Rock Machine: Co bude nového v roce 2022?

Rok 2021 se chýlí ke svému konci, a tak je nejvyšší čas představit nové nebo inovované modely pro rok 2022. Učinil tak i Rock Machine. Jak to dopadlo a na jaké novinky se můžeme těšit?

Pokračující krize

Situace na trhu stále není dobrá, a tak i Rock Machine musel změnit způsob uvažování nad novými modely svých kol. Komponent je stále nedostatek a doprava z Asie je desetinásobně dražší, než tomu bylo před pandemií. Co to pro nás jako pro kupující znamená? Bohužel navýšení cen kol a také pokračující nedostatek, podobný aktuální situaci. I proto RM zvolil jinou strategii a nebudou už existovat roční modely, kdy značka představí celou novou kolekci pro daný rok, ale bude se představovat postupně dle vývoje a zařazení do výroby.

Bude něco nového?

Rock Machine u svých nejprodávanějších modelů neprovedl žádné zásadní změny, nadále pokračuje stejná nabídka Blizzardů a Blizzů jako doposud. Ale nebojte se, Rock Machine pokračuje ve vývoji, ale nechce ho uspěchat. Ti větší pamětníci určitě pamatují legendární Whizz a kolo s tímto názvem by se mělo v budoucnu vrátit. Nebude se ovšem jednat o čistokrevnou sjezdovou mašinu, ale bude mířit, jak jinak, na enduro. Nový Whizz by měl nabídnout dvě velikosti a tři možnosti zdvihu. V číslech od 160 mm do 190 mm bude jak verze s jednokorunkou, tak i s dvoukorunkou, výběr bude opravdu široký. Co už je taková samozřejmost, Whizz bude k dostání také jako e-bike. Nicméně toto je hudba budoucnosti a pravděpodobně ani příští rok Whizze ještě neuvidíme v nabídce.

Blizzard 90-297 RZ, nejvyšší enduro verze v provedení mullet.
Blizzard TRL 70-29 trailová verze s 29 palcovými kolyOblíbená low-cost varianta, univerzál, či dokonce zimák? To je Blizz TRL 70-29.

Novinka v testovací fázi

I když dnešní doba novým kolům moc nepřeje, Rock Machine i tak představil něco nového. Ti, co se pohybují v dirt / street, mohli zahlédnout nový prototyp dirtového kola u Ondry Sleze, který ho rozhodně nešetří a dává mu, co se do něj vejde. Stejné kolo můžeme vidět i u Kristýny Havlické a od obou tu máme pár slov k tomu, jak se jim na novém kole jezdí.

Ahoj Kristýno, ahoj Ondro, povězte mi něco o novém prototypu dirťáku od RM, jak ho máte osazený a jak se vám na něm jezdí?
Kristýna: Ahoj Kryštofe, jak píšeš, jedná se teprve o prototyp kola, a než se dostane na trh, projde pravděpodobně laděním. Už teď ale mohu říci, že jde o slušně našlapaný dirtový kolo. V plánu nebude do budoucna jen jeden model, je v plánu jej udělat i jako konfigurační kolo pro děti. Nejdřív ho budou používat jako univerzál a poté co vyrostou, z něj budou mít dirta. Kolo díky tomu, že je teprve v testovací fázi, mám osazené stylem, co dům dal. Singlespeed (dětské verze budou s přehazovačkou), vidlice od DVO se 100 mm zdvihu, brzdy Clarks, pedály od RGD, jak jinak než platformové, a zbytek tak nějak, aby to fungovalo.

Kristýna drtí svůj testovák ve skateparku.
Ondra: Čau Kryštofe, já jsem se k testování kola dostal tak trochu jako slepý k houslím a vlastně to byl i důvod, že jsem přešel z BMX na MTB. Kolo mi sedlo, geometrie je příjemná, mám ho osazené spíš ve stylu BMX, dal jsem si tam klasický twister, mechanickou brzdu, vyměnil jsem si řidítka za nižší plus další menší změny. Kolo je rozhodně ještě ve fázi vývoje, a tak můžeme očekávat nějaké dílčí změny. Sice nemám v tomhle odvětví úplně srovnání, ale subjektivně se mi na něm jezdí dobře.

Ondra se svým prototypem dirtového kola od Rock Machine.

E-bike pro všechny

Nabídka elektrokol u Rock Machinu je opravdu široká. Mně se moc líbí Blizz INT na 29palcových kolech, který nabízí nový motor od Shimana, který vypadá velice kompaktně a celkový vzhled e-biku je designově čistý. Dále můžeme vidět neuvěřitelnou nabídku elektrokol snad pro úplně všechny styly ježdění, ať je to enduro, nebo hledáte e-bike pro svou babičku, Rock Machine nabídne cokoliv, dokonce i gravel s elektrickým pohonem.

Blizz INT e60-29. Tenhle trail bike ve spojení s elektromotorem vás určitě nadchne.
Storm INT e90-29 pro dědu do krámu, nebo stylovka do městaAvalanche INT e70-26 ideální do severních zemí, nebo jako cargo kolo.

Dětská kola pro mladé střelce

Rock Machine samozřejmě umí i normální dětská kola, ale mě spíš zaujala kola ostřejšího ražení, a to konkrétně Blizz. Ano, i dětská kola najdeme s tímto názvem, a to konkrétně s 20, 24 a 27palcovými koly. Pořádné gumy, jednopřevodníky a ostřejší geometrie. V 27 verzi najdeme dvě podobná kola, a to Blizz a Thunder 27 HD LTD, která se liší mimo jiné odpruženou a pevnou vidlicí. Zde můžeme přemýšlet nad tím, co pro naši ratolest bude nejlepší.


Blizz 20 MD ostře vyhlížející bike pro nejmenší střelce.
Blizz 27 HD, verze s odpruženou vidlicí pro pořádný terén.Thunder 27 HD LTD, verze s pevnou vidlicí, lehčí a rychlejší.

Fun first and then fun

Nejdřív zábava a pak zase zábava. Nový slogan, s kterým jde Rock Machine do dalších let, který nahrazuje bývalý slogan In trail we trust. Což je pochopitelné, protože trail je teď tak oblíbené slovo, že ho používá snad už každá značka. Doufejme, že Rock Machine dodrží nové motto a jeho kola budou zábavná a zase zábavná! Více a nejen o novinkách se dozvíte na stránkách ROCK MACHINE.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Rock Machine Blizzard  INT e70-297 - hravé enduro

Rock Machine Blizzard INT e70-297 - hravé enduro

Psát recenzi nebo natáčet video pro „profíky“ v daném odvětví je stejně důležité jako například stěrače u ponorky. Jako můžeme je tam namontovat, ale k čemu to bude? Proto hned v úvodu upozorním, že tento článek je uživatelským pohledem určeným - uživatelům.
For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

Praha - Letňany, výstaviště, konec března, kola a vše co k nim patří …
Kellys E-biky 2024 - na chuť si přijde každý

Kellys E-biky 2024 - na chuť si přijde každý

Dalo by se říct, že slovenská značka přinesla malou revoluci v segmentu elektrokol. Co si pro nás připravil Kellys pro rok 2024?
keyboard_arrow_up