M745 Orion a 203 mm brzdovými kotouči vpředu i vzadu.

Tektro HD-M745 OrionTektro HD-M745 Orion

Určitě jste zvědaví, kolik kolo váží. Hmotnost pro velikost L, je téměř rovných 26 kg, včetně platformových pedálů.

hmotnosť Giant Stance E+2, veľkosť-L

Fotogalerie

Giant Stance E+2 29 elektrobicykel, black diamondGiant Stance E+2 29 elektrobicykel, black diamond
Giant Stance E+2 29 elektrobicykel, black diamond, Flexpoint SuspensionGiant Stance E+2 29 elektrobicykel, black diamond
Giant Stance E+2 29 elektrobicykel, black diamondGiant Stance E+2 29 elektrobicykel, black diamond

Ebike Giant Stance E+ 2 je kolo se kterým se můžete toulat přírodou, zároveň vás nezklame ani při jízdě lokálními traily. Za nás jej doporučujeme ještě dovybavit teleskopickou sedlovkou. Doporučená cena tohoto elektrokola je 99 999 Kč, avšak modely, které máme skladem najdete v rámci věrnostního programu s lákavější cenovkou. Více informací naleznete v našem MTBIKER eshopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 

Podobné články

Unboxing: Giant Trance X E+ 3 - výkonný a zábavný ebike

Unboxing: Giant Trance X E+ 3 - výkonný a zábavný ebike

Zažijte rychlost ve stoupáních a úsměv na tváři cestou dolů. Klidně i několikrát po sobě. Dostatek výkonu a jízda plná zábavy jsou hlavními rysy modelu Trance X E+ 3.
Unboxing: Haibike Nduro 6 - mullet do těžkého terénu

Unboxing: Haibike Nduro 6 - mullet do těžkého terénu

Hledáš ebike na ty nejtěžší traily, enduro závody a zdolávání náročného terénu? Možná právě Nduro bude pro tebe to pravé. Jsi zvědavý na výbavu? Čti dál.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Hledáš nekompromisní kolo do přicházející maratonské sezóny, se kterým si užiješ výlet hřebenem i moderní cross-country tratě? Máme pro tebe skvělý tip.
keyboard_arrow_up