Doplňky pro zimní ježdění - cyklistika, celoroční sport

Zima už nemusí být výmluva. Funkční oblečení a doplňky do různých podmínek a terénu umožňují jezdit prakticky celoročně. Čím byste mohli doplnit svoji výbavu?

FORCE Road Glacier - 42,99 €

FORCE Road Glacier
Investice do zimních treter se určitě vyplatí, pokud nevynecháváte výjezdy ani během sychravého podzimu, mrazivé zimy či časného jara. Není to jen o zateplení, ale také o izolaci, která udržuje teplo, přičemž umožňuje vlhkosti najít cestu ven. Vrchní část je chráněna nepromokavým zipem a zapínání je vyřešeno pohodlným kolečkem. Vyšší konstrukce chrání také kotník. Tretry Glacier naleznete i ve verzi pro horská kola s členitou podrážkou. Jejich MOC je 3 449 Kč. Najdete je v MTBIKER eshopu.

Tatze Two-Face - 119 €

Tatze Two-Face
Two-Face patří mezi nejuniverzálnější pedály na trhu. Nízká hmotnost a odolnost kompozitu je doplněna rozdílnými stranami pedálu. Na jedné je zámek na zacvaknutí tretry, kompatibilní s SPD zarážkami. Druhá je vybavena piny, které drží nohu během sjezdu, pokud klouže. A to oceníte zejména v zimě, preferujete-li klasickou zimní botu před tretrami. Samozřejmostí jsou kvalitní ložiska a jistě oceníte také systém proti přetáčení pedálů. MOC je 2 949 Kč a naleznete je na MTBIKER eshopu.

Sigma Micro Duo - 5,39 €

Sigma Micro Duo
Se zimním obdobím je spojeno rychlé stmívání a nízká viditelnost. Je důležité dbát ve zvýšené míře na to, abyste byli dobře vidět. Je jedno, jestli to bude během chůze, běhu, nebo jízdy na kole. Micro Duo dokáže posloužit jako přední i zadní blikačka díky dvěma LED světlům. Ty lze nastavit dle potřeby, nezávisle na sobě. K dispozici jsou dva režimy - blikání a svícení. Díky tomuto budete vidět ze vzdálenosti 50 metrů. V bílé, nebo černé barvě, ji naleznete za cenu 247 Kč v MTBIKER eshopu.

Roeckl Rofan -42,99 €

Roeckl Rofan
Mrznoucí ruce jsou snad tou nejhorší nástrahou zimní cyklistiky. Odborníkům v tomto segmentu, Roeckl, se podařilo zkombinovat ochranu před větrem, ergonomický střih a odolnost díky dobře známému materiálu GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®. Tento softshell vás ochrání před náporem chladného vzduchu zvenčí, zevnitř zase dodá a uchová teplo kvalitní podšívka. Komfort doplňuje teplá, pletená manžeta. Jejich MOC je 1 479 Kč a naleznete je v MTBIKER eshopu.

Craft Core Dry Active Comfort - 42,99 €

Craft Core Dry Active Comfort
Pokud holdujete zimním sportovním aktivitám, je kvalitní funkční oblečení základ. Craft je v tomto směru odborníkem, o čemž svědí i fakt, že jsou hlavním dodavatelem funkčního oblečení švédských sportovců a armády. Active Dry má projmutý střih, raglánové rukávy a nejlépe se v něm cítíte během zimního období. Svým designem dobře vypadá i jako triko nošené s civilním oblečením. Na výběr je několik barevných provedení. Jeho doporučená cena je 1 229 Kč a naleznete jej v MTBIKER eshopu.


ASSOS Ultraz 3/3 EVO - 21,99 €

ASSOS Ultraz 3/3 EVO
Ponožky stvořené pro zimní tréninky a jízdy od švýcarského výrobce ASSOS. Střih, podpora klenby chodidla i skvělý management tepla a vlhkosti pramení z kombinace použitých materiálů. Jedná se o kombinaci syntetických vláken s vlnou v poměru, který uchovává teplo a zároveň odvádí vlhkost pryč od povrchu chodidla. Na spodní straně naleznete také přidanou izolaci pro větší tepelný komfort a ochranu. MOC těchto zimních ponožek je 539 Kč a naleznete je v MTBIKER eshopu.

GOREWEAR M WINDSTOPPER kukla - 39,99 €

GOREWEAR M WS Baláclava kukla
Zřejmě neexistuje komplexnější řešení ochrany hlavy a krku před chladem a větrem, než je kukla. Například tato od GOREWEAR je vybavena membránou WindStopper, což značí zvýšenou úroveň pohodlí i v silném větru, v tomto případě na čele a uších. Samozřejmě zbytek materiálu je také větruodolný, ale plní i roli odvětrávání, aby se hlava pod kuklou zbytečně nepotila. Je doplněna reflexními detaily a třešničkou je minimální hmotnost - 45 g. Její MOC je 999 Kč a najdete ji v MTBIKER eshopu.

Tacx Boost Trainer - 219,90 €

Garmin Edge 830
Ne každému se v zimě chce vytáhnout paty ven do chladu a vlhka. Pro ty je ideální volba trenažér. Tacx Boost Trainer je odporový trenažér, takže stačí jen nasadit kolo a začít trénovat. Disponuje 10 stupni zátěže a maximální zátěž při sprintu je 1050W. Součástí balení je také držák předního kola. Pokud si dokoupíte snímač rychlosti, otevře se možnost spárování s aplikacemi jako Zwift, TacX a jinými. MOC trenažéru je 6 199 Kč. Najdete ho v MTBIKER eshopu.

SiS Beta Fuel - 3,49 €

SiS Beta Fuel
Energie je potřebná v létě i v zimě. Právě v chladnějším období naše tělo kromě běžné spotřeby potřebuje energii také k udržování tělesné teploty. Ovšem důležitý aspekt, zvláště pokud trénujete, je také psychická síla, soustředěnost a samotná motivace vyrazit ven i tehdy, když pohodlí domácího tepla je mnohem lákavější. V tomto vám pomůžou nootropika, která přispějí k mentální pohodě. Lehce stravitelný gel byl testován vrcholovými sportovci. Jeho MOC je 94 Kč a najdete jej v MTBIKER eshopu.

Lezyne Tubeless CO2 - 45,99 €

Lezyne Tubeless CO2
Lezyne se díky inovativnímu přístupu podařilo spojit dvě rozličné funkce a vytvořit praktický produkt pro vyznavače bezdušových systémů. CO2 Blaster má kompaktní design, díky kterému ji lze snadno připevnit na kolo nebo vložit do kapsy, přičemž zabere minimum místa. Hliníkové tělo chrání knoty a šídlo před nečistotami a díky otočnému tlačítku lze dávkovat CO2 podle potřeby. Rychle nafoukat a jet dál se v zimě hodí. MOC je 1 359 Kč na MTBIKER eshopu.

Wittkop Twin Medicus 4.0 Race - 19,49 €

Wittkop Twin Medicus 4.0 Race
Najít dobré a pohodlné sedlo je mnohokrát náročný a dlouhotrvající úkol. Pokud už to správné sedlo najdeme, nejednou je to vyšší investice. A pak přijde zima, mokro, bláto a naše drahé sedlo můžeme poškodit. Přitom stačí například pro zimní sezónu použít něco komfortnějšího za dostupnou cenu. Nemluvě o možném pádu na zledovatělém povrchu. Twin Medicus je anatomicky tvarované a komfortní sedlo vhodné zejména do terénu. Doporučená cena je 481 Kč a najdete jej v MTBIKER eshopu.

Více užitečných doplňků pro ježdění a trénink v zimě naleznete u nás v MTBIKER shopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Zimní rukavice na kolo - abychom nepřimrzli k řidítkům PR článek

Zimní rukavice na kolo - abychom nepřimrzli k řidítkům

Jízda na kole může být příjemná i v zimě, základem je samozřejmě tepelný komfort. Přinášíme vám několik tipů na ochranu rukou před chladem.
Zimní cyklistické bundy - chrání, hřejí a co ještě? PR článek

Zimní cyklistické bundy - chrání, hřejí a co ještě?

Ježdění v zimě má své kouzlo. Důležitým faktorem je ochrana před chladem, srážkami, ale i vhodné odvětrávání a viditelnost. Opět přinášíme několik tipů.
Spodní trika Craft: správný výběr spodní vrstvy se vyplatí

Spodní trika Craft: správný výběr spodní vrstvy se vyplatí

Větu “venku je zima, pořádně se obleč” slýcháme už od dětství asi všichni. A samozřejmě je to pravda. Nikdo se nechce vracet domů promrzlý.
keyboard_arrow_up