L'Etape 2023 očima závodníků

Už nějaký ten den od závodu uplynul, avšak zcela bez nadsázky letošní L'Etape Czech Republic by Tour de France zanechal ve všech závodnících silné emoce. A co řekli někteří z nich?

Jakub Otruba

absolutní vítěz na dlouhé trati

Letošní závod byl první ročník na kterém jsem byl. Super zorganizovaný závod, který je svou úrovní stejný nebo i lepší než jiné závody které jezdím. Moc se mi líbilo zázemí i zajištění trati. Trať vedena dokonce i samotnou Prahou byla krásná, okolní krajina byla taktéž úžasná, nechybělo hodně lidí podél trati a celková atmosféra nejen na trati byla na jedničku. Já si závod moc užil a vítězství mě samozřejmě moc potěšilo.

závodník v cíli

Michal Kollert

loňský absolutní vítěz na dlouhé trati

Pro mě byl letošní závod plný smíšených pocitů. Vstupoval jsem do něj jako vítěz předchozího ročníku. Ale při pohledu na startovní listinu, kde jsem mj. zahlédl kluky z ATT Investment, jsem věděl, že to bude letos boj.

závodníci
Zprvu jsem si myslel, že formu mám, ale při stoupání na Křivoklát jsem si uvědomil, že nohy letos nešlapou jak loni a vše jsem přehodnotil a jel na Fikyho, který se nakonec umístil v top 3. I přes tvrdý boj jsem ale vnímal závod jako krásný a nejlépe hodnotím samotnou atmosféru i zázemí, které bylo doslova jako na profi závodech.

Kateřina Obstová

třetí nejrychlejší žena na střední trati, vítězka ve své kategorii, nejlepší sprinterka

Fííha, to byl závod! Atmosférou jednoznačně nepřekonatelný jinými závody, davy lidi ženoucí vás dopředu, je to něco, co by měl každý zažít na vlastní kůži. Bohužel k závodění patří i pády, kterých bylo opravdu hodně, tak doufám, že jste všichni oukej a jen se silničními lišejemi.

vítězka
Byl to krásný závod a výsledek je jen třešničkou na dortu povedeného dne! Jsem ráda, že se mi především povedlo ukořistit zelený dres pro nejlepší sprinterku. Nejvíc šťastná jsem ale za celý náš tým a stánek, který byl k vidění. Bez nich by zážitek byl poloviční.

Michal Stark

paralympik, účastník krátké trasy, “trenér” Stark cycling team

Z pohledu závodníka i trenéra mám rozporuplné pocity. Rozhodně na letošním závodě byla nejlepší atmosféra ze všech a byl výborný nápad, že závod rozdělili na tři trasy. Rozdělení osloví více cyklistů. I mezi závodníky byla fajn atmosféra, a to nejen na fan pointech, ale i mimo ně, dá se říct že podél celé trati. A samozřejmě, coby starosta Jenče, musím vyzvednout i fan point v Jenči, který patřil mezi nejlepší. Vždyť i ostatní závodníci toto potvrdili.


Na druhou stranu ale výsledný dojem lehce zkazila zbytečná rozhodnutí organizátorů, kdy například nezvládli dojezd a vytvořil se špunt nebo problém s výsledky.

Jde o techniku a lidi, to chápu, ale výsledky trvaly fakt dlouho a jejich kvalita neodpovídala tak kvalitnímu a prestižnímu závodu, což se podepsalo i na samotném vyhlášení výsledků. Pokud pořadatelé deklarují to, že chtějí amatérský závod pro hobíky, aby se cítili jako profíci, tak je potřeba na tomto zamakat.

Míša Bučková

účastnice závodu na střední trati, redaktorka kondice.cz

Mě se závod líbil hodně. Já jsem jela závod ve svém rekordu, s průměrem nad 30 km/h, což byl vždy můj sen. A díky tomu, že jsem měla možnost si trať projet i před závodem samotným, cítila jsem se bezpečně dokonce i ve sjezdech.

závodnice
Pro mě se ale závod nejsilněji do duše zapsal hlavně úžasnou atmosférou. Například výjezd na Sykořici byl fantastický. Lidi tam tam dělali “bordel”, povzbuzovali, zapálili dýmovnice, kamarád Radek mi dokonce na silnici napsal vzkazy, no jedním slovem “báječné”. Už se těším na další ročník.


Sami uznáte, že závod je až na pár drobností všemi hodnocen velmi kladně a proto věřím, že pro mnohé bude lákadlem i v příštím roce.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
PetrMazura 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Hanácké Roubaix - 15 kilometrů kostek všemožných velikostí a tvarů

Hanácké Roubaix - 15 kilometrů kostek všemožných velikostí a tvarů

První dubnovou sobotu se uskutečnil jednodenní gravelový závod Hanácké Roubaix. „Nikdy bych nevěřil, kolik druhů kočičích hlav existuje,“ byla má první slova k pořadateli po dodrncání se do cíle.
Rozhovor: Tereza Neumanová - z Vysočiny do World Tour

Rozhovor: Tereza Neumanová - z Vysočiny do World Tour

Cyklisty na světové úrovni bychom v našich českých a slovenských končinách uměli napočítat i v desítkách. Jak to je s dámami – cyklistkami?
Říjen - ukonči sezónu se ctí

Říjen - ukonči sezónu se ctí

S říjnem máme spojené babí léto, příchod podzimu a útlum závodění. Několik akcií však v talonu stále zůstalo.
keyboard_arrow_up